Premier League 14:e omgången 2011

TV 4 – Aftonbladet  10- 1
Emanuel Sahlin 5, Henrik Berndtson 2, Nic Edwards, Jimmy Hertsson, Mattias Blomquist. A. Sven-Anders Eriksson

TV 4 skapade en målchans i minuten men Anders Nelin som sista utpost stängde igen till en början men när väl 1-0 kom i den elfte minuten rasade det på till hela 5-0 innan halvleks signalen ljöd. Emanuel Sahlin stod för fyra av dessa och det femte sköt Nic Edwards in. Halvlekens snyggaste mål gjorde dock Aftonbladet efter ett fint triangelspel mellan Johan Åsén, Daniel Larsson och där målskytten hette Sven-Anders Eriksson, 66 år, det ni! Den andra halvleken blev lika öppen som den första men efter 14.57 kom nådastöten TÖ (teknisk överlägsenhet) när Henrik Berntson klackade in slutresultatet 10-1 med sitt andra mål för dagen. Sahlin svarade för fem strutar (15 totalt) medan Jimmy Hjertsson och Mattias Blomquist gjorde ett var. Larssons volleyskott i stolpen var värt ett bättre öde. Vi tackar AB för säsongen och hoppas att de står på plan när det våras.
MATCHENS LIRARE: EMANUEL SAHLIN, TV 4.

Starcom – Kanal 5  2 – 2
Anders Bojmar, David Zetterlund. K. Per Hedberg, Jens Petterson.

Starcom och Kanal 5 bjöd på en fartfylld och mycket tempostark match i hela 40 minuter. Efter halva den första halvleken tilldömdes Starcom en frispark som Lasse Davidsson sköt, målvakten räddade men returen rakade Anders Bojmar in till 1-0. Efter en kvart spelade Starcom Sambafotboll då William Sporre nickade snyggt ut bollen till Bojmar som slog in den framför mål och där kom David Zetterlund farande och med ett direktskott sköt han in 2-0, snygg kasse! Femman vägrade ge upp och i den andra halvleken manade som vanligt figthern Martin Svensson på sina kollegor och i Fredrik Malmsten har laget fått ett positivt nyförvärv. Outtröttlige Per Hedberg och magiska Tomas Ericsson sprang som galärslavar och oroade sina motståndare matchen igenom. Det var också Hedberg som formligen vräkte upp reduceringen 1-2 i nättaket. Matchen levde i allra högsta grad och de bägge lagen gav allt. Starcom hade tre jättelägen att avgöra efter en halvtimme där först Martin Palm sköt mot mål men en egen spelare stod på mållinjen och hann inte undan utan blev träffad. Sedan var Sporre igenom men målvakten Peter Eklund räddade friläget med bravur. Bollen kom snabbt in i straffområdet igen och Sporre försökte på nytt men en försvarare stod på mållinjen och räddade. Istället för 3-1 tre gånger om så slog Ericsson en diagonal boll till Jens Petterson som med ett drömmål lobbade in 2-2 i den bortre gaveln. Trots att Starcom var missnöjda med att inte knutit ihop säcken skall man vara glad för en poäng ty Hedbergs kanon var nära att resultera i slutminuten men Johan Pettersson tippade bollen till höra. I slutsekunderna fick laget en tveksam frispark med sig när K5 skulle kommit i ett mot tre läge, bra match!
MATCHENS LIRARE: JENS PETTERSON, KANAL 5.

Lokaltidningen Mitt i – FC Talentum  4 – 6
Patric Jacobsson 3, Erik Pettersson. F. Marcus Carlsson 2, Daniel Ahlstrand, Malcolm Svensson, Andreas Wohlfeil, Emil Sahlin.

Ett offensivt bra spelande FC Talentum spräckte Lokaltidningen Mitt i slutspelsdrömmar i en målrik historia. Talentum tog tidigt ledningen efter det att Marcus Carlsson serverat bollen till Daniel Ahlstrand med en fin passning snett inåt bakåt. Patric Jacobsson såg till att det blev 1-1 efter ett bra skott från 20 meter. I mitten på halvleken slog Carlsson in en retur till 2-1 och sedan blev Talentum berövade en straff efter en hands på mållinjen men domaren var skymd. 3-1 kom ändå i slutet på halvleken genom Malcolm Svensson som hittade rätt från 20 meter med ett fint skott i gaveln. Det sista som hände innan halvtidssignalen ljöd var att Jacobsson styrde in Magnus Meijers fina passning, 3-2. Ständigt farlige Jacobsson är i fin form och kvitterade i inledningen på andra med sitt tredje mål för dagen och det 28:e totalt, grymt jobbat. Därmed slog Jacobsson ett 12 år gammalt rekord i antal mål i Premier League. Efter en halvtimme avgjorde LMI matchen med tre snabba mål inom sex minuter där först Andreas Wohlfeil lobbade in 4-3 med ett skott från halva plan som dök ner under ribban, sedan gjorde Emil Sahlin 5-3 och Carlsson sitt andra vilket betydde 6-3. Erik Pettersson hyfsade till slutsiffrorna som skrevs till 6-4.
MATCHENS LIRARE: MALCOLM SVENSSON, FC TALENTUM.

FC Viasat Sport – Svea  8 – 1
Ola Wenström 3, Daniel La Placa 2, Per Tellander, Hans Skarplöth, Daniel Ivarsson. S. Mattias Björklund.

Publiken på Skytteholm fick se en chans- och målrik match mellan FC Viasat Sport och Svea. Man förstår att VS ligger i toppen och Svea i botten för effektiviteten var slående till VS fördel. Deras spel i den sista tredjedelen var stundtals magisk. Det stod 3-0 i halvtid, 6-0 efter en halvtimme och vid full tid skrevs slutresultatet till 8-1. Ola Wenström var het idag och svarade för tre mål samt ett skott i kryssribban och ut. Daniel La Placa satte dit två samt hade en stolpen och så hittade vi tre enmålsskyttar i form av Per Tellander, Hans Skarplöth och Daniel Ivarsson (vilken speed och vilka riktningsförändringar). En som var i högform var Skarplöth och det var också han som stod för dagens vackraste fullträff när han pricksköt krysset. Svea var definitivt inte dåliga och skapade mängder av målchanser. Martin Eisele hade en nick som var nära att resultera, Kalle Rudstedt styrde bollen strax utanför, Mattias Björklund hade två fina lägen (han tröstmålade), Jens Storberget var fri två gånger och träffade stolpen vid det ena läget. Noteras skall att Robert Eriksson i VS var rent utav omänsklig i vissa lägen. Sedan fick vi även se årets straffräddning av Michel Rydberg när han tog Gustav Lundströms stramare, grymt Viasat Sport.
MATCHENS LIRARE: HANS SKARPLÖTH, FC VIASAT SPORT.

MSN/AD Performance – Expressen  1 – 5
Thomas Hansen. E. Martin Hamrin 3, Fredrik Ehlesjö, Åke Ringwall.

Plötsligt och helt utan förvarning fick vi se Martin Hamrin show idag. Han lät vristen tala vid 1-0, sköt 2-0 från 20 meter och satte dit en frispark med yttersidan till 4-0. Dessutom hade han en i stolpen i den andra halvleken. Dagens prestation var dock rycket på högerkanten där han gjorde en Jesper Blomqvistare, vilket steg! Expressens andra mål kom till när den perfekta Reklamseriespelaren Åke Ringwall slog en bra hörna och upp i luften gick Fredrik Ehlesjö, han hängde kvar samt nickade in bollen med en praktfull nick. Efter en halvtimme gjorde Ringwall 5-0. MSN/AD Performance gjorde ingen större match men laget spräckte i alla fall nollan när Thomas Hansen slog till med fem minuter kvar och därmed fick Expressen åka till jobbet med en femetta, en match återstår!
MATCHENS LIRARE: MARTIN HAMRIN, EXPRESSEN.

IDG – Eurosport  1 – 2
I.
Ola Ljungstedt. E. Rasmus Christenson, Mårten Magnusson.

Fantastiska Eurosport spelade sin nionde raka match utan förlust men idag fick man verkligen ge allt för att besegra superjumbon IDG som mönstrade sitt bästa lag på pappret denna säsong där den duktiga trion Jim Jansson (vilken fotbollskropp), Semir Jasarevic och Staffan Ljungstedt ständigt hotade Eurosports försvar. Eurosport tog ledningen i den tionde minuten när Rasmus Christenson sprätte upp bollen i nättaket. Tre minuter senare var det kvitterat när Jasarevic tog sig fram längs vänsterkanten och passade in bollen till Ola Ljungstedt som med en läcker yttersida placerade in bollen i den bortre gaveln. Eurosport förde spelet men IDG kontrade farligt och några gånger var vi beredda att anteckna ett mål för Eurosport men Anders Vesterlund i målet gjorde en mycket bra match idag. Efter en halvtimme kunde ingen stoppa murbräckan Mårten Magnusson som formligen kämpade in 2-1 och de siffrorna höll sig matchen ut.
MATCHENS LIRARE: ANDERS VESTERLUND, IDG.

FC Seasons – Clear Channel  4 – 3
Marcus Henricsson, Pål Åsberg, Nicklas Thorgerzon, Marcus Hallberg. C. Vasilis Birbas, Ingo Dahlin, Alexander Valentini.

Vi såg fram emot en riktig kanonmatch mellan Clear Channel och FC Seasons men den började märkligt eftersom CC inte fick fullt lag förrän de hade gått dussinet minuter och under den tiden fick Marcus Henricsson se sitt skott turligt gå in till 1-0 och bara två minuter senare gjorde Pål Åsberg påpassligt 2-0 efter ett nytt försvarsslarv. I slutet på halvleken kom också 3-0 genom Nicklas Thorgerzon och där assisterade Åsberg förtjänstfullt. Den andra halvleken blev ett ställningskrig men mot slutet blev det stor dramatik. Med sex kvar reducerade Vasilis Birbas till 1-3 och då fick CC ny luft under vingarna och bara minuter senare kom även 2-3 genom Ingo Dahlin som satte upp bollen i krysset efter ett mycket vackert anfall. CC gick nu för en kvittering men med två kvar kontrade Marcus Hallberg in 4-2. CC gav verkligen inte upp för 30 sekunder senare stod det 4-3 när Alexander Valentini slog in en retur efter Alexis Logothetis skott försök. Det blev inga fler mål och nu är Seasons mycket nära att vinna Premier League. Helt klar är att man har slutspelsplatsen klar. CC måste vinna med 10-0 mot jumbon IDG i den sista matchen samtidigt som FC Viasat Sport måste förlora med sju mål mot MEC, det är dock inte troligt!
MATCHENS LIRARE: PETER KROKSTRAND, FC SEASONS.