MTV/MEC – FC Nobis  2 – 4
Niklas Pettersson, Erik Salinger. F. Jean-Paul Alcantara, Camilo Alvarado, Anton Lindau, Antonio Jaconelli.

Årets längsta dag, cupmatch och bra lagmoral. Dessutom marginalerna på sin sida, bra spel och grym utdelning på chanserna. Så gick det till när FC Nobis tog årets första seger och motståndet stod MTV/MEC för. I den sjätte minuten smekte Anton Söderman fram en macka till Jean-Paul Alcantara som löpte i djupet och fri med målvakten sköt han in 1-0. Bara 30 sekunder senare var det kvitterat när Niklas Pettersson stötte in 1-1 vid den närmaste stolpen efter fint inspel från Anders Johansson. Efter dussinet minuter var Nobis i ledningen igen när bollen gick förbi några spelare inne i straffområdet men Camilo Alvarado gjorde inget misstag, 2-1. Efter ett litet ställningskrig blev det högdramatiskt under två minuter då matchen troligtvis avgjordes. Först dundrade Pettersson ett skott i insidan av stolpen och ut och istället för 2-2 stod det 4-1 två minuter senare. Anton Lindau klev in i handlingarna när han smekte in 3-1 i bortre gaveln och i anfallet efter spelade Lindau en genial passning till Antonio Jaconelli som lättade in 4-1. Nobis hade Alcantara och Söderman på backen hela andra vilket gav en enorm stabilitet och länge såg det ut att bli en klar seger siffermässigt. Med sju kvar spetsade Erik Salinger till spänningen en smula när han reducerade till 4-2 efter ytterligare fin passning från Johansson men närmare kom de aldrig, Nobis gick segrande ur striden!
MATCHENS LIRARE: JEAN-PAUL ALCANTARA, FC NOBIS.

Bizkit – TV 4  7 – 3
Martin Andreasson 2, David Andersson 2, Johan Holm, Jörgen Lindqvist, Gustav Lundström. T. Robin Trygg 2, (glömde att ta namnet !)

Bizkit kan se tillbaka på säsongen hittills med tillförsikt. En stabil fjärde plats i Serie A efter vårsäsongen späddes på med ett avancemang i Reklamseriecupen. Bizkit spelade stabilt och tog ledningen med 1-0 genom Johan Holm som lyckades få in bollen på sin tredje retur och efter en kvart kom 2-0 när Martin Andreasson sköt in bollen i diagonal gavel. Innan halvtidssignalen ljöd blev det även 3-0 genom Andreasson igen. När halvtimmen var spelad var ställningen 5-0 efter mål av Jörgen Lindqvist och David Andersson. Under matchens sista fem minuter fick vi se lika många mål varpå matchen slöt 7-3 till Bizkit. TV 4 var inte dåliga och kämpade väl och till sist fick man i alla fall lite lön för mödan med tre inslagna mål, bl.a. två av årsdebuterande Robin Trygg. Trots att 73 före detta Allsvenska spelare beträtt Reklamserien så bleknar detta av Tryggs bedrift. Han var nämligen Sveriges yngsta att bestiga Mount Everest, slå det den som kan!
MATCHENS LIRARE: ROBIN TRYGG, TV 4.

Mediekompaniet Mediaconnection – Starcom  2 – 0 (WO)

Svea – Ricoh/Clear Channel  2 – 0 (WO)

Dandy Dots – DHL Reklam  5 – 4 (2-2 vid full tid)
DD.
Ray Symes, K-G Gustavsson. Straffmål: K-G Gustavsson, Michael Jansson, Bosse Eriksson. DR. Pelle Ericsson, Daniel Jansson. Straffmål: Ulf Kramer, Dick Carlsson.

Trots en regntung plan spelades det en spännande och bra match mellan Dandy Dots och DHL Reklam. Inledningsvis skapades det inte så mycket chanser men det kändes som DHL hade greppet. Mycket riktigt så var det DHL som tog ledningen då Robert Nordin med ett instickspass hittade Pelle Ericsson som bara styrde in bollen. K-G Gustavsson i DD hade sedan ett skott som Peter Knutsson tippade i ribban. Ericsson var i form och serverade bollen på silverfat till debutanten Daniel Jansson och så var det 0-2. I DD spelade Michael Janssons 15-årige son Albin och han var framme och oroade ett par gånger. DD gjorde ett viktigt mål då Ray Symes jobbade till sig bollen och reducerade två minuter innan halvtidsvilan. Jansson hade ett fräsande skott i inledningen av andra, där var kvittering nära. Johan Gerdes hade ett bra avslut som Mattias Pirmann räddade. Symes hade vaknat på rätt sida och kämpade hela tiden i kombination med tekniska nummer. Det var Symes som fick fram bollen till Gustavsson och så var kvitteringen ett faktum med 10 minuter kvar. Det saknades inte chanser för lagen att avgöra men de båda målvakterna var alerta. Det fick avgöras på straffar (DHL började): 2-3 Ulf Kramer, 3-3 K-G Gustavsson, Robert Nordin i stolpen, 4-3 Michael Jansson, Michael Björling i stolpen, 5-3 Bosse Eriksson, 5-4 Dick Carlsson, Fredrik Käck (räddning Knutsson), Peter Knutsson (räddning Pirmann). Därmed vann Dandy Dots och avancerade till kvartsfinal. Grattis!
MATCHENS LIRARE: RAY SYMES, DANDY DOTS

FC Scanorama – Eniro  2 – 2 (4-2 efter WO i halvtid)
FS.
Eli Malkin, Niklas Thorgerzon. E. Josef Gheysari, Jacob Larsson

Det finns olika sätt att vinna på. På det sättet som FC Scanorama avancerade till kvartsfinal tillhör verkligen ovanligheterna. Då Eniro, precis som Scanorama, var exakt fullt manskap utan avbytare gick det bra fram till halvtid. Då behövde 3 Eniro-spelare åka till arbetet (de försökte in i det längsta att ändra på det) och då fanns bara fyra spelare kvar. Det innebar att andra halvlek vanns på WO. Redan vid avspark var det tämligen oklart om matchen kunde spelas då regnet öste ner. Planen var vattenfylld och svårspelad. De båda lagen bjöd upp till gladfotboll och efter 8 minuter stod det 2-2. Först var det pigge Eli Malkin som behärskat rullade in ledningen för Scanorama. Eniro svarade direkt genom Josef Gheysari som forcerade in kvitteringen. Ett vackert anfall signerat Ola Gustavsson avslutades med att Scanorama ånyo tog ledningen genom Niklas Thorgerzon. Eniros skyttekung, Jacob Larsson, fick minuten senare två möjligheter och på den andra satt kvitteringen. Det blev inga fler mål under halvleken men chanser saknades inte. Pierre Gasslander, Gheysari och Larsson satte Per Olsson på prov ett par gånger i sina snabba anfall. Scanorama anföll mer metodiskt och skapade en del skottlägen. Sedan fick alltså matchen ett snöpligt slut. Båda lagen ska ha all heder för det goda humöret i spöregnet.
MATCHENS LIRARE: ELI MALKIN, FC SCANORAMA

Aftonbladet – INGO  3 – 1
Thomas Hanusek 2, Peter Hammar. I. Christoffer Eriksson.

Aftonbladet och INGO bjöd upp till en bra fotbollsmatch. INGO var nära att ta ledningen men Rob Scutts skott tog i stolpen. Vi har sagt det förr och säger det igen, - inget lag spelar efter resurserna så bra som AB. I mitten på den första halvleken sköt Mikael Samuelsson sitt andra fräsande skott och denna gång var Thomas Hanusek beredd på returen, 1-0! Efter en kvart kom även 2-0 och på nytt var det Hanucek som gjorde målet, framspelad av Johan Åsén. I början på andra kastade Pontus Ogebjer ett långt inkast, Åsén skarvade bollen vidare till Peter Hammar som satte dit 3-0. Trots de siffrorna kändes matchen inte helt avgjord för INGO skapade hela tiden lägen som när man fick en trippelchans där det sista skottet gick i stolpens insida från Jonas Pettersson. Reduceringen till 3-1 kom med kvarten kvar att spela efter mål av Christoffer Eriksson. Med fem kvar var 3-2 nära men Lukasz Syberyjskis skott tog i stolpen och till sist höll Bladet undan.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, AFTONBLADET.

Ad Performance – TNS Sifo  1 – 5
Simon Öhrlin. T. Hendrik Christensson 2, Philip Kornmann, Joacim Runholm, Johan Aronsson.

TNS Sifo bröt sig loss från ett hotande 0-1 underlägen till en suverän femetta. Det var som sagt Ad Performance som inledde strålande och man körde på för kung och fosterland, sprang mycket och spelade tajt. I den sjunde minuten kom också 1-0 som ett brev på posten när Simon Öhrlin slängde iväg ett överraskande skott från 17-18 meter som ställde en förvånad målvakt. Med tre kvar kom sedan en kvittering genom Philip Kornmann som fick se sin boll leta sig in i nätmaskorna via stolpen. I den andra halvleken handlade det mycket om fenomenet Joacim Runholm. Han gjorde 2-1, hade en i stolpen, en i ribban, sköt över öppet mål, passade fram Hendrik Christensson till 3-1. Christensson fastställde sedan slutresultatet 5-1. Johan Aronsson var också pigg denna morgon och satte en balja samt spelade fram till ett mål. En som också springer fort och mycket är Jonas Bergman och idag stod han för en assist. Bob Pernodd är bra på det mesta och hade en lobb i ribban. Bara när man ser Oskar Axelsson blir man lugn, vilken bra fotbollsspelare. Idag fick också Calle Vestman bita i gräset mot sina gamla lagkompisar.
MATCHENS LIRARE: JOACIM RUNHOLM, TNS SIFO.