Serie A 2:a omgången 2012

BOW reklam – Dagens Nyheter  4 – 1
Kaj Eskelinen 3, Mårten Yrmark. D. Björn Heurlin.

Många av de 28 Reklamserie lagen spelade bra fotboll i den första omgången men överlägset bäst spelade BOW reklam. Frågan var om de konserverat formen till idag och det undrade även Christian Hosenfeld, som är skadad men ändå dykt upp vid bägge matcherna för att få en inteckning så att han kan spela i ett eventuellt slutspel där just fem matcher behövs, starkt! Klockan hade inte tickat iväg till en minut innan Kaj Eskelinen tog emot bollen med höger fot och sköt med vänstern 1-0. Några minuter senare stack Dagens Nyheter emellan och Björn Heurlin styrde in Simon Lindberg hörna till 1-1 och därmed släppte vårstarka Henrik Strömblad in årets första mål. Ytterligare några minuter senare tog Eskelinen emot bollen med vänstern den här gången innan han med högern sköt 2-1. När den första halvlekens kung, Eskelinen, fullbordade sitt hattrick efter en kvart, fint framspelad av Lasse Åstrand, var ställningen 3-1. BOW lekte fotboll och innan halvtidsvilan svarade Hasse Pettersson för årets tunnel innan han vackert spelade fram Mårten Yrmark till 4-1, ridå! Den andra halvleken bjöds på Hawaii-fotboll i en behagligt tempo och vi fick inte se några fler mål. BOW ser riktigt vassa ut och Jan-Erik Berg springer och spelar för två och Thomas Hvidfeldt ser ung ut på nytt, kom igen DN!
MATCHENS LIRARE: HASSE PETTERSSON, BOW REKLAM.

Bizkit – Tössinger  2 – 0 (WO)

Tidningskungen – TNS Sifo  3 – 1
TK.
Rutger Lindquist, Andreas Gustafsson, Jimmy Thurby. TNS. Hendrik Christensson.

Man kan verkligen säga att matchen mellan Tidningskungen och TNS Sifo fick en rivstart. Redan efter 25 sekunder så drev Andreas Gustafsson bollen från mittcirkeln och framåt med den sköna solen i ansiktet och utbrast, - jag ser inget och så sköt han. Bredvid målet stod Rutger Lindquist och styrde in bollen på volley. Rulle verkligen personifierar ordet måltjuv! Innan en minut hade tickat iväg hade sedan TNS haft en dubbelchans när Jonas Bergman träffade stolpen varpå Niklas Hedberg räddade returen från nära håll från Johan Aronsson. Istället för 1-1 så kunde TK öka på till 2-0 några minuter senare där det var ombytta roller och Rulle lirade fram Gustafsson som mycket elegant chippade in bollen. Under sista halvan av den första halvleken spelade TK mycket bra och laget kom i anfallsvåg efter anfallsvåg men man fick inte till det den sista tredjedelen. Ett avgörande 3-0 hängde i luften men Henrik Christiansson såg till att matchen blev spännande när han reducerade efter ett fint förarbete från alltid så duktiga Joacim Runholm, 2-1! Den andra halvleken var ganska öppen men med åtta kvar kom nådastöten när Jerry Månsson hittade Jimmy Thurby framför målet och han rakade in 3-1. Efter det orkade inte TNS resa sig. Den 58 kilo lätta Jussi Kontinen är som en bergsget, vilket energiknippe och vilket flås. Har han någonsin varit bättre i reklamserien än nu?
MATCHENS LIRARE: JUSSI KONTINEN, TIDNINGSKUNGEN.

Mediekompaniet Mediaconnection – Dandy Dots  7 – 1
Ludvig Söderlind 2, Johan Klasson 2, Pehr Dunger, Andreas Lifbom, Jonny Månsson. D. Bosse Eriksson.

Under matchens första fem minuter fick vi se tre mål. Den första halvlekens bästa spelare, Ludvig Söderlind, dominerade precis hemkommen från Thailand, i sina röda promenadskor. Han gjorde 1-0, framspelad av Pehr Dunger. I anfallet efter slog Tommy Svensson en underbar svepande vänster crossboll och den nickades in av Bosse Eriksson och vi började minnas Ralf Edström i VM kvalet mot Ungern 1973, om ni kommer ihåg det! Sedan var Dunger igång igen och gjorde 2-1. Matchen bedrevs i ett högt tempo och det hela stod och vägde. Med fem kvar till halvtidsvilan fick Eriksson en dubbelchans men Kristoffer Willén gjorde två fina räddningar där den första fotparaden var av hög klass. Istället för 2-2 stod det 4-1 fyra minuter senare efter mål av Lifbom och en underbar volley från Johan Klasson (inlägg Dunger)! När sedan Andreas Lifbom kastade ett snabbt inkast till Jonny Månsson som oerhört vackert lobbade in 5-1 i början på andra, ja då var det kört. Det som inte Mediekompaniet Mediaconnection fick med sig i premiären fick man verkligen med sig i dag. Sista kvarten bjöds det på Hawaiispel och det hela slutade 7-1. Söderlind gjorde ett till efter ytterligare ett snärtigt inkast från Lifbom. Assistkungen Lifboms inspel slogs in på volley, igen, av Klasson. Dandy Dots skall inte misströsta, siffrorna var för stora.
MATCHENS LIRARE: JOHAN KLASSON, MEDIAKOMPANIET MEDIACONNECTION.

DHL Reklam – AGO  3 – 5
Dick Carlsson, Pelle Ericsson, Robert Nordin. A. Peter Waltre 2, Gary Sundgren, Fredrik Sträng, Per Apelgren.

Liket lever! Hade AGO åkt på en tredje raka förlust hade fansen krävt att huvuden skulle rulla. Det behövdes ett riktigt skitväder för att gubbarna skulle vakna till och så fick laget också en perfekt start när Gary Sundgren tog bollen på egen planhalva, drev den mot mål och avslutade med att med högern skjuta ett otagbart skott i vänster burgavel. Sedan var det ett ställningskrig där nästa mål givetvis hade stor betydelse för matchens fortsatta utgång. I slutminuterna på första slog Fredrik Sträng en hörna och högst gick Peter Waltre och han liksom hängde kvar i luften innan han nickade in 2-0. I början på andra kom även 3-0 när Michel Gordin, stående ungefär vid vänster hörnflagga, slog han in bollen framför målet och vid bortre stolpen dök Sträng upp och stötte in bollen. DHL Reklam var inte dåliga och man gav matchen lite nytt liv när Dick Carlsson fick se sitt skott leta sig i mål via stolpen. Efter en halvtimme avgjordes matchen definitivt när Waltre tryckte upp bollen oerhört vackert i diagonalt kryss, 4-1. Sista tio blev Hawaii och matchen slöt 5-3 till AGO. Per Apelgren blev fint framspelad av Jesper Blomqvist och rullade retfullt in bollen i mål och hos DHL hette målskyttarna Pelle Ericsson (fint skott) och Robert Nordin, som för övrigt såg riktigt vass ut stundtals.
MATCHENS LIRARE: PETER WALTRE, AGO.

Frontline Expo – FC Scanorama  4 – 1
Simon Dahlqvist 2, Ludvig Grimlund, Peter Hedengran. F. Patrik Mattsson.

I ett ruggigt väder med snöblandat regn kämpade de båda lagen Frontline Expo och FC Scanorama tappert. De skapades klara chanser från bägge håll inledningsvis men det dröjde till den tionde matchminuten innan Ludvig Grimlund gick upp på en hörna och nickade in 1-0. I slutet på halvleken kom också 2-0 när Peter Hedengran ryckte och vackert placerade in en yttersida i mål. I början på den andra halvleken sköt pigga Patrik Mattsson i stolpen och returen sköt Marcus Henricsson i den andra stolpen! Sedan kom reducering till 2-1 när Mattsson på sitt fjärde läge sköt via en motståndare och i mål. Scanorama gick för en kvittering men Rickard Brusk kastade ett långt utkast och snabba Simon Dahlqvist hann före både back och målvakt och så låg 3-1 bollen i nätmaskorna. Scanorama flyttade fram folk för att chansa men blottor uppstod bakåt varpå FE fick många lägen men Peter Krokstrand var helt enkelt för djävligt bra i mål. Med två kvar fastställde Dahlqvist slutresultatet 4-1. Johan Smith var alert idag och hade tre lägen men bolluslingen ville inte in. Kom igen Scanorama, det tar ett tag att komma in i Serie A:s spel.
MATCHENS LIRARE: PETER KROKSTRAND, FC SCANORAMA.