Serie A 4:e omgången 2011


AGO – Bizkit  4 – 1
A.
Michel Gordin, Peter Waltre, Simon Thylander, Jesper Blomqvist. B. David Andersson.

I det fantastiska vårvädret bjöd AGO och Bizkit upp till en bra fotbollsmatch. AGO som varit lite upp och ner under våren var klart uppåt idag och man hade en ganska bra offensiv och en stabil defensiv. I inledningen på matchen bytte båda lagen målchanser med varandra men Andreas Hagelin och Kristian Kaufmann var med på noterna. Hasse Grobecker hade ett skott i utsidan av stolpen och Michel Gordin en fin nick över och det var de giftigaste lägena i en första halvlek som slutade mållös. AGO fick en drömstart på andra när Jesper Blomqvist hittade Gordin vid bortre stolpen och så stod det 1-0. I och med det målet blev det fart under fötterna på AGO samtidigt som Bizkit tvingades framåt varpå blottor bakåt uppstod. Efter en halvtimme kom också 2-0 och 3-0 som ett brev på posten efter det att Peter Waltre och Simon Thylander gjort var sitt mål. Visserligen reducerade David Andersson till 1-3 innan Blomqvist avslutade matchen med ett otroligt vackert mål. Han slog en högerhörna rätt upp i vänstra krysset, vilken kasse och AGO vann med 4-1.
MATCHENS LIRARE: JESPER BLOMQVIST, AGO.


Tidningskungen – Tössinger  2 - 5
Ti.
Jerry Månsson 2. Tö. Fredrik Dahlström 2, Filip Bergman, Peter Törnqvist, Mikael Nilsson.

Så var det dags för den stora prestigematchen mellan Tössinger och Tidningskungen och det var också en match i matchen mellan de som snackar mest på hemsidan, nämligen Mathias Tauberman och Rutger Lindquist. Matchen var igång redan vid lottningen och den vann Rulle knappt på ett mattetal. Senast dessa möttes var ju i Reklamseriecupfinalen i fjol och då inträffade ett av det mest spektakulära slutresultatet sedan serien startade 1957, 8-0 till TK. Så illa ute som Tössinger var i dagens match har de inte varit tidigare i vår och det berodde på att TK spelade så pass bra, speciellt i den första halvleken. Det började med att Filip Bergman blev helt fri mitt i slottet efter försvarsslarv och han bredsidade iskallt in 1-0. I mitten på halvleken så fick Jon Persson till ett mäktigt skott som gick ribba ner och istället för 2-0 så kunde den första halvleks bästa spelare, Jerry Månsson, se sitt skott från halva plan bli till en perfekt lobb till 1-1. I och med det målet fick TK extra energi och några minuter senare nickade Månsson vackert in sitt andra mål efter ett perfekt inlägg från Andreas Gustafsson till 2-1. Visserligen stack Tössinger emellan och Fredrik Dahlström klackade men Niklas Hedberg gjorde en fantastisk enhandsräddning. Tidningskungen avslutade halvleken på ett bra sätt och Lindquist hade två bra lägen där det ena skottet gick i ribban och så var Månsson även han igenom så Tössinger räddades av gong-gongen. Till den andra halvleken ändrade matchen karaktär helt och hållet för Tössinger tog ett kompakt spelövertag samtidigt som TK backade hem men problemet var att man inte orkade kontra och Peter Törnqvist kvitterade ganska tidigt till 2-2. Sedan radade Tössinger upp lägen och Hedberg var en levande vägg och Persson träffade virket för andra gången och det var endast en tidsfråga innan segermålet skulle komma. Med sju minuter kvar smekte Bergman fram en passning till Mikael Nilsson som felvänd mot målet elegant och retfullt enkelt såg sin klack rulla in till 3-2. Efter det målet orkade inte TK resa sig varpå 3-2 blev till 5-2 i slutminuterna efter två mål av Dahlström.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, TIDNINGSKUNGEN.


DHL Reklam – Dagens Nyheter  0 – 2
DN.
Thomas Pagling, Mathias Bengtsson.

Dagens Nyheter överraskade oss alla när de spelade en fantastisk första halvlek vilket bäddade för tre sköna och viktiga poäng för deras del. Efter en ganska jämn inledning så kunde Thomas Pagling göra 1-0 med en äkta tåjagare. Efter det målet spelade DN som i trance och de småväxta, snabba och rörliga spelarna påminde om Barcelona när det gjorde ett mycket vackert 2-0 mål genom Mathias Bengtsson, vilket rull! Mats Saxer måste vara den bästa interna transfern i årets Reklamserie, vilken lirare! DHL Reklam bemödade sig också med att rulla boll ganska bra men idag var man alldeles för tama den sista tredjedelen och vi fick vänta en halvtimme innan den första riktigt heta målchansen dök upp när Johan Gerdes fick till ett direktskott inne i straffområdet men idag ville David Balsam hålla nollan vilket han också gjorde. Det brukar bara bli två mål när DN spelar i vår vilket 2-0, 0-2, 0-2 och 2-0 vittnar om. Vi ser fram emot nästa match.
MATCHENS LIRARE: MATS SAXER, DAGENS NYHETER.


Dandy Dots – Mediekompaniet Promedia  1 – 3
D.
Jonas Andersson. M. Ludvig Söderling 2, Andreas Lifbom.

Dandy Dots och Mediekompaniet Promedia bjöd på en mycket bra och underhållande match i det härliga vårvädret. Det var ganska jämt inledningsvis och den första riktigt heta målchansen dök upp i den tionde minuten när Andreas Lifbom nickade från nära håll men den 70:e före detta allsvenska spelaren i Reklamserien-historien, Björn Levin (Trelleborgs FF), tippade bollen i stolpen. Nu blev det dock lite mer fart på MKP och efter dussinet minuter så spelar laget vackert och Lifbom kunde nu göra 1-0. Med 30 sekunder kvar till pausvilan spelade Pehr Dunger in bollen från högerkanten, Lifbom hoppade över bollen och vid bortre stolpen dök Ludvig Söderlind upp och smällde in 2-0. DD chans var att få in ett snabbt reduceringsmål i upptakten på den andra men Söderlind var riktigt bra och först träffade han stolpen innan ett av årets vackraste mål kunde beskådas. Söderlind klackade elegant bollen över försvararen, tog några snabba steg och dundrade på halvvolley in 3-0, vilket klassmål! Efter en halvtimme fick matchen ny näring när Tony Gustavssons inspel hittade till Jonas Andersson som i sin tur skarvade in 1-3. Sista tio blev lite Hawaii-betonad och det var lika nära ett 4-1 mål för MKP som ett 2-3 mål från DD. När Andersson rullade bollen mot den bortre gaveln tog domaren upp anteckningsblocket halvvägs för att skriva in ett mål men Jari Hållman, som för övrigt höll en fantastisk nivå matchen igenom, räddade mirakulöst. I anfallet efter så var Dunger igenom men sköt över och MKP höll undan och tog fjärde raka segern och ligger i vinnarhålet bakom Tössinger. Att DD åkt på fyra raka förluster gick inte att se idag vilket säkert blivande motståndare bittert kommer att bli varse om.
MATCHENS LIRARE: LUDVIG SÖDERLIND, MEDIEKOMPANIET PROMEDIA.


BOW reklam – Frontline Expo  3 – 1
B.
Hasse Pettersson 2, Jonas Goude. F. Mattias Bröms.

De regerande mästarna, BOW reklams, vårform håller i sig men idag fick man rejält motstånd av ett mycket bra spelande Frontline Expo. Efter en trevande inledning de första tio minuterna blev det öppna spjäll resten av halvleken och de båda lagen bytte chanser med varandra. Hasse Pettersson gjorde en egen prestation och sköt 1-0 till BOW. Efter det hade Glenn Andersson ett fint läge efter en frisparksvariant iscensatt från Roger Tell men Henrik Strömblad gjorde en fotparad. I anfallet efter rundade Jesper Lindström målvakten men skottet tog i utsidan av stolpen. Sedan var det BOW:s tur att ha en dubbelchans där både Peter Kisfaludy och Jan-Erik Berg var i farten men Ludvig Grimlund storspelade och minuten senare styrde Christian Hosenfeld upp bollen i ribban. Sista chansen hade Mikael Elfving men Strömblad räddade igen. I början på andra hängde ett mål i luften för FE men Hosenfeld kontrade men Grimlund var vass i målet. Daniel Larsson slog en hörna och inne i straffområdet mötte Mattias Bröms med en helvolley, vilken prestation och helt otagbart till 1-1. FE lycka varade bara i en minut för Kisfaludy spelade elegant fram Pettersson som gjorde sitt andra mål för dagen och det var även nära att Pettersson gjorde ett hattrick men skottet från ett bra läge gick utanför. Med tre minuter kvar avgjordes matchen när för dagen mycket pigge Jonas Goude rullade in slutresultatet 3-1 efter ytterligare en assist från Kisfaludy.
MATCHENS LIRARE: JONAS GOUDE, BOW REKLAM.


IEC in Sports – TNS Sifo  1 – 0
I.
Pelle Lundquist.

Det var en tempofattig inledning på matchen mellan IEC in Sports och TNS Sifo men ju längre det gick desto bättre blev det. TNS hade några farliga lägen i första där Mathias Frimans volley i ribban och över var närmast medans IEC anfallsförsök effektivt stoppades av matchens bästa spelare, Oskar Axelsson, vilken gigant! IEC var piggare i andra mot ett tröttkört (inga avbytare) TNS men Erik Blomkvist var bra. Mot slutet så kontrade TNS till sig två frilägen från Friman och Johan Aronsson men Max Malm tog båda och han var grym matchen igenom och höll nollan för tredje matchen i rad. Precis när vi trodde på delad pott tryckte lagkaptenen Pelle Lundquist in segermålet 1-0 från nära håll med tre kvar! Det är skönt att vinna kryssmatcher och bittert att förlora sådana. Det var kul att se målvakten i Premier League, Bob Pernodd, klara sig ute i Serie A.
MATCHENS LIRARE: OSKAR AXELSSON, TNS SIFO.