Serie A 8:e omgången 2011

BOW reklam – DHL Reklam  4 – 1
Johan Blomberg 2, Lasse Åstrand, Henrik Bohman. D. Pelle Ericsson.

BOW reklam fick en kanonstart på höstsäsongen och en perfekt start på dagens match mot DHL Reklam. Redan efter fem minuter stod det 2-0 efter det att Lasse Åstrand dundrat in det första målet och sedan presenterade den 70:e före detta Allsvenska spelaren, Johan ¨Grabben¨ Blomberg, sig med att göra det andra målet. Blomberg är urtypen för en Reklamseriespelare, bra i fotboll, 41 år, teknisk som få och framförallt en av de ödmjukaste lirarna Sverige skådat. Så länge inte 3-0 kom var det match och Blomberg hade en boll i ribban, ett skott som målvakten Peter Knutsson gjorde en fin reflexräddning på och en grym nick ribba ner. Med kvarten kvar kom till sist 3-0 från Blombergs sida. Efter en halvtimme kom den slutliga nådastöten när Henrik Bohman rullade in 4-0. Lagkaptenen Pelle Ericsson i DHL spräckte sedan nollan, 4-1!
MATCHENS LIRARE: JOHAN BLOMBERG, BOW REKLAM.

Tössinger – Mediekompaniet Promedia  5 – 4
T. Niclas Bergh 2, Fredrik Dahlström 2, Filip Bergman. M. Johan Sund, Thomas Lekander, Pehr Dunger, Jonny Månsson.

Det bjöds på en äkta seriefinal mellan Reklamseriens två giganter Mediekompaniet Promedia och Tössinger. Det var MKP som inledde piggast och redan efter fem minuter hade Magnus Larsson tvingats till två jätteräddningar och sedan hade Johan Holmberg ett skott i stolpen. Man kom av sig när Niclas Bergh sköt ett överraskande skott i gaveln till 1-0. Efter en kvart kom en rättvis kvittering när Johan Sund formligen dundrade in 1-1 exakt i det högra krysset, vilken projektil! I början på andra halvleken fick vi se tre snabba mål när först Sund assisterade Thomas Lekander till 2-1. Fredrik Dahlström slog in en retur efter ett långskott från Peter Holm och för tredje gången tog MKP ledningen genom Pehr Dunger. Tössinger hade två lägen till kvittering när Dahlström serverade Bergh bollen men han sköt över och sedan träffade Dahlström stolpen. Matchens sista sex minuter blev dramatiska. När Jonny Månsson nickade in Ludvig Söderlinds inkast till 4-2 kändes det som ett segermål. Minuten senare fintade Filip Bergman bort två försvarare till hörnflaggan innan han sköt 4-3. Bergh var inblandad i en straffsituation men domaren friade. Månsson var ett stolpskott från 5-3 varpå Holm slog en långboll över hela plan som Dahlström skarvade in till 4-4 med minuten kvar. Tössinger som då var nöjda med ett kryss skulle dock få till ett sista anfall och den andra halvlekens stora profil, Dahlström, klackade bollen till Bergh som med endast 20 sekunder kvar avgjorde tillställningen med sitt 5-4. Att ligga under med 3-4 med minuten kvar och ändå stå som segrare, det är strakt! Att förlora på detta sätt och samtidigt förlora seriesegern kändes nog tungt. En tröst i såret är att man fortfarande toppar serien (tre plusmål).
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, TÖSSINGER.

IEC in Sports – Bizkit  3 – 4
I.
Pelle Lundquist, Christoffer Cederblad, Petter Werner. B. Martin Andreasson 3, David Andersson.

Matchen mellan IEC in Sports och Bizkit i det underbara sensommarvädret var helt jämn inledningsvis. Det var Bizkit som gjorde det första målet när Martin Andreasson drog en gubbe och rullade in bollen i gaveln. I den tionde minuten kom kvitteringen till 1-1 när lagkaptenen Pelle Lundquist sköt in bollen invid stolpen. Fem minuter senare var vändningen från 0-1 till 2-1 ett faktum när Christoffer Cederblad satte dit bollen i samma maska. Innan halvtidssignalen ljöd så var det kvitterat och på nytt var det Andreasson som bokfördes för målet. I slutet på första och i inledningen på andra kom Bizkit ganska lätt fram till bra avslut men den vikarierande målvakten, David Nilsson, tog allt likt en handbollsmålvakt. Med sju minuter kvar kunde inte ens Nilsson rädda när vi fick se en hattrickman i form av klippan Andreasson. Bara minuter senare kom nådastöten när Köpingexpressen slog till och det var Andreasson (vilken hjälte) som spelade fram David Andersson till 4-2. Med 30 sekunder kvar reducerade Petter Werner men det var för sent. Bizkit kan nu titta uppåt istället för nedåt för tillfället.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, BIZKIT.

Frontline Expo – TNS Sifo  2 – 6
Björn Westberg, Johan Smith. T. Andreas Bryvall 2, Joacim Runholm, Jonas Bergman, Joakim Nordin, Johan Aronsson

Jumbolaget TNS Sifo inledde strålande den första kvarten och det var endast storspel från den vikarierande målvakten Håkan Tranér som såg till så att inte TNS hade en större ledning än 2-0. Joacim Runholm ryckte längs vänsterkanten som bara han och några till i hela Reklamserien kan göra, innan han slog in bollen framför mål och där tog den på en försvarare och in. Det andra målet kom till när Andreas Bryvall drev mot mål samt sköt upp bollen i det högra krysset med vänstern. Halvleken avslutades med att Runholm träffade stolpen. I den andra halvlekens inledning ryckte slutspelslaget Frontline Expo upp sig avsevärt och man flyttade fram folk varpå det blev ett böljande spel. Nästa mål var givetvis viktigt med tanke på resten av matchens utgång och det var lika nära ett 3-0 mål som ett 2-1 mål. Att Bob Pernodd räddade Micke Elfwings närskott var en gåta. Till sist kom 3-0 när Bryvall serverade Jonas Bergman bollen på ett silverfat. Då blev uppförsbacken alltför brant för FE och efter en halvtimme gjorde TNS tre mål på fyra minuter. Bryvalls skott gick via en försvarare (igen) och in, Joakim Nordin stötte in Johan Aronssons hörna och så gjorde Aronsson det sista målet efter fin framspelning från Runholm. Noterbart var också att Bergman hade en bicycletas ¨ ligth¨ i stolpen. FE stod inte att känna igen idag men man avslutade dock med två mål av Björn Westberg och Johan Smith. Därmed lämnade TNS sista platsen i tabellen och kan nu sikta uppåt.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BRYVALL, TNS SIFO.

Tidningskungen – Dagens Nyheter  4 – 1
Rutger Lindquist 2, Andreas Gustafsson, Jerry Månsson. D. Jonas Breding.

I ett ihällande men varmt sensommarregn tog Tidningskungen kommandot direkt men det skulle dröja till slutet på den första halvleken innan 1-0 kom och det var Andreas Gustafsson som hittade Rutger Lindquist med en perfekt passning och vid bortre delen av straffområdet fick målskytten se sin ¨halvträff¨ dansa in i gaveln. TK börjar nu spelmässigt hitta tillbaka till fjorårets succéartade säsong men så länge inte 2-0 målet kom var det fortfarande match. Det var David Balsams storspel i målet som höll Dagens Nyheter kvar i matchen, ett DN som hade svårt att skapa målchanser. Efter en halvtimme kom till sist både 2-0 och 3-0, ridå! Det andra målet gjorde Gustafsson och vid det tredje målet spelade Jerry Månsson efter en fin rusch längs högerkanten fram Lindquist till sitt andra mål. Med fem kvar var Gustafsson i farten igen när han spelade fram Månsson till 4-0. Matchen avslutades med att Andreas Bergvall fick till en kanon i stolpens insida och istället för 5-0 hyfsade DN till siffrorna till 4-1 efter det att Jonas Breding sköt en kanon via stolpen och in. Båda lagen ligger ovanför slutspelsstrecket i den jämna tabellen.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GUSTAFSSON, TIDNINGSKUNGEN.

AGO – Dandy Dots  2 - 0 (WO)