Expressen – Aftonbladet  2 – 0 (WO)

Starcom – SBS/TV  3 – 3
St.
Linus Jönsson 2, Erik Gunnarsson. SBS. Daniel Cedercrona 2, Fredrik Malmsten.

Både Starcom och SBS/TV mönstrade en stark laguppställning och vi såg fram emot en bra match vilket vi också fick. Starcom var något hetare den första kvarten i ett böljande tempo och den suveräna debutanten Erik Gunnarsson sköt med vänstern, han sköt med högern och han träffade stolpen samtidigt som målvakten Max Malm som vanligt briljerade mellan stolparna. Däremellan slog den ¨Engelska, Holländaren¨ Jonne Wilkinson ett perfekt inlägg som Daniel Cedercrona mötte ännu perfektare och med en helvolley sköt han in 1-0 under ribban. Kvitteringen kom sex minuter senare och nu fick Gunnarsson till det när han sprang mot den första stolpen och vackert nickade in bollen i den bortre gaveln efter ett mycket bra, flackt och lågt inkast från Kalle Bexell. Med minuten kvar till halvtidsvilan tog SBS lite överraskande ledningen när Fredrik Malmsten sköt 2-1 invid den vänstra stolpen. Andra halvleken var helt jämn inledningsvis men det såg inte ut att bli några fler mål för både Johan Pettersson och Malm höll tätt men med fyra minuter kvar blixtrade det till ordentligt. Först klackskarvade Gunnarsson till William Sparre som i sin tur lirade fram Linus Jönsson till 2-2. Minuten senare var Marcus Skarphagen igenom och sköt, en försvarare fick bollen på handen, straff! Cedercrona satte behärskat 3-2 i den högra gaveln. Under slutminuterna pressade Starcom på för kung och fosterland och 30 sekunder före full tid kom en rättvis kvittering, 3-3! Starkt jobbat av Starcom medan SBSTV har fått nog av insläppta mål under slutdelen (fyra matcher av sju). Givetvis handlar det om skicklighet men hade laget haft flyt under våren skulle de haft sex poäng mer och legat fyra med två poäng från en andraplats med en match mer spelad.
MATCHENS LIRARE: ERIK GUNNARSSON, STARCOM.

Ad Performance – INGO  0 – 6
I.
Lukasz Syberyjski 2, Jonas Pettersson, Henrik Jurelius, Christoffer Eriksson, Adam Tapper.

Matchen mellan Ad Performance och INGO var helt jämn inledningsvis men INGO gjorde det viktiga första målet i den elfte minuten när Jonas Pettersson vände, vred och sköt till sist in 1-0 (fem mål totalt). I och med det målet började INGO lira riktigt bra och precis innan halvtid slog laget till med ett klassmål där fyra, fem spelare var inblandade innan Henrik Jurelius curlade in 2-0 i den högra burgaveln, vackert! I den andra halvleken visade INGO upp hela sitt register och efter en halvtimme hade 2-0 blivit till 4-0 efter det att Christoffer Eriksson påpassligt gjort trean och Adam tapper dundrat in fyran. Mot slutet kom också matchens lirare, Lukasz Syberyjski, med i målprotokollet när han avslutade med att chippa in 5-0, skjuta i stolpens utsida innan han fastställde slutsiffrorna 6-0. INGO har efter fyra inledande förluster nu hittat in i Reklamseriekostymen och gått obesegrade de sista tre. Performance var med i matchen till en början men kom inte upp i onsdagens skrällspel.
MATCHENS LIRARE: LUKASZ SYBERYJSKI, INGO.

Lokaltidningen Mitt i – MTV/MEC  3 – 1
Magnus Meijer 2, Markus Hellqvist. M. Henrik Bennarp.

Lokaltidningen Mitt i och MTV/MEC bjöd på en match som hade två helt olika typer av halvlekar. Den första kommer inte att gå till historien som någon propagandaunderhållning. Den var inte direkt dåligt men tempot var av semesterfotboll karaktär. LMI var det spelförande laget men Pelle Westerberg mellan stolparna räddade med några patenterade fotparader varpå siffrorna skrevs 0-0 i paus. Till den andra halvleken blev scenförändringen total och nu fick vi se en bra, fartfylld och spännande historia med många målchanser. Redan efter två minuter bröt Henrik Bennarp, som för övrigt sprang som aldrig förr, in i planen och sköt ett bra markskott förbi målvakten, 0-1. När en halvtimme var spelade hade LMI vänt 0-1 till en 2-1 ledning och vid bägge tillfällena var de allround spelaren och formtoppade Magnus Meijer, för dagen högerback, som svarade för målen. Vid kvitteringen rullade han in en retur i öppet mål och vid ledningsmålet så arbetade Patric Jacobsson fram bollen till Meier som förlängde in bollen i nätet. Med åtta kvar kom en matchavgörande situation när först pigge Johan Högfeldt sköt ett skott och returen hamnade hos Joakim Koch, som sköt bollen över ett vidöppet mål. Istället för 2-2 så kontrade LMI in 3-1 målet 20 sekunder senare när Jacobsson spelade fram Markus Hellqvist till 3-1. Just Hellqvist hade sedan en supernick men Westerberg gjorde årets räddning när han reflexräddade. Nordirlands målvakt Shay Given stod ju för EM:s bästa räddning i går men denna var svettigare. Båda lagen hade lägen för ytterligare mål men det stannade vid 3-1.
MATCHENS LIRARE: PELLE WESTERBERG, MTV/MEC

Svea – Eniro  3 – 6
Jens Storberget 2, Martin Eisele. E. Fredrik Haak, Jacob Larsson, Oscar Stensson, Pierre Gasslander, Daniel Hultmark, Fredrik Skalberg.

Ett av Premier Leagues bästa lag (spelmässigt) Eniro, startade matchen mot Svea helt magiskt. Redan efter 40 sekunder sköt Fredrik Haak ett överraskande skott som gick in till 1-0. Efter 80 sekunder var Jacob Larsson framme och sköt ett snabbt skott som betydde 2-0 (hans 7:e total), efter fyra minuter så gjorde Oscar Stensson 3-0 efter ett mäktigt skott med vänstern som gick in via ribban och i den nionde minuten så satte Pierre Gasslander 4-0! Eniro var grymma men efterhand började Svea vakna till liv och i slutet på första och i början på andra skapade de en mängd chanser och med kvarten kvar stod det helt plötsligt jämna 4-2. Jens Storberget stötte in ett mål efter en fin passning från Pierre Knutsson och så gjorde Martin Eisele ett med högern. Svea var nu på allvar inne i matchen. Vid två tillfällen var man nära ett 4-3 mål som när Storberget och årsdebuterande Hans-Olof Johansson kom två mot en och så nickade Storberget i stolpen efter ett fint inlägg från Andreas Bild. Efter en halvtimme kom nådastöten när Daniel Hultmark gjorde 5-2 och av bara farten fastställde duktiga Fredrik Skalberg slutresultatet 6-3 (Storberget hade reducerat strax innan). Eniro visade upp sex olika målskyttar och vad bra man spelade inledningsvis.
MATCHENS LIRARE: OSCAR STENSSON, ENIRO.

FC Viasat Sport – TV 4  8 – 2
Joakim Ekstrand 4, Daniel La Placa 2, Gustav Lundström, Ola Wenström. T. Petter Nilsson, Peter Engelhart.

FC Viasat Sport och TV 4 drabbade samman i en äkta seriefinal och dessa två lag var också de enda lagen som hittills var obesegrade. Tyvärr för matchens skull var Fyran decimerat med en man vilket gjorde att de var tvungna att backa hem och bollinnehavet för VS var markant. I den sjunde minuten spräckte Gustav Lundström nollan efter en patenterad tåjagare! Några minuter senare kom ett vackert kvitteringsmål när TV 4 visade upp ett fint triangelspel mellan Henrik Berndtson, Peter Engelhart och målskytten Petter Nilsson. Minuten senare var VS i ledningen igen efter det att Daniel La Placa dundrat in 2-1 i diagonal gavel. Nästa mål var givetvis viktigt för den fortsatta utvecklingen i matchen och i den andra halvlekens sjunde minut sköt (passade?) La Placa en boll mot bortre stolpen och där fläkte sig Joakim Ekstrand fram och stötte in 3-1 under ribban. Med sju kvar kom nådastöten när La Placa sköt (passade igen?) och denna gånga var det Ola Wenström som fick en halv tå på bollen som gick in till 4-1. 5-1 bollen kom två minuter senare och med tre kvar reducerade Engelhart till 5-2, ett normalt fotbollsresultat. Under matchens sista minut gav Fyran upp helt och VS tilläts göra tre mål varpå slutresultatet skrevs lite stora 8-2. Ekstrand blev fyramålsskytt och ligger nu på andra plats i Skytteligan med 10 strutar! FC Viasat Sport har nu radat upp sju raka segrar i serien och leder med hela fem poäng samt har en bra målskillnad!
MATCHENS LIRARE: DANIEL LA PLACA, FC VIASAT SPORT.

FC Nobis – Ricoh/Clear Channel  3 – 4
Anton Söderman 2, Jocke Carlsson. R. Martin Fribrock 2, Johan Båverud, Vasilis Birbas.

Det hände mer under de första fem minuterna mellan FC Nobis och Ricoh/Clear Channel än det brukar göra på en hel match ibland. Ricoh sköt men Anton Söderman räddade till hörna, Ricoh sköt igen men Söderman gjorde en grym fotparad och Ricoh försökte ytterligare en gång men Söderman var omutlig. Däremellan fick Jocke Carlsson två lägen där det ena skottet gick strax utanför och det andra tog i stolpen. Daniel Didrik hade en kanon i ribban men till sist kom det ett mål och det var Johan Båverud som satte sin sjunde strut för i år till 1-0. Efter det blev det lite stiltje i matchen men precis innan halvtidsvilan lyckades Martin Fribrock, den 73:e f.d. Allsvenska fotbollspelaren i Reklamserien, göra 2-0. Till den andra halvleken kom Nobis ut som ett nytt lag och Söderman hade nu lämnat målvaktssysslan och reducerade omgående till 1-2. Fem minuter senare var det kvitterat genom Jocke Carlsson som smekte upp bollen i krysset och helt plötsligt var det 2-2! Eter det utbröt ett ovisst ställningskrig men med sex kvar tog Fribrock hand om händelserna och dundrade in 3-2 med vänstern i höger gavel. Nobis gav allt för en kvittering men den duktiga målvakten Mats Lundin var säkerheten själv och med två kvar kom nådastöten när Vasilis Birbas ökade på till 4-2. Söderman reducerade i slutet. När Ricoh är på humör har de Premier Leagues giftigaste offensiv.
MATCHENS LIRARE: MARTIN FRIBROCK, RICOH/CLEAR CHANNEL.

Eurosport – IDG  2 – 4
Mårten Magnusson, Rasmus Christenson. I. Oscar Englund 2, Anders Neck, Dennis Lodin.

Reklamseriens absolut ojämnaste lag, IDG, gjorde 1-0 i den 25:e sekunden genom Oscar Englund. Det blev starten till en mycket fartfylld och böljande match som höll hög intensitet hela tiden. För dagen mycket duktiga Henning Wijkmark löpte i 30 meter innan han dundrade bollen i ribban och ner. Efter en kvart sköt Mårten Magnusson en frispark som Anders Vesterlund tippade i stolpen. Istället för 1-1 två gånger om så tog IDG ledningen med 2-0 i inledningen på andra när Anders Necka snyggt styrde in bollen efter en hörna från Daniel Görling. Skottvillige Magnusson reducerade i anfallet efter när han fick in bollen från ¨dödvinkel¨. En annan spelare som var på topp i Eurosport var Jari Kohonen och han träffade kryssribban och istället för 2-2 kontrade IDG in 3-1 efter en halvtimme efter ett skott från Englund, stolpe in. Ja ni hör vilket lag som har marginalerna på sin sida. Så fortsatte det när Rasmus Christenson träffade ribban. Han skulle dock få en chans till på straff och den satt stensäkert. 3-2! Med fyra kvar var Göring i farten igen när han spelade fram Dennis Lodin till 4-2. Matchen avslutades med att Eurosport sköt sin femte virkträff genom Magnusson och Vesterlund kunde bara tacka sina vänner.
MATCHENS LIRARE: ANDERS VESTERLUND, IDG.