Serie A 3:e omgången 2012

Dagens Nyheter – DHL Reklam 0 – 0

De båda D lagen Dagens Nyheter och DHL Reklam möttes i en relativt jämn match där de bägge lagens spelare tog ut varandra vilket medförda att matchen innehöll ganska få riktigt bra målchanser. DHL var i viss mån det bollförande laget men DN hade ett stabilt försvarsspel och när de väl kontrade så blev de oro hos motståndarna. I mitten på den första halvleken var det nära att bli mål åt båda hållen. Först kom DN i en kontring och Jesper Olsson sköt men Peter Knutsson gjorde en fin fotparad, Mattias Wallenborg sköt på returen men Knutsson räddade igen och det tredje skottet gick över. DHL hade också sina lägen och duktiga Fredrik Aldegren sköt lågt vid den högra stolpen men David Balsam var nere med handen och tippade bollen till hörna, Ronnie Hellberg sköt en kanon mot vänster kryss men Balsam var där också och sedan var Aldegren i farten igen men Balsam storspelade. Efter en halvtimme sköt Aldegren i stolpens utsida och minuterna tickade iväg och sista chansen fick lagkaptenen Pelle Ericsson men en back stod i vägen och det ganska ovanliga resultatet i Reklamserien, 0-0 var ett faktum. DN knep årets första pinne.
MATCHENS LIRARE: DAVID BALSAM, DAGENS NYHETER.

Dandy Dots – BOW reklam  0 – 7
B. Mårten Yrmark 3, Kaj Eskelinen 2, Brune Tavell, Thomas Hvitfeldt.

De båda lagen kände på varandra inledningsvis i ett behagligt tempo men efter den halva första halvleken började serieledarna BOW reklam trumma på och Mårten Yrmark träffade ribban och den första halvlekens bästa spelare, Brune Tavell, fick iväg ett bra skott men Fredrik Käck var nere vid stolproten och tippade bollen till hörna. Efter en kvart kom till sist 1-0 när Tavell gjorde ett vackert mål. I början på andra sköt Kaj Eskelinen i diagonal gavel 2-0. I och med det målet tvingades Dandy Dots att flytta fram mycket folk och visst skapade de en del chanser men det var BOW som med ett ramstarkt försvar kom i den ena kontringen efter den andra och när Thomas Hvitfeldt satte dit 3-0 kändes saken klar. Det blev 4-0 efter en halvtimme och då slocknade DD varpå det rann iväg till lite väl stora 7-0. BOW behåller serieledningen efter tre raka segrar och en imponerande målskillnad på 18-1, så bar har väl aldrig BOW startat en serie. Mårten Yrmark upplever en ny vår och satte dit matchens tre sista baljor och är uppe i fem mål. Två värre är tvåmålsskytten Eskelinen som i skrivande stund toppar hela Reklamseriens skytteliga på sju fullträffar. Kul att se David Nildén i en comeback, det såg ut som vanligt och det var bara målen som fattades.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN YRMARK, BOW REKLAM.

Bizkit – Tidningskungen 4 – 4
Martin Andreasson 2, David Andersson, Adam Rådås. T. Rutger Lindquist 3, Jimmy Thurby.

De båda fullpoängarna Bizkit och Tidningskungen drabbade samman i en spännande, fartfylld och målrik historia där samtliga gubbar på plan kämpade till sista svettdroppen. TK var i ledningen vid tre tillfällen men de var ändå de som kvitterade med fyra minuter kvar! 1-0 gjorde Jimmy Thurby påpassligt, 2-1 kontrade Rutger Lindquist in och 3-2 stötte Lindquist in på en retur efter skott från Andreas Gustafsson. 1-1 nickade David Andersson in efter ett överlångt inkast från fenomenet Gustav Lundström, 2-2 var vackert när debutanten Adam Rådås först sköt och på returen fintade han ner målvakten innan han chippade in bollen och 3-3 gjorde Martin Andreasson och då hade det bara gått tre minuter på den andra halvleken men nämnas skall att det var Köpingsligan som svarade för målen. Efter den målkavalkaden så ebbade det ut men med fem kvar så gjorde Andreasson sitt andra mål (fem totalt) och nu var Bizkit i ledning för första gången. Formstarka Lindquist lyckades kvittera till 4-4 och svarade därmed för ett hattrick samt delar hela Reklamseriens skytteligaledning i skrivande stund, härlig match gubbar!
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, TIDNINGSKUNGEN.

Tössinger – AGO  1 – 7
Jon Persson. A. Per Apelgren, Elias Karroum, Stefan Andersson, Gary Sundgren, Michel Gordin, Per Jonsén, Peter Waltre.

AGO dök upp med 12 fördömda män, spelade stundtals totalfotboll och radade upp sju olika målskyttar mot Tössinger! De stod 3-0 i paus och det hela slutade 7-1. Per Apelgren nickade in 1-0, Elias Karroum gjorde 2-0 med yttersidan och så nickade Stefan Andersson vackert in 3-0 i det bortre krysset efter ett väl avvägt inlägg från Gary Sundgren. I början på andra satte Sundgren själv spiken i kistan till 4-0 varpå Tössinger var ett slaget lag. Michel Gordin gjorde ett riktigt konstmål när han lobbade in 5-0, Peter Waltre sköt 6-0 med sitt fjärde mål för säsongen och till sist fick även Per Jonsén bli målskytt. Nu är AGO på rätt köl igen! Vad skall man säga om de regerande mästarna då, - jo laget måste rycka upp sig med närvaron, idag var man decimerat med en man. Jon Persson spräckte i alla fall nollan på en annars duktig Kristian Kaufmann.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO (tack vare konstmålet).

TNS Sifo – FC Scanorama 2 – 4
Jonas Bergman 2. F. Jakob Marky 3, Marcus Henricsson.

Idag var det dags för ett tidigt bottenmöte mellan nollpoängarna TNS Sifo och FC Scanorama. Redan efter 40 sekunder så slog Erik Blomkvist en inspark, Johan Aronsson nicktouchade bollen och i djupet kom pigga Jonas Bergman farande och lobbade vackert in 1-0. Scanorama hängde inte läpp för det utan malde på och efter halva halvleken sköt Jakob Marky ett skott som tog på en spelare inne i boxen och in till 1-1. I den andra halvleken var det Scanoramas tur att få en bra start och på nytt var det Marky som höll sig framme och gjorde 2-1. Tre minuter senare kvitterade Bergman påpassligt till 2-2. Resten av matchen var ett ställningskrig där bägge lagen hade lägen för ett ledningsmål. Den gamla skyttekungen Andreas Bryvall årsdebuterade och fick ett friläge men Peter Krokstrand räddade varpå spelet vände och Gustave Gaudras fick två gyllene lägen men Blomkvist avvärjde bägge. Med fem minuter kvar smällde Marcus Henricsson in 3-2 i diagonal burgavel vilket gjorde att Scanorama fick luft under vingarna och med två kvar avgjordes matchen när hjälten Marky blev hattrickman, 4-2! Scanorama lämnar jumboplatsen och kan nu jaga vidare, kom igen TNS Sifo.
MATCHENS LIRARE: JAKOB MARKY, FC SCANORAMA.

Frontline Expo – Mediekompaniet Mediaconnection  2 – 3
Pär Askerstam, Mattias Bröms. M. Andreas Lifbom, Jonny Månsson, Johan Sund.

Frontline Expo spelade en fin fotboll inledningsvis men det var Mediekompaniet Mediaconnection som gjorde det första målet när Andreas Lifbom smällde in 1-0 i gaveln. FE centrade och spelade upp ett vackert anfall som avslutades med att Pär Askerstam rullade in 1-1. Roger Tell fick ett friläge som Max Eriksson räddade men precis innan halvtid kunde Mattias Bröms med nöd och näppe få in 2-1 bollen. I den andra halvleken piggnade MM till samtidigt som FE alltmer började försvara sig. Ju längre matchen led så kom MM i anfallsvåg efter anfallsvåg men Nicklas Bruske storspelade i målet. FE fick till allt färre kontringar och en kvitteringsboll hängde verkligen i luften och Bruske fick göra ytterligare tre fyra fina ingripanden. Det var nära att FE ökade på sin ledning när vårens överraskning, Tell, dundrade ett skott i stolpen. Med fyra kvar kom sedan en rättvis kvittering efter det att Jonny Månsson tryckte in bollen med höften. Slutminuterna blev spännande och med 20 sekunder kvar hade FE en hörna. Istället för att bara bevaka sin pinne så slogs hörnan, en kontring uppstod och i matchens absolut sista tusendel tryckte Johan Sund in segermålet 3-2, vilken dramatik! Vi gladdes åt MM samtidigt som vi led med FE, vilket oflyt!
MATCHENS LIRARE: NICKLAS BRUSKE, FRONTLINE EXPO.