Premier League 14:e omgången 2012

SBS TV – TV 4  3 – 1
Linus Dahg, Daniel Cedercrona, Peter Eklund. T. Anders Julin.

SBS TV överraskade alla när man kom till match med nya himmelsblå tröjor i säsongens elfte timme och de överraskade också spelmässigt i dagens match mot TV 4. Redan i den sjätte minuten snappade för dagen pigga Marcus Skarphagen upp ett försvarsslarv hos Fyran och rullade bollen längs mållinjen och ut. Tre minuter senare kom 1-0 genom Linus Dahg. TV 4 spelade ju för en slutspelsplats och i inledningen på den andra halvleken flyttade man upp laget och Emanuel Sahlin sköt en kanon i stolpens insida nästa uppe vid krysset. Istället för 1-1 så kontrade SBS med åtta kvar och Skarphagen hittade Daniel Cedercrona med en genialisk passning och han svarade med att skjuta ett direktskott till 2-0! Fyran gav inte upp och i anfallet efter träffade Anders Julin den andra stolpen där den duktiga målvakten Philip Carlberg höll nollan med både tur och skicklighet. Med två minuter kvar kom i alla fall en reducering genom just Julin till 1-2. SBS fick nu lite flashbacks eftersom de tappade en tre fyra ledningar under våren men i dag var det deras dag. Skarphagen vann en duell och hittade Peter Eklund som förvaltade friläget med sitt 3-1 mål, bra match SBS men tyvärr spelade ni bort TV 4 från slutspelschansen.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SKARPHAGEN, SBS TV.

FC Viasat Sport – IDG  2 - 0 (WO)

FC Nobis – Svea  4 – 7
Hejar Atroshi 2, Anton Söderman, Thomas Xanazzi. S. Janne Rydberg 3, Emil Lundström 2, Pierre Knutsson, Jens Storberget.

Svea och FC Nobis bjöd på 11 mål, minst det dubbelt missade chanser och en härlig offensiv från bägge lagen. Noteras bör att Janne Rydbergs (tre mål) form håller i sig, det var första gången Emil Lundström (två mål) överglänste farsan och så fick vi se en match i matchen mellan Jens Storberget och Emil Baude. Den matchen vann Baude eftersom han räddade dussinet lägen men det sista ordet fick Storberget när han svarade för hans tionde mål för säsongen med en ribba in. Det snyggaste målet stod Thomas Zanazzi för när han lobbade in bollen via ribban från halva plan. Svea vann med 7-4 och Pierre Knutssons mål gick inte av för hackor. Svea har skrapat ihop hela 23 poäng, starkt! Att Nobis ligger jumbo är en gåta, de har många fina lirare, inte minst teknikern, speedkulan och för dagen lagkaptenen Hejar Atroshi (två mål) och Anton Söderman (ett mål).
MATCHENS LIRARE: EMIL LUNDSTRÖM, SVEA.

Expressen – Lokaltidningen Mitt i  4 – 5
Kimmo Rolin 3, Jesper Hamrin. L. Markus Hellqvist 3, Magnus Meijer, Patric Jacobsson.

Expressen och Lokaltidningen Mitt i spelade en kul, trevlig och till sist en spännande match där det vinnande laget skulle ha ett jätteläge att gå till slutspel. Redan i den andra minuten fick Patric Jacobsson bollen ute på högerkanten, han spelade in den till Magnus Meijer, som ytterligare en gång denna säsong kom farande bakifrån. Han fick öppet mål och istället för att ¨pissa¨ in bollen smekte han upp den i det högra krysset, allt för publiken. Sedan var det bud på 2-0 två gånger om när Jacobsson stötte en volley i ribban och Markus Hellqvist hade en kanon i stolpen. Istället kunde Kimmo Rolin kvittera till 1-1 efter en kvart, mycket fint framspelad av Mats Garderud, som för övrigt fick stort ansvar och tog vara på det och såg ut som Beckenbauer stundtals. LMI avslutade halvleken i stor stil när Jacobsson spelade fram Hellqvist till 2-1 och så svarade även Hellqvist för 3-1. LMI såg ut att segla ifrån vid både 4-1 och 5-2 men de rutinerade rävarna i Expressen vägrade att ge sig och spelade efter sina resurser när man höll bollen inom laget på ett imponerande sätt ibland, trots konditionen! Med kvarten kvar stod tremålsskytten och årets överraskning, Hellqvist på 16 mål totalt och nu borde Rutger Lindquist blivit orolig. Med två kvar reducerade Martin Hamrins (mycket bra idag) son, 16-åriga Jesper Hamrin, när han fick se sitt inspel gå via en försvarare och in i mål. Med 40 sekunder kvar blev det straff och den satte tremålskytten Rolin (17 totalt, grymt). Expressens spelare sprang och hämtade bollen, la upp den på mittpunkten varpå Jacobsson lobbade in bollen, domaren stod och skrev i blocket och hade inte blåst igång matchen. Det betydde dock inget eftersom Expressen inte han anfalla en sista gång. Det blev härliga 5-4 i denna match, kul gubbar!
MATCHENS LIRARE: MATS GARDERUD, EXPRESSEN.

Aftonbladet – Eniro  2 – 5
Simon Madeling, Pontus Ogebjer. E. Jacob Larsson, Mathias Friman, Pierre Gasslander, Oskar Brännfors, Oscar Stensson,

Eniro grep sista halmstråt om att nå en slutspelsplats när man fick formstarka Aftonbladet på fall. Eniro fick en drömstart när Jacob Larsson snappade upp ett försvarslarv och sköt 1-0. Efter ett litet ställningskrig fick Eniro till ett fint anfall i den tionde minuten där till sist Oscar Stensson spelade fram Mathias Friman som enkelt rullade in 2-0. AB var på väg att tappa matchen men då slog Simon Madeling till med ett reduceringsmål efter en fin passning från Pontus Ogebjer. Mot slutet av halvleken träffade Madeling ribban men istället för 2-2 så spelade Larsson fram Pierre Gasslander till 3-1. Bladet gav sig inte utan reducerade till 3-2 genom för dagen pigga Ogebjer. När 4-2 kom genom Oskar Brännfors, ja då orkade inte Bladet utan Stensson fastställde slutresultatet 5-2 och därmed radade Eniro upp fem olika målskyttar.
MATCHENS LIRARE: OSKAR BRÄNNFORS, ENIRO.

Starcom – Ad Performance  3 – 1
William Sporre, Robert Pihl, Anders Bojmar. A. David Piehl.

Starcom tog tag i taktpinnen från första minuten men Ad performance hade en målvakt i Björn Bigander som storspelade, ett bra försvarsspel med klippan David Piehl i spetsen och så var man inte helt ofarliga på sina kontringar. Efter en kvart kom ett rättvist 1-0 mål genom William Sporre. I början på andra hade Performance sin bästa period i matchen offensivt sätt och vid två tillfällen var vi nära att anteckna ett mål men Martin Palm var på sin vakt i målet. Med kvarten kvar kom istället 2-0 genom Robert Pihl och då kändes det som om det var spiken i kistan. Performance såg till att det blev nytt liv i matchen när Anders Lundh träffade stolpen men returen slog Piehl in med ett härligt direktskott till 1-2. Efter ett lite nervöst ställningskrig avgjorde till sist Anders Bojmar matchen med ett bra skott efter en fin passning från Pihl, 3-1!
MATCHENS LIRARE: DAVID PIEHL, AD PERFORMANCE.

Ricoh/Clear Channel – INGO  5 – 1
Alexander Valentini 2, Martin Fribrock, Vasilis Birbas, Johan Båverud. I. Adam Tapper.

Ett slutspelsjagande Ricoh/Clear Channel blev laget att besegra formstarka INGO efter en bra match. Under matchens första kvart radades det upp målchanser och INGO hade tre kanonlägen men Niklas Camén räddade alla tre vilket inte någon målvakt i hela Reklamserien hade gjort. Istället var det Ricoh och Vasilis Birbas som gjorde 1-0 via ribban efter ett fantastiskt förspel från Tom Öst och Martin Fribrock. Efter dussinet minuter kom även 2-0 när Fribrock laddade vänster släggan från 17-18 meter och bollen satt vid närmsta stolpen. Målchanserna från bägge sidor avlöste varandra och Niclas Björnlund, som var mycket bra idag spelade fram Johan Båverud men både skottet och nicken gick strax utanför målramarna. Ricoh hade marginalerna med sig denna morgon och det sista som hände i den första halvleken var att Alexander Valentini via stolpen gjorde 3-0. Ricoh fick också en drömstart i början på andra när Båverud snappade upp ett försvarsslarv redan efter 50 sekunder. När sedan Valentini satte dit 5-0 med kvarten kvar med ett skott i gaveln var Ricoh helt plötsligt bara fem mål från en slutspelsplats. INGO var alldeles för bra för att falla ihop totalt och 5-0 visade inte bilden spelmässigt ute på plan. INGO hade flera lägen för en reducering och efter en halvtimme klackpassade Fredrik Lundberg bollen till Adam Tapper, 5-1. Det blev inga fler mål och hoppet lever för Ricoh. INGO har en match kvar, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS CAMÈN, RICOH/CLEAR CHANNEL.

Eurosport – MTV/MEC  1 – 5
Åke Johansson. M. Anders Johansson 3, David Blom, John Aleman.

MTV/MEC ser bara bättre och bättre ut ju längre säsongen lider och i dag tog man fjärde raka segern när man besegrade Eurosport med 5-1 vilket betyder att laget går upp till femte plats i tabellen. Matchens första målchans hade Christopher Lembke när han klackade bollen i stolpen. Det var också kul att se Janne Möller som kom tillbaka med några färska stygn på kinden och Möller var överallt under den första kvarten. Han kunde inte hindra Anders Johansson från att göra 1-0 efter en fin passning från David Blom. Eurosport startade den andra halvleken mycket bra och Mårten Magnusson vände och bände sig loss samt krutade bollen i stolpen. Sedan var Henning Wijkmark fri men Mathias Zakrisson räddade förtjänstfullt och istället för 1-1 två gånger om så avgjorde MTV matchen med två snabba mål inom loppet av tre minuter. Blommen gjorde ett grymt mål när han tog ner bollen, lobbade den över en försvarare för att sedan på helvolley med vänstern dunka in den i nättaket, vilken kasse och vilken fantastisk prestation. Herr Johansson satte dit trean. Åke Johansson såg till att spräcka nollan när han från 17-18 meter laddade kanonen, 3-1. John Aleman grusade Eurosports förhoppningar om några poäng när han satte dit 4-1. Pigga Magnusson träffade den andra stolpen och Eurosport hade inget flyt och till sist fastställde Johansson matchen med sitt 5-1 mål. En match återstår.
MATCHENS LIRARE: ANDERS JOHANSSON & DAVID BLOM, MTV/MEC.