Slutspel 2011 - Semifinaler

Tössinger - BOW reklam 5 – 0
Jon Persson 2, Peter Törnqvist, Niklas Nestlander, Filip Bergman.

I dagens första semifinal möttes förra årets finallag BOW reklam och Tössinger. Den gången vann BOW och i seriespelet vann BOW. I dagens match inledde BOW strålande och skapade tre bra lägen under de första tre minuterna men tur och Magnus Larssons i målet hindrade de regerande mästarna från att ta ledningen. Resten av halvleken var öppen och båda lagen hade chanser men efter en kvart var det Tössinger som tog ledningen när Jon Persson slog en hörna och bakifrån kom Peter Törnqvist och med en vänster volley fick han in bollen genom allt folk inne i straffområdet till 1-0. Av bara farten spelade Persson vägg med Fredrik Dahlström och så var Tössinger i ledningen med 2-0. Halvleken avslutades med att Kaj Eskelinen träffade ribban varpå Tössinger gick till halvtidsvilan med de smickrande siffrorna 2-0. Tössinger kunde nu spela på resultatet och med ett bra försvarsspel stoppade man nu BOW:s attacker allt enklare och efter en halvtimme spelade Filip Bergman fram Niklas Nestlander som sköt avgörande 3-0. BOW gav nu mer eller mindre upp och Tössinger kunde defilera i mål med en rättvis 5-0 seger och de två sista målen gjordes av tvåmålsskytten Persson (assist Dahlström) och F Bergman. Efter dubbla finaler två år i rad kan nu Tössinger rikta in sig på endast en match vilket nog kan vara ganska skönt. BOW har också en final i Cupen att se fram emot. Vi syns på fredag med hopp om bra väder, juste stämning och bra fotbollsmatcher.
MATCHENS LIRARE: JON PERSSON, TÖSSINGER.

Mediakompaniet Promedia – AGO  5 – 6 (3-3 full tid)
M. Ludvig Söderlind, Thomas Lekander, Johan Sund. Straffmål: Thomas Lekander, Ludvig Söderlind. A. Magnus Laurin, Per Jonsén, Per Apelgren. Straffmål: Michel Gordin, Kent Svensson, Fredrik Sträng.

Mediakompaniet Promedia och AGO spelade en riktig rysare i den andra semifinalen. Redan i matchens första anfall träffade Per Jonsén stolpen men det skulle dröja till den trettonde minuten innan det första målet kom. MKP bombarderade AGO:s mål och inom loppet av en minut fick de till fyra avslut där Kristian Kaufmann räddade två, ett skott gick utanför men på den fjärde chansen formligen dundrade mycket duktiga Ludvig Söderlind in 1-0. I början på andra hade MKP några bra lägen till ett 2-0 mål men istället kvitterade Magnus Laurin till 1-1 efter en bra forecheckingperiod av AGO. Nu fick AGO luft under vingarna och tog över en stund men efter en halvtimme kontraslog MKP och Söderlind smekte fram bollen till Thomas Lekander som slog in 2-1. Matchens sista fem minuter blev högdramatiska och först hade Pehr Dunger ett gyllene läge till 3-1 men Kaufmann räddade och istället kom kvitteringen 2-2 när Jonsén höll sig framme. Med tre kvar var vändningen från 1-2 till 3-2 ett faktum när Jesper Blomqvist mycket vackert hittade Per Apelgren som bara behövde sätta dit foten. Nu såg AGO ut att ta hem det här men i sista spelminuten sköt Johan Sund ett skott som ändrade rikting på en försvarare och in i mål till 3-3, vilken dramatik och vilka dueller vi fick se emellan Sund och Blomqvist. Straffar fick tillgripas och AGO vann lotten och valde att inleda enligt: Michel Gordin 1-0, Thomas Lekander 1-1, Kent Svensson 2-1, Johan Holmberg miss, Jesper Blomqvist (Max Eriksson räddade), Ludvig Söderlind 2-2, Per Jonsén miss, Jonny Månsson (Kaufmann räddade), Fredrik Sträng 3-2 och Pehr Dunger (Kaufmann räddade). AGO är i final och MKP förbannelse fortsätter och man har aldrig nått final.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, AGO.