Kvalmatch Serie A 2012

DHL Reklam – Lokaltidningen Mitt i   9 – 3
D. Robert Nordin 3, Johan Gerdes 2, Stefan Tengvall, Fredrik Aldegren, Fredrik Persson, Pelle Ericsson. L. Markus Hellqvist 2, Patric Jacobsson

Matchstart 06.00, gula löv på en grön plan och linementdoft i den kyliga luften, ja då var det dags för kval mellan DHL Reklam och Lokaltidningen Mitt i. DHL fick på nytt en bra start när Johan Gerdes hittade in med en boll till Robert Nordin, som sköt in sin egen retur till 1-0. Sedan stod det väl och vägde lite ett tag men i den tionde minuten fick Henrik Wiss på en riktig kanon från 17-18 meter men Kalle Mellberg gjorde en grym räddning men till ingen nytta för Stefan Tengvall tryckte upp returen i det bortre krysset, 2-0. När sedan Johan Gerdes gjorde 3-0 efter en kvart fick DHL matchen dit de ville. LMI var tvungna att få nästa mål och det fick man också i början på andra halvlek när Patric Jacobsson elegant lobbade in reduceringen till 3-1. Fyra minuter senare var ställningen helt plötsligt 6-1 efter det att DHL genom Fredrik Aldegren, Gerdes och Nordin svarat för fullträffarna. Det är ingen överdrift om man säger att DHL hade en fantastisk utdelning på sina chanser. Matchen var givetvis redan körd och den sista kvarten blev mest Hawaiibetonad och det hela slutade 9-3. Domaren hade räknat fel, det blev inte tio utan nio mål! Nordin blev tremålsskytt och så nätade även Fredrik Persson och Pelle Ericsson. Formstarka Markus Hellqvist svarade för två fullträffar. Serie A laget DHL stannar kvar medan LMI kör på i Premier League.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GERDES, DHL REKLAM.