Aftonbladet – Lokaltidningen Mitt i  0 - 2 (WO)

INGO – FC Viasat Sport  6 – 2
I.
Axel Frändén 2, Jonas Pettersson, Rob Scutt, Adam Tapper, Emil Nilsson. F. Joakim Ekstrand, Gustav Lundström.

INGO ville nog inte att vårsäsongen skulle ta slut för laget är i hysterisk fin form! Idag tog man en ny skalp när man såg till så att de obesegrade serieledarna FC Viasat Sport åkte på sin första förlust i Premier League, inga träd växer till himlen! Det var annars serieledarna som tog ledningen i den femte minuten när 11:a målsskytten Joakim Ekstrand påpassligt sköt 1-0. Efter dussinet minuter hade INGO vänt 0-1 till 2-1 efter mål av Jonas Pettersson som smekte upp Adam Tappers passning i krysset och sedan var det Axel Frändén som gav laget ledningen. I början på andra halvlek var det dags för pigge och tekniska Fränden igen och så stod det 3-1 på anslagstavlan. VS försökte att gå ikapp och man flyttade fram än mer folk i anfallet men det var INGOS sylvassa kontringar som var det farligaste som när Rob Scutt gjorde 4-1 och Tapper 5-1. Gustav Lundström gav matchen lite mer spänning när han reducerade till 5-2 men denna gyllene morgon tillhörde INGO och Emil Nilsson fastställde slutresultatet 6-2, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: AXEL FRÄNDÈN, INGO.

Svea – MTV/MEC  2 – 0 (WO)

SBS/TV – FC Nobis  1 – 1
Marcus Skarphagen. F. Aaron Alcantara.

25 juni, ihällande regn, 10 plusgrader och 0-0 i halvtid. Det var ingen munter morgon men spelarna kämpade och vi fick i alla fall se några feta målchanser som när Peter Eklund var igenom och sköt men Anton Söderman fick fingertopparna på bollen som gick via ribban till hörna. Sedan hade Andreas L ´Estrade ett friläge som den duktiga målvakten Max Malm räddade och det gjorde han även med en fin enhandsräddning när Anton Lindau sköt ett markskott invid stolpen. Söderman blev utespelare i den andra och fick till ett stolpskott men till sist fick vi se ett mål när Marcus Skarphagen höll sig framme och satte dit bollen i gaveln. Minuten senare var det kvitterat när Aaron Alcantara gjorde mål från ett friläge. Samma A Alcantara försökte sig sedan på en grym bicycletas, som dock gick utanför. Matchen slöt 1-1, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: AARON ALCANTARA, FC NOBIS.

Eniro – Ad Performance  2 – 0 (WO)

Ricoh/Clear Channel – Expressen  8 – 1
Martin Fribrock 2, Andreas Varnava 2, Vasilis Birbas, Johan Cederhag, Johan Båverud, Johan Fensby. E. Kimmo Rolin.

Ricoh/Clear Channel dök upp med ursnygga tröjor och tog verkligen chansen att haka på den absoluta toppen i Premier League inför hösten efter rena rama totalfotbollen mot slutspelsplacerade Expressen. Den första halvleken var helt jämn och i den tionde minuten kom Vasilis Birbas farande och sköt 1-0 i den bortre burgaveln. Två minuter var det kvitterat när den första halvlekens bästa spelare, Kimmo Rolin. Stod för ett riktigt klassmål när tog emot bollen felvänd, vände på en femöring och smekte sedan upp bollen i det högra krysset. Daniel Didrik hade en träff i stolpens utsida i slutet på första. Ricoh fick en drömstart på den andra halvleken som bara var tre minuter gammal när både 2-1 och 3-1 kom efter två granna mål. Ledningsmålet svarade Martin Fribrock för när han smällde in bollen med vänstern i det vänstra krysset på en frispark. Vid det tredje målet slog Fribrock ett inlägg från vänsterkanten, Birbas nickade bollen vidare till Johan ¨Pippo¨ Cederhag som i sin tur nickade in bollen. Expressen var i snitt 15 år äldre och 15 kilo tyngre än sina motståndare och ett tvåmålsunderläge i detta skeda av matchen blev allt för mastigt varpå Ricoh gled ifrån till hela 8-1. Vid ställningen 6-1 hade laget radat upp sex olika målskyttar och förutom nämnda gjorde även Andreas Varnava (2 idag), Johan Båverud (8 totalt) och Johan ¨Pastorn¨ Fensby (bra insats) mål. Birbas blev tvåmålsskytt (7 totalt). Trevlig sommar gubbar!
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, EXPRESSEN.

TV 4 – Eurosport  0 – 2 (WO)

IDG – Starcom  0 – 3
Erik Gunnarsson 2, Kalle Bexell.

Vårsäsongens sista match, en klarblå himmel och solen lyste högt över Solna Centrum. Dessutom bjöd IDG och Starcom på bra fotboll och det var helt jämnt inledningsvis. I den åttonde minuten kom matchens första målchans när IDG:s Martin Lundqvist träffade stolpen. Under sista fem på första och tio minuter in på andra spelade Starcom riktigt bra och skapade målchanser i parti och minut. Robert Pihl var fri men Erik Westman reflexräddade, William Sporre fick till en bra träff men Westman enhandsräddade nere vid stolproten och Kalle Bexell nickade i överkant av ribban. I början på andra kom till sist 1-0 när Bexell fick se sitt markskott gå in i diagonal gavel, hans tionde mål för säsongen. Sedan klev kungen Erik Gunnarsson in i handlingarna på allvar och drog två man innan han med en vänsterkanon stänkte in 2-0 i nättaket och av bara farten satte han även dit 3-0. IDG var verkligen värda ett mål och Oscar Englund försökte och till sist kom man dessutom tre mot en men Johan Pettersson räddade med bravur och höll nollan idag. Starcom ligger åtta men är endast tre poäng från en andra plats som ger en slutspel i den jämna tabellen, trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: ERIK WESTMAN, IDG.