Serie A 6:e omgången 2011

BOW reklam – TNS Sifo  5 – 3
Anders Hammargren 2, Christer Uhrlin/Michael Eklund, Peter Kisfaludy, Patrick Luxenburg. T. Andreas Bryvall 2, Johan Aronsson.

BOW reklam startade bra och hade en 3-0 ledning efter halva den första halvleken mot TNS Sifo och då trodde de på en lugn resa mot slutsignalen. Årsdebuterande Anders Hammargren gjorde det första målet i den andra minuten och Peter Kisfaludy de tredje i den tionde. När det andra målet skulle bokföras så inträffade det en sak som aldrig tidigare inträffat sedan undertecknad hållit i serien sedan 1980. Michael Eklund och Christer Uhrlin bokfördes båda för målet men givetvis fick laget bara ett mål. Visserligen hade Johan Aronsson en ribba i början på matchen men det var mest BOW reklam och därför kom det mycket överraskande att TNS gjorde två mål på en minut och helt plötsligt stod det 3-2 efter mål av Aronsson och Andreas Bryvall. I början på andra var Aronsson igenom men Henrik Strömblad räddade och nu var BOW illa ute även om båda lagen saknade avbytare och det tog hårt på gubbarna i BOW. Uhrlin och Kisfaludy spelade med bristningar, Hammargren haltade av med öm fot, Christian Hosenfeld fick ont i knäet, Patrick Luxenburgs dotter blev kissnödig och Eklund sa att han hade ett träben. Mitt i den uppförsbacken så kontrade Luxenburg in 4-2 efter en halvtimme. TNS gav matchen nytt liv när man reducerade till 4-3 efter det att Bryvall gjort sitt andra mål med tre kvar och givetvis flyttade man upp mycket folk varpå Luxenburg kontrade och fick ett friläge från egen planhalva men Bob Pernodd räddade till hörna. TNS satsade allt för en kvittering men i stället fastställde Hammargren slutresultatet 5-3 i matchens sista sekund efter en fin framspelning från Hosenfeld. Att BOW höll undan får man betrakta som starkt, TNS har nu många missade poäng mot vad man borde haft.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER UHRLIN, BOW REKLAM.

AGO - Frontline Expo 1-3
Michel Gordin. F. Alexander Edén, Pär Askerstam, Michael Mehrsson.

Frontline Expo med sina Juventus-tröjor har gjort en fantastisk vår hur det än går i den sista matchen. Idag fick man matchens första målchans när Pär Askerstam spelade fram Jonas Henriksson men Kristian Kaufmann räddade friläget. Efter det hade AGO en bra period på en kvart då man var det bättre laget men FE försvarade sig bra med Ludvig Grimlund i målet, som för övrigt har längst armar och ben i hela Reklamserien. Halvleken avslutades med att Alexander Edén pricksköt krysset och FE fick gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning och faktum var att det även kunde blivit 2-0 men Kaufmann räddade på nytt Henrikssons friläge i slutsekunderna. AGO var verkligen värda ett mål men ett smart spelande FE kontrade bra och Mikael Elfving nickade en boll i utsidan på stolpen men 2-0 kom ändå efter en halvtimme när Askerstam med ett snabbt och rappt skott sköt in bollen i nättaket. AGO gav givetvis inte upp och Michel Gordin gav matchen nytt liv när han styrde in Simon Thylanders inspel med nio minuter kvar. AGO fick vittring igen men bara två minuter efter reduceringsmålet kastade Askerstam ett inkast där Michael Mehrsson dök upp inne i straffområdet och retfullt enkelt styrde han in 3-1. Detta var FE:s dag och laget tog sin fjärde seger i Serie A av sex möjliga och så har man avancerat i cupen. AGO spelar bra men har svårt sista tredjedelen.
MATCHENS LIRARE: PÄR ASKERSTAM, FRONTLINE EXPO.

IEC in Sports – Tössinger  0 – 2 (WO)

Dandy Dots – Tidningskungen  3 – 2
Jonas Andersson, Birhan Akdag, Mattias Pirmann. T. Andreaz Persson, Rutger Lindquist.

En svag sydlig bris, blå himmel, gul högtgående sol och 20 grader varmt! Ja då trivdes gubbarna i Dandy Dots och därmed tog man årets första trepoängare vilket även gjorde så att man lämnade de både nedre strecken under sig med en match mer spelad. Segern grundlades efter en fantastisk start på matchen där 1-0 kom i den tredje minuten efter att Jonas Andersson slagit in sin egen retur. Fyra minuter senare kom DD i ett kontringsläge och Andersson spelade fram Birhan Akdag som bara hade att raka in bollen i ett nästan tomt mål. Allt eftersom kom Tidningskungen in i matchen och började rulla boll riktigt bra där man vid två tre tillfällen var nära en reducering till 2-1 men samtidigt kontrade DD bra och Andersson fick ett friläge så 3-0 var inte heller långt borta. I slutet på halvleken kom 2-1 när Andreaz Persson slog in en retur efter Andreas Bergvalls skott. I och med det målet fick TK extra energi och nu spelade man riktigt bra och spelskicklige Roger Folkhage nickade efter en hörna men bollen gick ner i marken och över målet. Sedan hade Rutger Lindquist två lägen, det ena skottet gick över och det andra träffade stolpen. Magnus Lindblad i målet spelade mycket bra då han satte igång spelet på ett bra sätt. Efter en halvtimme kontrade DD och till sist hamnade bollen hos Mattias Pirmann som gjorde 3-1. TK gav matchen nytt liv när man reducerade till 3-2 med fyra kvar och slutminuterna blev dramatiska när TK tryckte på. De hade hörnor, frisparkar och flera inspel men till sist höll DD undan.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, DANDY DOTS.

DHL Reklam – Mediekompaniet Promedia  1 – 9
Robert Nordin. M. Pehr Dunger 2, Ludvig Söderlind 2, Rikard Fredricson 2, Jonny Månsson 2, Johan Sund

Matchen mellan Mediekompaniet Promedia och DHL Reklam fick en konstig matchutveckling. Det var helt jämnt de första tio minuterna men helt plötsligt gjorde MKP tre mål på fem minuter och så stod det 3-0 på anslagstavlan. Det första målet var en riktig delikatess när den första halvleks stora gigant, Johan Sund, drev bollen från egen planhalva och med bollen under kontroll löpte han ifrån sina bevakare. Han hamnade nere vid höger hörnflagga, pustade några sekunder innan han drog två tre man och lirkade in bollen i mål, ingen kan göra så i hela Reklamserien. I början på andra bevakade MKP sin ledning och tillät DHL att ha ett stort bollinnehav men DHL hade svårt att skapa några riktigt bra chanser. Efter en halvtimme laddade dock Robert Nordin (tillbaka efter en operation) stora kanonen och från 17-18 meter satte han dit bollen så att den fastnade i den högra burgaveln. DHL fick aldrig riktig vittring eftersom Pehr Dunger lobbade in 4-1 i anfallet efter. Då dog DHL helt och MKP gjorde tre mål på 90 sekunder varpå 4-1 helt plötsligt blev till 7-1. Sedan räddades DHL av gong-gongen för MKP ökade på till hela 9-1. MKP har tagit sex raka segrar, är redan nu klara för slutspelet och man är endast två mål från serieledning. MKP hade ett fyrtal i tvåmålsskyttar i form av Dunger, Ludvig Söderlind, Rikard Fredricson och Jonny Månsson (vackert mål). För DHL är det bara att bryta ihop och komma tillbaka. Snygg passning Magnus Tornerhielm!
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET PROMEDIA.

Bizkit – Dagens Nyheter  3 – 5
David Andersson 2, Björn Eriksson. D. Thomas Pagling 4, Simon Lindberg.

Dagens Nyheter gnetar på och spelar verkligen efter sina resurser på ett makalöst bra sätt. Efter en avvaktande start på matchen mot Bizkit så blixtrade det till i målprotokollet efter dussinet minuter då vi fick se tre snabba mål. DN tog ledningen när David Balsam slog en inspark till Simon Lindberg som tog ner bollen på ett tekniskt sätt, vände sig om och slog upp 1-0 i nättaket. Bizkit centrade och bollen hamnade hos David Andersson som löpte igenom samt smällde in 1-1 i den högra burgaveln. I anfallet efter var DN i ledningen igen när Lindberg stod för ett perfekt tillbakaspel och Thomas Pagling kom farande och sköt in 2-1. DN inledde mycket piggt i början på andra mot ett Bizkit som var helt under isen. I det första anfallet träffade Lindberg stolpen, i det andra träffade Mats Saxer stolpen och i det tredje anfallet satte bara Pagling fram foten mellan tre Bizkit spelare inne i straffområdet som bara stod och tittade, 3-1. Helt plötsligt vaknade Martin Andreasson (för mycket öl i Prag kanske) till och spelade fram Björn Ericsson som med ett perfekt skott reducerade till 3-2. Det hela stod sedan och vägde ett tag och matchens bästa spelare Pagling testade både sin höger och vänster med två riktiga kanoner men Andreas Hagelin reflexräddade och gjorde två fina TV-räddningar. Med sju kvar kunde han inte hindra Pagling som satte dit både 4-2 och 5-2 och blev därmed fyramålsskytt, det blev 5-3 till sist efter det att Andersson gjort sitt andra.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PAGLING, DAGENS NYHETER.