Premier League 15:e omgången 2012

INGO – Expressen  2 – 1
I.
Niklas Pettersson, Lukasz Syberyjski. E. Kimmo Rolin.

INGO och Expressen är två av de lagen som har snyggast dräkter i sina röda eller vita Kappa ställ. Det bjöds på ganska bra och öppen fotboll i regnet och att det stod 0-0 i halvtid var underligt. Närmast mål var den första halvlekens bästa spelare, Emil Nilsson, när han gjorde en av sina fantastiska raider. I början på andra fick vi se två snabba mål inom loppet av en minut, ett för varje lag. INGO tog ledningen när Jens Matsgård elegant hittade lagkaptenen Niklas Pettersson, som bara hade att stöta in 1-0. Kimmo Rolin kvitterade med sitt 18:e mål för säsongen. Sista kvarten var ett ställningskrig och det lutade åt ett kryss. Med sju kvar var Rolin nära men trippelchansen räddades på ett fantastiskt sätt av Gustav Westman. I matchens sista minut sköt Lukasz Syberyjski ett skott över men han skulle få en chans till och den tog han, 2-1 för INGO, som kan se tillbaka på en mycket bra höst. Expressen slutade på samma poäng men kom före i tabellen på några måls bättre målskillnad.
MATCHENS LIRARE: GUSTAV WESTMAN, INGO.

Ricoh/Clear Channel – SBS TV  9 – 4
Martin Fribrock 2, Marcus Bergdahl 2, Niclas Björnlund, Tom Öst, Vasilis Birbas, Johan Båverud, Andreas Varnava. S. Daniel Cedercrona 2, Linus Dahg, Jonne Wilkingson

För Ricoh/Clear Channels 13 man starka trupp var det bara en sak som gällde och det var en storseger och så stod det 2-0 efter fyra minuter, till SBS TV! Redan efter 10 sekunder sa Linus Dahg god morgon och lobbade in bollen från halva plan, vackert! Sedan petade Daniel Cedercrona in det andra målet. I den femte matchminuten slog otroligt vasse Martin Fribrock till två gånger om med vänstern och så var det kvitterat och när Niclas Björnlund gjorde 3-2 i den tionde minuten var vändningen från 0-2 till 3-2 ett faktum. Efter en kvart kom kvitteringen till 3-3 genom formstarke Cedercrona som satte dit sitt andra mål för dagen och hans 99:e totalt i Premier League, det ni! Innan halvleken var slut stod det 5-3 på anslagstavlan och fem minuter in på andra var ställningen 6-4 till Ricoh. Vill man se på mål så skall man gå på Reklamseriefotboll. Ricoh jagade på som bara den och det var full fart framåt men ett bra spelande SBS kontrade giftigt och hade det inte varit för Niklas Caméns storspel i målet hade det slunkit in både ett, två och tre mål till, vilka räddningar! Till sist slutade det 9-4 och Ricoh kan nu bara hoppas på att TV 4 tar poäng av Lokaltidningen Mitt i på torsdag. Pigge Marcus Bergdahl satte två kassar och så hittade vi fyra enmålsskyttar till i form av Tom Öst, Vasilis Birbas, Johan Båverud och Andreas Varnava. SBS TV:s Jonne Wilkinson var bra idag och fick in en i nätet. Kul match och härlig stämning gubbar.
MATCHENS LIRARE: MARCUS BERGDAHL, RICOH/CLEAR CHANNEL.

Eniro – FC Nobis  4 – 5
Jacob Larsson 2, Mikael Koch, Oscar Stensson. F. Hejar Atroshi 3, Daniel Lindstrand 2.

FC Nobis stod för en så kallad bragd när man vände 0-3 och 3-4 till en seger med 5-4 och därmed lämnade man jumboplatsen för gott. Det var annars Eniro som inledde i stor stil när laget spelade rörlig och rolig fotboll. Först sköt Oskar Brännfors i insidan av stolpen, sedan slog hörnspecialisten en perfekt sådan varpå Mikael Koch nickade in 1-0. Efter dussinet minuter så satte mycket alerta Jacob Larsson både 2-0 och 3-0 med sitt elfte och tolfte mål för säsongen och där stod Josef Gheysari, mannen med Beckham passningarna, för en assist. Det fjärde målet hängde i luften när helt plötsligt och helt utan förvarning, Nobis började spela som aldrig förr. Thomas Xanazzi träffade insidan av stolpen, Hejar Atroshi reducerade till 1-3, Daniel Lindstrand sköt strax utanför och Xanazzi sköt över ett öppet mål. I början på andra så fortsatte Nobis fina spel och Atroshi reducerade ytterligare än gång, 2-3! Sedan inträffade det en matchavgörande situation när först Herr Larsson hade en dubbelchans men Emil Baude räddade mirakulöst och det tredje skottet strök stolpen från Brännfors. Istället för 4-2 till Eniro så kontrade Daniel Lindstrand in 3-3! Efter en halvtimme tog Eniro ledningen på nytt när Stensson skickade in 4-3 efter en fin passning från Koch. Nu såg de gula ut som ett vinnande lag igen men med tre kvar spelade Lindstrand vägg med Xanazzi och så stod det 4-4 på anslagstavlan. Under de två sista minuterna gick bägge lagen för seger och mycket pigga Lindstrand dundrade en boll i stolpen och när endast minuten återstod spelade Xanazzi fram hattrickmannen Atroshi till 5-4, vilken match och vi syns i vår.
MATCHENS LIRARE: HEJAR ATROSHI, FC NOBIS.

Starcom – MTV/MEC  0 – 5
Anders Johansson 2, Erik Salinger, Samuel Andersson, Joel Nyrén.

MTV/MEC:s hysteriska poäng form håller i sig och under den första halvleken var man inte ens lika bra som i de senaste matcherna men ändå gick de till halvtidsvila med en 3-0 ledning efter mål av Erik Salinger på frispark, Samuel Andersson efter en fin passning från Anders Johansson och årsdebuterande Joel Nyrén. Starcom körde på och var något bättre än sina motståndare i inledningen på andra och Axel Nordblom, som gjorde sin bästa Reklamseriematch idag, hade ett bra avslut som dock omutlige Mathias Zakrisson gjorde en fotparad på. Sedan nickade William Sporre i stolpen och i stället för både 3-1 och 3-2 så nickade Johansson in Salingers hörna via ribban, ner i marken och upp i nättaket, ridå! Av bara farten stötte även Johansson in 5-0 efter en ny hörna och att MTV vann rättvist var helt klart men ett 4-2 resultat hade nog speglat matchen mer. Om MTV/MEC fortsätter på den inslagna linjen i vår, ja då vete katten hur det kommer att sluta. Välkommen åter båda lagen.
MATCHENS LIRARE: JOEL NYRÈN, MTV/MEC.

FC Viasat Sport – Svea  2 – 5
Daniel La Placa, Ola Wenström. S. Jens Storberget 4, Mattias Björklund.

De redan klara seriesegrarna FC Viasat Sport startade i stor stil och skaffade sig tre, fyra bra lägen per omgående där pigga Manfred Aronssons dubbelchans med nicken (bra räddning av Michel Rydberg) och returen i ribban var närmast att resultera. I den åttonde minuten kom till sist rättmätigt 1-0 genom Daniel La Placa. Lite överraskande kvitterade Svea till 1-1 minuten senare efter ett klassmål signerat Mattias Björklund. I och med det målet kom VS av sig en smula där Svea med pådrivaren Patrik Eriksson i spetsen fick allt mer att säga till om och i halvlekens absolut sista sekund kunde Jens Storberget ge sitt lag ledningen med 2-1. Andra halvlek var ett långt ställningskrig och de båda lagen bemödade sig med att spela en ganska bra fotboll. Efter halvtimme var det kvitterat när Ola Wenström tog emot bollen, vände på en femöring och klippte in bollen i mål. Hans lagkamrater verkade bli gladare än han själv då han visade Ryskt Hockeyglädje på 80-talet, skämt å sido! VS fick nu en extra energikick och Gustav Lundström var nära att ge sitt lag ledningen men Rydberg räddade. VS spelade med huvudet under armen mot slutet då de anföll i tid och otid varpå Svea utnyttjade situationen och kontraslog smart där Storberget lirade fram Andreas Bild som dock lobbade över. Minuten senare kom 3-2 genom Storberget och under matchens sista tre minuter ökade Svea och Storberget på till både 4-2 och 5-2. Reklamseriens största målskytt genom tiderna, Jens Storberget, svarade för hela fyra mål och fick till 14 totalt under året vilket betyder en femte plats i den totala skytteligan. Vad månne bliva säsongen 2103? Vi hörs då men för VS del väntar ett intressant slutspel.
MATCHENS LIRARE: JENS STORBERGET, SVEA.

TV 4 – Lokaltidningen Mitt i  0 – 2 (WO)

Aftonbladet – IDG  2 - 0 (WO)

Eurosport – Ad Performance  1 – 4
Rasmus Christenson. A. David Piehl 2, Mikael Falk, Anders Lundh.

Sista seriematchen för säsongen, första frostmorgonen under hösten och halvmånen lyste på nästan samma ställe där solen brukar vara. Planen var vackert vit, men mjuk och endast tomten samt Reklamseriespelarna var vakna! Spelar man under en säsong får man vara med om årstidens fantastiska svängningar och idag trivdes Ad Performance ypperligt. Matchen mot Eurosport var jämn men i mitten på den första halvleken slog Performance till med både ett 1-0 mål och ett 2-0 inom loppet av en minut efter mål av David Piehl och Mikael Falk (via stolpen) och just Falk har gått från ett vilt lejon till en bra och perfekt Reklamseriespelare. Eurosport spelade hyfsat men man var uddlösa den sista tredjedelen men när Rasmus Christenson fick se sitt något underliga skott till sist leta sig i mål efter många turer i den femte minuten på andra, ja då fick laget blodad tand och jagade en kvittering. Med fem minuter kvar släcktes dessa drömmar för då slog Piehl till med ett skott från 20 meter. Av bara farten kämpade Anders Lundh in 4-1 och Performance avslutade säsongen med att äntligen få med sig tre poäng och med de nyförvärv som man signat under hösten kan säkerligen nästa år se ljus ut. Eurosport dalade i tabellen mot slutet men laget har massor i sig, vi syns i vår.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL FALK, AD PERFORMANCE