Premier League 12:e omgången 2011

TV 4 – Svea  3 – 2
Jimmy Hjertsson, Emanuel Sahlin, Mattias Blomquist. S. Daniel Jirhäll, Jens Storberget.

Redan i matchens första anfall spelade Andreas Bild fram Jens Storberget som fick bollen förbi målvakten men som en räddande ängel dök Nic Edwards upp på mållinjen och rensade undan bollen. Det var istället TV 4 som tog ledningen i den tionde minuten när Emanuel Sahlin slog ett väl avvägt inlägg som Jimmy Hjertsson dundrade in på volley till 1-0 och gav sig själv därmed en fin födelsedagspresent. Efter en kvart kom även 2-0 men nu tog Sahlin saken i egna händer då han sköt in bollen invid diagonal stolpe och därmed är han uppe i tio mål. I slutminuten på andra sköt Daniel Jirhäll ett bra närskott men den fenomenala målvakten Alexander Bernhard, som gjorde årsdebut idag, räddade på mållinjen. I början på andra fick vi se tre mål på lika många minuter. Sveas reducering stod Jirhäll för när han formligen dundrade in en retur via ribban efter det att Hans-Olof Johansson skjutit. I anfallet efter ökade Fyran på till 3-1 efter ett fint triangelspel mellan Henrik Berndtson som drev bollen över hela plan, spelade till Hjertsson och som i sin tur lirade fram målskytten Mattias Blomquist. Minuten senare så spelade Bild fram Storberget igen och denna gång missade han inte utan chipen var riktigt grym, 3-2. Sista kvarten öppnades matchen upp ordentligt och vi bjöds på ett fartfyllt Hawaiispel och hade det inte varit för de båda duktiga målvakterna (Michel Rydberg i Svea) så hade denna match slutat 5-4 istället för 3-2 som den nu gjorde till Fyrans fördel. Målvakten Magnus Källman var back idag och släppte inte en jävel över bron.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS KÄLLMAN, SVEA.

Starcom – Aftonbladet  2 - 0 (WO)

Kanal 5 – IDG  6 – 0
K.
Jens Petterson 4, Tomas Eriksson, Fredrik Malmsten.

Inledningen på matchen mellan Kanal 5 och IDG kommer inte gå till historien som en av de mest välspelade precis men i mitten på halvleken blixtrade Femman till ordentligt och gick fram till en 3-0 ledning och efter en kvart kom även 4-0. Jens Petterson firade lilla julafton och stod för ett hattrick, ett stolpskott och ett friläge. Det fjärde målet gjorde Tomas Eriksson efter en soloraid. I den andra halvleken kontrollerade K5 matchen och mot slutet ökade man på till slutresultatet 6-0 efter ett fjärde mål från Petterson, som därmed toppar den interna skytteligan, de du Daniel Cedercrona! Fredrik Malmsten bokfördes också för en strut. IDG har fortfarande inte tagit någon poäng om man bortser från segern över ¨vakant¨. Däremot har man fått spela full tid de senaste fem matcherna, alltid något.
MATCHENS LIRARE: JENS PETTERSON, KANAL 5.

MSN/AD Performance – FC Seasons   0 – 4
Marcus Henricsson, Pål Åsberg, Kalle Schröder, Jakob Marky.

Ett formstarkt FC Seasons tog tidigt ledningen i matchen mot MSN/AD Performance när det ultimata nyförvärvet under säsongen, Marcus Henricsson, med sträckt vrist dundrade in bollen i nätet. Hade det inte varit för Johan Lidéns duktiga målvaktsspel (vi glömmer någon incident) så hade Seasons haft mer mål än de 2-0 som man fick med sig in i periodpausen. Pål Åsberg hade en mängd målchanser denna morgon men som vanligt gjorde han mål på den som inte ens var någon målchans som när det andra målet träffade honom och gick in. MSN hade deras bästa period i matchen i inledningen på andra och då hängde ett mål i luften. Det var Jonas Lidén som var framme och hotade med ett skott samt en mycket bra nick men Peter Krokstrand är hetare än någonsin i år och höll med den äran nollan idag. När inte MSN fick in någon reducering avgjorde Kalle Schröder matchen efter en halvtimme då 3-0 föll efter fint pass från just Åsberg. Det sista målet vilket betydde 4-0 svarade Jakob Marky för. Hur skall detta sluta för Seasons i år? Man har först jumbon IDG med sedan väntar i tur och ordning Clear Channel och Expressen, vilken rysare!
MATCHENS LIRARE: PETER KROKSTRAND, FC SEASONS.

Eurosport – FC Talentum  4 – 2
E. Johan Tappert 2, Lennart Claesson, Rasmus Christenson. F. Emil Sahlin, Pelle Vindehav.

När Eurosport och FC Talentum skulle mötas var det två lag med en liknande stabil formkurva. Lagen hade inte förlorat på de fem senaste matcherna och i dagens match var det Talentum som tog tag i taktpinnen då Christoffer Sahlin slog en perfekt boll från halva plan till Pelle Vindehav, som dock inte fick till det i avslutningen. I anfallet efter kom 1-0 när C Sahlin slog en ny boll från halva plan till brodern Emil Sahlin som sköt in bollen i mål. Ytterligare 30 sekunder senare så spelade E Sahlin in bollen till Vindehav som denna gång inte gjorde något misstag, 2-0! I slutet på den första halvleken hade Talentum maximal otur då först matchens bästa spelare, E Sahlin, fick en bristning i låret och var därmed så gott som borta för resten av matchen. Inte nog med det så skadade Vindehav sitt knä vilket betydde att man fick spela hela den andra halvleken med en man kort. Det tog givetvis Eurosport vara på och Johan Tappert reducerade till 1-2 omgående men sedan dröjde det till sju minuter kvar innan kvitteringen till 2-2 kom. Denna gång var det Lennart Claesson som bokfördes för målet. Frågan var nu om Talentum skulle orka hålla det oavgjorda resultatet. Svaret blev nej, för med två kvar slog Rasmus Christenson till med sitt 3-2 mål och av bara farten ökade Tappert på till slutresultatet 4-2 och nu var det länge sedan Eurosport förlorade. Vi led med Talentum som i normala fall tagit en trepoängare och hade då varit två poäng från en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: JOHAN TAPPERT, EUROSPORT.

FC Viasat Sport – Clear Channel  5 – 2
Aron Wahlgren 2, Manfred Aronsson, Daniel Ivarsson, Gustav Lundström. C. Ted Ribberborg Dahlin, Alexander Valentino.

Matchen mellan serieledarna Clear Channel och tredje placerade FC Viasat Sport var en riktig toppmatch där matchutvecklingen blev mycket oväntad. VS sprang som aldrig förr, anföll effektivt och hade så gott som 100% utdelning i den första halvleken. VS gick fram till 4-0 på fem målchanser!!!! Manfred Aronsson stötte in 1-0 på en retur efter skott från Claes Andersson, Aron Wahlgren gjorde 2-0 från ett friläge, Daniel Ivarsson förvaltade Wahlgrens inspel till 3-0 och så gjorde mycket duktige Gustav Lundström 4-0 målet. Sällan har VS spelat så bra och vilket stim man hamnade i. Ett chockat CC tog sig i kragen och kom ut som ett nytt lag till den andra akten och på fem minuter hade man reducerat till både 4-1 och 4-2 genom Ted Ridderborg Dahlin och Alexander Valentini (fint triangelspel mellan Andreas Varnava och Vasilis Birbas). Nu var det ombytta roller och CC jagade ytterligare mål samtidigt som man öppnades sig för kontringar och på en sådan sköt Christoffer Braw i utsidan på stolpen. CC skapade målchanser i så gott som varenda anfall men Robert Eriksson var rent av magisk mellan stolparna och minuterna tickade i väg och till sist kom 5-2 genom Wahlgren i slutminuten. VS vann en tempostark match och ligger nu på slutspelsplats medan CC åker ner till tredje plats i den jämna tabellen.
MATCHENS LIRARE: ROBERT ERIKSSON, FC VIASAT SPORT.

Lokaltidningen Mitt i – MEC  10- 2
L.
Ludvig Norelius 3, Andreas Andersson 3, Patric Jacobsson 2, Topi Viitala, Erik Pettersson. M. Thomas Svensson, Samuel Andersson.

Ludvig Norelius körde en favorit i repris när han smällde in lagets tre första mål vilket gjorde att Lokaltidningen Mitt i ledde med 3-1 efter tio minuter. MEC stack emellan med ett mål genom Thomas Svensson. Efter en kvart nickade Topi Viitala vackert in 4-1. MEC reducerade till 4-2 genom en fin lobb av Samuel Andersson och med två kvar till paus så träffade Niklas Pettersson ribban och istället för 4-3 stod det 6-2 när domaren blåste! Ett decimerat MEC gav mer eller mindre upp i inledningen på andra och det tog åtta minuter innan det var dags för TÖ (teknisk överlägsenhet). Andreas Andersson avslutade med att göra både 8-2, 9-2 och 10-2 på tre minuter. Patric Jacobsson satte dit två och är nu uppe på 22 fullträffar och toppar därmed hela Reklamseriens skytteliga med tre omgångar kvar. Erik Pettersson hamnade också i målprotokollet och LMI har läge på en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS ANDERSSON, LOKALTIDNINGEN MITT I.