Premier League 6:e omgången 2012

Lokaltidningen Mitt i – FC Nobis  6 – 1
L. Erik Frendelius 2, Markus Hellqvist 2, Rickard Eriksson, Patric Jacobsson. F. Jean-Paul Alcantara.

Stärkta av den första poängen i den förra matchen spelade FC Nobis en mycket bra fotboll under den första haltimmen och stundtals dominerade man! Det var bara det att bollen inte ville in. Anton Lindau försökte, Anton Söderman försökte, Filip Nilsson dundrade bollen i insidan på stolpen, Jean-Paul Alcantara sköt, ja i stort alla i laget prövade men i målet stod en viss Magnus Meijer. Han räddade med foten, han räddade med handen, han räddade med alla sina kroppsdelar och ibland t.o.m. blundade han men räddade ändå. Jo hur gick då matchen, - Lokaltidningen Mitt i vann med 6-1. Vad skall man säga, - jo bollen är rund! Rickard Eriksson dundrade in 1-0 och Erik Frendelius satte dit 2-0. Det var faktiskt nära även ett 3-0 men målvakten Andreas Lestrade räddade förtjänstfullt. I början på andra när Nobis pressade på som mest så kom till sist reduceringen till 1-2 genom Jean-Paul Alcantara. Nobis fick nu än mer blodad tand och anföll med allt man hade men LMI spelade mycket smart, kontrade ut sina motståndare och var så gått som 100%- i sina lägen. Frendelius och Patric Jacobsson gjorde både 3-1 och 4-1 på en minut, då slängde Nobis in handduken och Markus Hellqvist spädde på med både 5-1 och 6-1 och har nu nätat sju gånger i år.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS MEIJER, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Eurosport – Expressen  0 – 4
Ex.
Kimmo Rolin 2, Kristoffer Karlsson, Åke Ringvall.

Det vackra vädret som gästas oss i några veckor nu försvann totalt den 1 juni och vi fick en morgon med + fem grader, Nordlig vind och ihällande regn! Det verkade inte bekymra Expresssen, som visade upp fint spel den första kvarten och man borde haft mer än de 1-0 man hade efter mål av Kristoffer Karlsson med en vänsterkanon. I slutet på första och i början på andra hade Eurosport sin bästa del under i matchen och då var Johan Tapper igenom men skottet gick över, sedan slog Åke Johansson ett inlägg med en bakåtspark men Christopher Kviborg nickade över men närmast var Kviborg när han sköt ett närskott som Daniel Källberg räddade och returen fick Kviborg i stolpen. Där var ett 1-1 mål nära men i anfallet efter sköt Serdar Ok i ryggen på Kimmo Rolin varpå målvakten blev ställd, 2-0! Efter en halvtimme kom sedan den verkliga nådastöten när evighetsmaskinen Michael Norlund spelade vägg med tvåmålsskytten Rolin till 3-0. I samma minut kom även slutresultatet 4-0 genom pigge Åke Ringvall. Expressen tillfogade därmed Eurosports första förlust för i år. Serdar träffade stolpen mot slutet.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL NORLUND, EXPRESSEN.

INGO – Aftonbladet  3 – 3
I.
Niklas Pettersson, Jonas Pettersson, Jens Matsgård. A. Daniel Larsson 2, Peter Hammar.

Eftersom både INGO och Aftonbladet vann sina cupmatcher så blev denna match en försmak på 8-delen mellan dessa lag. Stärkta av skrällen mot Tössinger inledde INGO:s 12-mannatrupp helt strålande trots ett tidigt underläge efter mål på ett överraskande skott från Peter Hammar. INGO radade upp lägen som när Linus Nordenskär träffade stolpen, Lukas Syberyjski sköt (räddning av Anders Deutgen), Niklas Pettersson träffade även han stolpen och så kunde de fått en straff men domaren friade tveksamt. Till sist kom en rättvis kvittering till 1-1 när mittbacken och tillika lagkaptenen Niklas Pettersson drev upp bollen och avslutade med ett mål. Bladet gick inte att känna igen under den första kvarten men mot slutet av halvleken och framför allt i inledningen på andra kom man tillbaka med stormsteg. Erik Andersson stötte en volley i ribban, Hammar dundrade en kanon i ribban och ner, Daniel Larsson gjorde behärskat 2-1, Pontus Ogebjer sköt men Gustav Westman räddade och returen nickade Ogebjer i ribban. Snacka om scenförvandling. Matchbilden skulle vända en gång till för med sex kvar gjorde Jens Matsgård en grym dragning innanför straffområdet samt rullade in 2-2. Med fyra kvar hade INGO vänt underläget 1-2 till 3-2 när Jonas Pettersson bokfördes för sitt fjärde mål under våren. AB gav inte upp och Larsson kunde med två kvar kvittera till 3-3 och under slutminuten jagade Bladet ett vinstmål men det blev rättvist oavgjort och när slutsignalen ljöd utbrast några spelare i varje lag, -Nej! Jag tycker dock att de skulle varit ett, -Ja! Detta var nämligen en härlig match.
MATCHENS LIRARE: JENS MATSGÅRD, INGO.

FC Viasat Sport – SBS/TV  5 – 0
Ola Wenström 3, Daniel La Placa, Erik Westberg.

Derbyn mellan FC Viasat Sport och SBS/TV är ett av de hetaste och det är också ett internt derby mellan Daniel Cedercrona och Manfred Aronsson. Den första halvleken gick helt i blått och vitt och Joakim Ekstrand hade tre lägen, en klack på målvakten, en nick och ett skott över. Sedan hade Ola Wenström två chanser där han stötte bollen i överkant på ribban samt ett annat bra avslut. Däremellan smekte Christoffer Braw fram bollen till Daniel La Placa som gjorde 1-0 och så spelade Erik Westberg in bollen till Wenström som satte dit 2-0 efter ett direktskott i boxen. I den andra halvleken ryckte SBS upp sig en aning och alltid så stabila Martin Svensson visade även prov på en fin teknik. Nästa mål var givetvis viktigt och efter en halvtimme kom det när Robert Eriksson tog ner ett inlägg, kastade ett utkast i djupet till Wenström som hann före målvakten och rundade honom samt bredsidade in 3-0. Minuten senare gjorde formstarka Westberg 4-0 varpå matchen till sist slöt 5-0 och Wenström blev hattrickman. VS har nu sex raka segrar och man är ett vinnande koncept.
MATCHENS LIRARE: OLA WENSTRÖM, FC VIASAT SPORT.

TV 4 – Ricoh/Clear Channel  10- 1
Emanuel Sahlin 4, Marcus Carlsson 2, Petter Nilsson 2, Jimmy Hjertsson, Emil Thylander. R. Johan Båverud.

Solen kom tillbaka på Skytteholms, om än något kallare än vanligt för årstiden och vi såg fram mot en härlig drabbning mellan de två tilltänkta topplaget TV 4 och Ricoh/Clear Channel. Så blev det inte för TV 4 var helt överlägsna! Efter fem minuter stod det 2-0, efter tio var ställningen 5-0 och när klockan tickat iväg till 17 minuter stod det 7-0 på anslagstavlan. Fyrans backlinje stoppade allt, man kontrade blixtsnabbt och var grymma den sista tredjedelen. Ja mönstret kändes igen från inledningen på säsongen. I den andra halvleken slog Fyran av på takten en del samtidigt som Ricoh tog sig lite i kragen och det tredje målvaktsbytet var bra för Rickard Engmark spikade igen kassen i en kvart men under matchens två sista minuter fick även han ge sig för efter 39 minuter kom det en TÖ (teknisk överlägsenhet) i denna 10-1 match! Emanuel Sahlin hängde dit fyra mål (nio totalt), både Marcus Carlsson och Petter Nilsson svarade för två var och Jimmy Hjertsson och Emil Thylander fick även de näta. Många av målen var rena delikatesserna. Vad som hände med Ricoh, ja det vet ingen men Johan Båverud tröstmålade och Ingo Dahlin hade en i stolpen.
MATCHENS LIRARE: EMANUEL SAHLIN, TV 4.

Eniro – MTV/MEC  1 – 2
Daniel Gheysari. M. Samuel Andersson, Andreas Friman.

MTV/MEC inledde matchen mot Eniro med att visa upp ett spel vi inte trodde de var mäktiga till. Man bröt Eniros uppspel på ett förtjänstfullt sätt, laget ställde effektivt om från försvar till anfall och man kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Bollarna gick utanför stolparna, över ribban, Erik Salinger dundrade i stolpens insida och ut och så räddade Love Berglund med bravur vid något tillfälle. Så de 1-0 man fick med sig under den perioden efter mål av Samuel Andersson (på den sämsta målchansen) borde varit de dubbla. Efter dussinet minuter tog Daniel Gheysari hand om bollen, körde ett eget solo och kvitterade till 1-1. Efter detta kom MTV/MEV av sig samtidigt som Eniro vaknade till på allvar. Några spelare i Eniro satsar ibland lite för hårt (dock inte fult) i stridens hetta och eftersom motståndarna är vana vid en viss domarnivå kan de lätt bli lite gnälligt. Det hela lugnade ner sig och den andra halvleken bjöd på ett jämnt ställningskrig. Duktige Samuel Bargeta fick chansen att bli hjälte, han sa att han kunde se rubrikerna framför sig, men skottet tog i burgaveln. Istället fick MTV/MEC en frispark med sex kvar efter det att Henrik Bennarp blivit nergjord strax utanför straffområdet. Succédebutanten Andreas Friman gick fram och sköt ¨igenom muren¨ till 2-1. Eniro gav allt för en kvittering men MTV/MEC höll undan och vann en tuff batalj med uddamålet.
MATCHENS LIRARE: DANIEL GHEYSARI, ENIRO.

Ad Performance – IDG  2 – 0 (WO)

Svea – Starcom  3 – 2
Sv.
Jens Storberget, Janne Rydberg, Martin Eisele. St. Kalle Bexell, Robert Pihl.

I ett fantastiskt vårväder bjöd Starcom och Svea på en bra fotbollsmatch. Starcom inledde piggt och redan efter några minuter hade Magnus Källman fått göra två bra räddningar. Det var Svea som tog ledningen i den tionde minuten när Martin Eisele sköt i stolpens insida varpå bollen studsade på mållinjen och då störtade Jens Storberget fram och stötte in 1-0. Bara minuten senare var Svea i en lite orättvis 2-0 ledning när Mattias Björklund på ett fantastiskt sätt tog sig fram längs högerkanten samt serverade Janne Rydberg öppet mål. Efter en kvart drog Eisele upp ett anfall från egen planhalva, spelade vägg med Storberget men Johan Pettersson räddade friläget. Starcom avslutade halvleken som man började den och Kalle Bexell nickade i ribban och returen från nära håll nickade Robert Pihl strax över. På en minut, precis innan halvtidsvilan kunde Starcom både reducera och kvittera till 2-2. Reduceringsmålet var vackert när Bexell gjorde en dubbel snurrfint som sista man, avancerade fram över hela planen, spelade vägg och sköt in bollen i bortre burgaveln. I anfallet efter hade de ett vackert triangelspel mellan Bexell och Anders Bojmar varpå Pihl rullade in bollen i öppet mål. I den andra halvleken så försökte sig Pihl på en bicycletas, grymt bra! Det blev istället Svea som tog ledningen på nytt när matchens bästa spelare, Eisele, utnyttjade ett försvarsslarv till 3-2. Mot slutet tryckte Starcom på men det var lika nära ett 3-3 mål (bra räddning igen från Källman) som ett 4-2 för Svea på sina kontringar. Svea höll undan och tog ett jättekliv uppåt i tabellen där man nu parkerar på femte plats, det var länge sedan!
MATCHENS LIRARE: MAGNUS KÄLLMAN, SVEA.