Serie A 9:e omgången 2011

Dagens Nyheter – Frontline Expo  3 – 1
Simon Lindberg, Björn Heurlin, Mattias Wallenborg. F. Elie Mineirji.

Dagens Nyheter och Frontline Expo har ganska lika spelidéer och det är att fotboll skall spelas efter marken, man skall vårda bollen och ha stor rörelse i spelet. Så såg det ut idag och redan i inledningen på matchen radade DN upp ett fantastiskt anfall men Ludvig Grimlund gjorde en strålande reflexräddning. Efter en kvart kunde han inte stoppa Simon Lindberg när han styrde in bollen till 1-0 efter ett vackert förspel av Thomas Pagling och Mats Saxer. I början på andra halvlek hade FE sin bästa period i matchen och nu stod Glenn Andersson, Elie Mineirji och skytten Mattias Bröms för ett fint triangelspel men David Balsam räddade med både tur och skicklighet. FE låg på för en kvittering men efter en halvtimme kontrade energiknippet Björn Heurlin och fick iväg något som kan tolkas som ett skott men bollen tog på en försvarare och lite turligt dansade bollen in invid stolpen, 2-0. Nu blev av naturliga skäl uppförsbacken än brantare för FE och inte blev det lättare för med fyra kvar kom nådastöten när Mattias Wallenborg förlängde Saxers passning in i nätet till 3-0. FE skulle i alla fall spräcka nollan när Niklas Anbratt sköt ett skott som debutanten Mineirji styrde in i mål. DN tog ett stort steg mot slutspel.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN HEURLIN, DAGENS NYHETER.

AGO – TNS Sifo  5 – 2
A. Peter Waltre 2, Michel Gordin 2, Jesper Blomqvist. T. Johan Aronsson, Joakim Nordin.

Det såg ut som om flera spelare hos AGO skött sommarträningen på bästa sätt för laget drog upp ett oerhört tempo. Det roliga var att nykomlingen TNS Sifo bjöd upp till dans och vi fick se en bra fotbollsmatch i det underbara höstvädret. Bägge lagen hade chans att ta ledningen men 0-0 stod sig fortfarande efter en kvart. AGO:s avslutande minuter på den första halvan var sedan magiska. Peter Waltre fick se sitt skott lite turligt och retfullt enkelt studsa in i mål till 1-0. I anfallet efter nickade Elias Karroum ner bollen till Simon Thylander som träffade stolpen. Det blev inte 2-0 den gången men det blev det när måltjuven Waltre påpassligt tåade in bollen i slutminuten. I början på andra reducerade TNS genom Johan Aronsson som slog in sin egen retur, 2-1. Matchen öppnades nu upp än mer och det böljade friskt mellan stolparna och efter en halvtimme nickade Michel Gordin in Jesper Blomqvist inlägg till 3-1. AGO fick inte riktigt slappna av för ett kämpande TNS kom tillbaka en gång till när Joakim Nordin styrde in 3-2. Samma Nordin var sedan igenom och kom fri lite från höger men Kristian Kaufmann reflexräddade så att det inte blev 3-3. Med sju kvar så spelade Waltre fram Blomqvist till 4-2 och när minuten återstod fastställde Gordin slutresultatet 5-2 i en trevlig historia. AGO behåller slutspelsplatsen.
MATCHENS LIRARE: PETER ¨FOPPA¨ WALTRE, AGO.

DHL Reklam – Tidningskungen  3 – 2
Fredrik Aldegren 2, Robert Nordin. T. Rutger Lindquist, Andreas Bergvall.

DHL Reklam och Tidningskungen bjöd på en riktig holmgång som inte avgjordes förrän i absolut sista sekunderna. Det stod 0-0 efter tio minuter men sedan fick vi se två mål inom 30 sekunder där först Rutger Lindquist stötte in 1-0 på ett närskott efter fint inspel från Jimmy Thurby. Men i anfallet efter så var det som sagt kvitterat när Fredrik Aldegren fick se sitt skott lite turligt slinka in till 1-1. I den andra halvleken satte TK högsta fart och efter en halvtimme fick Lindquist och Andreas Gustafsson en dubbelchans men den vikarierande målvakten Pelle Ericsson storspelade i målet och i anfallet efter var Thurby igenom men lobbade strax över. Med fyra kvar kom ett lite överraskande 2-1 mål för DHL när mycket duktiga Aldegren fintade bort två spelare innan han sköt in 2-1 i gaveln. Ett frustrerat TK satsade nu allt framåt men Ericsson i buren var omutlig och dessutom hade han ribban på sin sida när Andreas Bergvall vräkte sig fram och träffade virket från nära håll efter Jerry Månssons fina inlägg. Med minuten kvar att spela så fick TK en frispark precis utanför straffområdet och Bergvall laddade stora kanonen, Ericsson räddade men bollen tog på en försvarare och in till 2-2, vilken dramatik! Det skulle bli än värre och Gustafsson hämtade bollen i nätet, sprang med den till mittpunkten för att TK även skulle hinna med ett segermål. DHL slog upp bollen i offensiv zon men när en försvarare skulle rensa bort bollen träffade han Robert Nordin i ansiktet och kan man tänka sig, - bolljäveln studsade retfullt enkelt över mållinjen varpå DHL med skicklighet och en stor mängd tur gick segrande ur denna duell med 3-2. Vakna Nordin, du avgjorde matchen, ja så skulle rubriken kunna se ut.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, DHL REKLAM.

Bizkit – Mediekompaniet Promedia  3 – 4
Martin Andreasson 2, Peter Arnesson. M. Andreas Lifbom 2, Johan Sund 2.

Serieledarna Mediekompaniet Promedia fick det inte så lätt mot Bizkit som de troligtvis hade förväntat sig. Man gjorde programenligt 1-0 redan i den andra spelminuten genom mål av Andreas Lifbom. Resten av halvleken var spelet böljande och bägge lagen hade lägen för att göra mål. När MKP gjorde 2-0 i den andra halvlekens sjunde minut efter att Lifbom gjort sitt andra mål (fin passning från Jonny Månsson) trodde man att de skulle glida ifrån men i anfallet efter så reducerade Martin Andreasson efter ett märkligt mål. Han vann två hopslag på nere på kortlinjen och fick i väg ett skott från dödvinkel som otroligt nog letade sig i mål via annars så duktige Max Erikssons ben. Med åtta kvar ökade MKP till en tvåmålsledning igen efter det att Johan Sund otagbart krutat in bollen till 3-1. Med fyra kvar formligen dundrade formstarka Andreasson in sitt tionde mål för säsongen och Bizkit var nu på gång och inte nog med det för med två kvar spelade Andreasson fram Peter Arnesson som inte gjorde något misstag och så var det kvitterat till 3-3, vilken dramatik! Frågan var nu om MKP skulle tappa en tvåmålsledning i slutminuterna igen. Johan Holmberg fick till ett bra skott i stolpen men laget skulle få en chans till och det var Sund som med minuten kvar kunde ge sitt lag ett vinstmål till 4-3, starkt! Det var bittert för Bizkit, kom igen!
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, BIZKIT.

BOW reklam – IEC in Sports  2 – 0 (WO)

Dandy Dots – Tössinger  3 – 3
Stefan Blomberg, Bosse Eriksson, Fredrik Käck. T. Jon Persson, Filip Bergman, Peter Holm.

Förutsättningarna för Tössinger i matchen mot Dandy Dots var solklara, vinst med 4-0 så går man upp i serieledning. Den målsättningen såg ut att bli verklig för i inledningen på matchen dominerade Tössinger stort och man radade upp målchanser där Niklas Nestlanders stolpskott var närmast att resultera samtidigt som Magnus Lindblad storspelade mellan stolparna. Till sist gjorde Jon Persson 1-0. Tössinger fortsatte sin stabila offensiv men sakta och säkert började DD hitta rätt i sina positioner och efterhand började man få till några kontringar men då visade den vikarierande målvakten Peter Törnqvist att han är en allround spelare och vi fick se en bejublad TV-räddning. Efter en kvart hittade Jonas Andersson till Stefan Blomberg med en fin passning och han vräkte sig fram och slidade in 1-1. Av bara farten sköt Andersson ett skott som tog på en försvarare varpå bollen studsade upp i huvudet på Bosse Eriksson och in i mål, vilket flyt. DD gick alltså mot alla odds till halvtidsvila med en ledning trots att Filip Bergman träffade stolpen i slutminuten. I början på andra tog det bara fem minuter så var vändningen tillbaka från 1-2 till 3-2 ett faktum efter mål av Bergman samt efter ett mäktigt skott rakt upp i diagonalt kryss från Peter Holm. Tössinger jagade ytterligare mål och man var nära flera gånger men istället för 4-2 så slog Fredrik Käck in bollen mot mål från halva plan och den gick igenom allt och alla och in till 3-3, otroligt! Sista tio bombarderade Tössinger DD mål men Lindblad var omutlig och sedan hade han stolparna med sig som ingen annan målvakt har haft i år. Fredrik Dahlström bröstade ner bollen till Nestlander som sköt över från nära håll, Dahlström var igenom men sköt stolpe ut och så kom Nestlander fri två gånger men han träffade först den vänstra stolpen, sedan den andra stolpen vilket var hans tredje stolpträff och Tössingers femte totalt. Till sist höll DD undan och fick 3-3, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, DANDY DOTS.