Slutspel 2011 - Kvartsfinaler

AGO – Tidningskungen  3 – 2
A. Michel Gordin 2, Per Jonsén. T. Rutger Lindquist 2.

Den första kvartsfinalen mellan AGO och Tidningskungen rivstartade och redan i den första spelminuten slog Jesper Blomqvist ett inlägg men Elias Karroum språngnickade bollen strax utanför. Resten av halvleken var av slutspelskaraktär vad allt de nu innebär. AGO gjorde en mycket bra halvlek och var något bättre än sina motståndare. Per Jonsén och Blomqvist spelade fram Karroum och Simon Thylander som båda fick fritt läge men sköt över. TK hade svårt att hitta fram i några bra lägen men Andreas Gustafssons skott som strök stolpen var värd ett bättre öde. Minuterna tickade raskt iväg i den andra halvleken och 0-0 stod sig. De sista tolv minuterna bjöd sedan på en målexplosion och vi fick se hela fem mål. Det började med att Blomqvist slog en frispark till Michel Gordin, som i sin tur slog in bollen framför mål och väl där tog den på en försvarare och in till 1-0. I detta läge på matchen såg AGO ut som ett vinnande lag men på bara tre minuter fick vi se lika många mål där formstarka Rutger Lindquist först kvitterade till 1-1 när han skarvade in Gustafssons inspel och i anfallet efter blev det ett flipperspel inne i AGO:s straffområde varpå Lindquist fick bollen i bröstet innan han från nära håll nickade in bollen. TK hade vänt 0-1 till 2-1, starkt! Nu såg TK ut som ett vinnande lag men minuten senare stod AGO för ett vackert triangelspel där Karroum lirade ut bollen till Per Apelgren som iskallt höll inne bollen och serverade den till Jonsén som stod vid den bortre stolen och bara behövde stöta in 2-2, vilken dramatik. Värre skulle det bli och med tre minuter kvar fick Lindquist en trippelchans inne i straffområdet men Kristian Kaufman räddade otroligt nog de två första skotten varpå det tredje gick över. Istället för ett 3-2 mål till TK så kontrade AGO och Gordin förlängde Blomqvist passning in i mål till 3-2. Under de sista två minuterna bombarderade TK AGO:s mål med fem sex skott men AGO höll undan och avancerade till semifinal, vilken bra fotbollsmatch och vilken rysare! TK får trösta sig med en final i cupen nästa fredag.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO.

BOW reklam – Dagens Nyheter  7 – 6 (2-2 full tid)
B. Anders Hammargren, Lasse Åstrand. Straffmål: Kaj Eskelinen, Lasse Åstrand, Anders Hammargren, Brune Tevell, Thomas Nyström. D. Jonas Breding, Thomas Pagling. Straffmål: Jonas Jonsson, Thomas Pagling, Mats Saxer, Mathias Bengtsson.

De regerande mästarna BOW reklam var det något bättre laget matchen igenom men Dagens Nyheter som gjort sin bästa säsong någonsin är svårslagna och stod upp mycket bra vilket gjorde att det blev jämt hela vägen in. Urstarka Anders Hammargren spelade fram Brune Tavell men skottet gick ribba över. Halvleken skulle i alla fall få ett mål när Hammargren stötte in 1-0 bollen vid den bortre stolpen efter Hasse Petterssons skottförsök. I början på den andra halvleken fick vi se årets mål på när Simon Lindberg slog en crossboll från vänsterbacksläge till Jonas Breding, som vid avbytarbänkarna tog ner bollen på bröstet, tog några snabba steg och formligen dunkade upp bollen i närmsta krysset. Inte ens Zlatan hade kunnat göra det bättre, 1-1. BOW försökte sedan att återta ledningen och skapade tre giftiga lägen där Lasse Åstrand (vilken klippa) sköt men David Balsam var med, Åstrand sköt igen och Hammargren styrde bollen utanför. Kaj Eskelinen vände bort sin bevakare men skottet gick över. Ett BOW mål hängde i luften och med sex kvar fick till sist Åstrand utdelning när kanonen från 20 meter gick in i gaveln. Det går aldrig att räkna ut DN och med 20 sekunder kvar kastar Breding ett långt inkast där Thomas Pagling stod med ryggen mot mål och nicklobbade vackert in bollen i bortre gaveln, 2-2 och straffar fick tillgripas. BOW vann lotten och valde för ovanlighetens skull inte att börja enligt : Jonas Breding (fantomräddning av Henrik Strömblad), Kaj Eskelinen 1-0, Jonas Jonsson 1-1, Lasse Åstrand 2-1, Thomas Pagling 2-2, Anders Hammargren 3-2, Mats Saxer 3-3, Brune Tevell 4-3, Mathias Bengtsson 4-4 och till sist Thomas Nyström 5-4 (nära David Balsam) och BOW vann rysaren efter att ha satt samtliga stramare och är nu en match från en dubbelfinal. DN skall hedras för en fantastisk säsong, välkomna tillbaka i vår!
MATCHENS LIRARE: JONAS BREDING, DAGENS NYHETER.

Mediakompaniet Promedia – FC Viasat Sport  7 – 2
M. Thomas Lekander 4, Kristoffer Willén, Ludvig Söderlind, Claes Andberg. F. Erik Westerberg, Daniel La Placa.

Både Mediakompaniet Promedia och FC Viasat Sport hade några tunga pjäser borta och det blev en ovanligt öppen kvartsfinal med många mål. Thomas Lekander var på målhumör idag och gjorde tidigt 1-0 för MKP efter en fin passning från Johan Sund. Under den första halvlekens sista sex minuter fick vi se hela fyra mål. Först nickade Erik Westerberg in kvitteringen på Christoffer Braws fina hörna till 1-1 innan MKP snabbt gjorde både 2-1 och 3-1 genom Kristoffer Willén (ass Lekander) och Ludvig Söderlind efter en behärskad bredsida. Precis innan halvlek fastställde Daniel La Placa halvtidsresultatet 4-2. Den andra halvleken var lite avvaktande till en början men när väl 5-2 målet kom med åtta kvar genom Lekander var saken klar och det målet var en grann historia där Sund och Willén stod för förarbetet. Det hela slöt till sist 7-2 och Lekander blev fyramålsskytt. VS har en kvalmatch nästa fredag och MKP är nu en match från sin första FINAL!
MATCHENS LIRARE: KRISOFFER WILÈN, MEDIAKOMPANIET PROMEDIA.

Tössinger – FC Seasons  4 – 0
T. Mikael Nilsson, Kenth Bergman, Peter Törnqvist, Adam Stevens.

För ovanlighetens skull spelade Tösssinger en taktisk fotboll med sina pyjamasliknande tröjor när man tog hem laget, kontrade mycket bra och så tog man vara på sina målchanser på bästa tänkbara sätt. FC Seasons var nog lite överraskade att man hade så mycket boll inledningsvis men några riktigt farliga målchanser skapade man inte. I den tionde minuten tog Mikael Nilsson tag i händelserna och gjorde 1-0. Minuten senare spelade han fram Kenth Bergman som gjorde 2-0. Nu bevakade Tössinger bara sin ledning och i början på andra så sköt Peter Holm två rökare, en tog Peter Krokstrand och en gick i stolpen. Seasons var nära att göra mål efter en halvtimme men Magnus Larsson tog Marcus Henricssons kanon och Pål Åsberg sköt returen över. Istället avgjordes matchen definitivt när Peter Törnqvist spelade vägg med Adam Stevens till 3-0 och så fastställde Stevens slutresultatet 4-0 efter en fin passning från Bergman. Vi tackar Seasons för en mycket bra säsong och hälsar dem välkomna upp i Serie A. Tössinger har en spännande semifinal att se fram emot.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL NILSSON, TÖSSINGER.