Serie A 5:e omgången 2012

BOW reklam – Frontline Expo  3 – 2
Anders Hammargren, Peter Kisfaludy, Kristoffer Junegard. F. Peter Hedengran, Johnny Sotil.

Fronline Expo är ett av vårens överraskningslag i Reklamserien, spelmässigt! Idag startade man matchen mot serieledarna BOW reklam i sedvanlig stil. Först hade Glenn Andersson ett skott som strök bortre stolpen, sedan sköt Roger Tell en kanon i stolpen och så hade både Jesper Lindström samt Niklas Anbratt två avslut men formstarka Henrik Strömblad rädde bägge skotten. I den tionde minuten fick BOW sitt första läge när Peter Kisfaludy elegant hittade Anders Hammargren vid bortre stolpen och han sköt in 1-0 via diagonal stolpe. Minuten senare var det Kisfaludys tur att skjuta stolpe in, ja bollen är rund! Halvleken avslutades med att Hammargren lyfte in bollen till Michael Eklund men Nicklas Bruske räddade språngnicken. I början på den andra bevakade BOW sin ledning och FE hade ett stort bollinnehav. Efter ett tag kom läget när Anbratt sköt men Strömblad gjorde en fotparad och istället för 2-1 så kontrade debutanten Kristoffer Junegard in 3-0. Många lag hade givit upp med så mycket oflyt men inte FE och så kom reduceringen till 3-1 när Peter Hedengran fick in bollen. Med åtta kvar kom även 3-2 när teknikern Johnny Sotil drog två man inne i straffområdet och rullade in bollen i bortre hörnet. Nu gav FE allt för även en kvittering och spelet öppnades upp varpå BOW var nära att avgöra på två kontringar men Thomas Hvitfeldt och års debuterande Jonas Goude missade hårfint. Största chansen fick Tell med två kvar när hans skott tog insidan på stolpen. Serieledarna BOW kom undan med blotta förskräckelsen och FE åkte på ännu en hedersam förlust, för fjärde gången!
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.

AGO – Dagens Nyheter  3 – 0
Simon Thylander, Elias Karroum, Per Apelgren.

AGO tog idag sin fjärde raka seger och hade ett stort bollinnehav under den första halvleken men som vanligt hade Dagens Nyheter ett bra försvarsspel och de två giftigaste målchanserna under den första kvarten stod faktiskt DN för men Kristian Kaufmann räddade Mattias Wallenborgs och Simon Lindbergs ganska bra avslut. Halvleken avslutades med två kanonskott från Gary Sundgren, ett var en kanon i stolpen och det andra gjorde David Balsam en fotparad på. I inledningen på andra kunde AGO ta ledningen när Simon Thylanders lobb från halva plan gick över målvakten och in, Elias Karroum störde framför mål. Fem minuter senare kom även 2-0 efter ett konstmål när Karroum med en yttersida lyfte in bollen via bortre stolpen och in. Nu var uppförsbacken för tung för DN och det var närmare ett 3-0 mål än en reducering. För dagen mycket pigge Thylander hade en dubbelchans men Balsam avvärjde men minuten kvar fastställde Per Apelgren till 3-0 och Karroum banade vägen igen.
MATCHENS LIRARE: ELIAS KARROUM, AGO.

Mediekompaniet Mediaconnection – TNS Sifo  0 – 0

Mediakompaniet Mediaconnection drog som vanligt upp ett ruggigt tempo anförda av planens bästa spelare, Johan Sund! Det roliga var att jumbolaget TNS Sifo, som idag mönstrade så gott som bästa möjliga uppställning, hängde med bra i svängarna. Att den första halvleken slöt 0-0, ja det kan de båda lagen tacka sina bra målvakter för. Både Sund och Pehr Dunger hade var sitt friläge men Erik Blomkvist räddade storartat. Sedan hade Hendrik Christensson, Jonas Bergman och Joacim Runholm även de varsitt friläge och nu var det Max Erikssons tur att briljera. Efter en halvtimme var det fortfarande oavgjort och till sist gick slutsignalen och det blev 0-0. TNS tog därmed årets första poäng, det lär komma fler!
MATCHENS LIRARE: MAX ERIKSSON, MEDIEKOMPANIET MEDIACONNECTION.

Bizkit – FC Scanorama  1 – 2
Martin Andreasson. F. Ola Gustavsson 2.

FC Scanorama startade matchen inspirerat mot ett lite trögt Bizkit och efter en kvart kom följaktligen också 1-0 målet, inprickat av Ola Gustavsson. Det resultatet blev också halvtidssiffror men det var nära en kvittering när Peter Arnesson rundade målvakten men skottet från en ganska snäv vinkel gick längs med mållinjen och utanför den bortre stolpen. Till den andra akten höjde Bizkit sitt spel två snäpp och Martin Andreasson kunde kvittera med ett mycket vackert mål där han borrade in bollen i diagonal gavel, otagbart! Nu var Bizkit på gång och Arnesson fick ett gratisläge men den vikarierande målvakten Nisse Rasmusson reflexräddade friläget. Båda lagen gick för seger men det såg ut att bli ett kryss. Matchen skulle få ett avgörande med minuten kvar. Scanorama fick en frispark strax utanför straffområdet och innan Bizkit fått ordning på muren klev Gustavsson fram samt smekte in bollen i högra krysset, vilket vackert mål! Scanorama tog tre viktiga poäng och tillfogade Bizkit årets första nederlag.
MATCHENS LIRARE: OLA GUSTAVSSON, FC SCANORAMA.

DHL Reklam – Dandy Dots  2 – 6

DHL. Johan Gerdes, Ronnie Hellberg. DD. Birhan Akdag 5, Nils Lundberg.

DHL Reklam (kom med 12 man) och Dandy Dots visade upp en bra fotboll i högt tempo under den första halvleken som var helt jämn. Båda lagen vårdade bollen, passningarna gick längs marken och det var hög klass på många situationer. Birhan Akdag hade ett bra skott inledningsvis men Peter Knutsson räddade. Det gjorde han inte när Akdag sköt 1-0. DHL hade några bra lägen till en kvittering när Ronnie Hellberg testade en helvolley, Fredrik Aldegren nickade strax utanför och så rundade Robert Nordin halva laget, hal som en ål, men inspelet gick precis framför fötterna på två spelare och den debuterande duktiga målvakten Thomas Nilsson höll fortfarande nollan. I den andra halvleken fick vi se Akdag show! Först dundrade han in 2-0 efter 45 sekunder. I och med den starten fick DD luft under vingarna samtidigt som uppförsbacken för DHL blev hastigt tyngre. I den 27:e minuten gjorde DD både 3-0 och 4-0 genom Akdag igen och så slog Nils Lundberg in en retur. Matchen var givetvis avgjord och under de sista tio minuterna blev det lite Hawaii varpå slutresultatet skrevs 6-2. Johan Gerdes och Ronnie Hellberg tröstmålade men värst, det var Birhan Akdag, som gjorde hela fem mål!
MATCHENS LIRARE: BIRHAN AKDAG, DANDY DOTS.

Tidningskungen – Tössinger  2 – 5
Ti.
Jimmy Thurby, Rutger Lindquist. Tö. Jon Persson 2, Adam Stevens, Peter Törnqvist, Filip Bergman.

Tidningskungen kom till match med helt nya dräkter, snyggt i vitt med svarta inslag. Dagens motståndare var Tössinger och den första halvleken var helt jämn spelmässigt. Den enda skillnaden var att Tössinger gjorde mål på sina målchanser som när Filip Bergman spelade fram för dagen pigga Adam Stevens, som i sin tur pricksköt bortre krysset. Sedan spädde Peter Törnqvist på med 2-0 med ett skott i diagonal gavel. En tvåmålsledning i Reklamserien är inget att gå på, vilket många lag har fått erfara och efter tre minuter in på den andra halvleken hade TK både reducerat genom Jimmy Thurby efter vackert klapp, klapp spel och så gjorde Rutger Lindquist 2-2 efter ett försvarsslarv! Nu trodde vi på TK för ett ögonblick men de rutinerade rävarna i Tössinger gjorde ett psykologiskt 3-2 några minuter senare efter ett vackert triangelspel i scensatt av nyförvärvet David Nordbeck, som lirade till Jon Persson, som i sin tur spelade fram Bergman som rakade in bollen i öppet mål. TK var nu tvungna att gå på storoffensiven, Tössinger hade ett bra och lågt försvarsspel samt ställde om från försvar till anfall blixtsnabbt och kontringar uppstod i parti och minut och efter en halvtimme kom nådastöten när Persson gjorde 4-2. Matchens bästa spelare i hård konkurens med flera, bl.a. det andra nyförvärvet Fredrik Hallman, som sprang för två, var Jon Persson som med sitt andra mål för dagen fastställde slutresultatet 5-2, det var en viktig trepoängare för Tössinger!
MATCHENS LIRARE: ADAM STEVENS, TÖSSINGER.