Serie A 1:a omgången 2011

BOW reklam – Bizkit  5 – 1
BO.
Hasse Pettersson 2, Lasse Åstrand, David Nildén, Peter Kisfaludy. Bi. Martin Andreasson.

De regerande mästarna BOW reklam gjorde verkligen skäl för den titeln, speciellt i den första halvleken då laget trillade boll som aldrig förr. I den tionde minuten slog fenomenet, den 46-årige Christian Hosenfeld, en perfekt hörna och inne i straffområdet mötte Hasse Pettersson bollen och med en perfekt volley smekte han upp bollen i det högra krysset, vad vackert! BOW kom nu in i ett fantastiskt stim och efter en kvart sköt mannen med den ultimata kroppen, Lasse Åstrand, 2-0. Innan halvtid kunde även Jimpa Nildéns grabb, David Nildén, med sin känsliga vänster sätta dit 3-0 med ett skott från 20 meter. Dessutom sköt Pettersson en retur över efter ett skott från Michael Eklund och så träffade Peter Kisfaludy stolpen från nära håll. I den andra halvleken kom Bizkit ut som ett nytt lag och Martin Andreasson gjorde en fin prestation när han reducerade till 1-3 efter ett fint skott. Nu var Bizkit på gång men efter en halvtimme klev BOW:s nyförvärv, Kaj Eskelinen, in i handlingarna på allvar. Först friställde han Pettersson som med en språngnick stängde matchen med sitt 4-1 mål. Eskelinen och Pettersson spelade i pojklandslaget tillsammans när de var 15 år och hade hockeyfrillor. Det har de inte längre. Eskilinen serverade även bollen på ett silverfat till Kisfaludy som fastställde slutresultatet 5-1. Fredrik Malmfält gjorde en fin raid längs vänsterkanten och spelade fram Peter Arnesson som på ett underligt sätt träffade stolpen i ett helt öppet mål.
MATCHENS LIRARE: HASSE PETTERSSON, BOW REKLAM.

Dandy Dots – Dagens Nyheter 0 - 2 (WO)

IEC in Sports – Frontline Expo  0 – 4
F. Björn Westberg, Björn Lindahl, Jesper Lindström, Roger Tell.

Fronline Expo (f.d. Text & Rubrik och Done) fick en drömöppning på matchen och på hela säsongen. 53-årige Björn Westberg ser fortfarande lika ung ut som för 20 år sedan och han inledde med att göra 1-0. En annan Björn, nämligen 49-åriga Lindahl ökade sedan på till 2-0 innan halvtidsvilan. Alla människor som gick förbi Skytteholms IP trodde nog att det var Juventus (Frontline) och Kalmar FF (IEC in Sports) som spelade med tanke på dräkterna. Matchen avgjordes i början på andra när Jesper Lindström slog in Glenn Anderssons stolpskottsretur. Frontline rullade på riktigt bra och Lindahl hade även ett stolpskott. IEC kom inte upp i normal standard men hade inte Daniel Drottshage storspelat i målet hade de i alla fall gjort både ett och två mål.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN WESTBERG, FRONTLINE EXPO.

TNS Sifo – Tössinger  2 -10
TN.
Joacim Runholm, Mathias Friman. Tö. Fredrik Dahlström 5, Filip Bergman 2, Peter Holm 2, Niklas Nestlander.

Inte sedan Ervaco härjade i Reklamserien på 60-talet har något lag varit så favorittippat som Tössinger är inför den här säsongen. Till det lag som vann elva raka matcher ifjol har man spetsat på med två f.d. Allsvenska spelare (nummer 67 och 68 i ordningen). Den ena presenterade sig direkt när han gjorde 1-0 och det var Filip Bergman (pappa Kent Bergman är en av Reklamseriens största profiler någonsin). Hur gick det då för nykomlingen TNS Sifo? Ja, det kanske låter konstigt men trots storförlust så gav man allt och hade ett mycket bra anfallsspel. Med kvarten kvar var ställningen 2-4 och ett missat friläge men när 5-2 målet kom kunde Tössinger defilera in i mål. Joacim Runholm och Mathias Friman gjorde varsitt och hade inte Erland Hellström gjort några idioträddningar hade även Andreas Bryvall och Hendrik Christiansson även de hamnat i målprotokollet. Fredrik Dahlström kunde bara tacka för understödet och han var helt magiskt och stänkte in fem mål. Bergman blev tvåmålsskytt liksom Peter Holm medan Niklas Nestlander såg rapp ut som vanligt och svarade för ett mål. Noterbart var att Stefan Svanfeldt inledde sin 25:e raka säsong, det ni.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, TÖSSINGER.

DHL Reklam – AGO  4 – 1
Dick Hedivi 2, Freddy Hägglund, Michael Björling. A. Per Jonsén.

DHL Reklam hade ett suveränt försvarsspel, ställde om från försvar till anfall på ett mästerligt sätt och så var man effektiva i avslutningarna. Det började med att AGO rullade boll riktigt bra de första minuterna men sedan kontrade den första halvlekens kung, Robert Nordin, som drev bollen i högsta fart och som avslutning lirade han fram Dick Hedivi som satte bollen i det vänstra hörnet till 1-0. AGO:s Conny Liljeqvist sköt sedan en kanon i stolpen via målvakten Magnus Bennyssons fingerspetsar. Istället för 1-1 kontrade en annan speedkula och det var Fredrik Persson som spelade fram Hedivi igen och den här gången satte han dit den i det högra hörnet, 2-0. AGO reducerade omgående genom Per Jonsén som fick se sitt inspel gå i mål. DHL var ytterst nära ett mål till innan halvtid när Persson körde ett solo men Kristian Kaufmann räddade närskottet. DHL skulle dock få sitt 3-1 mål och det var efter ett mycket vackert anfall där bollen gick som på ett snöre mellan fyra spelare där till sist Nordins skott styrdes in av en på mållinjen stående Freddy Hägglund. AGO försökte och försökte men DHL var smarta och Ulf Kramer var helt klanderfri. Elias Karroum hade ett perfekt läge men nicken tog för högt upp på pannan och istället avgjorde Michael Björling med sex minuter kvar med sitt 4-1 mål. Det var länge sedan DHL var så här bra och min kommentar till killarna var, - Att nu blir nog Pelle Ericsson glad när han få höra resultatet men killarna svarade direkt, - Han platsar inte i det här laget. Den 69:e f.d. Allsvenske spelaren gjorde debut idag, nämligen Glenn Myrthil, kul.
MATCHENS LIRARE: DICK HEDIVI, DHL REKLAM.

Tidningskungen – Mediekompaniet Promedia  2 – 3
T. Andreas Bergvall, Jerry Månsson. M. Johan Sund, Andreas Lifbom, Thomas Lekander.

När matchen mellan de regerande cupmästarna Tidningskungen och Mediekompaniet Promedia blev det ett ställningskrig med två hormonstinna lag. Efter en kvart bröt den fantastiska Johan Sund isen när han slog in en retur efter hörna till 1-0. Några minuter senare så kontrade MKP och Ludvig Söderlind lättade iskallt över bollen till Andreas Lifbom som gjorde 2-0. Ett lite chockat TK tog sig samman i pausen och kom ut som ett nytt lag till den andra. Man tog verkligen tag i taktpinnen och tryckte tillbaka sina motståndare. Anders Lennhagen träffade ribban, Peter de Clairac sköt en kanon från 20 meter i ribban och Jerry Månsson nickade över från ett bra läge. Det blev inte mål på dessa chanser men väl när Andreas Bergvall sköt för då rullade bollen över linjen med knapp styrfart till 1-2. Nu gick TK för en kvittering men med fem kvar slog Sund en härlig crossboll från högerbacksläge till Lifbom som kom farande längs vänsterkanten och spelade in bollen till debutanten Thomas Lekander som inte gjorde något misstag, 3-1. TK var nu tvungna att satsa allt framåt men det var MKP som fick två frilägen där Peter Elmhorns skott gick över från nära håll och så räddade Niklas Hedberg Sunds friläge från halva plan. I slutsekunden hyfsade i alla fall TK till siffrorna när Månsson sköt in bollen efter en straff, 3-2 till MKP.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET PROMEDIA.