Premier League 5:e omgången 2012

SBS/TV – Ad Performance  6 – 2
Daniel Cedercrona 3, Marcus Skarphagen 2, Tomas Eriksson. A. Jonas Lidén, Anders Lundh.

SBS/TV hade inga problem att gå fram till en 6-0 ledning på en kvart mot ett Ad Performance, som var decimerat under den första halvleken. Måltjuvarna Marcus Skarphagen (två mål) och Daniel Cedercrona (tre mål) svarade alltså för fem strutar tillsammans och det sjätte målet stod Tomas Eriksson för. I den andra halvleken slog SBS av på takten en aning men man hade ett stort bollinnehav och träffade stolpen vid tre gångar. Performance kontrade bra och hyfsade till siffrorna till 6-2 efter en snygg lobb från Jonas Lidén och ett kämpamål från Anders Lundh. SBS TV avancerar uppåt i tabellen.
MATCHENS LIRARE: DANIEL CEDERCRONA, SBS/TV.

Ricoh/Clear Channel – FC Viasat Sport  2 – 6
Vasilis Birbas, Rickard Engmark. F. Erik Westberg 2, Joakim Ekstrand 2, Per Tellander, Christoffer Braw.

Två bra topplag, vackert väder, bra fotboll, många fina mål och inte en frispark på hela matchen. Det var med andra ord en ultimat match mellan Ricoh/Clear Channel och FC Viasat Sport i sann Reklamserieanda. Det var fortfarande mållöst efter en kvart men då bröt kämpen Erik Westberg isen när han bröt ett uppspel på halva plan, avancerade fram en sju, åtta meter för att sedan avsluta med ett kanonskott i steget med sträckt vrist i nättaket. Tre minuter senare var det dags igen när Daniel Ivarsson hittade Joakim Ekstrand med en genialisk passning och från nära håll stötte han in 2-0. I slutet på första klackade Niclas Björnlund i stolpen och istället för 2-1 så kunde Per Tellander göra 3-0 en bit in i andra efter en fin passning från Daniel La Placa. Efter en halvtimme reducerade Ricoh till 3-1 när Vasilis Birbas bredsidade in bollen efter passning från Daniel Didrik. Ricoh kände nu vittring och anföll med mycket folk varpå det stod 5-1 två minuter senare efter två snabba kontringar. La Placa spelade fram Christoffer Braw som smekte in fyran i krysset och så gjorde Westberg sitt andra mål. Under de sista minuterna böljade spelet fram och tillbaka varpå slutresultatet skrevs till 6-2 efter det att även Ekstrand gjort sitt andra mål. Rickard Engmark hamnade även han i målprotokollet. Lagmaskinen VS med sina nya fina blå, vita dräkter har nu fem raka!!!!!
MATCHENS LIRARE: KOLLEKTIVET, FC VIASAT SPORT.

IDG – Svea  0 – 2 (WO)

INGO – MTV/MEC  0 – 2
Johan Bondegreen, Erik Salinger.

I dag, den 23 maj, bjöd Reklamserien på årets hittills varmaste och finaste dag. De båda lagen tackade och tog emot och presterade en bra, jämn och spännande fotbollsmatch. INGO kom med 12 spelare prydda i sina nya snygga dräkter där strumpor och kortbyxor var vita varpå tröjorna var vackert röda. Man såg ut som självaste Manchester United! Båda lagen hade lägen på att göra det första målet och närmast var Erik Salinger när han kom i ett friläge men sköt utanför varpå det var 0-0 i halvtid. I början på andra halvlek fick MTV/MEC en perfekt start när stabila Johan Bondegreen fick se sitt skott från 15-16 meter överraskande gå in till 1-0. Spelet böljade fram och tillbaka och efter en halvtimme träffade David Blom stolpen och lika nära ett 2-0 mål där var INGO en kvittering när pigge Linus Nordenskär var igenom och drog elegant målvakten men Andreas Friman dök upp som en räddande ängel och fick bort bollen på mållinjen. Matchens bästa spelare, Friman, slog sedan en underbar genomskärare till Salinger och denna gång förvaltade han friläget på bästa sätt, 2-0! Att MTV är ett mittenlag och INGO poänglösa hittills är en gåta.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS FRIMAN, MTV/MEC.

FC Nobis – Expressen  3 – 3

F. Anton Lindau, Anton Söderman, Hejar Atroshi. E. Kimmo Rolin 2, Michael Eklund.

Nykomlingen FC Nobis måste bryta poängförlust trenden så man kom med nya tröjor, svarta med guldsiffror och efter 40 sekunder låg 1-0 bollen i nätet efter det att Anton Lindau vunnit ett hopslag! I mitten på den andra halvleken hade Expressen vänt 0-1 till 2-1 på en minut efter mål Michael Eklund, som tryckte upp kvitteringen i det högra krysset och så spelade Thomas Lundin fram till Kimmo Rolin som satte dit bollen. Innan halvleken var slut så kunde Anton Söderman kvittera till 2-2. I början på andra så hade både lagen lägen för ett ledningsmål och närmast var Söderman när han var helt fri men Daniel Källberg räddade. Sedan sköt Lundin utanför efter ett fint väggpass från Martin Hamrin. Efter en halvtimme slog Söderman en underbar crossboll till Hejar Atroshi, som gjorde en fin nedtagning och sköt in bollen i mål och Nobis hade nu vänt tillbaka 1-2 till 3-2. Minuten senare var det kvitterat till 3-3 när Rolin tog emot bollen, vände sig om och gjorde behärskat mål. Båda lagen gick sedan för en seger och lägen fanns. Under slutminuten pressade Expressen på hårt och bollen var inne i Nobis straffområde hela tiden, tre fyra skott avlossades och de fick tre hörnor men Nobis höll undan och knep sin första historiska Reklamseriepoäng någonsin.
MATCHENS LIRARE: ANTON SÖDERMAN, FC NOBIS.

Starcom – Lokaltidningen Mitt i  6 – 5
Kalle Bexell 3, David Zetterlund, Mårten Erlandsson, Robert Pihl. L. Patric Jacobsson 3, Andreas Andersson, Rickard Eriksson.

Trots att Starcom hede 3-0 i halvtid, gjorde 4-0 direkt i inledningen på andra och var i ledningen med 6-1 efter 26 minuter blev det match in i det sista! Lokaltidningen Mitt i hade oturen att vara decimerat under hela den första halvleken samtidigt som Starcom rullade boll riktigt bra och ibland såg det ut som ett power play i Ishockey. Man gick som sagt fram till 3-0 och när Robert Pihl satte dit 4-0 kändes saken klar. När 6-1 målet föll så var det glasklart. Under fem minuter i den andra halvleken fick vi se hela fem mål i värmeböljan, 20-25 grader! David Zetterlund och Mårten Erlandsson blev målskyttar. Planens kung var som vanligt när Starcom spelar, Kalle Bexell. Han satte dit det tredje målet och så stod han för både 5-1 och 6-1, två klassmål, därmed har han svarat för åtta mål hittills, inte illa av en back! LMI segade sig ikapp till 2-6, 3-6, 4-6 men när tremålsskytten Patric Jacobsson satte dit 5-6 var det i sista sekunden. Andreas Andersson och Rickard Eriksson nätade idag.
MATCHENS LIRARE: KALLE BEXELL, STARCOM.

Aftonbladet – TV 4  1 – 1
A. Johan Åsén. T. Emanuel Sahlin.

Serieledarna TV 4 kom undan med blotta förskräckelsen inledningsvis, det trots att lagkaptenen Emanuel Sahlin fick se sitt skott överraskande gå i mål redan i den andra minuten. Aftonbladet spelade ett bra försvarsspel, ställde om blixtsnabbt från försvar till anfall och kom alltså i den ena kontringen efter den andra. Emil Andersson sköt utanför, Daniel Larsson sköt men Alexander Bernhard räddade, Thomas Hanusek sköt men en försvarare räddade på mållinjen men till sist lyckades Johan Åsén rättvist kvittera. I början på andra var Åsén igenom igen men Bernhard gjorde en fotparad. Bladet var bra bakåt under hela matchen men mot slutet tog orken slut i värmeböljan eftersom de inte hade några avbytare och då ebbade offensiven av. Fyran fick den sista chansen när Peter Engelhart sköt ett närskott men Anders Dahl enhandsräddade. TV 4 är fortfarande obesegrade i år och AB är i en fantastisk form, 1-1!
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER BERNHARD, TV 4.

Eniro – Eurosport  1 – 1
E. Kaveh Gohary. E. Jonas Bingestam.

Slutspelslaget och fullpoängaren Eurosport och den mycket pigga nykomlingen Eniro drabbade samman i en riktig holmgång med mycket ge och ta. Tempot var högt matchen igenom och det smälldes på i närkamperna, juste men hårt och eftersom båda lagen klarade av detta utan att gnälla höjde domaren frisparksnivån två snäpp. Att det var mållöst i halvtid var en gåta eftersom båda lagen hade lägen för målkänning. Stora, starka och duktiga Dennis Sognefors sköt men formstarka Ralf Bjurbo räddade, pigga Taimaz Ghaffari fick till en bra nick men Bjurbo räddade igen. Jakob Christenson träffade stolpen och Mårten Magnusson fick till en bra halvolley skott men Henrik Ehlesjö tippade bollen till hörna trots att solen sken rätt i ögonen. Då hade det endast gått nio minuter av matchen, vilken härlig puls! I slutet på första så hade Eurosport två straffsituationer i samma anfall där J Christenson blev upphakad och i sekunden senare fick en liggande försvarare bollen på armen. Domaren var skymd vid det första momentet och handsen syntes tydligt men bedömdes som ofrivillig. Där skall Eniro tacka högre makter för att för att ingen signal hördes, det kändes som straff efteråt! Efter en halvtimme fick vi till sist se ett mål när Kaveh Gohary fick in bollen efter många om och men, 1-0 till Eniro. Bara 20 sekunder senare låg kvitteringsbollen i nätmaskorna efter det att Jonas Bingestam skjutit in sin egen retur till 1-1. Det var ett ställningskrig in i det sista men det slutade rättvist med ett kryss och bägge lagen fick åka till jobbet lite nöjda. Detta var en bra början till en härlig helg med utlovat grymt bra väder.
MATCHENS LIRARE: DENNIS SOGNEFORS, ENIRO.