Premier League 11:e omgången 2011

Svea – Loklatidningen Mitt i  3 – 4
Martin Eisele 2, Jens Storberget. L. Patric Jacobsson 3, Andreas Andersson.

Svea och Lokaltidningen Mitt i möttes i en frejdig och trevlig match helt i publikens smak. Det var vårens överraskning när det gäller målskyttet, Martin Eisele, som stod för det första målet när han drev in från höger hörnflagga och sköt 1-0. Sedan var det sylvasse Patric Jacobsson mot suveräna Michel Rydberg. Målvaktsfantomen tog de två första frilägena men på det tredje var 1-1 ett faktum. Några minuter senare var vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum när Erik Pettersson elegant friställde Jacobsson som gjorde sitt andra mål för dagen. Sedan kunde Reklamserien presentera den 71:a f.d. Allsvenska fotbollspelaren som gjort debut i serien och det var trevlige Andreas Bild. Han hade tre lägen men den nygamla målvakten Kalle Mellberg (transfer från FC Viasat Sport) såg till att Bild blev mållös idag. Efter en ganska jämn inledning på andra blixtrade LMI till ordentligt efter en halvtimme då Jacobsson kom fri igen men sköt utanför. I anfallet efter kom 3-1 via Jacobssons fot (20 totalt) och minuten senare stod det 4-1 på anslagstavlan efter det att Andreas Andersson nätat. Dessutom träffade Pettersson och Markus Hellqvist samma stolpe. Matchen kändes körd men på något sätt kom Svea in i matchen igen när först Eisele reducerade med sitt 12:e mål för säsongen och med två kvar lobbade Jens Storberget vackert in 3-4. Slutminuten blev dramatisk men LMI höll undan och skuggar topplagen.
MATCHENS LIRARE: PATRIC JACOBSSON, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Starcom – MEC  4 – 3
Anders Bojmar, David Zetterlund, Lasse Davidsson, William Sporre. M. Samuel Andersson 2, David Blom.

Så var det dags för ett av många derbyn i Reklamserien och det gick av stapeln mellan Starcom och MEC. Efter en lite svagare inledning på höstsäsongen än de troligtvis hade förväntat sig var nu Starcom på gång igen och på tio minuter gick man fram till en 2-0 ledning efter mål av Anders Bojmar och David Zetterlund där den sistnämndas mål var en riktig stänkare. Några minuter senare spelade David Blom fram Samuel Andersson och så var det reducerat. I början på andra låg MEC på för en kvittering men man kom av sig när Lasse Davidsson fick se sin lobb lite turligt leta sig över mållinjen. När sedan den notoriske målskytten William Sporre gjorde 4-1 med tio kvar kändes det som spiken i kistan. MEC som innan de två snabba målen hade ett fint spel spelade bara på och på fyra minuter reducerade man två gånger om varpå ställningen hastigt och lustigt var 4-3. Andersson gjorde sitt andra mål för dagen och Blom slog in en straff. Slutminuterna var gastkramande och Johan Högfeldt hade ett jätteläge för kvittering men till sist höll Starcom undan och vann.
MATCHENS LIRARE: SAMUEL ANDERSSON, MEC.

Expressen – TV 4  3 – 2
Martin Hamrin, Kimmo Rolin, Michael Eklund. T. Robert Björk 2.

Expressen som inlett höstsäsongen på ett lysande sätt hamnade i dagen match mot TV 4 i ett tidigt underläge när Robert Björk gjorde 0-1. Allt eftersom tiden gick så började Expressen få ordning på spelet och i mitten på halvleken vände man 0-1 till 2-1 efter att Martin Hamrin nätat och Kimmo Rolin nickat in ledningsmålet i krysset med sitt 20:e mål för säsongen. Det hela stod sedan och vägde. Efter en halvtimme kom en kvittering till 2-2 och på nytt var det Björk som var målskytt. Matchen skulle få ett avgörande segermål och när fem minuter återstod slog matchens bästa spelare, Michael Eklund, till och Expressen ligger perfekt i vinnarhålet inför slutspurten.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, EXPRESSEN.

Aftonbladet – Eurosport  0 – 2 (WO)

FC Talentum – Kanal 5  5 – 1
Marcus Carlsson 2, Ulf Larsson, Johan Jansson, Linus Erkhammar. K. Jens Petterson.

FC Talentum har nu börjat få upp ångan och nu går inget lag säkert för fjolårets Serie A-lag. Marcus Carlsson gjorde 1-0 i den femte minuten men efter en kvart var det kvitterat när Jens Petterson lite tveksamt fick sitt mål godkänt. Fram till att halvtimmen var spelad var det ett ställningskrig men då, på fyra minuter, gjorde Talentum både 2-1 genom Ulf Larsson, 3-1 via Johan Jansson och 4-1 på straff där målskytten hette Linus Erkhammar. Ett kämpande Kanal 5 var då ett slaget lag och i slutminuterna blev Carlsson tvåmålsskytt när femettan fastställdes.
MATCHENS LIRARE: MARCUS CARLSSON, FC TALENTUM.

FC Seasons – FC Viasat Sport  3 – 1
Pål Åsberg 2, Jakob Marky. F. Navid Safiyari.

Trean FC Seasons tog emot serieledande FC Viasat Sport i en riktig toppmatch om de ädlaste av placeringarna. Efter det att lagen känt på varandra ett tag så slog Pål Åsberg till med sitt 1-0 mål. Fem minuter senare var det kvitterat genom Navid Safiyari. Spelet böljade sedan fram och tillbaka där Peter Krokstrand storspelade i målet vilket fick till sin följd att Jakob Marky kunde göra årets första mål mycket lägligt. Bara minuten senare var Åsberg framme och nätade för andra gången och ett stabilt FC Seasons kunde besegra serieledarna med 3-1 och går därmed upp på slutspelsplats. VS tappade inte bara förstaplatsen utan hamnade under strecket men man möter de nya serieledarna Clear Channel i nästa omgång, intressant!
MATCHENS LIRARE: MARCUS HENRICSSON, FC SEASONS.

IDG – MSN/AD Performance  1 – 2
I.
John Sundström. M. Jonas Jonsborg, Martin Olsson.

Det började som vanligt när IDG spelar men det slutade inte som det brukar göra. Idag var man nära årets första pinne men det var Jonas Jonsborg som mycket vackert nickade in 1-0 för MSN/AD Performance på Thomas Hanséns fina inlägg. Någon minut senare var det nära 2-0 men Anders Vesterlund tog Jonas Lidéns straff. IDG var som sagt på hugget idag och i mitten på halvleken kom kvitteringen till 1-1 på en volley från mycket duktiga John Sundström. Nu blev det än mer fart på IDG och laget radade upp tre fina lägen för ett ledningsmål men Björn Bigander stod emot. MSN kontrade och i den första halvlekens absolut sista tiondel kunde Martin Olsson göra 2-1 och på nytt var det Hansén som spelade fram. Andra halvlek var ett ställningskrig och det var lika nära ett kvitteringsmål till 2-2 som ett 3-1 dito för MSN, som till sist höll undan och vann jumbofinalens rysare.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANSÉN, MSN/AD PERFORMANCE.