Premier League 15:e omgången 2011


Kanal 5 – Lokaltidningen Mitt i  5 – 5
K.
Daniel Cedercrona 4, Martin Svensson. L. Erik Pettersson 3, Patric Jacobsson, Markus Hellqvist.

Kanal 5 och Lokaltidningen Mitt i skall ha stort beröm för hur de genomförde säsongens sista match som egentligen var betydelselös med tanke på tabellplaceringar. Vi fick se en kanonmatch från bägge lagen och det var en offensiv publikvänlig fotbollsmatch med massor av mål och situationer. Det tog bara 45 sekunder så hade rekordmannen Patric Jacobsson presenterat sig när han gjorde 1-0 från ett friläge och nu har han gjort mål i 13 matcher i följd! I mitten på halvleken kom 1-1 när Daniel Cedercrona kvitterade och förarbetet stod Tomas Eriksson för när han drev upp bollen som så många gånger förr. Erik Pettersson hade ett friläge men istället för 2-1 till LMI så gjorde Martin Svensson 2-1 för K5 i halvlekens absolut sista 1000-del när han fick se sitt inspel gå igenom allt och alla inne i straffområdet samt in i gaveln. Svensson sköt sitt hårdaste skott någonsin minuterna innan men då räddade Kalle Mellberg. Den andra halvleken började fantastiskt och efter fem minuter hade 2-1 blivit till 3-3. Efter en halvtimme gjorde Femman två snabba mål och var i ledningen med 5-3 och såg ut som ett segrande lag. Med fyra kvar gjorde Pettersson sitt andra mål för dagen och med två kvar kom kvitteringen till härliga 5-5 och nu ståtade Pettersson som en hattrick man. Än värre var Cedercrona som mäktade med hela fyra mål, sent skall syndarna vakna! Med 15 sekunder kvar var dessutom Cedercrona nära att avgöra men skottet gick utanför. Vi berömmer alltid Eriksson från att springa mycket men idag måste han varit dopad, vilken speed matchen igenom och vilka assist. Markus Hellqvist svarade för ett mål denna morgon, kul match gubbar och välkomna tillbaka när det börjar våras 2012!
MATCHENS LIRARE: DANIE CEDERCRONA, KANAL 5.


Clear Channel – IDG  10- 2
C. Andreas Varnava 4, Vasilis Birbas 3, Marcus Bergdahl 3. I. John Sundström 2.

Clear Channel såg i och med dagens segermatch mot IDG till att det finns en teoretisk chans att fortfarande nå en slutspelsplats. Det stod 0-0 efter halva den första halvleken men sedan inleddes Andreas Varnava show och han stänkte in fyra mål på åtta minuter i solskenet. Vid 1-0 spelade han en dubbelvägg med Christian Preisler, 2-0 målet kom till efter en perfekt lobb efter att Preisler assisterat på nytt, det tredje målet satte han dit från 20 meter och vid 4-0 sköt han med vänstern. CC fortsatte sin fantastiska offensiv i andra och vi fick se två stycken hattrick män i form Vasilis Birbas och Marcus Bergdahl där några mål var riktiga delikatesser. Birbas vann nu den interna målskyttekampen mot Alexander Valentini. Bergdahls sista mål, 10-1, kom efter 38.36 och betydde TÖ (teknisk överlägsenhet). IDG var klar bättre än siffrorna visade och de skapade en mängd chanser. John Sundström var bra hela matchen och svarade för två mål samt ett skott i kryssribban och ut. Nisse Calamnius gjorde sitt bästa år i Reklamserien och hade ett friläge och en i stolpen, 10-2 slutade matchen. Välkomna tillbaka nästa år.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS VARNAVA, CLEAR CHANNEL.


FC Talentum – TV 4  2 – 6
F.
Malcolm Svensson, Christoffer Sahlin. T. Emanuel Sahlin 2, Patrik Lindgren, Mattias Blomquist, Robert Björk, Nic Edwards.

Den här matchen gällde vem som skulle bli ¨bästa mittenlag¨ och så var det en match i matchen mellan bröderna Emanuel och Christoffer Sahlin. Det som skiljde lagen åt efter den första halvleken var att TV 4 tog vara på sina målchanser bättre vilket gjorde att det stod 2-0 efter 20 minuter. Robert Björk spelade in bollen till Nic Edwards som klackade bollen mot mål och returen rakade Patrik Lindgren in till 1-0. Vid det andra målet sköt Björk igen men nu var det Mattias Blomquist tur att skjuta in returen. I början på andra så tog Björk tag i händelserna själv när han drog en man innan han smällde in 3-0 och då såg saken klar ut. FC Talentum reducerade efter en halvtimme när Malcolm Svensson gjorde 1-3 och därmed har han gjort mål i tre matcher i rad. Nu fick Talentum lite vittring och man jagade ytterligare ett reduceringsmål men när E Sahlin sköt 4-1 med sju kvar var det spiken och matchen slöt 6-2. C Sahlin gjorde ett mål men E Sahlin satte dit två och det sista målet kom med endast en sekund kvar att spela vilket också betydde att han kom före Marcus Skarphagen i den interna skytteligan. Nic Edwards blev även han målskytt, välkomna tillbaka nästa år och C Sahlin har lovat att han skall flyga fram längs kanten, 10-15 kilo lättare, den som lever får se.
MATCHENS LIRARE: NIC EDWARDS, TV 4.


Svea – MSN/AD Performance  3 – 4
S.
Daniel Jirhäll, Joel Holmer, Thomas Svensson. M. Johan Elwin 2, Thomas Hansen, Stefan Jansson.

En fantastisk spännande match med härlig puls, två fantastiska målvakter i form av Magnus Källman och Björn Bigander och 11 krigande fotbollsspelare visade upp sig från sin bästa sida i det underbara höstvädret (15 grader och sol). Det svängde friskt i målprotokollet och MSN/AD Performance fick en drömstart med 1-0 på straff i den tredje minuten och 2-0 på en retur där Johan Elwin satte dit bollen efter skott från Thomas Hansen några minuter senare. Svea så slaget ut men man tog sig i kragen på bästa sätt och Daniel Jirhäll reducerade till 1-2. Sedan var det lika nära ett 3-1 mål när både Rikard Örtendal och Johnas Liljegren träffade stolpen som ett 2-2 mål när Jens Storberget och Joel Holmer ena gången och Daniel Jirhäll och Storberget andra gången var fri med målvakten men den sista passningen blev slarvig. Till sist kom kvitteringen genom just Holmer som smekte in bollen. En vändning från 0-2 till 3-2 var nära när pigge Storberget var igenom två gånger om men Bigander tog det ena friläget och vid det andra försöket gick bollen utanför. Istället var det MSN som gjorde 3-2 genom Stefan Jansson. Svea var bra idag och efter en halvtimme kunde 65-åriga Thomas Svensson skjuta 3-3 i nättaket. Samma man var sedan nära att bli tvåmålsskytt men Bigander räddade friläget och så räddade MSN på mållinjen när Jirhäll sköt. Med tre kvar går en omarkerad Elwin upp i luften och nickar in 4-3 som också blir slutresultatet i en sprakande fotbollsmatch, vi hörs i vår.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA.


Expressen – FC Seasons  0 – 5
F.
Patrik Mattsson 2, Pål Åsberg, Nisse Rasmusson, Nicklas Thorgerzon,

Reklamserien lyfter på hatten och gratulerar FC Seasons till seriesegern. Det var annars Expressen som inledde bäst då Kimmo Rolin och Martin Hamrin hade varsitt fint läge i samma anfall redan i den andra minuten. Rolin hade även ett skott strax utanför i anfallet efter. Istället för ett mål för Expressen var det Seasons som tog ledningen efter halva den första halvleken genom Pål Åsberg som sköt sitt 12:e mål för säsongen. När sedan Nisse Rasmusson gjorde 2-0 någon minut senare dog Expressen varpå Seasons kunde defilera in i mål. Man ökade på från 2-0 till 5-0 efter två mål av Patrik Mattsson och ett från Nicklas Thorgerzon. En 10 kilo lättare Victor Engström såg piggare ut än på länge och nu kan Seasons se fram emot slutspel och spel i Serie A till säsongen 2012. För Expressen är det bara att slicka såren, jogga lite under vintern och komma tillbaka med stormsteg nästa år. Att Peter Krokstrand tog Hamrins skott i slutet på matchen är en gåta!
MATCHENS LIRARE: VIKTOR ENGSTRÖM, FC SEASONS.


Eurosport – Starcom  2 – 1
E.
John Löwbäck 2. S. Lasse Davidsson.

Eurosport och Starcom bjöd på en fartfylld match och i den sjätte minuten svarade det förstnämnda laget för ett fantastiskt mål när Johan Tappert och Jacob Frisk serverade John Löwbäck bollen och så stod det 1-0 på anslagstavlan. Starcom hade sedan sina chanser genom Patrik Sandberg och första halvleks bästa spelare, Kalle Bexell men närmast ett mål var Mårten Magnusson hos Eurosport när han vände bort en försvarare som nästan bara han kan och skottet tog sedan i stolpen. Att Johan Pettersson räddade Löwbäcks närskott var en gåta, vilka reflexer. Den andra halvleken böljade fram och tillbaka och efter en halvtimme var Eurosport nära två gånger om men både Rasmus Christenson och Filip Tydéns skott tog i stolpen och där gjorde Mårten Erlandsson en strålande räddning när han tippade bollen i just stolpen. Med fyra kvar gjorde den speciella måltjuven Löwbäck 2-0 efter fint förspel av Christenson och Tappert. Starcom såg slaget ut men Lasse Davidsson reducerade med minuten kvar till 2-1 och slutsekunder blev nervösa men Europsort höll undan och spelade sin tionde raka utan förlust. Man hamnade till sist sjua men med samma poäng som fyran i den jämna tabellen, välkomna tillbaka nästa år. Starcom har en semifinal i cupen att se fram emot.
MATCHENS LIRARE: KALLE BEXELL, STARCOM.


MEC – FC Viasat Sport 3 – 3
M.
Samuel Andersson, Erik Salinger, Henrik Bennarp. F. Aron Wahlgren, Ola Wenström, Christoffer Braw.

MEC är en gåta! Idag mötte man slutspelslaget FC Viasat Sport och bägge lagen bjöd på en underhållande fotbollsmatch. I den tionde minuten drev Samuel Andersson bollen och mitt i steget laddade han stora kanonen och bollen for rakt upp som en projektil i det vänstra krysset från över 20 meter, årets skott! Fyra minuter senare hade VS vänt 0-1 till 2-1 efter det att Gustav Lundström (vem annars) kastade ett överlångt inkast som Aron Wahlgren nickade in och så spelade Wahlgren fram Wenström till 2-1. MEC kunde kvittera till 2-2 genom debutanten Erik Salinger som fick se sitt skott lite turligt studsa in. Halvleken hade en målchans till och det var när Salinger lirade fram Andersson med en delikat macka men Robert Eriksson reflexräddade skottet med bravur. Det var istället VS som tog ledningen med 3-2 i början på andra när Christoffer Braw höll sig framme. Efter en halvtimme trodde vi att matchen skulle avgöras då både Daniel La Placa och Per Tellander hade fina möjligheter till mål men Pelle Westerberg var bra mellan stolparna och istället kunde MEC kvittera med två kvar genom den stenhårda teknikern Henrik Bennarp varpå matchen slöt 3-3. För MEC:s del är säsongen över, välkomna tillbaka nästa år och hoppas att ni har en någorlunda jämn bemanning till matcherna för då kan ni komma högt upp vilket dagens match vittnar om. För VS gäller det slutspel samt en kvalplats till Serie A kl 06.00 den 14 oktober, vilket drama!
MATCHENS LIRARE: SAMUEL ANDERSSON, MEC.