Premier League 13:e omgången 2011

Aftonbladet – Lokaltidningen Mitt i  1 – 8
Pontus Ogebjer. L. Patric Jacobsson 3, Markus Hellqvist 2, Andreas Andersson, Erik Pettersson, Topi Viitala.

Lokaltidningen Mitt i gick fram till en 3-0 ledning efter en kvart och målen var rena delikatesser. Andreas Andersson började som han slutade, nämligen med att göra mål och denna gång dundrade han in 1-0 på volley. Sedan var det Erik Pettersson som krutade in 2-0 och så spelade Ludvig Norelius fram Markus Hellqvist som stötte in trean. Aftonbladet gjorde sedan ett tappert försök att gå ikapp men efter en halvtimme gjorde LMI tre mål på två minuter och vips stod det hela 6-0. Sista tio blev det Hawaiispel och slutresultatet skrevs till 8-1. Patric Jacobsson har gjort mål i elva matcher i rad och bokfördes för tre idag vilket betyder 25 sammanlagt, grymt. Hellqvist blev tvåmålsskytt och så hamnade även Topi Viitala i blocket. Pontus Ogebjer tröstmålade för AB. LMI ligger perfekt i vinnarhålet och det blir spännande i slutrundorna.
MATCHENS LIRARE: MARKUS HELLQVIST, LOKALTIDNINGEN MITT I.

TV 4 – MEC 1 – 5
Marcus Skarphagen. M. David Blom 4, John Aleman.

TV 4 inledde piggt men sedan hade MEC en magisk tio minuters period då laget gick från 0-0 till 4-0 och trollgubben hette David Blom, som stod för samtliga fullträffar, vilket stim! Det första målet var på frispark, det andra satt i nättaket efter en fin fint, det tredje var på nick och det fjärde tog på en försvarare och in. Ett chockat TV 4 försökte och försökte men MEC försvarade sig föredömligt och efter en halvtimme fick MEC en straff men Alexander Bernhard hindrade Blom från att bli femmålsskytt men rookien Blom har svarat för hela 12 mål hittills, starkt! Thomas Svensson spelade sedan fram John Aleman som stötte in 5-0 från nära håll. Marcus Skarphagen spräckte till sist nollan när han gjorde sitt 16:e mål för säsongen. Fruktansvärt ojämna MEC fick åka till jobbet men en härlig fem etta.
MATCHENS LIRARE: DAVID BLOM, MEC.

Kanal 5 – Eurosport  1 – 1
K.
Per Hedberg. E. John Löwbäck.

Eurosport är ett av hela Reklamseriens formstarkaste lag och inför dagens match mot Kanal 5 så hade man inte förlorat sedan i maj vilket betyder sju raka matcher utan förlust i Premier League. Idag inledde John Löwbäck med en sträckt vrist upp i nättaket till 1-0. Allt eftersom kom Femman in i matchen där Per Hedberg var aktiv värre och hade tre fräsande skott som strök stolparna. Det var också Hedberg som stod för kvittering i början på den andra halvleken. Under sista kvarten gick båda lagen för seger där målchanser skapades i parti och minut och mot slutet var det en gåta att inte bollen gick in men det hela slutade med ett rättvist 1-1 och därmed är Eurosport upp i åtta raka utan förlust. Femman ser även de stabila ut.
MATCHENS LIRARE: JOHN LÖWBÄCK, EUROSPORT.

Clear Channel – MSN/AD Performance 2 – 0 (WO)

FC Talentum – Starcom  1 – 2
Malcolm Svensson. S. Linus Jönsson, Lasse Davidsson.

Segraren i matchen mellan FC Talentum och Starcom skulle fortfarande ha en chans till en slutspelsplats eller mer. Som vanligt startade Talentum piggt och i den sjunde minuten var alltid så duktiga Marcus Carlsson igenom men målvakten Johan Pettersson räddade snyggt. Allt eftersom kom Starcom mer och mer in i matchen och vid deras tredje målchans kom 1-0 genom Linus Jönsson som smällde upp bollen i nättaket, tid 15 minuter. Tre minuter senare kom även 2-0 när Lasse Davidsson iskallt rullande in bollen i mål. I slutsekunderna på halvleken reducerade Talentum till 2-1 när Malcolm Svensson lät sin vänster tala och så satt bollen i gaveln och detta var en fartfylld första halva. Den andra halvleken blev för ovanlighetens skull grinig och trots att det inte var speciellt fult så blev det dålig stämning ändå. Trots att de båda lagkaptenerna lugnade ner sina adepter så fortsatte det. Med sju kvar var Carlsson fri med målvakten och sköt ett hårt skott men bollen tog ribba ner och i anfallet efter träffade Starcom stolens utsida. Det var rafflande in i det sista och till slut höll Starcom undan. William Sporre gick mållös från banan idag eftersom domaren dömde bort hans fullträff för hands i momentet innan.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETTERSSON, STARCOM.

Expressen – FC Viasat Sport  1 – 5
Mikael Norlund. F. Aron Wahlgren 2, Daniel La Placa, Daniel Ivarsson, Christoffer Braw.

Det blev ett mycket bra spelande FC Viasat Sport som stoppade Expressens vinstmaskin. VS spelade taktiskt där försvarsarbetet med Ali Tajbakhsh i spetsen var klanderfritt, attityden hos spelarna var 100% och kontringarna var sylvassa. Det stod 0-0 efter en kvart men sedan fick vi se tre snabba mål i följd och vid 1-0 målet fintade Daniel La Placa bort en försvarare innan han mycket iskallt bredsidade in bollen i gaveln. Minuten senare spelade La Placa fram Aron Wahlgren som sköt in 2-0. Michael Norlund reducerade till 2-1 när han fick se sitt skott gå in via en försvarare. I slutsekunderna på den första halvleken vände Mats Garderud bort sin försvarare inne i straffområdet men Tajbakhsh räddade på mållinjen. I den andra halvleken kontrade VS bort ett Expressen som försökte och försökte men fick inte till det den sista tredjedelen. Daniel Ivarsson stod för en fantastisk framspelning till Christoffer Braw men Fredrik Ehlesjö gjorde en av många räddningar i den andra halvleken. Efter en halvtimme avgjordes matchen när VS gjorde två mål genom Wahlgren igen och speedkulan Daniel Ivarsson. I slutminuten fastställde Braw slutresultatet 5-1 och VS tog en riktig skalp.
MATCHENS LIRARE: DANIEL LA PLACA, FC VIASAT SPORT.

IDG – FC Seasons  0 – 9
Marcus Henricsson 2, Marcus Hallberg 2, Pål Åsberg 2, Ola Odebäck, Kalle Schröder, Patrik Mattsson.

Serieledarna FC Seasons mot jumbon IDG, ja det kunde väl bara sluta på ett sätt och mycket riktigt visade Seasons mästartakter under den första halvlek som bjöd på många fina mål och till slut slutade 5-0. I början på andra gjorde Seasons både 6-0 och 7-0 men sedan upphörde målfabrikationen samtidigt skall IDG ha en eloge för att de stred till sista svettdroppen. I slutminuterna kom dock 8-0 och 9-0 men någon TÖ (teknisk överlägsenhet) blev det inte. Marcus Henricsson (en frispark), Marcus Hallberg och Pål Åsberg (10 totalt) svarade för två mål vardera. Ola Odebäck (en i krysset), Kalle Schröder och Patrik Mattsson hamnade även de i målprotokollet. Seasons behåller sin serieledning och spädde på med nio plusmål och det blir en spännande avslutning med matcher mot Clear Channel och Expressen, vilken rysare!
MATCHENS LIRARE: MARCUS HALLBERG, FC SEASONS.