Premier League 11:e omgången 2012

Expressen – MTV/MEC  1 – 4
Kimmo Rolin. M. Samuel Andersson 3, John Aleman.

Även i dagens match fick Expressen ett tidigt ledningsmål och på nytt var det Kimmo Rolin som stod för målet, hans tionde för i år! Däremot gick det inte lika lätt i resten på matchen som sist för idag stod MTV/MEC på andra sidan nätet och ingen i Expressens hade räknat med Samuel Andersson i storform. Han sköt en kanon i det högra krysset till 1-1, spädde på med ett lågt skott nere vid den högra stolpen varpå MM hade vänt 0-1 till 2-1 på en minut och noterbart var att matchuret bara tickat i väg i fyra minuter. MM fortsatte att lira bra boll och snabbe Johan Högfeldt träffade stolpen och så var Andersson nära att göra ytterligare ett mål men Martin Hamrin avvärjde! I halvlekens absolut sista minut var hattricket ett faktum. Folk frågade vad han hade ätit, - bara Keso blev svaret! I den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka och till sist fick vi se ett mål från John Aleman efter en fin passning från Erik Salinger. Han som glömde skorna, Anders Johansson, han glömde i alla fall inte farten, vilken lirare! Så här bra kan MTV/MEC spela ibland, varför inte oftare!
MATCHENS LIRARE: SAMUEL ANDERSSON, MTV/MEC.

Eniro – Lokaltidningen Mitt I  1 – 3
Josef Gheysari. L. Patric Jacobsson 3.

Lokaltidningen Mitt i visade upp en fantastisk första halvlek och dessutom fick man en riktig drömstart när Patric Jacobsson gjorde 1-0 i den tredje minuten och 2-0 i den fjärde. Eniro, som firat stora triumfer på sistone stod inte att känna igen inledningsvis. Markus Hellqvist sköt i stolpen och likaså för dagen pigge Topi Viitala. Det tredje målet hängde i luften och i början på andra var både mycket duktiga Andreas Andersson och Jacobsson nära två gånger om. När halvtimme var spelad vaknade helt plötsligt Eniro till liv och Josef Gheysari kunde från nära håll trycka in 1-2. Nu blev det helt plötsligt nerv i matchen igen men denna dag var LMI och Jacobssons för med sju kvar kom nådastöten 3-1. Jacobsson svarade för ett hattrick och är nu uppe i elva mål, liksom Hellqvist. Det här var fyran mot femman i tabellen och LMI avancerar.
MATCHENS LIRARE: PATRIC JACOBSSON, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Aftonbladet – FC Nobis  4 – 1
Peter Hammar 3, Pontus Ogebjer. F. Thomas Xanazzi.

Aftonbladet var riktigt bra under den första halvleken och redan i den femte minuten fick vi se ett drömmål när Peter Hammar slog en hörna till Pontus Ogebjer som mötte med ett direktskott utanför straffområdet och bollen satt stenhårt under ribban, vilken kasse! Efter dussinet minuter kom även 2-0 när för dagen mycket duktiga Hammar ryckte längs högerkanten och sköt bollen i mål. I början på andra kändes det som om matchen avgjordes. Först lirade Andreas Andersson fram Marcus Bengtsson men omutliga Anders Deutgen gjorde sig stor (vilket inte är svårt) och tippade bollen via stolpen till hörna. Istället för 2-1 svarade teknikern med bra spelsinne, Pontus Carlgren, med att spela fram Hammar till 3-0. Apropå Andersson är han den 76:e f.d. Allsvenska fotbollspelaren som beträtt Reklamseriens plan och han är också den 21 f.d. A-landslagsspelaren! Otroligt pigge Hammar hade ett friläge till 4-0 men hans tredje mål kom istället med fem kvar, 4-0! Andersson hade ett friläge men skottet gick utanför men FC Nobis spräckte i alla fall nollan med 20 sekunder kvar när Andersson spelade fram Thomas Xanazzi.
MATCHENS LIRARE: ANDERS DEUTGEN, AFTONBLADET.

Eurosport – FC Viasat Sport  0 – 4
Joakim Ekstrand 2, Gustav Lundström, Ola Wenström.

De suveräna serieledarna FC Viasat Sport tog i dag sin tionde seger och har nu hela nio poäng ner till tvåan! Laget tog ett kompakt grepp om spelet direkt men samtidigt var övertaget skenbart för det där vassa målchanserna uteblev och det var bland annat tack vare Eurosports fina försvarsspel. Efter en kvart slog den speciella måltjuven Joakim Ekstrand till med sitt 1-0 mål. Så länge inte det andra målet kom så var det match och efter en halvtimme kom den stora kvitteringschansen för Eurosport när Rasmus Christenson fick ett bra läge innanför straffområdet men målet uteblev. Med åtta kvar kom nådastöten när Gustav Lundström fick till en bra träff så att bollen satt i gaveln. Då gav Eurosport upp och sista fem ökade VS på från 2-0 till 4-0 efter mål av Ola Wenström och tvåmålsskytten Ekstrand.
MATCHENS LIRARE: DANIEL IVARSSON, FC VIASAT SPORT.

TV 4 – Ad Performance  0 – 2 (WO)

Ricoh/Clear Channel – Starcom  4 – 4
Johan Båverud 2, Olof Damberg 2. S. William Sporre 2, Andreas Bojmar, Petter Wihlbäck Nilsson.

Ricoh/Clear Channel tog sista chansen att haka på slutspelståget när man vände både 1-3 och 3-4 till 4-4 mot ett smart spelande Starcom i en mycket öppen och målrik match. Den första halvleken innehöll mängder av härliga situationer och många målchanser. Pigge William Sporre styrde in Petter Wihlbäck Nilssons inspel till 1-0. Sedan hade Sporre en nick i stolpen och Alexander Valentini ett rungande ribbskott. Duktiga Johan Båverud hade hela fyra lägen varav tre inom loppet av en minut men Johan Pettersson höll tätt och så vände spelet och Martin Palm var helt fri men första halvleks målvakt, Olof Damberg, räddade förtjänstfullt. Efter en kvart kom kvitteringen till 1-1 genom just Båverud. Starcom avslutade den sista minuten helt strålande. Först spelade Sporre fram Anders Bojmar till 2-1, sedan hade samma Bojmar en volley från nära håll men Damberg gjorde en mirakulös räddning. 3-1 målet kom ändå när Wihlbäck Nilsson gjorde 3-1, vilken halvlek! I den andra halvleken ebbade det ut en aning och matchen stod verkligen och vägde och nästa mål var givetvis viktigt. Efter en halvtimme kom två snabba mål från Ricohs sida och vid bägge tillfällena så stod hjälten Damberg för målen så att 3-1 blev till 3-3. Framspelare till målen var Vasilis Birbas och Båverud. Två minuter senare var Starcom i ledningen igen när Sporre satte dit 4-3 efter en assist från Bojmar. Matchen skulle som sagt få ett mål till när Båverud med tre kvar fastställde siffrorna till roliga 4-4.
MATCHENS LIRARE: OLOF DAMBERG, RICOH/CLEAR CHANNEL.

INGO - Svea  2 – 2
I.
Lukasz Syberyjski, Jens Matsgård. S. Tom Lindfors, Jens Storberget.

INGO och Svea är två formstarka lag som skuggar varandra i tabellens mittrike och matchen blev också så trevlig och bra som man förväntat sig. Den första halvleken var riktigt bra och i den femte minuten fick vi se ett riktigt vackert mål. Det var Lukasz Syberyjski som laddade på med ett vänsterskott i steget och bollen satt klockrent i diagonalt kryss, vilken pärla! Fem minuter senare var det kvitterat när formstarka Tom Lindfors kvitterade på ett direktskott efter en fin hörna från Pierre Knutsson. INGO skulle ändå gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning efter det att Jens Matsgård påpassligt utnyttjat ett försvarsslarv. Emil Nilsson var riktigt vass som mittback och höll ihop laget på ett bra sätt. I början på andra var Axel Frändén nära att öka på ledningen men Michel Rydberg räddade närskottet mirakulöst. Istället kunde Jens Storberget kvittera när han elegant klackade in 2-2 med ryggen vänd mot målet efter en fin passning från Andreas Bild. Mot slutet var INGO närmast segern när först Matsgård fick till en volley men Rydberg gjorde en ny bragdräddning, sedan träffade Frändén stolpen och så fick en Svea spelare bollen på en utsträckt arm inne i straffområdet men domaren friade för att den var oavsiktlig, men ändå! Pipan var i munnen men Svea fick en frispark utdragen efter en fällning några decimeter innanför straffområdet så udda blev jämnt. En bra fotbollsmatch slutade 2-2, härlig stämning gubbar!
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, SVEA.

SBS/TV – IDG  2 – 0 (WO)