Serie A 11:e omgången 2011


AGO – IEC in Sports 4 – 1
A.
Magnus Laurin 2, Peter Waltre 2. I. Thomas Lindell.

För AGO:s del gällde det att ta en pinne för att säkra en slutspelsplats och för IEC in Sports var det bara seger som stod på tapeten och dessutom helst med några mål tillgodo eftersom man hade -14 (Bizkit -8 och Dandy Dots -6). Med de förutsättningarna spelade AGO en mycket bra fotboll och yttersidornas mästare, Michel Gordin, slog in bollen framför mål med just en sådan och väl där inne mötte Magnus Laurin upp med att stöta in 1-0 med en volley. AGO fortsatte sedan rulla boll och Per Apelgren och Per Jonsén hade två frilägen men Max Malm är som bekant bra i målet. Därför kom det lite överraskande när IEC kvitterade efter en kvart till 1-1 och det var Richard Morling som gjorde en mycket bra prestation när han lyfte bollen över en försvarare och sedan spelade in bollen till Thomas Lindell som mötte med ett direktskott. Innan halvtidsvilan var ordningen återställd när Peter Waltre nickade in Apels fina hörna till 2-1. Den andra halvleken var ett ställningskrig men efter en halvtimme kom ett viktigt 3-1 mål för AGO och det var Laurin igen och han fick se sitt inspel gå via en försvarare och in i mål. IEC var nu tvungna att flytta fram folk och Pelle Lundqvist fick på sitt livs träff från 25 meter men bollen tog i stolpen och så träffade Niklas Dahl ribban. AGO hade fina kontringslägen och Jesper Blomqvist slog en perfekt boll till Jonsén som träffade ribban och minuten senare sköt han mitt på Malm i målet. I slutminuten fastställde Waltre slutresultatet 4-1 och AGO får vara med i slutspelet. För IEC väntar nu att ta nya tag i Premier League.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LAURIN, AGO.


Frontline Expo – Mediekompaniet/Promedia  0 – 4
M. Thomas Lekander 2, Max Eriksson, Andreas Lifbom.

Mediekompaniet Promedia stod inför deras största framgång hittills i deras Reklamseriehistoria, nämligen att titulera sig seriesegrare i den högsta serien. Då krävdes seger mot Frontline Expo som behövde en pinne för att vara på den säkra sidan men även vid en förlust måste det mesta gå emot dem för att det skulle bli kvalspel nedåt den 14 oktober. FE spelade ett mycket bra försvarsspel med den fantastiske Peter Hedengran som mittback och MKP såg tagna ut av stundens allvar. Det dröjde ända till den 15:e minuten innan man fick en målchans men då kom också 1-0 genom Thomas Lekander. Trots en ledning lyckades inte MKP spela ut och det var nära en kvittering när Björn Lindahl träffade ribban. Ludvig Grimlund var mycket bra i målet och Elie Mineirji börjar bli varm i kläderna då han hade både klackar, tunnlar och andra tekniska finter i sin verktygslåda. Efter en halvtimme kom till sist 2-0 genom Max Eriksson och då tvingades FE på storoffensiven varpå två mål slank in under de sista minuterna och MKP vann med 4-0. Lekander svarade för två mål och så passade Andreas Lifbom på att göra sitt 11:e mål i Serie A i år, grattis till seriesegern men nu börjar ¨allvaret¨ och laget har inte nått en finalplats hittills. FE kan nu bara hoppas på att ett av tre resultat skall gå deras väg.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LEKANDER, MEDIEKOMPANIET/PROMEDIA.


BOW reklam – Tössinger  5 – 2
B. Johan Blomberg 3, Jonas Goude, Jan-Erik Berg. T. Mathias Tauberman, Filip Bergman.

Mathias Tauberman brukar toppa formen i samband med matcherna mot Göteborg och detta år var inget undantag utan Tuben var en av de bästa på plan i 3-0 matchen nere i Göteborg och i dagens match mot BOW reklam inledde han med att skjuta med sträckt vrist från halva plan rätt upp i nättaket, vilket skott! Tössinger spelade sedan lite med huvudet under armen och anföll i tid och otid och ett disciplinerat BOW backade hem, bröt smart samt kontrade sylvasst. Hasse Pettersson, som för övrigt var riktigt vass idag, spelade fram Jonas Goude till 1-1 och i slutet på halvleken hade man vänt 0-1 till 3-1 efter ytterligare mål av Johan Blomberg som förlängde Jan-Erik Bergs skott till 2-1 och så gjorde Berg själv det tredje målet efter ett lurigt långskott. Goude var nära att bli tvåmålsskytt när HP hittade honom men Magnus Larsson räddade friläget. Tössinger tog sig i kragen i pausen och 20 sekunder in på den andra akten nickade Filip Bergman in sitt 14:e mål för säsongen, vilken Rookie. Peter Holm stod för inlägget till 2-3 och nu blev det fart på Tössinger som tryckte på för en kvittering. Efter en halvtimme kom BOW upp i ett ströanfall och Blomberg fick iväg ett skott som turligt slank in i vätan till 4-2. Tössinger körde bara på och Goude kontrade med ett stolpskott. Tössinger hade två straffsituationer men domaren friade och med tre kvar fastställde Blomberg slutresultatet 5-2 med sitt tredje mål för dagen efter att ha blivet träffad av HP:s skott. BOW hamnade på en tredje plats i tabellen ett hack efter Tössinger som maskerar slutspelsformen.
MATCHENS LIRARE: HASSE PETTERSSON, BOW REKLAM.


Dagens Nyheter – TNS Sifo  1 – 2
D.
Matthias Sånemyr. T. Johan Aronsson, Joacim Runholm.

Dagens Nyheter med två nionde platser på meritlista var tvungna att vinna för att vara på den säkra siden att nå ett slutspel vilket skulle vara en stor framgång för dem. För nykomlingen TNS Sifo gällde det också att vinna för att rädda nytt kontrakt, en rysare med andra ord! DN inledde bäst och Matthias Sånemyr fick några fina lägen men Bob Pernodd var bra i målet. TNS kom sakta men säkert in i matchen och när Joacim Runholm sköt ett skott via en försvarare var vi beredda att anteckna 1-0 men David Balsam gjorde en bejublad fotparad när han var på väg åt fel håll. Thomas Pagling var nära att spräcka nollan men Bob gjorde en reflexräddning och efter det studsade bollen på mållinjen och det blev kalabalik innan Bob retfullt enkelt bara tog upp den. Halvleken fick inget mål och spänningen fortsatte i den andra halvleken som bara var 15 sekunder gammal innan Johan Aronsson rakade upp bollen i nättaket efter en retur på Mathias Frimans skott. DN fick sedan jaga en kvittering i första hand och både Sånemyr och Pagling hade fina lägen men med fyra kvar kom istället 2-0 när Runholm ryckte sig loss och en meter från kortlinjen sköt han ett överraskande skott med vänstern rätt upp i det bortre krysset, vilken balja. Visserligen reducerade Sånemyr till 2-1 men TNS höll undan och skall ha en stor eloge för ett fantastiskt första år i Serie A, kul! För DN gäller det att ett av två resultat går deras väg i morgon för då går man till slutspel.
MATCHENS LIRARE: BOB PERNODD, TNS SIFO.


DHL Reklam – Dandy Dots  4 – 6
DHL.
Fredrik Persson 3, Michael Björling. DD. Jonas Andersson 4, Bosse Eriksson, Anders Friberg.

DHL Reklam har missat slutspelet med minsta möjliga marginal två år i rad och frågan var om det var deras tur i år men då krävdes en pinne mot Dandy Dots som i sin tur måste ta en seger. Man kunde tro att det skulle bli en tillknäppt historia men det blev helt tvärtom. Båda lagen gick på offensiven med full kraft, kul! DD lyckades med allt i den första halvleken och gjorde 1-0 i den femte minuten, både 2-0 och 3-0 i mitten på halvleken samt 4-0 efter en kvart. Ett chockat DHL reducerade genom Michael Björling men under halvlekens två sista minuter gick DD från 4-1 till helt osannolika 6-1, vad hände! Jonas Andersson var i hysterisk målform och stänkte in fyra baljor och så satte Bosse Eriksson och Anders Friberg (snyggt skott) in ett var. Matchen var givetvis avgjord, eller! I den andra halvleken var det full fart på DHL istället och man reducerade både till 2-6, 3-6 och 4-6 genom samme man, nämligen Fredrik Persson. Dessutom hade han ett stolpskott och ett halvt friläge till 5-6 med några minuter kvar och hade den suttit så vete katten hur matchen slutat. Andersson var också ett stolpskott från att bli femmålsskytt men till sist slutade matchen med att DD höll undan och vann med 6-4. Man har avslutat med att ta poäng på årets tvåa och trea (Tössinger och BOW reklam) samt seger mot slutspelsplacerade DHL, en värdig avslutning för ett bra lag. DHL hade inte marginalerna på sin sida i år heller men skam den som ger sig.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS.


Bizkit – Tidningskungen  2 – 4
B.
David Andersson, Peter Arnesson. T. Andreas Bergvall 3, Jerry Månsson.

Tidningskungen hade fått en extrachans tack vare att resultaten gått deras väg i den sista omgången. Men nu gällde det att man gjorde sitt också och besegrade Bizkit som måste vinna för att slippa kvala. Ännu en spännande match med andra ord! TK var riktigt bra i den första halvleken och Andreas Bergvall var hetare än någonsin. Först dundrade han en boll i insidan på stolpen innan han satte dit 1-0 i åttonde minuten, 2-0 trettio sekunder senare och 3-0 efter dussinet minuter. En kämpande Anders Lennhagen (vilken arbetskapacitet) och Roger Folkhage assisterade vid två av målen. Efter en halvtimme kom det förlösande 4-0 målet genom Jerry Månsson och nu kunde man väl slappna av. Vi minns 4-0 ledningen mot AGO i den förra omgången som blev till 4-4. Skulle det hända igen eller? Bizkit gjorde 4-1 genom David Andersson och 4-2 kom via Peter Arnesson men där tog det stopp varpå TK har nått slutspelet och där kan ju allt hända som ni vet. Bizkit förlorade de tre sista matcherna och då får man kvala den 14:e oktober, vilken rysare. Man har förlorat med för många uddamål i år.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BERGVALL, TIDNINGSKUNGEN.