Premier League 1:a omgången 2012

IDG – Expressen  0 – 8
E.
Kimmo Rolin 2, Fredrik Ehlesjö 2, Thomas Lundin, Kristoffer Karlsson, Patrik Myrbäck, Serdar Ok.

Så var då Reklamserien 2012 i gång och första paret ut var Expressen och IDG. Expressen kom till spel i ett nytt snyggt vitt tajt Kappa-ställ och de flesta av spelarna hade nog önskat storlekarna hade varit både ett och två nummer större. Efter en någorlunda jämn inledning så fick vi till sist se en bejublad comeback av 51-årige Thomas Lundin, som blev årets förste målskytt, när han slog in sin egen retur till 1-0 efter det att Expressen kom i ett flygande anfall, fem mot tre. Efter en kvart spelade Kristoffer Karlsson fram Kimmo Rolin som kom fri från halva plan och rullade in 2-0. Magnus Ericson var mycket bra i IDG men fick tyvärr avbryta matchen i halvtid. I slutet på halvleken fick både David Källberg och Christofer Björkvall visa att de är två bra målvakter när Joakim Djurberg och Mats Garderud var igenom. Expressen fick en drömstart på andra när Karlsson skarvade in Martin Hamrins inspel till 3-0 och när 4-0 kom var saken helt klar och Expressen kunde defilera i mål till en 8-0 viktoria. Fredrik Ehlesjö stormade fram mot slutet och bokfördes för två mål liksom Rolin. Både Patrik Myrbäck och Serdar Ok blev målskyttar.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK EHLESJÖ, EXPRESSEN.

FC Viasat Sport – MTV/MEC  3 – 2
Daniel La Placa, Joakim Ekstrand, Christopher Braw. M. Kalle Ekstam, Thomas Svensson.

Både FC Viasat Sport och MTV/MEC är två tippade topplag och det syntes också för de båda lagen drog upp ett bra tempo och spelade en hyfsad fotboll. I mitten på första fick vi se två snygga mål. Det var MM som tog ledningen när Kalle Ekstam sköt med sträckt högervrist rätt upp i taket men minuten senare var det Daniel la Placas tur att med vänster vrist dunka upp bollen under ribban. Efter en kvart kunde Joakim Ekstrand se sitt inspel gå in genom allt och alla samt in i mål till 2-1 och här skall Ola Wenström ha en eloge för fint arbete framför mål. När Christopher Braw rann igenom och satte dit 3-1 kändes det som ett segermål. Med kvarten kvar kunde Thomas Svensson reducera till 3-2 och slutet på matchen blev ett ställningskrig. Det kunde lika slutat med ett kryss men att VS vann var inte orättvist eftersom La Placa hade två fina nickar och Wenström en farlig styrning precis utanför. MTV/MEC dök upp med 12 man, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOPHER BRAW, FC VIASAT SPORT.

Ricoh – Svea  3 – 1
R.
Marcus Bergdahl, Alexander Nordahl, Christian Preisler. S. Andreas Bild.

Ricoh (f.d. Clear Channel) och Svea spelade en relativt jämn match där det var Svea som inledde piggt och redan efter några minuter hade Jens Storberget haft två tre halvchanser. Det var istället Ricoh som tog ledningen med 1-0 genom Marcus Bergdahl. Efter halva den första halvleken så hade Andreas Bild ett bra läge men skottet gick utanför men det gjorde det inte minuten senare när Bild fick till en bra träff och så var det rättvist kvitterat till 1-1. Efter det blev det lite stiltje i matchen men precis innan paus utnyttjade Alexander Nordahl ett slarv i Svea försvar och så stod det 2-1. Andra halvlek blev ett ställningskrig där det var hugget som stucket om det skulle bli 3-1 eller 2-2. Med sju minuter kvar kom Sveas stora chans när Storberget tog sig fram på högerkanten och väl nere vid kortlinjen serverade han bollen snett inåt bakåt till Mattias Björklund men skottet gick över. Istället kunde Christian Preisler sätta dit segermålet 3-1 för Ricoh efter ett nytt försvarsslarv.
MATCHENS LIRARE: MARCUS BERGDAHL, RICOH.

FC Nobis – Starcom  3 – 5
Jocke Carlsson, Thomas Xanazzi, Jean-Paul Alcantara. S. Kalle Bexell, Martin Palm, Björn Ivarsson, Mårten Erlandsson, Andreas Bardh.

Starcom och nykomlingen FC Nobis bjöd på en småtrevlig och målrik premiär. Planens bästa spelare, den fantastiske Kalle Bexell, spräckte nollan med sin iskalla straff som satt i närheten av det högra krysset, 1-0! Nobis, anförda av mycket duktiga Jean-Paul Alcantara, kunde kvittera i den åttonde minuten efter det att bollen legat fri inne i straffområdet efter en hörna och då fläkte sig pigge Jocke Carlsson sig fram och kvitterade. Carlsson hade sedan ett fritt läge i anfallet efter men han fick inte träff på bollen och istället för 1-2 för Nobis kunde Starcom ta ledningen med 2-1 när Martin Palm lyfte in en retur i krysset. För andra gången denna morgon kvitterade Nobis när Alcantara spelade fram lagkaptenen Thomas Xanazzi, som inte gjorde något misstag, 2-2! I slutsekunderna av första halvlek tog Starcom ledningen för tredje gången när Palm spelade fram Björn Ivarsson till 3-2. När Starcom gjorde 4-2 i inledningen på andra genom Mårten Erlandsson efter en mycket fin passning från Linus Jönsson kändes matchen över. Det blev lite spänning mot slutet när Alcantara reducerade till 3-4 efter ett väggspel med Carlsson. Kvitteringsjakten uteblev för offensive Andreas Bardh fastställde slutresultatet 5-3 efter fin assist från Erlandsson. Fortsätt i denna stil gubbar så blir säsongen trevlig!
MATCHENS LIRARE: MARTIN PALM, STARCOM.

Aftonbladet – Ad Performance  5 – 1
AB.
Mikael Samuelsson 2, Peter Hammar, Pontus Carlgren, Johan Åsén. Ad. Jonathan Lidén.

Aftonbladet bestämde sig ¨fem i tolv¨ för att delta i årets serie och man kom, man sågs och man segrade. AB spelade sin bästa match på bra länge och vi fick se klackar, tunnlar, fina väggpassningar och härliga mål. Den första halvlekens bästa spelare, Peter Hammar, hade en kanon i stolpen innan han gjorde 1-0 med två kvar till pausvilan. Ad Performance försökte men hade inget att sätta emot och när Bladet gick ifrån till både 2-0 genom Mikael Samuelsson efter en retur och 3-0 kom från teknikern Pontus Carlgren som fintade bort försvaret innan han iskallt bredsidade in bollen i gaveln. Samuelsson som har 27 år i tjänsten i Reklamserien spelade fram Johan Åsén till 4-0 innan han fastställde fem ettan med sitt andra mål. Ad:s tröstmål svarade den tredje brodern Lidén för, nämligen Jonathan! Ogebjer träffade ribban. Hur skall detta sluta Aftonbladet?
MATCHENS LIRARE: PETER HAMMAR, AFTONBLADET.

Eniro – TV 4  1 – 5
E.
Mikael Koch. T. Jimmy Hjertsson 2, Henrik Berndtson 2, Emanuel Sahlin.

Plötsligt och helt utan förvarning bjöd TV 4 upp till en fotboll som vi inte trodde att de var kapabla till. Alexander Bernhard mellan stolparna var grym, försvarsspelet helt klanderfritt och offensiven så gått som 100%-ig. Nykomlingen Eniro mönstrade 12 stabila fotbollspelare och såg ut som ett fotbollslag där man trillade boll hyfsat emellanåt men i den sista tredjedelen hade man inget att hämta. Jimmy Hjertsson gjorde 1-0 i den sjätte minuten och med två kvar till halvtidsvilan slog mycket duktige Robert Björk en inspark över hela planen och sedan gjorde Henrik Berndtson påpassligt 2-0. Redan i inledningen på andra så blev Hjertsson tvåmålsskytt när han vann en duell och kunde enkelt gå in med bollen i ett öppet mål till 3-0. Eniro hade ett stolpskott i början på matchen genom Kaveh Gohary men det var Mikael Koch som med ett bra markskott kunde reducera till 1-3. Då fick nykomlingen lite vittring men när Berndtson även han gjorde sitt andra mål till 4-1 med tre kvar var det droppen. Fyran fastställde sedan 5-1 efter ett sagolikt triangelspel där till sist den nya lagkaptenen Emanuel Sahlin var sista man på bollen. TV 4 såg imponerande ut och trots förlusten får vi nog se mycket av Eniro!
MATCHENS LIRARE: HENRIK BERNDTSON, TV 4.

SBS TV – Lokaltidningen Mitt i   2 – 3
Fredrik Malmsten, Daniel Cedercrona. L. Patric Jacobsson, Andreas Andersson, Rickard Eriksson.

SBS TV (f.d. Kanal 5) och Lokaltidningen Mitt i bjöd på en fartfylld fotbollsmatch från den första till sista sekunden. Att det stod 0-0 efter den första halvleken var en gåta och det var LMI som hade flest målchanser men SBS TV hade den giftigaste. Fredrik Ragell storspelade i målet. I början på den andra halvleken presenterade sig årets transfer, Marcus Skarphagen från TV 4, när han träffade stolpen. Efter en halvtimme kom istället målen i parti och minut för först gjorde LMI två mål på två minuter när Patric Jacobsson elegant nickade in 1-0 och sedan förlängde Andreas Andersson in 2-0 bollen i burgaveln. Vid bägge tillfällena stod debutanten Rickard Eriksson för assisten. Det var även nära när Marc Malmens sköt i ribban men istället för ett 3-0 mål så stod det 2-2 på anslagstavlan fem minuter senare för Fredrik Malmsten och Daniel Cedercrona såg med varsitt mål till att matchen nu var full av adrenalin. I sista höstmatchen möttes just dessa två lag och den slutade 5-5 och det såg ut att bli ett kryss även denna gång men med fem sekunder kvar av matchen kunde hjälten Eriksson avgöra med ett rappt skott till 3-2, vilken dramatik! Vild glädje bröt ut i LMI medans SBS TV fick känna på bittersmaken.
MATCHENS LIRARE: RICKARD ERIKSSON, LOKALTIDNINGEN MITT I.

INGO – Eurosport  2 – 4
I.
Jonas Pettersson, Linus Nordenskär. E. Christopher Kviborg 4.

Sällan har väl en debutant varit så lyckosam som Eurosports Christopher Kviborg. Det var annars den fjärde nykomlingen, INGO, som startade bäst och redan innan matchuret tickat en minut så hade den första halvlekens bästa spelare, Jonas Pettersson, gjort 1-0 för sitt lag. Sakta men säkert åt sig Eurosport sig in i matchen och på fyra minuter vände man 0-1 till en 2-1 ledning och vid bägge tillfällena var det just Kviborg som gjorde målen. INGO fick en drömstart på den andra halvleken när pigge Linus Nordenskär efter 18 sekunder såg till att det stod 2-2. Matchen stod sedan och vägde men då klev Kviborg fram igen och med ett mäktigt skott i krysset såg han till att Eurosport ledde med 3-2. I slutminuterna jagade INGO en kvittering men fyramålsskytten Kviborg avgjorde tillställningen med sitt fjärde mål för dagen vilket betydde 4-2! I Jonas Bingestam har Eurosport en bra målvakt.
MATCHENS LIRARE: CHRISTOPHER KVIBORG, EUROSPORT.