Serie A 1:a omgången 2012

DHL Reklam – FC Scanorama  4 – 2
D.
Johan Gerdes, Michael Björling, Dick Carlsson, Fredrik Persson. F. Jakob Marky, Nicklas Thorgerzon.

Så var även Serie A igång och första paret ut var DHL Reklam mot nykomlingen FC Scanorama (f.d. FC Seasons). DHL inledde bra och hittade varandra med ett bra passningsspel. Det kanske inte var så konstigt för deras självlysande tröjor såg man över allt. Johan Gerdes gjorde 1-0 med ett bra skott, stolpe in och sedan ökade Michael Björling på med 2-0 efter en fin framspelning från lagkaptenen Pelle Ericsson. Däremellan smekte Ronnie Hellberg fram en fin passning till Fredrik Persson som kom fri men Gustave Gaudras gjorde sig stor och kunde freda sitt må denna gång. Innan halvtidsvilan fick Viktor Engström fram bollen till Jakob Marky som tryckte in 1-2. DHL var det bättre laget i den andra halvleken men så länge inte det tredje målet kom så var det helt öppet. Efter en halvtimme kunde så Dick Carlsson göra 3-1 och bara minuterna senare kom helt matchavgörande 4-1 genom Persson. I slutsekunderna kunde Nicklas Thorgerzon reducera efter ett fint skott i krysset.
MATCHENS LIRARE: RONNIE HELLBERG, DHL REKLAM.

Tössinger – Frontline Expo 3 – 2
Stefan Dolkow, Kenth Bergman, Jon Persson. F. Mattias Bröms, Glenn Andersson.

De regerande mästarna Tössinger trillade boll riktigt bra och det roliga var att Frontline Expo stod upp hela matchen. Efter tio minuter hade Tössinger ryckt till sig en ledning på 2-0 efter det att Niklas Nestlander ryckt på vänsterkanten, skjutit ett skott som målvakten räddade men Stefan Dolkow slängde sig fram och nickade in bollen till 1-0. Det andra målet gjorde en fem kilo lättare, Kenth Bergman, 57 år gammal, starkt! Precis som man trodde att Tössinger skulle segla ifrån sakta men säkert så höjde sig FE och på fem minuter kom både 1-2 och 2-2 genom Mattias Bröms som förvaltade Niklas Anbratts passning och så gjorde Glenn Andersson ett fantastsikt mål när han lobbade in bollen från halva plan, vilket kasse! I slutsekunderna på den första halvleken hade FE dessutom en riktigt het trippelchans där två av skotten räddades på mållinjen och det tredje dundrade Anbratt i stolpen. Det var istället Tössinger som gjorde 3-2 målet när Nestlander elegant spelade fram Jon Persson som stötte in bollen från nära håll. Sista kvarten var öppen i det fina men kalla vårvädret. Tössinger var lika nära ett 4-2 mål som FE en kvittering. Nicklas Brusk var bra i målet hos FE men den stora matchhjälten var K Bergman som tog över målvaktsposten från sin son Filip Bergman i den andra halvleken. K Bergman gjorde tre fina räddningar och den sista var helt matchavgörande när han räddade Roger Tells fina nick precis vid stolpen. Det blev 3-2 till mästarna.
MATCHENS LIRARE: KENTH BERGMAN, TÖSSINGER.

Mediekompaniet Mediaconnection – BOW reklam  0 – 7
Kaj Eskelinen 2, Jan-Erik Berg, Mårten Yrmark, Lasse Åstrand, Thomas Hvidfeldt, Anders Hammargren.

Fjolårets cupmästare BOW reklam och seriesegraren Mediekompaniet Mediaconnection möttes redan i den första omgången och i matchinledningen sprang Kaj Eskelinen med hög fart rätt in i straffområdet, blev nervräkt av två spelare och det blev straff. Den tog han själv vilket betydde 1-0. Det blev starten på en fantastiskt bra första halvlek i ett ruggigt tempo. Det såg ut som om de var två formtoppade lag i en semifinal. Det var lika nära 2-0 som 1-1 och de båda målvakterna Kristoffer Willén och Henrik Strömblad hade några bra ingripanden men minuten före pausvilan kunde mycket duktige Jan-Erik Berg sätta dit 2-0. När sedan Eskelinen lobbade in 3-0 direkt på avspark, tid fem sekunder, så började BOW spela som i trance. De bjöd på totalfotboll där alla spelarna lyckades med allt och ett chockat MM fick åka till jobbet samt fira påsk med ett svidande 0-7 nederlag. Spelet ute på plan var betydligt jämnare än slutresultatet. Firma Anders Hammargren och Mårten Yrmark spelade fram varandra till varsitt mål, Lasse Åstrand sköt ett direktskott i mål efter ett inkast från Eskelinen och så avslutade Thomas Hvidfeldt målkalaset efter en fin assist från Hammargren. BOW har aldrig någonsin varit bättre än så här i en premiär trots mer än 40 år på nacken.
MATCHENS LIRARE: KAJ ESKELINEN, BOW REKLAM.

Tidningskungen – AGO  7 – 3
Jerry Månsson 3, Rutger Lindquist 3, Roberth Westlund. A. Per Apelgren, Elias Karroum, Peter Waltre.

De två tippade topplagen Tidningskungen och AGO bjöd på en öppen, småtrevlig och målrik premiär. Den första halvleken var helt jämn och det var AGO som gjorde det första målet när Stefan ¨Keegan¨ Andersson hittade Per Apelgren, som tog emot bollen, vände sig om och sköt 1-0. Efter en kvart så var frågan om AGO medvetet backade hem eller så var de trötta för TK började skapa chanser. Först gjorde Kristian Kaufmann en reflexräddning på Jimmy Thurbys skott och i början på andra tippade Kaufmann nere vid stolproten bollen till hörna efter Jerry Månssons fina skott. Till sist fick även han kapitulera när Månsson vackert nickade in Jon Widefjälls perfekta inlägg. Sedan hände något mycket märkligt. TK gjorde fyra mål på fyra minuter och helt plötsligt stod den relativt jämna matchen 5-1! Sista tio blev Hawaii-betonad varpå slutresultatet skrevs till 7-3 (0-1 i halvtid). Månsson var het idag och bokfördes för tre mål vilket även pigge Rutger Lindquist noterades för. Även Roberth Westlund visade farsan att han fortfarande kan skjuta. Friskusen Elias Karroum och Peter Waltre gjorde AGO:s mål i andra.
MATCHENS LIRARE: JERRY MÅNSSON, TIDNINGSKUNGEN.

Bizkit – Dagens Nyheter  4 – 2
Martin Andreasson 3, Krister Svensson. D. Simon Lindberg, Daniel Kjernholm.

Bizkit och Dagens Nyheter var två lag som försökte spela fotboll och spelet ute på plan var ganska jämnt men skillnaden mellan lagen stavas, Martin Andreasson! Det var just Andreasson som träffade krysset när han gjorde 1-0 i den sjätte minuten. Sedan kunde lika gärna blivit 1-1 som ett 2-0 mål och det blev det sistnämnda med minuten kvar till halvtidsvilan. Fredrik Malmfält hittade Andreasson som tog emot bollen, vände sig om och sköt in sitt andra mål för dagen. DN startade andra halvlek piggt och Daniel Kjernholm var igenom men Andreas Hagelin gjorde ett av många bra ingripanden. Ett reduceringsmål hängde i luften och till sist kom det när Johan Klaesson spelade fram bollen till Simon Lindberg som sköt via stolpe, stolpe och in till 1-2. Nu var DN på gång och man hämtade bollen ur nätet, sprang upp mot mittcirkeln. Efter en halvtimme avgjordes matchen när Andreasson påpassligt sträckte fram tån mellan två försvarsspelare och 3-1 var ett faktum. Av bara farten kom även 4-1 när Andreasson mycket vackert hittade Krister Svensson vid bortre stolpen. Matthias Sånemyr hade två bra lägen där stolpträffen var närmast och till sist fick Kjernholm måla i sin debut, 4-2!
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, BIZKIT.

TNS Sifo – Dandy Dots  1 – 2
Johan Aronsson. D. Jonas Andersson, Tommy Svensson.

Dandy Dots trillade boll riktigt hyfsat men TNS Sifo försvarade sig bra och kontrade sylvasst, som när Johan Aronsson var igen och sköt med vänstern utanför den högra stolpen och sedan träffade Hendrik Christensson klockrent stolpen. Det svängde härligt om matchen och Bosse Eriksson dundrade bollen i ribban och ner, returen räddade Erik Blomkvist från Jonas Andersson. Det var just DD:s måltjuv Andersson som gjorde det första målet, 1-0. Evigt unge, 49-årige Michael ¨Melle¨ Jansson, 49 år, såg mycket bra ut idag. Vilken teknik, vilka passningar och vilket flås! I slutet på första och i början på andra var TNS på gång och planens bästa spelare, Oskar Axelsson, träffade ribban och Aronsson var nära men Magnus Lindblad räddade. Efter en halvtimme kom TNS i en flygande kontring och Axelsson spelade fint fram Christensson, som i sin tur serverade Aronsson ett öppet mål varpå det var kvitterat. Det trevliga spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka men mot slutet var TNS nöjda med ett kryss. Det såg också ut att bli det men med två minuter gick lagkaptenen Tommy Svensson på offensiven och fick bollen inne i straffområdet samt lät sin vänster tala från några meter och DD kunde vinna med 2-1.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL ¨MELLE¨ JANSSON, DANDY DOTS.