Serie A 5:e omgången 2011

BOW reklam – Mediekompaniet Promedia  2 – 5
Jan-Erik Berg 2. M. Pehr Dunger 3, Johan Sund 2.

De regerande mästarna BOW reklam fick ge sig mot ett mycket, mycket bra spelande Mediekompaniet Promedia, som tog årets femte raka seger och frågan är, - Har MKP varit bättre än nu? Efter en avvaktande inledning så tände det till på alla cylindrar i mitten på den första halvleken och matchens första mål var en delikatess iscensatt av Pehr Dunger som jonglerade upp bollen, nickade fram den en gång samt nicklobbade in 1-0. Några minuter senare var det kvitterat när Hasse Pettersson på ett magnifikt sätt tog sig fram längs vänsterkanten och serverade Jan-Erik Berg bollen som i sin tur stötte in 1-1. MKP tog ånyo ledningen när Johan Sund smällde in 2-1. Båda lagen hade lägen för ytterligare mål i slutet på halvleken och först spelade Pettersson, Kaj Eskelinen och David Nildén ett fint triangelspel men Max Eriksson räddade den sistnämndas närskott. Sedan var Dunger igenom men sköt utanför. BOW reklam hade deras bästa period i början på andra och spelmotorn var Eskelinen. Först fick han bollen framför målet efter försvarsslarv men Eriksson räddade och sedan slog Eskelinen ett underbart inlägg som Christian Hosenfeld nickade över. Ett mål hängde i luften men det blev inte 2-2 utan 3-1 till MKP när Dungers hörna gick igenom allt och alla i straffområdet och in. MKP var nu ruggigt på gång och Ludvig Söderlind var igenom men Henrik Strömblad som för övrigt gjorde många fina räddningar denna morgon reflexräddade och returen sköts i ribban. Den efterföljande hörnan slog Söderlind och inne i straffområdet mötte Reklamseriens bästa spelare, Johan Sund, bollen och med ett direktskott satte han dit bollen till 4-1. BOW gav inte upp utan satsade allt offensivt mot slutet och mycket duktige Berg reducerade till 2-4 och i anfallet efter hade de en dubbelchans men Eriksson var strålande och i slutminuten kontrade hattrickmannen Dunger in slutresultatet 5-2 i en match med hög kvalitet.
MATCHENS LIRARE: PEHR DUNGER, MEDIEKOMPANIET PROMEDIA.

Tidningskungen – IEC in Sports  2 – 1
Jimmy Thurby, Jerry Månsson. I. Pelle Lundquist.

Det var en riktig streckmatch mellan Tidningskungen och IEC in Sports där en förlust för TK skulle bli ödesdiger. TK hade ett större bollinnehav den första halvleken och IEC försvarade sig riktigt bra med den fantastiske målvakten Max Malm mellan stolparna. De målchanser som producerades kunde räknas på en hand och närmast ett mål var faktiskt IEC när farlige Tomas Lindell träffade utsidan på stolpen. I början på andra öppnades matchen upp och båda lagen hade var sitt friläge direkt och både Jerry Månsson, som för övrigt kämpade enormt matchen igenom, samt Karl Samuelsson men Malm och Niklas Hedberg räddade. Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 men sedan gjorde Jimmy Thurby 1-0 på sin egen stolpretur och därmed höll Malm nollan i två timmar och 30 minuter, grymt! TK fick energi av målet och Andreas Gustafsson, som var mycket bra idag, sköt en stenhård frispark som strök stolpen men några anfall senare avgjordes det hela när Månsson klackpassade till Thurby, som i sin tur ryckte mot mål samt spelade bollen tillbaka till Månsson som rakade in 2-0. IEC satsade allt framåt i slutminuterna och Samuelsson (igen) träffade stolpen innan i alla fall nollan spräcktes genom Pelle Lundquist som gjorde mål i matchens sista sekund och TK tog en viktig trepoängare och hakar på slutspelsgängen.
MATCHENS LIRARE: JIMMY THURBY, TIDNINGSKUNGEN.

Frontline Expo – DHL Reklam  2 – 1
Mikael Mehrsson, Niklas Anbratt. D. Johan Gerdes.

Efter en mycket solrik vår avbröts den med ett strilande regn. DHL Reklam inledde piggast men det var Frontline Expos Björn Lindahl som fick första chansen när han blev frispelad men han fick inte ordning på bollen. Några minuter senare sköt Johan Gerdes och bollen blev väldigt slipprig på det hala underlaget varpå Ludvig Grimlund räddade via stolpen och ut till hörna. Den slogs där en sex kilo lättare Dick Hedivi laddade kanonen och framför mål stod Gerdes och styrde in 1-0. Sakta men säkert började FE komma in i matchen och Daniel Larsson slog en perfekt genomstickare till Mikael Mehrsson som löpte i djupet, kom före målvakten och rullade in 1-1. I den andra halvleken var DHL det bättre laget utan att för den sakens skull dominera. Det skott som avlossades tog Grimlund hand om men det var nära att Gerdes blev tvåmålsskytt. DHL låg på för ett ledningsmål mot slutet men med tre kvar chansade Niklas Anbratt med ett skott och tro det eller inte, den gick in! FE höll sedan undan och det kändes som om de var nöjda med en poäng men fick tre medan DHL slarvade bort minst en, bollen är rund! Tio stycken delade den interna skytteligan hos FE innan Anbratt tog ledningen på två mål.
MATCHENS LIRARE: LUDVIG GRIMLUND, FRONTLINE EXPO.

Tössinger – Bizkit  8 – 3
Fredrik Dahlström 3, Filip Bergman 2, Niklas Nestlander, Adam Stevens, Jon Persson. B. Peter Arnesson 2, Björn Ericsson.

Efter en avvaktande inledning på matchen så gjorde i alla fall Fredrik Dahlström 1-0 via stolpen i den tionde minuten och då trodde vi på en lätt seger för Tössinger. Minuterna senare tog dock Peter Arnesson emot ett inkast vid straffområdets utkant, vände sig om och sköt in 1-1 i diagonalt kryss, vilken balja! Efter det målet fick Bizkit verkligen blodad tand och Björn Ericsson kunde ge Bizkit ledningen med 2-1 när han slog in Arnessons stolpretur. Man fick inte ha ledningen i halvtid för Filip Bergman kvitterade i slutminuten. Precis när Bizkit började tro på en skräll lade Tössinger in femmans växel och efter fem minuter in på andra halvlek hade laget gått från 2-2 till otroliga 6-2. Det hela rullade sedan på till en 8-3 viktoria för serieledarna. Dahlström och Bergman går knappt att stoppa och Dahlström gjorde tre samt spelade fram till några och har nu gjort 12 mål i serien på fem matcher. Bergman gjorde två och spelade fram till tre. Niklas Nestlander, Adam Stevens (han får målet) och Jon Persson gjorde varsitt. Arnesson var pigg värre och bokfördes för två medan David Andersson även han hamnade i målprotokollet, går det att stoppa segertåget Tössinger?
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, BIZKIT.

TNS Sifo – Dandy Dots  3 – 3
T. Johan Aronsson, Joakim Nordin, Joacim Runholm. D. Birhan Akdag 2, Jonas Andersson.

Den spännande matchen mellan TNS Sifo och Dandy Dots inleddes med en rivstart när bägge lagen hade var sin kanonchans. Joacim Runholm slog en hörna i den första spelminuten och Stefan Svanfeldt nickade mot mål men på mållinjen stod Tommy Svensson som en räddande ängel. I anfallet efter slog Birhan Akdag ett perfekt inlägg men Jonas Andersson nickade bollen strax utanför. Det var två skottvilliga lag som möttes men Bob Pernodd och Fredrik Käck stoppade det mesta och precis när vi skulle skriva in 0-0 som halvtidsresultat avlossade Akdag ett skott som touchade en spelare varpå bollen gick i mål till 1-0. TNS spelade riktigt bra i inledningen på andra då man avlossade fem bra skott men Käck var grym i målet och istället för ett väntat 1-1 mål kontrade DD där Andersson kom helt fri och rullade in 2-0 efter en halvtimme. I det läget på matchen såg DD ut som vinnare men med sex minuter kvar hände helt plötsligt något och på fyra minuter vände DHL 0-2 till osannolika 3-2 efter det att Johan Aronsson reducerat med ett skott i diagonal gavel, Joakim Nordin kvitterat med ett skott i det högra krysset och Runholm rullat in ledningsmålet efter ett friläge fint assisterat av Oskar Axelsson. Efter den vändning såg nu TNS ut som ett vinnande lag. Med tio sekunder kvar hade TNS bollen under kontroll men efter ett försvarsslarv kom helt plötsligt Akdag fri och kvitterade till 3-3, vilken dramatik. Efter 28 raka matcher i Serie A kom det första oavgjorda resultatet. DD tog sin första poäng. Trots att TNS snöpligt tappade i slutsekunderna för andra matchen i rad så lämnade man det undre strecket bakom sig.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK KÄCK, DANDY DOTS.

Dagens Nyheter – AGO  1 – 2
Björn Heurlin. A. Peter Waltre, Fredrik Sträng.

AGO var det bättre laget men så länge Dagens Nyheter försvarade sig så bra var det match. Dessutom var David Balsam på bra spelhumör. Det såg ut som den första halvleken skulle sluta mållös men Peter Waltre ville annorlunda och sköt 1-0 i slutminuterna. I den andra halvleken försökte AGO avgöra matchen men Balsam var i vägen. Efter en halvtimme kontrade DN i ett av få försök och duktige Mats Saxer avlossade stora kanonen, bollen tog på en försvarare och ändrade rikting men mirakulöst nog räddade Kristian Kaufmann med en reflexräddning. Sedan tog en bra spelande Fredrik Sträng hand om taktpinnen och via ribban dundrade han i 2-0. Det blev lite spänning mot slutet efter det att Björn Heurlin reducerat med fem kvar men AGO höll undan.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK STRÄNG, AGO.