Serie A 10:e omgången 2011

IEC in Sports – DHL Reklam  1 – 6
I.
Philip Widmaier. D. Johan Gerdes 2, Henrik Wiss 2, Pelle Ericsson, Freddy Hägglund.

Nu är det många matcher kring de tre strecken som avlöper varandra. För DHL Reklam gäller en slutspelsplats som man missat hårfint de två senaste åren och för IEC in Sports är det överleva i Serie A som gäller. En avvaktande första halvlek slutade 0-0 och båda lagen var rädda om sin nolla. IEC hade en bra målchans när Pedro Cubillos träffade stolpen direkt på hörna och så var Henrik Wiss helt fri för DHL:s del men Max Malm räddade och returen från nära håll krutade Fredrik Persson på för fulla muggar men otroligt nog reflexräddade Malm igen. DHL fick till en drömstart på den andra halvleken när Pelle Ericsson sköt via en försvarare och in i gaveln, 1-0 efter 20 sekunder. Efter en halvtimme kom sedan 2-0 genom Johan Gerdes efter det att Henrik Wåhlin drivit upp bollen och passat till Ericsson som i sin tur spelade fram målskytten. I anfallet efter kom dagens vackraste pärla när Persson slog ett väl avvägt inlägg som en Wiss person dunkade in på volley i diagonal gavel, vilket skott! Nu var givetvis IEC tvungna att satsa allt framåt och det gjorde man och vips låg 3-1 bollen i nätmaskorna och målskytten hette Philip Widmaier. Nu blev det än mer fart på IEC men man var känsliga för kontringar och det utnyttjade DHL och Wiss gjorde 4-1 och sedan kom både 5-1 genom Gerdes (ass Wiss) och 6-1 från Freddy Hägglund (ass Dick Hedivi) i samma minut varpå DHL gick segrande ur striden med en behövlig 6-1 viktoria. IEC ligger kvar som jumbo med en match kvar!
MATCHENS LIRARE: HENRIK WISS, DHL REKLAM.

Tidningskungen – AGO  4 – 4
T. Rutger Lindquist 2, Johan Hageus, Jerry Månsson. A. Per Jonsén, Michel Gordin, Per Apelgren, Simon Thylander.

AGO och Tidningskungen möttes i en äkta streckmatch och med den pressen på spelarna visade TK upp årets bästa kvart. Redan i den första minuten slog Andreas Bergvall ett perfekt inlägg som Rutger Lindquist nickade in till 1-0. Några minuter senare kom både 2-0 genom Johan Hageus som fick se sitt inspel gå igenom allt och alla och in i mål (Rulle störde målvakten) och 3-0 satte Lindquist dit efter en fin kombination med Bergvall. När sedan Jerry Månsson sköt 4-0 på ett direktskott borde matchen varit stängd men plötsligt och helt utan förvarning började AGO vakna och Peter Waltre sköt i utsidan av stolpen. Med tre minuter kvar kom två snabba reduceringar till både 4-1 och 4-2. Det första målet gjorde Per Jonsén efter försvarsslarv och det andra målet dundrade Michel Gordin in på en frispark med en patenterad yttersida. AGO fick hopp i halvtid. Inledningen på den andra var jämn men målen uteblev från bägge håll. Med sju kvar spelade TK med huvudet under armen och Per Apelgren var helt omarkerad och kunde i lugn och ro lägga bollen till rätta, finta målvakten både en och två gånger innan han enkelt rullade in 4-3 och inte en TK spelare var i närheten. Frågan var om AGO t.o.m. skulle kunna kvittera och det kunde de. Simon Thylander fick iväg ett skott som turligt studsade in i mål med knapp styrfart och AGO hade hämtat upp 0-4 till 4-4, det är en bragd. TK hade en växel till och gav allt för ett segermål men AGO försvarade sig föredömligt och till sist gick slutsignalen. Det gäller att knyta till säcken när grisen är fångad, vilken dramatik, fortsättning följer i den sista omgången som är helt öppen.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO.

Dandy Dots – BOW reklam  2 – 2
Jonas Andersson, Mattias Pirmann. B. Lasse Åstrand, Jonas Goude.

BOW reklam och Dandy Dots bjöd på en riktigt bra och underhållande fotbollsmatch. DD inledde mycket bra och Tony Gustavsson hade en fin volley strax utanför och så fick Anders Friberg ett friläge som Henrik Strömblad avvärjde. Därför kom det lite överraskande när BOW gjorde två snabba mål och 1-0 målet krutade Lasse ¨Kroppen¨ Åstrand in från 15 meter otagbart rätt upp i nättaket. Vid det andra målet slog mycket duktiga (vilken kämpe) Anders Hammargren ett inlägg som Jonas Goude behärskat nickade in, 2-0! DD som kämpar för nytt kontrakt visade inga som helst prov på nervositet utan man körde vidare och med tre kvar kunde Jonas Andersson ta emot bollen, vända på en femöring och skjuta in reduceringsbollen till 2-1 och med 30 sekunder kvar till halvtidsvilan spelade Mattias Pirmann vägg med Andersson innan han kvitterade till 2-2 i en bra halvlek. Hela den andra halvleken höll samma kvalitet som den första där spelet böljade fram och tillbaka och bägge lagen hade fler chanser att få till ett segermål. Matchen slutade trots det rättvist 2-2 vilket betyder att BOW till 100% är klara för slutspel. DD kan fortfarande åka ur, fortsättning följer i den sista omgången.
MATCHENS LIRARE: LASSE ÅSTRAND, BOW REKLAM.

Tössinger – Frontline Expo  9 – 1
Fredrik Dahlström 5, Filip Bergman 3, Niklas Nestlander. F. Peter Hedengran.

Tössinger passade på att slipa slutspelsformen och då blev bara Frontline Expo en munsbit. Tössinger gick fram till en 4-0 ledning i paus men i början på andra reducerade Peter Hedengran (en perfekt transfer) till 4-1 innan Tössinger ökade på till hela 6-1. Elie Mineirji kom sedan i två fina lägen och fick till hyfsat bra avslut men en viss Magnus Larsson räddade med två fantastiska fotparader och visade för alla att han är regerande ¨player of the year¨. Herr Larsson showade som vanligt och visade upp en otrolig verktygslåda med olika sorters utkast. Istället för lite mer hedrande 6-2 två gånger om så rann det på till slutresultatet 9-1. Fredrik Dahlström var fantastisk målfarlig som vanligt och bokfördes för fem mål (19 totalt) och två assist. Dessutom är han och Filip Bergman hela Reklamseriens effektivaste radarpar. Mittfältaren Bergman gjorde tre idag (13 totalt) och några assist, vilka kan stoppa dem i slutspelet? Det var också kul att Niklas Nestlander fick näta igen.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LARSSON, TÖSSINGER.

TNS Sifo – Bizkit 2 – 1
Joacim Runholm 2. B. Martin Andreasson.

TNS Sifo och Bizkit bjöd på en öppen, bra och chansrik match och hade det inte varit för det båda duktiga målvakternas, Andreas Hagelins och Erik Blomkvists, fina insatser hade det stått 2-2 redan i halvtid. Hagelins räddning på Joakim Nordins närskott var av Gordon Banks klass. Precis när domaren skulle skriva in 0-0 som ett halvtidsresultat så kom Joacim Runholm helt fri och i halvleks absolut sista hundradel gjorde han 1-0. När samme man sedan ordnade 2-0 i inledningen på andra hade TNS fått ett fantastiskt försprång. Nu var Bizkit tvungna att bjuda på en storoffensiv och det gjorde man vilket även betydde kontringar bakåt. Bizkit gjorde allt för att gå ikapp men det var lika nära ett 3-0 mål som ett 2-1 mål och de båda målvakterna fortsatte att storspela. Med två minuter kvar kom till sist reduceringen till 2-1 när Martin Andreasson fick se sitt skott gå via en försvarare och in i mål. Slutminuten blev dramatisk men till sist höll TNS undan och klarade därmed sig från att åka ur direkt. Man parkerar på en nionde plats i tabellen med två lag bakom sig inför den sista omgången. Bizkit ligger på kvalplats nedåt med samma poäng som Dandy Dots, som dock har två mål till godo. Det blir en rysare i den sista rundan, precis som det skall vara.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HEGELIN, BIZKIT.

Mediekompaniet Promedia – Dagens Nyheter 2 – 1
Andreas Lifbom, Johan Sund. D. Jesper Olsson.

Mediakompaniet Promedia inledde matchen med att göra 1-0 när Andreas Lifbom slog en hörna klockrent in i mål till 1-0, vilken känsla! MKP fortsatte sin offensiv och var ett antal gånger nära även ett 2-0 mål men David Balsam var bra i Dagens Nyheters mål. Vi har sagt det förut och säger det igen, inget lag ställer om från försvar till anfall så fort som MKP, vilken fart! Istället kunde DN kvittera i slutminuten på den första halvleken när Jesper Olsson, som för övrigt gjorde sin bästa insats i dag, rakade in en retur efter skott från klippan Thomas Pagling. I och med den kvitteringen kom MKP av sig och DN inledde den andra halvleken strålande och Pagling var nära att ge sitt lag ledningen men Jari Hållman räddade närskottet och så hade Mattias Wallenborg en konstspark som Hållman plockade ner. En stor eloge till DN som har en bra målvakt, ett bra försvarsspel där idag Jonas Breding firade stora triumfer och så har man sin egen Messi i form av Mats Saxer på mitten samt giftiga kontringar där inget lag går säkert. Med fyra kvar fick MKP deras första målchans i andra halvlek när Johan Sund kom igenom på vänsterkanten men skottet gick utanför den högra stolpen. Matchen skulle få en målchans till när Lifbom slog ett perfekt inlägg därifrån avbytarbänkarna står. Vid den bortre delen av straffområdet dök Sund upp och nickade in bollen i diagonal gavel precis som Ralf Edström gjorde i VM-kvalet 1973 på Ferenc Puskas Stadion (f.d. Nepstadion) för de som minns den matchen, vilket nog inte är så många. MKP behåller serieledningen och DN håller är fortfarande på en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, MEDIEKOMPANIET PROMEDIA.