Premier League 13:e omgången 2012

FC Nobis – INGO  1 – 6
F. Imran Ahmad. I. Adam Tapper 3, Emil Nilsson, Linus Nordenskär, Kim Gustafsson.

INGO fick en bra start på matchen när Adam Tapper slog till redan efter tre minuter, 1-0! Tapper hade sedan två bra lägen för ett ytterligare mål men uddamålsledningen stod sig och i den elfte minuten kom istället en kvittering till 1-1 när Anton Lindau hittade duktiga Imran Ahmad, som slog in bollen i mål. Under den första halvlekens fyra sista minuter fick INGO full utdelning när man gick från 1-1 till hela 4-1, ridå! Det var Tapper, Emil Nilsson och Linus Nordenskär som stod för målen och när Kim Gustafsson slog in 5-1 i början på andra, ja då var matchen definitivt avgjord. Matchen slutade 6-1 och Tapper svarade för ett hattrick och INGO har en imponerande form för närvarande.
MATCHENS LIRARE: ADAM TAPPER, INGO.

Starcom – Eniro  6 – 3
Erik Gunnarsson 3, Anders Bojmar, Martin Palm, David Zetterlund. E. Pierre Gasslander 2, Christoffer Johansson.

Starcom svarade för en liten skräll när man efter en perfekt genom förd match besegrade slutspelslaget Eniro. Starcom inledde med att göra 1-0 genom grymma Erik Gunnarsson och dessförinnan hade Anders Bojmar träffat stolpen. I mitten på halvleken fick vi se tre mål på lika många minuter så att ställningen var 3-1 till Starcom. Gunnarsson hade gjort ett mål till och det andra svarade Bojmar för. Eniro hade mycket boll och skapade en hel del lägen men man var för uddlösa sista tredjedelen men när Pierre Gasslander reducerade efter en kvart med ett vackert mål så hade i alla fall han blivit tvåmålsskytt. Eniro gick även för en kvittering och för dagen pigga Christoffer Johansson träffade stolpen och det var också herr Johansson som kvitterade efter en halvtimme till 3-3. Nu var Eniro på gång och Johansson fick en gyllene chans men skottet gick över. Johan Pettersson var bra i målet, försvarsspelet var stundtals lysande, kämpa humöret var det heller inger fel på men effektiviteten, ja den var förstklassig för med sex kvar kom både 4-3 och 5-3 genom tremålsskytten Gunnarsson och kämpen Martin Palm. När sedan David Zetterlund kontrade in 6-3 var en liten bragd fulländad. Eniro tog inte vara på sitt guldläge och missade alldeles för mycket samt var dåliga defensivt över hela planen. Starcom skall verkligen hedras för en kanonmatch.
MATCHENS LIRARE: ERIK GUNNARSSON, STARCOM.

Svea – Ad Performance  1 – 1
Jens Storberget. A. Anders Lundh.

Ad Performances 13 man starka trupp startade som dopade och redan efter tre minuter hade man vaskat fram tre lägen genom Johan Lidén, Anders Lundh och Jens Bäck men Michel Rydberg var med på noterna och istället var det Jens Storberget som gav Svea ledningen med 1-0 efter fint förarbete av Janne Rydberg. Svea vårdade bollen och Performance kom av sig lite. I slutet på första slog David Piehl ett långt inlägg och stark som en oxe gick Lundh upp i luften, hängde kvar och kunde nicka in kvitteringen till 1-1, som faktiskt var ganska rättvist. Den andra halvleken var både sevärd och spännande där målchanser skapade i parti och minut. Formstarka Storberget lirade fram J Rydberg, Pierre Knutsson lirade fram Storberget, Storberget sköt en frispark i stolpen, Storberget skarvade fram J Rydberg och Jonas Jonsborg var helt fri. Det blev inga fler mål och matchen slöt 1-1, närmast segern var dock ett bra Svea.
MATCHENS LIRARE: JANNE RYDBERG, SVEA.

Ricoh/Clear Channel – Eurosport  2 – 0
Vasilis Birbas, Martin Fribrock

De två 22 poängarna (av fem lag), Ricoh/Clear Channel och Eurosport spelade en viktig match där det segrande laget verkligen skulle ha läge för att gå till slutspel. Eurosport hade ett säkert försvarsspel och tillät inte de annars så offensivglada Ricoh att skapa de där riktigt heta målchanserna. Johan Båverud var nära nätkänning när han stod för ett äkta solo men den avslutande lobben gick över. Det skulle bli ett snyggt mål innan halvtidssignalen ljöd när Vasilis Birbas smekte in 1-0 i gaveln. Ricoh jagade tvåan och det var nära när Olle Damberg nickade mot mål men försvararen Jonas Bingestam slog bort bollen på mållinjen. Så länge inte 2-0 kom var det match och ju längre tiden tickade iväg desto farligare blev Eurosport i sina kontringar. Tre minuter före full tid frälste duktiga Martin Fribrock sitt lag när han fastställde 2-0 efter passning från Christian Preisler.
MATCHENS LIRARE: VASILIS BIRBAS, RICOH/CLEAR CHANNEL.

Expressen – TV 4  5 – 0
Kommo Rolin 4, Erik Bäckström.

Expressen tog sista chansen att blanda sig i en slutspelsplats när man besegrade ett TV 4 som gått lite kräftgång på sistone. Det var en ganska jämn inledning på matchen och Kristian Edlund hade hela tre lägen för att spräcka nollan men målvakten Martin Hamrin såg ut som en Hockeymålvakt när han parerade skotten. Efter en kvart slog Kimmo Rolin in 1-0 för Expressen. När samma man även gjorde 2-0 efter 25 sekunder på andra blev uppförsbacken för brant för Fyran och efter en halvtimme kunde Expressen segla ifrån till både 3-0 och 4-0 för att till sist fastställa slutresultatet 5-0. Rolin svarade för hela fyra mål medan backklippan Erik Bäckström satte dit ett. Hamrin höll välförtjänt nollan, en nolla som TV 4 borde spräckt.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HAMRIN, EXPRESSEN.

IDG – MTV/MEC  0 - 2 (WO)

Aftonbladet – SBS/TV  8 – 2
Peter Hammar 2, Mikael Samuelsson 2, Martin Lindblad, Pontus Ogebjer, Simon Madeling, Johan Åsén. S. Daniel Cedercrona, Tomas Eriksson.

Formstarka Aftonbladet inledde matchen mot SBS/TV med ett riktigt vackert 1-0 mål där bollen gick mellan nästan samtliga spelare i laget likt Ryskt Hockey propaganda på 80-talet, vilket klapp, klapp spel. Bladet fortsatte sitt offensiva spel och skapade flera bra målchanser men Magnus Helin i målet tog allt och efter en stund kunde man kvittera till 1-1 efter det att Daniel Cedercrona skjutit en frispark i mål. Innan halvlek kom 2-1 genom Mikael Samuelsson på ett fint skott i nättaket. Matchen stod och vägde ett tag i andra men när Bladet gjorde två mål på en minut stod det hastigt och lustigt 4-1 på anslagstavlan. Då kroknade SBS och resten av matchen blev Hawaiibetonad och vi fick ett slutresultat som 8-2 och det gjordes därmed sex mål på de sista 13 minuterna. Peter Hammar blev tvåmålsskytt liksom Samuelsson. Sedan noterade vi fyra enmålsskyttar i form av Martin Lindblad, Pontus Ogebjer, Simon Madeling och Johan Åsén. Tomas Eriksson tröstmålade för SBS. Vem kan stoppa Aftonbladet för tillfället?
MATCHENS LIRARE: MAGNUS HELIN, SBS TV (trots allt).

Lokaltidningen Mitt i – FC Viasat Sport  5 – 3
Andreas Andersson 2, Johan Christensen, Magnus Meier, Markus Hellqvist. F. Joakim Ekstrand, Aron Wahlgren,Gustav Lundström.

Lokaltidningen Mitt i hade en målvakt i Kalle Mellberg som tog nästan allt mot sina gamla lagkompisar (släkten är värst), man hade ett försvarsspel som höll klass och så kontrade man grymt samt hade en ruskigt bra utdelning. Detta medförde att man lägger beslag på slutspelsplatsen med två omgångar kvar. Det var annars de redan klara seriesegrarna FC Viasat Sport som inledde bäst när Joakim Ekstrand slog in 1-0 via ribban redan innan matchuret tickat en minut. Sedan var Per Tellander nära att nicka in 2-0 i anfallet efter men Mellberg räddade. VS hade ett stort bollinnehav men i den elfte minuten kontrade LMI och Björn Haglund spelade fram Andreas Andersson som iskallt bredsidade in 1-1. VS fortsatte att ha bollen och LMI kontrade varpå Markus Hellqvist stod för en fantastisk prestation när han gick ner på kortlinjen och passade bollen snett inåt bakåt till Andersson som gjorde sitt andra mål och LMI hade överraskande vänt 0-1 till 2-1. VS blev frustrerat och malde på och så gjorde den första halvlekens bästa spelare, Andersson, ett starkt förarbete till Johan Christensen som slog in 3-1 på volley! Under de första fem minuterna på andra hade VS bollen på LMI planhalva hela tiden och skapade tre fyra bra lägen men när LMI för första gången kom över sin planhalva lirade Andersson fram backen, och supertoppade Magnus Meier, som sprang som aldrig förr, rundade målvakten och la enkelt in 4-1! Bollen är rund. Med fyra kvar gjorde teknikern Markus Hellqvist en fin prestation med nedtagning på bröst och skott på halvvolley i nättaket, 5-1. Ett chockat VS hyfsade i alla fall till siffrorna till 5-3 efter mål av Aron Wahlgren och Gustav Lundström. Vi lyfter på LMI för deras lagmoral.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS ANDERSSON, LOKALTIDINGEN MITT I.