Premier League 2:a omgången 2012

Expressen – SBS TV  3 – 2
Thomas Lundin 2, Serdar Ok. S. Martin Svensson 2.

Expressen skapade matchens första målchans direkt i inledning när Kristoffer Karlssons skott räddades på mållinjen. Sedan var det mest ett ställningskrig utan de där riktigt vassa chanserna. Under den första halvlekens sista tre minuter hände det desto mer. Först kunde Serdar Ok se sitt luriga skott gå i mål till 1-0. I anfallet efter slog Mats Garderud en hörna och utanför straffområdet mötte Patrik Myrbäck upp med ett direktskott som tog i stolpens utsida. Spelet vände och Daniel Cedercrona nickade i stolpen och istället för 1-1 så kunde Thomas Lundin styra in 2-0. SBS TV kom ut som ett nytt lag till den andra akten och Peter Eklund fick på ett bra skott som dock Daniel Källberg gjorde en fin fotparad på. Tre minuter senare stod det 2-2 på anslagstavlan efter det att vänsterbacken Martin Svensson skjutit 1-2 och i anfallet efter spelade Cedercrona in bollen till Svensson som styrde in 2-2 bollen via ribban, vilken vändning! Resten av halvleken var helt jämn och efter en halvtimme hängde ett mål i luften från bägge sidor. Martin Hamrin hade en kanon i stolpen, Fredrik Malmsten fick ett gyllene läge och både Serdar Ok och Lundin fick fina chanser. Det lutade åt ett kryss men med tre kvar kunde duktiga Lundin avgöra med sitt 3-2 mål, vilket oflyt SBS TV har för tillfället, 2-3 mot slutet igen, kom igen. Starkt Expressen!
MATCHENS LIRARE: MARTIN SVENSSON, SBS TV.

FC Nobis – IDG  1 – 3
Jean-Paul Alcantara. I. Oscar Englund 3.

När FC Nobis och IDG drabbade samman var det mycket testosteron ute på plan. IDG hade en nästan ¨hel ny uppställning¨ och när Magnus Ericson, Semir Jasarevic och nya stjärnskottet Oscar Englund drog upp tempot och Nobis brödarpar Jean-Paul och Aron Alcantara svarade upp så kunde man snabbt konstatera dessa fem gubbar är nog för bra för Premier League. Kontrasten mot några av de övriga aktörerna var för markant, vissa fick knappt låna bollen. Ericson hade två giftiga lägen redan under de första minuterna där det ena skottet tog i stolpen och det andra gjorde allroundspelare, som nu var målvakt, Jocke Carlsson, en bejublad räddning på. Istället var det J-P Alcantara som gav Nobis ledningen i slutet på första till 1-0. Början på andra var händelserik och först var J-P Alcantara helt fri från halva plan men Anders Vesterlund räddade och istället för 2-0 blev det 1-1 i anfallet efter när Englund gjorde sitt första. Sedan var Aron Alcantara fri men Vesterlund gjorde en fin fotparad så istället för 2-1 till Nobis så gjorde Englund 2-1 för IDG. Efter en halvtimme kunde sedan Englund avgöra matchen med sitt 3-1 mål, vilken fart den gubben har och vilket nyförvärv! Englund hade dessutom ett rungande stolpskott så IDG vann rättvist till sist.
MATCHENS LIRARE: OSCAR ENGLUND, IDG.

Svea – Aftonbladet  3 – 2
Jens Storberget 2, Daniel Jirhäll. A. Kristian Jacobsson, Douglas Samuelsson.

Svea fick en drömstart på matchen när Jens Storberget vickade sig förbi en spelare och sköt behärskat 1-0 med ett skott precis invid stolpen. Aftonbladet som spelade direkt lysande i premiären kom inte upp i samma standard idag men man rullade boll helt godkänt och man jagade en kvittering men istället kunde Daniel Jirhäll komma i två kontringar och på den andra sköt han med vänstern in 2-0 i nättaket. Bladet fick nu jaga en reducering istället men efter en kvart kunde Storberget kontra in sitt andra mål för dagen vilket betydde 3-0. Detta var alldeles för stora siffror med tanke på matchbilden. AB kunde reducera både till 1-3 och 2-3 innan halvtid och det var Kristian Jacobsson och Douglas Samuelsson (Mickes grabb) som såg till att den andra delen av matchen skulle bli spännande. Den andra bjöd på ett ställningskrig och det fanns lägen både till en kvittering som till ett ytterligare mål för Svea. I slutminuten fick Pontus Ogebjer en dubbelchans men Michel Rydberg fantomräddade det ena skottet och det andra dundrades utanför. Till sist höll Svea undan och man kan inte säga att fredagen den 13:e skulle vara någon otursdag för dem.
MATCHENS LIRARE: JENS STORBERGET, SVEA.

FC Viasat Sport – Eniro  1 – 0
Christoffer Braw.

FC Viasat Sport och Eniro drog upp ett virvlande tempo och de båda lagens spelare tog ut varandra varpå de där klara målchanserna lyste med sin frånvaro. Över hälften av Eniros spelare har samma size som Barcelonas tekniker, de springer som satan och hela laget ser verkligen ut som ett fotbollslag som snart skall explodera i fin fotboll. Topplaget VS hade all möda i världen med nykomlingen och 0-0 stod sig efter den första halvleken och 0-0 stod sig efter en halvtimme och man började fundera på om det skull sluta just 0-0, vilket är ganska ovanligt! I slutet visade VS att de har en Reklamserierutin som Eniro saknar och med fem kvar ryckte Christoffer Braw längs vänsterkanten och till sist sköt han det matchavgörande 1-0 målet. Eniro orkade inte resa sig efter det och ståtar med 0 poäng i tabellen, snart vänder det nog! Starkt VS!
MATCHENS LIRARE: ERIK WESTBERG, FC VIASAT SPORT.

TV 4 – INGO  5 – 3
Emanuel Sahlin 2, Petter Nilsson 2, Emil Sahlin. I. Jonas Pettersson 2, Attila Kiraly.

TV 4 spelade ju en lysande fotboll i premiären men idag var det INGO som gjorde det första målet när Jonas Pettersson drog två man och med en yttersida rullade han in bollen i gaveln, 1-0. Fyran kom då av sig en aning men efter en kvart hade man en mycket lyckad period och på fyra minuter gick man från 0-1 till 3-1 efter det att lagkaptenen Emanuel Sahlin skjutit en kanon till 1-1, Petter Nilsson gjorde 2-1 (hade en stolpe innan) fint framspelad av Henrik Berntson och så satte Emil Sahlin dit 3-1. TV 4 ökade på till 4-1 i inledningen på andra efter det att Nilsson gjort sitt andra mål för dagen. Matchen kändes avgjord men när Pettersson spelade fram Attila Kiraly till 2-4 blev det lite nerv igen. Emanuel Sahlin hade både en ribba samt satte dit 5-2 innan Pettersson fastställde slutresultatet 5-3.
MATCHENS LIRARE: JONAS PETTERSSON, INGO.

Eurosport – Starcom  4 – 3
Christopher Kviborg 2, Rasmus Christenson 2. S. Kalle Bexell, Robert Pihl, Linus Jönsson.

Inte sedan 1900-talet hade det varit mer media fokus på en enskild spelare i Reklamserien inför en omgång som på Christopher Kviborg, skulle han lyckas igen! Innan matchuret tickat till två minuter kom just Kviborg fri, tog det lugnt och satte behärskat in matchens första mål till 1-0. Efter halva den andra halvleken ökade dessutom Eurosport på till 2-0 genom Rasmus Christenson. Mot slutet på första och i början på andra kom Starcom igång på allvar och först nu förstod man att de tagit två inledande segrar med skrällen i cupen som grädde på moset. Kalle Bexell försökte, Robert Phil träffade stolpen men Jonas Bingestam tog allt och istället för ett väntat reduceringsmål kontrade Eurosport och Kviborg lättade elegant in 3-0. Nu trodde vi nog lite till mans att saken var klar och Eurosport behövde bara slappna av en minut och så var det reducerat två gånger till både 3-1 och 3-2. Bexells mål kommer nog inte överträffas i år som snyggaste kassen. Han gick högt upp i luften, hängde kvar och fick till en grym Bicycletas, man trodde att man var på Copacabana! Nu blev det liv i matchen igen och Starcom jagade en kvittering men då klev Eurosports bästa spelare, Christenson, fram och med ett vackert vänsterskott i nättaket avgjorde han matchen, 4-2. I slutsekunden kunde dock Linus Jönsson se sin hörnspark leta sig in i mål. Bara minuten efter slutsignalen hade Kviborg en cigg i mungipan, Reklamserien har fått en ny Jyrki Nieminen!
MATCHENS LIRARE: KALLE BEXELL, STARCOM.

Lokaltidningen Mitt i – Ricoh/Clear Channel  2 – 6
Erik Pettersson, Andreas Andersson. R. Vasilis Birbas 3, Alexander Valentini 2, Ingo Dahlin.

Att det bara stod 1-1 (målskyttar Vasilis Birbas och Erik Pettersson) efter dussinet minuter i matchen mellan Lokaltidningen Mitt i och Ricoh/Clear Channel var en gåta. Båda lagen körde med öppna spjäll och det var full offensiv i ett svängigt Hawaiispel. Matteo Poropat hade tre fina lägen för Ricoh men bollen ville inte in. Andreas Andersson, Markus Hellqvist, Pettersson och Rickard Eriksson slet sitt hår för de skapade fem sex givna lägen men fenomenala målvakten Stefan Fiala var sagolik. LMI startade den andra halvleken i samma stil och Fiala tog två tre givna igen och sedan räddades han av stolpen och någon gång slogs bollen bort på mållinjen. Istället för både ett 2-1, 3-1 eller t.o.m. 4-1 mål för LMI kunde Ricoh kontra och Alexander Valentini blev fälld, han tog själv straffen och rullade in 2-1! Bollen är rund. Nu kom LMI av sig en smula och Valentini spelade fram Birbas som elegant nicklobbade in 3-1. LMI kom igen och hela laget var inblandat i ett fint anfall där till sist Hellqvist spelade fram Andersson till 3-2. Detta var dock Ricohs morgon för med fyra kvar kom både 4-2 och 5-2 genom Birbas (tre mål idag) och Valentini (två mål) i slutminuten även 6-2 av Ingo Dahlin, vilken svängig match!
MATCHENS LIRARE: STEFAN FIALA, RICOH/CLEAR CHANNEL.

Ad Performance – MTV/MEC  1 – 5
Anders Lundh. M. John Aleman 2, Johan Bondegreen, Erik Salinger, Anders Johansson

MTV/MEC vred sig ur ett underläge på 0-1, ett halvtidsresultat på 1-1 och efter en fantasifull andra halvlek gick man ifrån till hela 5-1. Der var Ad Performances Anders Lundh som gjorde 1-0 efter sin första bollberöring med ett skott stolpe och in. Det var även nära 2-0 när Jonas Lidén spelade fram lillbrorsan Jonathan Lidén men Reklamseriens näst största transfer till 2012, Mathias Zakrisson, räddade. Erik Salinger träffade stolpen innan mycket duktiga Johan Bondegren med fyra minuter kvar till halvtidsvilan stötte in 1-1 efter en fin passning från David Blom. I början på andra jagade MM ett ledningsmål men Björn Bigander gjorde en jätteräddning när John Aleman var nära att bli målskytt. Det blev han några minuter senare när han nickade in 2-1. Av bara farten spädde framfusige Salinger på med ett 3-1 mål och Performance kändes som ett slaget lag. Mot slutet blev 3-1 till en fem etta och pigge Aleman kunde göra sitt andra mål denna morgon och till sist fick även det flinka yrvädret Anders Johansson göra mål.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BONDEGREEN, MTV/MEC.