Frontline Expo – Mediekompaniet Mediaconnection  3 – 5
Niklas Anbratt 2, Mattias Bröms. M. Andreas Lifbom 2, Rikard Fredricson 2, Johan Klasson.

Mediekompaniet Mediaconnection kom snabbt över premiärchocken och redan i den fjärde minuten kom Andreas Lifbom farande i sedvanlig stil och sköt 1-0. Frontline Expo som spelade riktigt bra i premiären mot de regerande mästarna Tössinger spelade bra även idag. Bl.a. Peter Hedengran styrde där bak med fina passningar, den duktige allroundspelaren Niklas Anbratt var ständigt på bettet och längst fram i target position var Roger Tell riktigt grymt bra. I mitten på halvleken så vände FE på 0-1 till 2-1 efter två mål av just Anbratt. Sista fem så vände MM tillbaka så att 1-2 blev till 3-2 efter ytterligare ett mål av Lifbom där han drev bollen 30 meter innan målskottet och så gjorde Johan Klasson mål i halvlekens sista minut. FE överraskade med ett fint rull och Mattias Bröms förlängde 54-årige Björn Westbergs geniala passning in i mål till 3-3. Sista kvarten blev spännande och det började lukta straffar. Då klev ¨doldisen¨ Rikard Fredricson fram och sköt 4-3 och sedan avgjorde han definitivt matchen med sin volley till 5-3. MM avancerar vidare i cupen. Att FE förlorat de två inledande matcherna med tanke på det bra spelet är orättvist.
MATCHENS LIRARE: RIKARD FREDRICSON, MEDIEKOMPANIET MEDIACONNECTION.

Starcom – AGO  2 – 1
S. Mårten Erlandsson, Linus Jönsson. A. Per Sundin.

Premier League-laget Starcom fick idag chansen att mäta sig med Reklamserieveteranen AGO med stora meriter under årens lopp. På ren inspiration gjorde Mårten Erlandsson 1-0 för Starcom men ju längre halvleken gick ju mer kom AGO in i matchen men efter några bra räddningar från Johan Petterssons sida höll de sin ledning. Till sist fick även han kapitulera när Tommy Fagerdahl slog en hörna som via knäet på Per Sundin gick i mål till 1-1. I början på andra låg AGO på för ett ledningsmål och Per Jonsén fick två jättelägen där de första gick stolpe ut och det andra gjorde Pettersson en grym reflexräddning på och tippade bollen i stolpen och ut. Istället för ett väntat 2-1 mål för AGO så sköt Linus Jönsson iväg ett överraskande skott som gick rakt in i mål men här skall Robert Pihl ha en eloge för att han störde målvakten. Sista tio jagade AGO en kvittering men Pettersson höll tätt och skrällen var ett faktum. Där försvann några matcher för oss kunde Thomas Endler bara konstatera. Starcom blir bara bättre med åren.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETTERSSON, STARCOM.

Svea – SBS/TV  5 – 0
Sv. Andreas Bild 3, Jens Nyström, Jens Storberget.

Svea fick till en riktigt hyfsad match och laget fick också en bra start på matchen. Svea blev tilldömda en indirekt frispark innanför straffområdet och den slog Jens Storberget till Andreas Bild, pang och 1-0! I mitten på halvleken kom ett psykologiskt 2-0 mål när Jens Nyström utnyttjade ett försvarsslarv. Svea var det bättre laget men matchen var inte avgjord och SBS/TV hade flera lägen till en reducering när Tomas Eriksson var igenom men då räddade Michel Rydberg. Eriksson hade även en frisparkskanon i ribban och så hade Peter Eklund en nick strax utanför. Men när 3-0 målet kom var saken klar och då rasslade det till två gånger om varpå Svea vann med 5-0. Bild svarade för ett hattrick och så fick även Storberget hamna i målprotokollet. Gamle Michel Rydberg fick hålla nollan, snyggt!
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, SVEA.

Lokaltidningen Mitt i – Ricoh/Clear Channel  1 – 9
L. Patric Jacobsson. R. Andreas Varnava 4, Marcus Bergdahl 2, Vasilis Birbas, Alexander Valentini, Rickard Engmark.

Matchen mellan Lokaltidningen Mitt i och Ricoh/Clear Channel blev till sist en märklig historia. När lagen möttes i serien för en vecka sedan så var LMI riktigt vassa men hade dålig utdelning så Ricoh vann. Idag spelade LMI med decimerat manskap den första kvarten och Ricoh formligen bombarderade målet. Rickard Engmark hade tre lägen, Magnus Meijer rensade i egen stolpe och ut och resten tog den fenomenale Kalle Mellberg hand om. Det var mållöst i paus men sedan formligen exploderade matchen och vi fick se hela fem mål på lika många minuter. Ricoh gick fram till 2-0, Patric Jacobsson rullade in ett friläge till 2-1 men när både 3-1 och 4-1 kom på en minut, ja då orkade inte LMI resa sig igen. Sista tio gick de dessutom på knäna och Ricoh gick ifrån till hela 9-1, som dock blev för stora siffror! Andreas Varnava hade stor show och bokfördes för fyra strutar, Marcus Bergdahl mäktade med två och så gjorde Vasilis Birbas, Alexander Valentini och Engmark varsin balja. Ricoh/CC blir livsfarliga i år.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS VARNAVA, RICOH/CLEAR CHANNEL.

Dandy Dots – Tidningskungen  4 – 3
Mattias Pirmann 2, Fredrik Käck, Birhan Akdag. T. Andreas Bergvall 2, Jimmy Thurby.

Tidningskungen spelade mycket bra i den första halvleken och redan i inledningen på matchen testade Johan Hageus Magnus Lindblad med en bra nick. Minuterna senare kom ändå 1-0 efter det att Andreas Bergvall skjutit en frispark som höll internationell klass. I anfallet efter spelade Hageus in till Bergvall som rullade bollen i stolpen. Det var TK för hela slanten men DD stack emellan med en frispark och den sköt Birhan Akdag med full kraft men Andreas Gustafsson stod på mållinjen och nickade bort bollen. Det var nog många som skulle dra undan skallen när den projektilen kom farande. Allroundspelaren Roger Folkhage var målvakt idag och gjorde det bra samt höll nollan under de första 20 minuterna, som för övrigt TK vann med 2-0 sedan Bergvall gjort ytterligare ett mål efter ett bra skott. I den andra kom DD ut som ett nytt lag och började lira riktigt hyfsat medan TK kroknade allt mer. Inom loppet av två minuter kom både 1-2 genom Mattias Pirmann och 2-2 genom Fredrik Käck efter en retur. Efter ett litet ställningskrig var vändningen från 0-2 till 3-2 ett faktum när Birhan Akdag dundrade in bollen efter passning från Pirmann. Nu trodde man att TK gjort sitt men dagens bästa spelare, Bergvall, slog ett fantastiskt inlägg till Jimmy Thurby som nickade in 3-3, vilken match. Precis som vi började fundera på straffar kunde matchhjälten Pirmann göra 4-3 med fyra kvar och det blev också slutresultatet.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS PIRMANN, DANDY DOTS.

Expressen – DHL Reklam  1 – 6
Michael Eklund. D. Robert Nordin 2, Michael Björling, Freddy Hägglund, Fredrik Persson, Johan Gerdes.

DHL Reklam fick en bra start när Michael Björling sköt en vänster i höger gavel till 1-0. Expressen försvarade sig bra och kom i en del fina kontringar och på en sådan gjorde Michael Eklund 1-1. I slutet på första var Kristoffer Karlsson fri men Peter Knutsson räddade så det blev istället DHL som fick gå till halvtidsvilan med en 2-1 ledning eftersom Robert Nordin svarat för ett fint mål. I den andra halvleken kroknade Expressen allt mer och det var endast duktiga Daniel Källberg som höll laget kvar i matchen men även han fick kapitulera till sist när Nordin ökade på till 3-1. Expressen orkade inte mer och DHL kunde ganska lätt gå ifrån till hela 6-1 under matchens sista åtta minuter.
MATCHENS LIRARE: ROBERT NORDIN, DHL REKLAM.

FC Scanorama – Dagens Nyheter  4 – 2 (0-0 full tid)
Straffmål: F. Peter Krokstrand, Jakob Marky, Marcus Henriksson, Ola Odebäck. D. Simon Lindberg, Mattias Wallenborg.

FC Scanorama hade ett större bollinnehav i en ganska jämn match mot ett Dagens Nyheter som hade ett bra försvarsspel. Scanorama hade svårt att skaffa de där riktigt heta målchanserna för den farligaste stod DN för på en av sina luriga kontringar. Det blev till slut 0-0 varpå det hela fick avgöras på straffar. DN vann lotten och valde att börja enligt följande: Jonas Jonsson (Peter Krokstrand räddade), Krokstrand 1-0, Simon Lindberg 1-1, Jakob Marky 2-1, Pontus Björnström (stolpe), Marcus Henricsson 3-1, Mattias Wallenborg 3-2 och till sist Ola Odebäck 4-2.
MATCHENS LIRARE: PETER KROKSTRAND, FC SCANORAMA.

BOW Reklam – Eniro  0 – 3
Pierre Gasslander 2, Josef Gheysari.

Nykomlingen i Premier League, Eniro, svarade för en praktfull skräll när man slog ut de regerande cupmästarna och tillika serieledarna i Serie A, självaste BOW reklam. Eniro tog tag i taktpinnen direkt mot ett BOW som var en man mindre under den första halvleken. Hade det inte varit för den duktiga målvakten Henrik Strömblad så hade halvtidssiffrorna varit större än de 1-0 som stod på anslagstavlan. Målet gjorde Pierre Gasslander efter passning från Oscar Stensson. Strömblad höll alltså kvar sitt lag i matchen med två, tre kvalificerade räddningar. I den andra halvleken hoppade Peter Kisfaludy in som forward och han kom från vänster, han kom från höger men skotten gick utanför och över och när han kom framifrån var det nära att bli straff när han blev upphakad. Eniro spelade riktigt bra anförda av bl.a. Daniel Gheysari som efter en halvtimme träffade stolpen. Det blev 2-0 i anfallet efter och på nytt var det Gasslander som blev målskytt efter passning från Fredrik Skalberg. BOW chansade och flyttade fram folk mot slutet men Eniro kontrade in 3-0 genom ¨brorsan¨ Josef Gheysari. Eniro gjorde en gedigen match och vann rättvist.
MATCHENS LIRARE: PIERRE GASSLANDER, ENIRO.

IDG – Aftonbladet  4 – 10

I. Magnus Eriksson, Daniel Görling, Dennis Lodin, Magnus Andersson. A. Johan Åsén 3, Emil Andersson 3, Mikael Samuelsson, Steffen Backe, Peter Hammar, Daniel Larsson.

Efter en kvart ledde Aftonbladet med 1-0, ca åtta minuter senare stod det 5-3 på anslagstavlan. Vi fick alltså se en målexplosion med sju mål på nästan lika många minuter. IDG kvitterade till 1-1, reducerade till 2-3 och kvitterade till 3-3 men när Bladet gjorde två mål på 30 sekunder vilket betydde 5-3 så kändes matchen avgjord. Sista tio minuterna bjöds vi på Hawaifiotboll och med tre minuter kvar kom en TÖ (tekniskt överlägsenhet) när Daniel Larsson satte dit 10-4. Johan Åsén och Emil Andersson svarade bägge för ett hattrick, Mikael Samuelsson, Steffen Backe och Peter Hammar hamnade även de i målprotokollet. IDG var med ganska länge i matchen och gjorde fyra mål genom Magnus Eriksson, Daniel Görling, Dennis Lodin (hade även två frilägen) och till sist fick även den hårdskjutande och skottvillige Magnus Andersson in bollen.
MATCHENS LIRARE: EMIL ANDERSSON, AFTONBLADET.

Tössinger – INGO  2 – 6
Mats Lundin, Peter Lundberg. I. Jens Matsgård 2, Jonas Pettersson, Rob Scutt, Adam Tapper, Axel Frändén.

En första klassens sensation inträffade på Centercourten när jumbolaget i Premier League, INGO, vände 0-1 i halvtid till en seger med tennissiffrorna 6-2 mot självaste reklamseriejätten Tössinger! Det stod 0-0 efter en kvart där Tössinger hade två, tre bra lägen men Gustav Westman briljerade i målet. Bästa chansen fick Jens Matsgård men lobben hamnade i hängnätet ovanför ribban. Halvleken skulle få ett mål när Peter Lundberg smekte fram bollen till Mats Lundin som sköt 1-0. Under de första nio minuterna på andra så kom en fantastisk vändning från 0-1 till 4-1, som kommer att gå till historien i INGOS hittills korta Reklamseriekarriär. Vid kvitteringen kom INGO i en kontring där Rob Scutt spelade fram bollen till Jonas Pettersson som fintade ner målvakten innan han rullade in bollen. Fem minuter senare tryckte Scutt på Engelskt vis in 2-1 efter försvarsslarv och ytterligare några minuter senare kom både 3-1 och 4-1 på en minut. Adam Tapper lobbade mycket vackert in trean från halva plan och Axel Frändén spelade fram Matsgård (målvakt i vanliga fall) som bredsidade in fyran. Efter en halvtimme träffade David Nordbeck stolpens utsida och istället för 4-2 kontrade INGO in 5-1 efter ett bra skott från Frändén. Trots 5-1 kändes matchen inte helt avgjord för Tössinger har gjort fantastiska vändningar förr. Lundberg reducerade till 5-2 och sedan hade Jon Persson ett bra läge men bollen gick i utsidan på burgaveln och istället för 5-3 kom så matchavgörande 6-2 genom Matsgård. Därmed var bragden för INGO klar, laget tog sin historiska första seger och nu åker man nog hiss uppåt i tabellen efter denna storartade insats. Tössinger kan nu koncentrera sig på serien vilket gick bra ifjol!
MATCHENS LIRARE: ADAM TAPPER, INGO.

FC Viasat Sport – Ad Performance  0 – 2
Martin Olsson, Patrik Brunnberg.

Det verkar som Reklamseriecupen år 2012 är skrällarnas år. De fyra stora giganterna de senaste åren i form av Tössinger, BOW reklam, AGO och Tidningskungen har samtliga blivit utslagna i kvalmatchen och idag fick Premier Leagues flaggskepp, FC Viasat Sport, respass! Ad Performance överraskade alla när man hade en målvakt i Björn Bigander, som tog allt, då menar vi allt! Försvarsspelet över hela planen var klanderfritt, sedan visade man stor laganda med Anders Lundh som pådrivare och dessutom hade man så gått som 100% utdelning på sina chanser. VS var inte dåliga men de var inte riktigt på tårna inledningsvis så när Performance tog ledningen efter en kvart kom det inte helt oväntat. Thomas Hansen var placerad ute på högerkanten och slog en genialisk genomskärare mot den bortre stolpen och där kom Martin Olsson farande och stötte vackert in 1-0. I den andra halvleken kom VS ut som ett nytt lag och pressade de första tio minuterna. Men laget vaskade bara fram några halvchanser och så kontrade Performance efter en halvtimme och debutanten Jens Bäck spelade fram bollen till Patrik Brunnberg som mötte med ett lågt skott, 2-0! Nu blev VS allt mer desperata och anföll med allt. Christoffer Braw träffade stolpen via Biganders händer, den efterföljande hörnan hamnade till sist hos Ali Tajbakhsh som träffade den andra stolpen. Detta var Performances dag, de höll undan och avancerade till 8-del.
MATCHENS LIRARE: PATRIK BRUNNBERG, AD PERFORMANCE.

Eurosport – TNS Sifo  2 – 8
Filip Tydén, Åke Johansson. T. Joakim Nordin 3, Johan Aronsson 2, Johan Ingvarson, Oscar Löfgren, Joacim Runholm.

TNS Sifo vill nog inte ha sommaruppehåll för deras hysteriska formtopp bara fortsättar. Idag låg man under efter fem minuter mot Eurosport men den kommande kvarten så gick laget från 0-1 till 5-1 efter storspel och många vackra mål. Vid kvitteringen sköt Joakim Nordin en kanon som Ralf Bjurbo räddade, Nordin sköt även på returen men Bjurbo räddade igen men till sist fick den duktiga debutanten Johan Ingvarson in 1-1. Fem minuter senare var TNS i ledningen med 3-1 efter att Joacim Runholm slagit en hörna till Nordin som med ett direktskott satte dit bollen. Sedan bröt en annan duktig debutant, Oscar Löfgren, ett uppspel, avancerade över hela planen, spelade vägg med Johan Aronsson och så var det mål igen. Efter en kvart kom både 4-1 och 5-1 inom loppet av en minut, Aronsson via stolpen och sedan kom det femte målet från Runholms fötter, fem olika målskyttar! I den andra halvleken bedarrade tempot en aning men till sist stod TNS Sifo som vinnare efter en 8-2 viktoria. Nordin svarade för ett hattrick och Aronsson blev tvåmålsskytt men oj vad Runholm sprang, speciellt i första. Eurosport gjorde i alla fall det första och sista målet genom Filip Tydén (starkt solo) samt en stensäker straff från Åke Johansson.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM NORDIN, TNS SIFO.