Serie A 2:a omgången 2011

AGO – BOW reklam  1 – 0
Simon Thylander.

I ett underbart vårväder möttes de båda rutinerade lagen BOW reklam och AGO i en fantastisk fotbollsmatch i sann Reklamserieanda. Båda spelade en fantasifull fotboll, spelarna gjorde många individuellt skickliga prestationer och så skapades de många målchanser. Hade det inte varit för de båda duktiga målvakterna, Michael Eklund och Kristian Kaufmann, hade denna match slutat 3-3. Det gjorde den inte. Efter en kvart slog Jesper Blomqvist en underbar macka till Simon Thylander som löpte i djupled och hann precis före Eklund och lobbade vackert in 1-0. Fredrik Sträng hade två lägen men Eklund avvärjde skickligt båda så när tredje läget kom passade han till Glenn Myrthill som rullade bollen utanför det vidöppna målet. Peter Kisfaludy hade en fin lobb över och David Nildén blev genialiskt frispelad av Jan-Erik Berg men skottet gick utanför. Sedan spelade Hasse Pettersson vägg med Christian Hosenfeld men skottet gick strax utanför och så var Myrthil i farten igen men bollen ville inte in. Så här höll det på matchen igenom och sista chansen fick Kaj Eskelinen men bollen gick över och AGO vann årets bästa match med 1-0. När Thomas Endler och Kent Svensson spelade backpar var de 106 år tillsammans. Fortsätt så här gubbar så kommer det sluta med en rolig bankett senare i höst, men hoppas att den dröjer.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM.

Mediakompaniet Promedia – TNS Sifo  9 – 4
M.
Andreas Lifbom 3, Johan Sund 2, Pehr Dunger 2, Claes Andberg, Johan Holmberg. T. Johan Aronsson 2, Hendrik Christensson, Joacim Runholm.

Mediakompaniet Promedia satte högsta fart direkt och Johan Sund nickade in Kristoffer Wiléns hörna till 1-0 och sedan stod Sund för ett solomål till 2-0, tid fyra minuter. Andreas Lifbom ökade på till 3-0 efter tio minuter och precis innan halvtid gjorde Pehr Dunger 4-0. Nykomlingen TNS Sifos chans var att göra ett tidigt mål i början på andra men tre minuter in på densamma var ställningen 6-0 och Lifbom blev hattrickman. Claes Andberg såg till att det blev 7-0 efter en halvtimme. TNS har en giftig offensiv och precis som i premiären avslutade man riktigt bra och smällde in hela fyra mål genom skyttekungen Johan Aronsson (två mål), Joacim Runholm och Hendrik Christensson. I och med Dunger satte dit sitt andra mål och Johan Holmberg ett efter ett lurigt skott slutade den offensivglada matchen sagolika 9-4.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, MEDIAKOMPANIET PROMEDIA.

Tössinger – DHL Reklam  5 – 2
Mikael Nilsson 2, Jon Persson 2, Fredrik Dahlström. D. Dick Hedivi, Johan Gerdes.

Tössinger spelade stundtals englugg men den första halvleken slutade ändå 0-0. Detta berodde på att DHL Reklam hade ett bra försvarsspel, en duktig målvakt i Magnus Bennysson och så var Tössinger lite slarviga den sista tredjedelen. I början på andra kom det väntade 1-0 målet när evigt unge Mikael Nilsson sköt 1-0. I anfallet efter var det lite överraskande kvitterat till 1-1 genom vårstarka och målglada Dick Hedivi (tre mål på två matcher). Efter en halvtimme kom sedan segerrycket när först Fredrik Dahlström klackade in Filip Bergmans inspel och så satte Mikael Nilsson 3-1 efter det att Tössinger passat bollen 20 gånger inom laget på kort tid, vilken show. Sedan smällde Jon Persson in 4-1 och då såg det helt klart ut men Johan Gerdes lyckades nicka in 4-2 och med fyra minuter kvar var 4-3 bollen på väg in vid stolproten men Erland Hellström gjorde en mycket fin fotparad på Hedivis skott varpå Persson spikade slutresultatet 5-2 i slutminuterna. Vem skall stoppa Tössinger detta år?
MATCHENS LIRARE: MIKAEL NILSSON, TÖSSINGER.

Frontline Expo – Tidningskungen  1 – 5
Alexander Naghavi. T. Andreas Bergvall 2, Rutger Lindquist 2, Jerry Månsson.

Tidningskungen spelade mycket bra inledningsvis och tog ledningen med hela 3-0 efter tio minuter innan ens Frontline Expo hade vaknat. Det var Jerry Månsson som gjorde 1-0 efter ett fint väggpass från Rutger Lindquist och så satte pigga Andreas Bergvall dit både 2-0 och 3-0, som kom efter en riktig kanon. Dessutom var 4-0 nära när Andreas Gustafsson kom fri men Daniel Drottshage räddade. Frontline hade ett bra gäng gubbe för gubbe men det var oorganiserat inledningsvis och spelarna kom in på olika positioner innan det satte sig. Tekniska Alexander Naghavi reducerade till 1-3 men innan halvtidsvilan kunde Lindquist slå in 4-1 efter en stolpretur från Månsson. Den andra halvleken blev spelmässigt sämre men det hade varit intressant om Roger Tells skott i insidan på stolpen resulterat i ett 4-2 mål men i anfallet efter punkterades matchen när Lindquist satte dit 5-1 med sitt andra mål efter en fin passning från Anders Lennhagen. Det hände några gånger ifjol, det förekom i premiären och i den andra halvleken var domaren tvungen att visa ut en spelare från TK (lagstraff) p.g.a. bråk inom laget, precis som det står i reglerna. Skärpning, det låter mycket tråkigt och det var t.o.m. så att motståndarna sa till. Vilket underbart väder!
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BERGVALL, TIDNINGSKUNGEN.

Dagens Nyheter – IEC in Sports  0 – 2
I.
Tomas Lindell, Johan Petter Singvall.

Den första halvleken mellan Dagens Nyheter och IEC in Sports var helt jämn och nästan helt fri från målchanser men det skulle komma ett mål innan halvtid och det var inte vilket mål som helst utan Tomas Lindell fick på en riktig kanon ribba och in till 1-0 för IEC. I och med det målet öppnades matchen upp helt och hållet i den andra halvleken och Gustav Thuman fick ett öppet läge men Max Malm räddade närskottet. Sedan hade Chrisoffer Cederblad två lägen men David Balsam räddade friläget och det andra skottet gick utanför. Sedan var det Jonas Bredings tur att få två lägen men det ena skottet gick över och lobben likaså. Breding spelade även fram Mathias Bengtsson men han hann inte fram för att stöta in bollen i det öppna målet. Så här höll det på och det var lika nära 1-1 som 2-0 och med fem minuter kvar kom det sistnämnda när IEC kontrade och Cederblad spelade fram Johan Petter Singvall till 2-0. DN satte nu allt på ett kort och i slutminuterna hade man en trippelchans där det ena skottet tog klockrent i stolpen men de andra två gjorde Malm helt fantastiska räddningar på och detta var IEC match.
MATCHENS LIRARE: MAX MALM, IEC IN SPORTS.

Dandy Dots – Bizkit   3 – 8
D.
Johan Dahl, Tolga Duran, Birhan Akdag. B. David Andersson 2, Martin Andreasson 2, Henrik Norgren, Michael Wennermo, Björn Ericsson, Daniel Adamsson.

Vi fick gnugga ögonen både en och två gånger för att se om det var sant och det var det. Bizkit spelade propagandafotboll och vi trodde att vi var på Copacabana, vilket spel! Det började med att Henrik Norgren, som inledningsvis spelade sitt livs Reklamseriefotboll, dunkade in bollen via stolpen med vänstern till 1-0. Sedan hade både Hasse Grobecker och Martin Andreasson var sin nick över i bra lägen och David Andersson en klockren stolpe. Efter en kvart kom nådastötarna när Bizkit gick från 1-0 till 4-0 på fyra minuter. Det andra målet var oerhört vackert där Andersson slog en crossboll från högerbacksläge till Michael Wennermo som kom farande i vänsterytterläge och han slängde sig likt Henrik Larsson i EM samt språngnickade in bollen i diagonalt kryss, fantastiskt! Trean kom via Andersson som gjorde mål på Gustav Lundströms långa inkast och fyran sköt Björn Ericsson in via ett direktskott efter en hörna slagen av Lundström, vilken show! Dandy Dots uppträdde virrigt men fick med sig ett mål innan halvtidsvilan genom Johan Dahl som elegant chippade in ett friläge. Detta mål blev dock ingen uppryckning för deras del för på fyra minuter i början på andra ökade Bizkit från 4-1 till 6-1 efter mål av Daniel Adamsson och Martin Andreasson och noterbart var att de radade upp sex olika målskyttar vilket kan betraktas som totalfotboll. Sista kvarten bjöds det på Hawaiifotboll och vid ställningen 7-3 i slutminuten hade Bosse Eriksson chansen att snygga till siffrorna till 7-4 men han gjorde en Prati och istället fastställde Andreasson slutresultatet 8-3 när han blev tvåmålsskytt vilket även planens bästa spelare Andersson blev. Speedkulan Tolga Duran och Birhan Akdag gjorde varsitt. Nu vet vi att Bizkit har en så hög högsta nivå. Tommy Svensson åkte 14 mil för att spela 5 minuter, en stark lagkapten hos DD.
MATCHENS LIRARE: HENRIK NORGREN, BIZKIT.