Slutspel 2011 - Finaler

Tössinger – AGO  3 – 2

T. Fredrik Dahlström, självmål, Niclas Bergh. A. Michel Gordin, Peter Waltre.

Matchöppningen i finalen mellan Tössinger och AGO blev lite oväntad. Ett rutinerat AGO såg mycket stabila ut mot ett Tössinger som åkt på några finalsmällar de senaste åren och var därför lite osäkra. Redan i den andra minuten slår Magnus Laurin ett perfekt inlägg som Michel Gordin nickar in till 1-0. AGO får nu stort självförtroende och några minuter senare skarvar Gordin bollen i stolpens insida och ut. Efter en kvart så smeker Jesper Blomqvist fram en passning till Gordin som är riktigt på hugget men Magnus Larsson räddar friläget som till sist blir en klack från nära håll. Istället för ett logiskt 2-0 mål så kvitterar Tössinger med tre minuter kvar till halvtidsvilan när Filip Bergman, årets rookie, träffar Fredrik Dahlströms knä varpå bollen ändrar riktning och in i mål. De som stått längs bak i kaffekön under pausen och inte hann ut till när domaren blåste igång missade tre mål på lika många minuter. Först tar Tössinger ledningen med ett tvättäkta självmål, sedan gör Niclas Bergh 3-1 och därmed hade Tössinger vänt 0-1 till 3-1 på fem minuter. AGO reducerar i anfallet efter genom Peter Waltre och det står helt plötsligt 3-2 på anslagstavlan. Sista kvarten är ett ställningskrig i sann Reklamserieanda och trots lägen för båda lagen slutar matchen 3-2 till Tössinger som därmed blir Reklamseriemästare 2011, grattis Tössinger, grymt bra år. AGO skall ha en stor eloge för ett fantastiskt slutspel, det var bara det där lilla extra som fattades i finalen.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LARSSON, TÖSSINGER.