Premier League 4:e omgången 2012

Aftonbladet – Ricoh/Clear Channel  3 – 2
Mikael Samuelsson, Johan Åsén, Peter Hammar. R. Mattias Jonsson, Johan Båverud.

Aftonbladet chockstartade när Daniel Larsson lobbade bollen i ribban från egen planhalva och bara några minuter senare tog sig Johan Åsén sig ner på kortlinjen och serverade Larsson bollen med en passning snett in bakåt men Stefan Fiala räddade. Bladet har ju lite ojämn laguppställning men idag mönstrade man ett bra gäng och de spelade fantastiskt i den första halvleken. Efter dussinet minuter började topplaget Ricoh/Clear Channel vakna till och Mattias Jonsson serverade Tom Öst öppet mål men otroligt nog gick bollen över ribban. Istället för 1-0 till CC så var det AB som tog ledningen med 1-0 när Mikael Samuelssons välriktade skott gick in invid stolpen. Minuterna senare kom även 2-0 genom Åsén. Det var även bud på 3-0 när AB kom i en kontring men Samuelsson sköt i ribban. CC kom ut som ett nytt lag till den andra akten och Johan Cederhag kom fri men rullade bollen strax utanför. Innan halvtimmen var spelad kom både 1-2 och 2-2 genom Jonsson (fint skott i diagonal gavel) och Johan Båverud (kliniskt avslut med Rysk Hockey målgest alá 70-tal eller med andra ord, stenansikte). Nu trodde vi att hittills obesegrade CC skulle gå ifrån men starka Bladet kom igen och Peter Hammar kom fri men Fiala räddade men när Hammar dunkade in 3-2 med fyra kvar blev det segermålet, en liten skräll var ett faktum. Matchen avslutades med att Jonsson slog en crossboll under de sista självande sekunderna och Daniel Didrik gick upp, hängde kvar och fick till en super bicycletas, vilken kille!
MATCHENS LIRARE: DANIEL DIDRIK, RICOH/CLEAR CANNEL.

TV 4 – FC Nobis  2 – 1
Linus Erkhammar, Jimmy Hjertsson. F. Anton Söderman.

Tredje placerade och fullpoängaren TV 4 mot det 14:e laget och utan poäng, FC Nobis, ja det kunde väl bara gå på ett sätt! Nobis överraskade med att använda Fyrans vanliga taktik när man tog hem laget och kontraslog. Efter en kvart kom också 1-0 till Nobis efter det att Anton Söderman kört ett eget solo innan han la in bollen i nätmaskorna. TV 4 försökte och försökte men kom inte i närheten av spelet från de inledande omgångarna. Peter Engelhart var nära när han träffade ribbkrysset i slutet på första. I den andra halvleken pressade TV 4 på ordentligt och man skaffade sig lägen i parti och minut men Nobis stred tappert och Adam Ölander var mycket bra i målet. Med fem kvar ledde man fortfarande med 1-0 och nu var de första poängen nära men minuten senare stack Linus Erkhammar i djupet, hann före målvakten och stötte in 1-1. Med minuten kvar drog Jimmy Hjertsson två man innan han sköt på en försvarare som stod på mållinjen och bollen studsade en meter innanför mållinjen till 2-1. Det är därför lag som TV 4 är i toppen för att man vinner sådana här matcher och tvärtom för Nobis. Vi lider med Jocke Carlsson som var inblandad i en straffsituation idag också men även denna gång friade domaren. Vi får hoppas att hans AIK slår Djurgårdens IF i kväll så att han i alla fall somnar gott.
MATCHENS LIRARE: ADAM ÖLANDER, FC NOBIS.

SBS/TV – MTV/MEC 3 – 1
Marcus Skarphagen 3. M. Erik Salinger.

SBS TV och MTV/MEC hade var sin halvlek i en underhållande vårmatch. Det var MTV/MEC som inledde bäst och redan i den andra minuten var Anders Johansson igenom och sköt men den nya fantastiska målvakten Max Malm (Cedercorna leder årets liga på transfermarknaden) räddade och returen dundrade Erik Salinger i stolpen. MTV/MEC fortsatte att spela bra i sina guldfärgade tröjor och efter en kvart var teknikern David Blom igenom och sköt ett bra lågt skott invid stolpen men Malm gjorde en fotparad. Innan signalen för halvtid hördes kom till sist ett rättvist 1-0 mål när Mathias Zakrisson kastade ett långt utkast varpå Salinger kom fri och lättade in bollen i nättaket. MTV/MEC var inte dåliga i andra men man kom inte upp i samma nivå som i första samtidigt som SBS började spela mycket bra. Magnus Helin och Tomas Eriksson var grymma samt sprang som aldrig förr och i årsdebuterande Anton Lundstedt fick man en stor, tung, teknisk bollmottagare men den som stal showen, det var profilen Marcus Skarphagen. Han gjorde både 1-1 och 2-1 inom loppet av 30 sekunder, skapade ett friläge strax efter och sköt 3-1 efter en halvtimme samt hade ytterligare ett bra läge men bollen gick över. SBS/TV höll dessutom stången mot slutet och tog därmed sin första seger, det lär komma fler. MTV/MEC rullar boll men vinner inga matcher för tillfället.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SKARPHAGEN, SBS/TV.

INGO – Starcom 0 – 1
Kalle Bexell.

Starcom och INGO bjöd på en riktig holmgång och de båda lagen drog upp ett ruskigt tempo där dock passningsspelet blev lidande men vilken kamp det blev, kanske lite får hårt emellanåt (inte fult) för att vara inom ramen på Reklamseriestilen. Den första halvlekens bästa spelare, debutanten Adam Tapper, var nära at ge sitt lag ledningen efter en kvart men skottet tog i ribban. Precis innan halvtid slog Jens Welin en frispark från egen planhalva i ett ¨högerbacksläge¨, bollen gick diagonalt över hela plan och vid straffområdets gräns mötte vårens komet, Kalle Bexell, och med en helvolley som satt i bortre gaveln. Bexell gör sådana mål så man bara häpnar, vilken lirare! Den andra halvleken var ett enda långt ställningskrig med fortsatt mycket ge och ta, målchanserna var ganska få men rättvist fördelade. INGO spelade flera klasser bättre än tidigare och fortsätter man så lär man snart lämna bottenskiktet. Starcom vann en jämn match med 1-0.
MATCHENS LIRARE: KALLE BEXELL, STARCOM.

Svea – Eurosport  0 – 2
Jonas Bingestam, Rasmus Christensson.

Svea var det bättre laget i den första halvleken och förde spelet mot topplaget Eurosport. Efterhand kom också chanserna när först Jens Storberget rundade målvakten men en försvarare räddade bollen på mållinjen. Minuterna senare slog Andreas Bild en fin passning till Storberget men Ralf Bjurbo räddade friläget. Halvleken skulle få ett mål men det var typiskt nog Eurosport som gjorde det på egentligen deras första riktiga målchans och det var allroundspelaren Jonas Bingestam som slog in en retur till 1-0. Inledningen på den andra halvleken var helt jämn i det härliga vädret och det var lika nära ett 1-1 mål som ett 2-0 mål och det blev det sistnämnda när Rasmus Christenson efter en halvtimme tog emot bollen, gjorde en fin vändning samt rullade iskallt in 2-0 i den bortre burgaveln. Sista tio pressade Svea på för allt de var värda och Martin Eisele nickade i stolpen. På två minuter hade Svea tre jättelägen men omutlige Bjurbo räddade allt idag och höll till sist nollan. Det verkar som om det är Eurosports år i år, fyra raka!
MATCHENS LIRARE: RALF BJURBO, EUROSPORT.

FC Viasat Sport – Expressen  3 – 1
Joakim Ekstrand 2, Christoffer Braw. E. Kristoffer Karlsson.

FC Viasat Sport fick en drömöppning mot Expressen i toppmötet när Gustav Lundström kastade ett mycket långt inkast som Christoffer Braw från nära håll stötte in i mål till 1-0. VS hade ett större bollinnehav men Expressen försvarade sig bra med den utmärkta Daniel Källberg som sista utpost, räddningen på Erik Westbergs nick var av högsta klass. I början på andra hade Expressen sin bästa offensiva period i matchen och en kvitteringsboll hängde i luften när Patrik Myrbäck laddade stora kanonen efter en frispark och en gång låg bollen och dansade på mållinjen. Efter en halvtimme avgjordes tillställningen när hjälten Joakim Ekstrand gjorde två snabba mål varpå 1-0 hastigt och lustigt för VS blev till 3-0. Målet som betydde 2-0 föregicks av ett riktigt klapp, klapp spel där först alltid stabila backen Claes Andersson slog ett fint uppspel till Daniel Ivarsson som drev fram i banan och släppte ut den till Aron Wahlgren som med ett tillslag spelade in bollen till Ekstrand som stötte in bollen med högern. I anfallet efter smällde samma man in trean med vänstern. Visserligen reducerade Kristoffer Karlsson till 1-3 med fyra kvar men fler mål blev det inte. VS har nu tagit fyra raka!
MATCHENS LIRARE: JOAKIM EKSTRAND, FC VIASAT SPORT.

Ad Performance – Lokaltidningen Mitt i  5 – 4
Niklas Carlsson 2, Jonas Lidén 2, Anders Uhlin. L. Andreas Andersson 2, Erik Pettersson, Markus Hellqvist.

Den värsta vändningen detta sekel inträffade den 11 maj 2012 när jumbolaget Ad Performance vände 0-4 till seger med 5-4 under matchens sista 15 minuter mot det tilltänkta topplaget Lokaltidningen Mitt i, ja ni läste rätt! Det började annars som väntat och LMI spelade riktigt fyndigt och bra samt gick fram till en solklar 4-0 ledning efter en kvart. Man hade sedan ett läge till 5-0 men Anders Uhlin räddade Patric Jacobssons friläge från halva plan. Andreas Andersson var bra och gjorde två mål och en målgivande passning, Erik Pettersson satte dit ett och klackpassade till ett mål och så vann Markus Hellqvist ett hopslag innan han kom före målvakten och rullade in bollen. Fem minuter in på den andra halvleken reducerade den duktige debutanten Niklas Carlsson med ett lurigt skott till 1-4 och det resultatet stod sig med tio kvar. LMI fick sedan två man skadade varpå laget fick avsluta med decimerat manskap men man spelade med huvudet under armen och föll ihop som ett korthus samtidigt som Performance verkligen fick luft under vingarna. Man gjorde både 2-4 och 3-4 genom Jonas Lidén men sedan räddade Johan Lidén med ansiktet via ribban och istället för 5-3 till LMI kvitterade Anders Uhlin efter ett mönsteranfall där Mikael Falk stod för en fin målgivande passning. Med minuten kvar sköt LMI:s Erik Frendelius i stolpen och där var LMI nära ett segermål. Med 20 sekunder kvar fick Performance ett inkast, Anders Lundh skrek och sprang 30 meter för att kasta långt och det gjorde han och vid den bortre stolpen dök Carlsson upp och nickade in 5-4 och stort jubel utbröt. Detta skall inte kunna ske men vad kul för Performance och vad bittert för LMI, bollen är rund och inget är klart först slutsignalen ljuder. Under kan ske!
MATCHENS LIRARE: NIKLAS CARLSSON, AD PERFORMANCE.

Eniro – IDG  9 – 2
Jacob Larsson 4, Daniel Hultgren, Fredrik Skalberg, Kaveh Gohary, Oscar Stensson, Mathias Friman. I. Daniel Görling 2.

Det tog bara 15 sekunder innan den första bollen låg i nätmaskorna bakom IDG:s målvakt och Eniro hade fått en drömstart. Efter en 2-0 ledning i paus visade Eniro upp hela sitt register i andra och vi fick stundtals se riktig fotbollspropaganda, man trodde nästan man var på Copacabana! Eniro hade kattens led med råttan när man gick från 2-0 till hela 9-2 i den andra och en som hade lilla julafton var Jacob Larsson, som hängde fyra baljor där några var riktigt snygga. Sedan radade man upp hela fem enmålsskyttar i form av Daniel Hultgren, Fredrik Skulberg, Kaveh Gohary, Oscar Stensson och Mathias Friman. Nämnas skall att Oskar Brännfors svarade för tre målgivande passningar, det var kul att Martin Andersson fick visa vad han gick för innan skadan och så visade Love Berglund att han är en målvakt att räkna med. När han skrek målvakts boll i inledningen på matchen hördes det nog till Brommaplan. Andi Ortiz träffade stolpen och Larsson hade en i ribban, han ligger i toppen i Reklamseriens totala skytteliga. IDG fick i alla fall två mål som gjordes av Daniel Görling, det ena en frispark rakt upp i krysset. Eniro avancerar i tabellen!
MATCHENS LIRARE: JACOB LARSSON, ENIRO.