Premier League 9:e omgången 2012

Ad Performance – FC Nobis  2 – 4
Calle Vestman, Jonas Lidén. F. Anton Lindau 2, Thomas Xanazzi, Jonas Silfving.

Hösten rivstartade med en äkta jumbofinal mellan Ad Performance och FC Nobis och det var de sistnämnda som inledde piggast men det var Performance som gjorde det första målet när sommarens hetaste transfers, Calle Vestman, störtade in i straffområdet och lyckades stöta in 1-0 via stolpen på Jens Bäcks perfekta passning. Efter dussinet minuter var det kvitterat när Henrik Bengtsson lirade in bollen till lagkaptenen Thomas Xanazzi, som i sin tur klackade in 1-1 likt en Brasse, vackert! Direkt på centring lyckades Jonas Lidén med konststycket att lobba in 2-1, vilken känsla. Båda lagen hade sedan var sitt jätteläge till ytterligare mål som när Jonas Silfving dundrade bollen i ribban eller när Emil Baude räddade Martin Olssons friläge. Silfving visade ju i den första halvleken att han kunde skjuta och det var också så att han satte dit 2-2 i inledningen på andra. Sedan var Nobis närmare ett ledningsmål och Jean-Paul Alcantara hade tre fina lägen men Björn Bigander var magisk i målet och Performance var finurliga i sina kontringar som när Joel Bixo var igenom men Baude räddade närskottet. Det såg ut att sluta med ett kryss men med 90 sekunder kvar tog Anton Lindau tag i bollen, drog en man och rullade in 3-2. Av bara farten spelade Xanazzi fram Lindau som gjorde sitt andra mål för dagen och Nobis tog årets första seger i serien!
MATCHENS LIRARE: THOMAS XANAZZI, FC NOBIS.

Eniro – Ricoh/Clear Channel  2 – 0 (WO)

Svea – Expressen  3 – 3
Jens Storberget, Emil Lundström, Martin Eisele. E. Erik Bäckström, Mikael Hjelmberg, Björn Karlsson.

Svea och Expressen bjöd på en trevlig match i behagligt semesterfotboll tempo i solskenet. Den första halvlekens bästa spelare, Erik Bäckström, fick till ett bra halvvolleyskott som betydde 1-0. Mot slutet på halvleken var Svea riktigt på gång och både Mattias Björklund och Jens Storberget träffade stolpen och i början på andra kom också en rättvis kvittering när sonen Emil Lundström lirade in bollen till farsan Storberget som förlängde in kvitteringsbollen in i mål. Kristoffer Karlsson stack emellan med att klacka bollen över ribban och istället för 1-2 till Expressen fortsatte Svea sin offensiv och på fem minuter gjorde laget både 2-1 genom Lundström och 3-1 genom Martin Eisele. Svea kändes i detta läge på matchen som ett vinnande lag men direkt på centring lyckades debutanten Mikael Hjelmberg med konststycket att lobba in bollen över en maktlös målvakt, vilket mål! Nu fick Expressen ny energi och med tre kvar lyckades Björn Karlsson med att sätta dit kvitteringen till 3-3 i den vänstra gaveln. Matchen slutade 3-3 och många tröjor var svettiga efter matchen.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL HJELMBERG, EXPRESSEN.

TV 4 – IDG  2 – 0 (WO)

Eurosport - Lokaltidningen Mitt i  3 – 7
Mårten Magnusson 2, Tony Almén. L. Patric Jacobsson 3, Markus Hellqvist 2, Andreas Andersson, Magnus Forslund.

Lokaltidningen Mitt i fick en så kallad drömstart mot Eurosport i toppmatchen. Redan efter 10 sekunder kunde Patric Jacobsson göra 1-0 och tre minuter senare kunde samma man sätta dit även 2-0. Eurosport ryckte upp sig och jagade ett reduceringsmål starkt pådrivna av Simon Manceau, som för övrigt gjorde sin bästa match i hans Reklamseriekarriär. Istället för ett väntat 1-2 mål kontrade Andreas Andersson in 3-0 efter halva halvleken. Sedan utbröt Markus Hellqvist show! Först gjorde han 4-0 för att sedan skjuta årets hårdaste Reklamserieskott och från egen planhalva dundrade han in halvtidssiffrorna 5-0 med ett mäktigt skott i nättaket. I den andra halvleken dröjde det till en minut så hade Jacobsson svarat för ett hattrick och siffrorna var 6-0, dock lite missvisande. Eurosport fortsatte sin energifulla stil och på tre minuter reducerade man hela tre gånger och vips stod det 6-3. Reklamseriens skottvilligaste spelare, Mårten Magnusson, svarade för två mål och Tony Almén ett. Matchen avslutades med att Magnus Forslund fastställde slutsiffrorna 7-3 i en målrik match.
MATCHENS LIRARE: MARKUS HELLQVIST, LOKALTIDNINGEN MITT I.

INGO – SBS/TV  2 – 0 (WO)

Aftonbladet – MTV/MEC  0 – 2 (WO)

FC Viasat Sport – Starcom  2 - 0 (WO)