Serie A 7:e omgången 2011

Tidningskungen – BOW Reklam  3 – 0
Andreas Gustafsson, Jerry Månsson, Roger Folkhage.

Lagom till den sista våromgången fick vi se en toppmatch mellan de regerande mästarna BOW reklam och de regerande cupmästarna Tidningskungen. Det var BOW som hade ett lite spelövertag samt skapade flest målchanser den första kvarten. Laget kom fram i bra lägen men istället för att skjuta så ville man ta det lugnt, lägga bollen till rätta och spela ett extra pass men då försvann chansen och detta hände två tre gånger. Istället var det TK som tog ledningen när Jerry Månsson ryckte längs vänsterkanten som i fornstora dagar och sedan spelade han in bollen till Andreas Gustafsson som gjorde 1-0. BOW var sedan nära att kvittera när Mårten Yrmark sköt men Gustafsson räddade på mållinjen. Istället för 1-1 så tog Månsson vara på ett försvarsslarv och kom fri från halva plan, rundade målvakten och bredsidade vackert in 2-0. Vi trodde att BOW skulle sätta högsta fart i inledningen på andra men det var överraskande TK som låg på för ytterligare ett mål. Henrik Strömblad fick göra två tre bra räddningar och sedan sköt för dagen mycket duktiga Gustafsson i stolpen. Med tio kvar började BOW trycka på ordentligt anförda av kanonspelaren och nyförvärvet och tillika den 70:e f.d Allsvenska spelaren som spelat i Reklamserien, nämligen Brune Tevell. Jonas Goude träffade ribban och i anfallet efter sköt Goude igen men Niklas Hedberg räddade och returen sköt Yrmark över. Detta var inte BOW:s morgon och med tio sekunder kvar fastställde Roger Folkhage slutresultatet 3-0 och TK passade på att göra årets bästa match när man som bäst behövde det och nu får man fira midsommar som ett slutspelslag, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, TIDNINGSKUNGEN.

Mediekompaniet Promedia – AGO  4 – 2
M.
Andreas Lifbom 2, Vilhelm Söderlind, Ludvig Söderlind. A. Glenn Myrthil, Jesper Blomqvist.

Efter en jämn inledning de första tio minuterna mellan Mediekompaniet Promedia och AGO så kom MKP in ett riktigt flyt och gjorde tre mål på åtta minuter så att 0-0 blev till 3-0. Ludvig Söderlind serverade Andreas Lifbom bollen och han stötte in 1-0 och sedan sköt Lifbom ett bra skott i gaveln till 2-0. Vid det tredje målet så var det ett äkta samarbete mellan bröderna Söderlind, Ludde & Wille (Vilhelm) och den sistnämnde gjorde målet. Wille och Babis Stefanidis var Stockholms två bästa spelare fram till 13 års ålder och spelade i samma BP-lag men Wille satsade på hockey istället. Trots 0-3 i baken så var inte AGO:s spelare allför nedstämda i pausen och det inledde den andra halvleken på ett bra sätt. Först Per Jonsén med ett direktskott som Max Eriksson gjorde en fin benparad på och i anfallet så var Simon Thylander igenom men Eriksson räddade på nytt. AGO fortsatte att mala på och till sist kom en rättvis reducering till 1-3 genom Glenn Myrthil. Med fyra kvar blev spänningen stor för nu hade Jesper Blomqvist vaknat på allvar och han spelade in bollen och det tog på en försvarare och så var det 2-3. AGO gjorde kanske sin bästa halvlek för i år och Blomqvist fortsatte att spela fram den ena mackan efter den andra där Michel Gordin stötte bollen precis utanför och där var vi beredda att anteckna 3-3. Det var vi även när Blomqvist spelade fram Thylander men bollen ville inte in. Istället för ett väntat AGO mål på ett tröttkört MKP så kontrade L Söderlind, eller Kalles Kaviar-killen som AGO spelarna på bänken kallade honom och han kom fri och elegant chippade han in slutresultatet 4-2 med två kvar, trevlig sommar gubbar.
MATCHENS LIRARE: MAX ERIKSSON, MEDIEKOMPANIET PROMEDIA.

TNS Sifo – DHL Reklam  1 – 3
Johan Aronsson. D. Johan Gerdes, Henrik Wiss, Fredrik Persson.

DHL Reklam spelade en fartfylld fotboll, trillade boll riktigt bra och skapade en hel del chanser. TNS Sifo körde den gamla goda framgångsrika stilen från ifjol då laget hade ett bergsäkert försvarsspel, en fantastisk målvakt i Erik Blomkvist samt sylvassa kontringar som när Johan Aronsson (två gånger) och snabbe Jonas Bergman (en gång) var igenom men vid samtliga tre tillfällen så gjorde Magnus Bennysson fina ingripanden. Den första halvleken blev mållös. I den andra ökade DHL takten mot ett allt tröttare TNS och nu orkade de inte kontra längre och till sist kom två snabba mål genom Johan Gerdes efter en fin passning från Nicklas Nordin och från Henrik Wiss som fick se sitt långskott gå in via stolpen. Under sista tio var DHL närmare ytterligare ett mål än TNS en reducering. Med fyra kvar så fick lite överraskande Aronsson ett läge och han smekte upp bollen i det högra krysset till 2-1. Nu fick TNS lite extra energi och försökte att nå en kvittering men i slutsekunderna kontrade Fredrik Persson in slutresultatet 3-1 och han hade även ett stolpskott i första, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: ERIK BLOMKVIST, TNS SIFO.

IEC in Sports – Dandy Dots  0 – 5
D.
Jonas Andersson 2, Kenneth Gustavsson, Anders Friberg, Michael Jansson.

Det här var en match mellan Hammarby IF (Dandy Dots) och Kalmar FF (IEC in Sports), i alla fall om man tittar på tröjorna. DD spelade smart och kontrade sönder sin motståndare och efter fyra raka förluster har man nu spelat tre raka utan förlust och kan jaga en slutspelsplats i höst. Grunden till dagens taktik lades upp tidigt efter det att DD haft en 2-0 ledning efter tre minuter, snacka om drömstart. Måltjuven Jonas Andersson sköt 1-0 via stolpen och Kenneth ¨KG¨ Gustavsson satte dit 2-0. Efter hand började IEC vakna till liv och man skapade tillräckligt många lägen för både ett och två mål men lika nära som det var en reducering var det när DD kontrade och Andersson hade ett friläge men bollen gick utanför ena gången och i ribban en annan gång. Sedan träffade Henrik Skoog stolpen och i början på andra var han helt fri några meter från mållinjen men Tommy Svensson räddade mirakulöst till hörna. Apropå Skoog skall han hedras för att ha den fjärde bästa tiden genom tiderna i Sverige på 3000 meter hinder efter Mostafa Mohamed, Anders Gärderud och Dan Glans, det ni! I början på andra blev 2-0 ganska snabbt till 4-0 efter två grymma lobbar av Anders Friberg och Andersson. När sedan 5-0 kom efter en halvtimme genom Michael Jansson var ju saken klar sedan länge. En av hjältarna var definitivt debutanten Martin Hall, som hade en egen stil emellanåt men han tog ju precis allt och var omöjlig att överlista.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HALL, DANDY DOTS.

Frontline Expo – Bizkit  2 – 5
Niklas Anbratt 2. B. David Andersson 2, Peter Arnesson 2, Martin Andrasson.

Jumbolaget Bizkit samlade ihop all kraft de hade till sista vårmatchen och spelade en bra fotboll, fick en ultimat inledning på matchen och hade mycket bra utdelning på sina chanser. Det tog endast 45 sekunder så låg 1-0 bollen i målet efter det att David Andersson skjutit ett överraskande skott. Någon minut senare var det kvitterat för Frontline Expo när Niklas Anbratt höll sig framme. Sedan kom Martin Andreasson och Peter Arnesson i två liknande lägen på högerkanten och vid bägge tillfällena sköt de i diagonal stolpe och in till både 2-1 och 3-1. Arnesson var nära att bli tvåmålsskytt i den första halvleken men en försvarare räddade närskottet på mållinjen. I början på andra halvlek ökade Andersson på till 4-1 på en kontring och då kändes matchen klar. FE gav inte upp och efter en halvtimme blev det nytt liv i matchen igen när Anbratt gjorde sitt andra mål för dagen. FE fick då extra energi och man skapade tre fyra bra lägen för ett 4-3 mål där Anbratts friläge var närmast att resultera men Andreas Hagelin storspelade i målet och med fem kvar kunde Arnesson kontra in 5-2, ett viktigt mål som också betydde att de har de nedersta strecken bakom sig och får fira sommarlov på en säkrare mark.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT.

Tössinger – Dagens Nyheter  3 – 8
Filip Bergman 2, Niklas Nestlander. D. Thomas Pagling 4, Jonas Breding 2, Matthias Sånemyr, Jesper Olsson.

I matchen mellan Tössinger och Dagens Nyheter fick vi se hela 11 mål. Att det var DN som gjorde åtta av dessa fanns inte ens på oddset men det var faktiskt sant. Som ni förstår slog blixten ner i den sista våromgången i Serie A innan sommaruppehållet. Annars började det som vanligt när Fredrik Dahlström snyggt nickpassade till Niklas Nestlander som stötte in 0-1. Sedan måste DN fått något som får betraktas som en Lidners knäpp för på fem minuter vände man 0-1 till 4-1 efter fantastiska mål. Det började med att planens kung, Thomas Pagling, dundrade ett skott ribba ner och fortsatte med 1-1 Pagling i krysset, 2-1 en superlobb från 20 meter med vänstern av Matthias Sånemyr, 3-1 ett skott i diagonal gavel från Pagling och till sist så gjorde Pagling sitt tredje mål efter en nedtagning på bröstet och i steget tryckte han in bollen i det vänstra krysset med en vänster volley, vad hände? Mot slutet av halvleken tryckte Tössinger på rejält och tvingade David Balsam till två tre kvalificerade räddningar men 30 sekunder före pausen kunde han inte hindra Filip Bergman från att dundra in 2-4. Alla förväntade sig en kanonad från Tössinger i inledningen på andra men fantastiske Pagling kontrade in 5-2 och efter en halvtimme kom även både 6-2 och osannolika 7-2 efter mål av Jesper Olsson efter ett friläge och ett skott via stolpen från Jonas Breding. Med sju kvar kom också 8-2 från sagolikt duktige Breding. Han sprang längs både vänster och högerkanten, höll koll på Dala och så gjorde han dessutom två mål, starkt! Alltid så duktiga Mats Saxer hade två fina lägen till ytterligare mål men bollen slogs bort på mållinjen. Matchen slöt till sist 8-3 efter det att Bergman gjort sitt andra. Detta måste varit en av de största skrällarna, med tanke på slutresultatet, i Reklamserien 55 åriga historia och alla spelare i DN överträffade sig själva. Tössinger skall hedras angående historiken. Laget tog 17 raka segrar i Serie A och spelade 24 matcher utan förlust, otroligt! DN kan fira midsommar i ett tillstånd av ett lyckorus medan Tössinger har en cupmatch kvar.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PAGLING, DAGENS NYHETER.