Serie A 4:e omgången 2012

BOW reklam – TNS Sifo  2 – 0 (WO)

Bizkit – Mediekompaniet Mediaconnection  2 – 2
Henrik Norgren, Martin Andreasson. M. Andreas Lifbom 2.

Måndag morgon, stela kroppar och lugnt tempo! Allt eftersom tog matchen fart mellan Bizkit och Mediekompaniet Mediaconnection och Martin Andreasson serverade både Krister Svensson och årsdebuterande Peter Arnesson öppna lägen men skotten gick utanför. Sedan slog Johan Petersen en öppnande boll till Johan Klasson som stötte bollen mot mål men Andreas Hagelin räddade med ansiktet. Halvleken skulle dock få två mål som kom inom loppet av 30 sekunder, ett vardera. Först gjorde Andreas Lifbom en perfekt bollmottagning, ryckte med fart in i straffområdet och tryckte in 1-0 vackert i bortre burgaveln. I anfallet efter kvittare Henrik Norgren med ett välplacerat skott, 1-1. I slutet på första stod Jonny Månsson för en grym assist till Lifbom men skottet gick strax utanför. I den andra halvleken blev det ett jämnt ställningskrig men efter en halvtimme slog Arnesson en hörna och ungefär från straffpunkten nickade Andreasson med full kraft in bollen i nättaket till 2-1. Sista tio jagade MM en kvittering och Lifbom testade bössan några gånger men Bizkit försvarade sig bra och man kom i några enstaka resultatlösa kontringar. Med tre kvar fick MM en frispark fem meter utanför straffområdet, mitt framifrån och Lifbom stegade fram och sköt ett stenhårt lågt skott förbi muren och in i närheten av stolpen, vilken träff! Det blev rättvist 2-2 och Bizkit som kvalade sig kvar i Serie A har inlett säsongen fenomenalt bra, obesegrade hittills!
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, MEDIEKOMPANIET MEDIACONNECTION.

Tidningskungen – FC Scanorama  5 – 0
T. Rutger Lindquist 4, Andreas Gustafsson.

Tidningskungen stod för en fantastisk fotbollsmatch och under den första halvtimmen lekte man fotboll. Efter rena rama klapp, klapp spelet så skaffade man sig en 4-0 ledning under den tiden. Rutger Lindquist är i sitt livs form och gjorde både 1-0, 2-0 och 3-0, han hade även två frilägen och ett stolpskott. Andreas Gustafsson sköt 4-0 samt hade en språngnick utanför efter ett fint inlägg från Jimmy Thurby. Dessutom träffade Johan Hageus stolpen och Anders Lennhagen i överkant av ribban. Efter att laget hämtat andan under några minuter avslutade Lindquist med att göra 5-0 på nick efter ett fint inspel från Hageus och därmed satte han sitt fjärde mål i denna match och de 11:e totalt (på fyra matcher), vilken vår! FC Scanorama var inte dåliga, det vara bara det att man mötte ett övermäktigt motstånd idag. Laget var värda ett mål och det var nära några gånger som när Ola Odebäck stod för en frisparksvariant men Niklas Hedberg räddade Marcus Henricssons skott och så träffade Odebäck stolpen i den andra halvleken. Tidningskungen är fortfarande obesegrade och Rulle toppar hela Reklamseriens skytteliga!
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, TIDNINGSKUNGEN.

Tössinger – Dagens Nyheter  4 – 4
T. Filip Bergman 2, Jon Persson, Niklas Nestlander. D. Mattias Wallenborg 2, Simon Lindberg, Jonas Breding.

Tössinger som startat serien svagt med deras mått mätt inledde dagens match mot mardrömsmotståndarna Dagens Nyheter i stor stil. I den andra minuten träffade Nebojsa Novakovic stolpen och returen sköt Niklas Nestlander i stolpe, stolpe och ut. Frågan var om bollen tog i hjulet inne i målet? Ytterligare två minuter senare träffade Novakovic stolpen igen och efter fyra minuter hade laget haft fyra träffar i stolpen! I den femte minuten kom till sist oundvikligen 1-0 genom Jon Persson. Efter dussinet minuter var det bud på 2-0 när Persson var igenom igen men bollen tog i, ja just det, stolpen! Tössingers storoffensiv bedarrade en aning och DN tilläts att sticka upp i en del ströanfall och på ett sådant kunde Simon Lindberg mycket vackert kvittera efter ett skott i bortre gaveln efter en bra passning från årsdebuterande Jonas Breding. Av bara farten var dessutom Breding nära att nicka in 2-1 i ett öppet mål men bollen gick utanför, det hade visserligen varit orättvist. Stärkta av målet kom DN ut som ett nytt lag till den andra akten och på två minuter såg man till så att vändningen från 0-1 till 3-1 var ett faktum efter det att Jonas Breding gjort 2-1 och Mattias Wallenborg 3-1! DN fick något som kan liknas en Lidners knäpp och skapade tre frilägen i rad genom Breding (Magnus Larsson räddning), Lindberg (lobb utanför) och Pontus Björnström (Larsson räddade igen). Efter en halvtimme kom så även 4-1 när Wallenborg gjorde sitt andra mål. DN kröp sedan ihop i ett igelkottsförsvar medan Tössinger faktiskt reste sig ur debaclet och började trumma på som under inledningsminuterna. Med åtta kvar stod det fortfarande 4-1 och Bergman träffade ribban men sedan kom tre mål i rad på fyra minuter efter det att Bergman svarat för två mål och Nestlander ett, 4-4, vilken holmgång! Tössinger pressade nu allt för vad de var värda och med två kvar var Persson igenom och sköt i kryssribban och ut, eller var bollen inne!!! Domaren avvärjde och den osannolika matchen slöt 4-4 och Tössinger hade hela sju träffar i virket, frågan om vi har varit med om något liknande. Solen sken från en klarblå himmel.
MATCHENS LIRARE: JONAS BREDING, DAGENS NYHETER.

Frontline Expo – DHL Reklam  2 – 4
Johnny Sotil, Mattias Bröms. D. Fredrik Persson 2, Johan Gerdes, Fredrik Aldegren.

DHL Reklam hade en magisk utdelning och gjorde psykologiska mål i den första halvleken vilket betydde att man gick till halvtidsvila med en 3-1 ledning trots att man skjutit ¨tre skott¨. Efter 38 sekunder satte Johan Gerdes en yttersida till 1-0, i den tionde sköt matchens bästa spelare, Fredrik Persson i diagonal stolpe och in till 2-1 och efter en kvart gjorde Fredrik Aldegren 3-1 (fint ass Från Persson). Frontline Expo spelade bra idag igen och Glenn Andersson var nära att kvittera till 1-1 och FE hade en trippelchans när Andersson (en gång) och Johhny Sotil (två gånger) var framme men Stefan Tengvall var omutlig. Sotil gjorde ett mål och i den andra jagade laget ytterligare mål men DHL försvarade sig och kontrade två gånger där Robert Eriksson träffade stolpen och Persson gjorde 4-1. Mattias Bröms stod för två granna tunnlar och ett reduceringsmål, det blev 4-2 till DHL. FE borde ha fler poäng som vi sagt tidigare.
MATCHENS LIRARE: STEFAN TENGVALL, DHL REKLAM.

Dandy Dots – AGO  1 – 2
D.
Johan Gustafsson. A. Fredrik Sträng, Simon Thylander.

AGO tog tag i taktpinnen från start och hade stort bollinnehav men eftersom Dandy Dots försvarade sig mycket bra blev övertaget skenbart. AGO hade svårt att skapa heta målchanserna men i den tionde minuten så fick de till ett riktigt bra anfall där fyra fem spelare körde ett tillslag och till sist spelade Michel Gordin fram Fredrik Sträng som rakade in 1-0. AGO var vassare även i andra men så länge inte tvåan kom var det match. DD hade knappt någon målchans men efter en halvtimme, helt oväntat, så radade de upp tre stycken när först Johan Gustafsson, Daniel Schmmidt och Anders Friberg hade ett fint triangelspel men bollen gick i stolpen, sedan sköt Gustafsson ett närskott som dock Kristian Kaufmann reflexräddade men till sist kunde Gustafsson kvittera till 1-1. Sista tio blev öppna och bägge lagen hade lägen för ett segermål och med två kvar kom det. Först hade Gustafsson ett gyllene läge men returen gick utanför varpå spelet vände och Simon Thylander kunde från nära håll trycka in 2-1 till AGO.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL JANSSON, DANDY DOTS.