Serie A 6:e omgången 2012

Tössinger – TNS Sifo  1 – 7
Adam Stevens. TNS. Joacim Runholm 3, Johan Aronsson 2, Joakim Nordin, Martin Ingvarson.

Jumbolaget TNS Sifo fick en drömstart mot Tössinger när Joacim Runholm spelade vägg med Johan Aronsson och sköt med sin vänster in 1-0 i höger burgavel, tid 18 sekunder! När matchklockan visade fyra minuter så stod det 3-0, det bara smällde i nätet efter mål av Aronsson och Runholm! Tössinger reducerade till 1-3 genom när Peter Holm hittade Adam Stevens, som i sin tur stötte in bollen i ett öppet mål. Efter elva minuter hade även Aronsson gjort sitt andra mål, 4-1! De kommande 20 minuterna utbröt ett ställningskrig och givetvis var nästa mål av största vikt för fortsättningen av denna match. Tössinger var tvungna att satsa framåt vilket öppnade för kontringar bakåt och Runholm träffade stolpen och så räddade Mathias Tauberman tre rena frilägen. Nebojsa Novakovic visade prov på fin teknik och fick till ett jätteskott, ribba ner, från 20 meter. Med åtta kvar kom nådastöten när Runholm firade att han blev hattrickman, 5-1. Matchen avslutades med att Joakim Nordin och Martin Ingvarson fastställde slutresultatet 7-1. Efter fyra raka förluster avslutade TNS vårens seriespel med två fantastiska matcher när man tog poäng av Mediekompaniet Mediaconnection och när man idag lyckades med allt mot Tössinger. De regerande mästarna har haft en ojämn vår, det kan man ju lugnt konstatera. Sommaruppehållet gör dem nog gott!
MATCHENS LIRARE: JOACIM RUNHOLM, TNS SIFO.

Dagens Nyheter – FC Scanorama  2 - 0 (WO)

BOW Reklam – DHL Reklam  4 – 1
B. Anders Hammargren 3, Jan-Erik Berg. D. Fredrik Hilton.

BOW reklam krönte en fantastisk vårsäsong med en sjätte raka seger och fortsatt serieledning över hela sommaren! I dagens match mot DHL Reklam lade man grunden till vinsten redan efter 28 sekunder. BOW centrade och höll bollen inom laget och Mårten Yrmark lirade till Michael Eklund som i sin tur spelade fram Jan-Erik Berg som fullkomligt dundrade bollen ribba in, 1-0! Matchens stora profil var Berg och han passade på att göra en grym dubbeltunnel och så hade BOW ytterligare ett triangelspel mellan Berg, Eklund och denna gång avslutade Hasse Pettersson med en stolpträff. Det skulle komma ett 2-0 mål efter en kvart när Berg spelade fram Anders Hammargren som med ett mäktigt direktskott smällde in bollen i nättaket. DHL hade svårt sista tredjedelen men Johan Gerdes skott ribba ner var värt ett bättre öde. I den andra halvleken stod matchen och vägde en del och nästa mål var givetvis av yttersta vikt om hur detta skulle sluta. Med sex kvar var grymma Berg framme igen och frispelade Hammargren som med ett nytt direktskott avgjorde tillställning till 3-0. Tre minuter senare blev Hammargren hattrickman och nu stod Pettersson för framspelningen. Precis som vi trodde att vårens målvaktskung, Henrik Strömblad, skulle hålla nollan slog för dagen mycket duktiga Fredrik Hilton till, 4-1! Trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: JAN-ERIK BERG, BOW REKLAM.

AGO – Mediekompaniet Mediaconnection  2 – 0
Michel Gordin, Tomas Petersson.

AGO och Mediakompaniet Mediaconnection spelade en helt jämn första halvlek då de båda lagen tog ut varandra och de där riktigt heta målchanserna lös med sin frånvaro. Under den första halvlekens tre sista minuter kom dock tre lägen på raken. MM hade två genom Jonny Månsson och Johan Sund men Kristian Kaufmann räddade bägge närskotten. AGO utnyttjade sin när Elias Karroum spelade fram Michel Gordin, som var iskall och rullade in 1-0. Den andra halvleken var ett långt ställningskrig där AGO:s försvarsspel över hela planen höll högsta klass. Efter en halvtimme hade Peter Waltre en boll som låg och dansade på mållinjen. Med sex minuter kvar avgjordes istället tillställningen när pigge Gordin spelade bollen genom hela straffområdet och där dök debutanten Tomas Petersson upp och sköt 2-0. AGO har radat upp fem raka segrar, starkt! Det är inte ofta målglada MM går mållösa i två matcher i rad.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO.

Tidningskungen – Dandy Dots  2 - 0 (WO)

Frontline Expo – Bizkit  5 – 2
Mattias Bröms 2, Ludvig Grimlund, Jonny Sotil, Jacob Andrén. B. Peter Arnesson, Martin Andreasson.

Matchen mellan Frontline Expo och Bizkit inleddes med ett öppet och böljande spel där flera målchanser skapades. Hade inte de båda målvakterna Andreas Hagelin och Mikael Tell storspelat hade det inte stått 0-0 efter en kvart. Halvleken skulle få ett mål när Peter Arnesson fick se sitt luriga skott gå in mål till 1-0. FE har haft oflyt i år och hade inför denna match halkat ner till jumbo och hade dessutom ett underläge i paus. Under de första tio minuterna på den andra halvleken så hade man lite medflyt för första gången i år när laget vände 0-1 till 3-1. Först var Bizkit nära ett 2-0 mål när bollen studsade på mållinjen, var den över eller inte, ingen kunde se och domaren friade. Istället stod Ludvig Grimlund för ett klassmål minuten senare när han smällde in kvitteringen till 1-1 med ett skott i diagonal gavel. Nu tände FE till ordentligt och efter en halvtimme hade man som sagt gjort två mål till genom Mattias Bröms som styrde in speedkulan Jacob Andréns inspel och så spelade Niklas Anbratt fram Jonny Sotil till en kasse. Man kan aldrig slappna av när Martin Andreasson står på andra sidan nätet och med sju kvar spelade Fredrik Malmfält fram Andreasson till 2-3 och därmed har han gjort åtta mål i Serie A på fyra matcher. Peter Hedengran hade ett skott i utkanten av stolpen men 4-2 kom ändå minuten senare när Bröms nätade för andra gången efter en ny assist från Andrén. Mot slutet var Bizkit nära att på nytt hålla liv i matchen när David Andersson kastade sig och nickade i stolpen och returen dundrade Jörgen Lindqvist mot mål men en försvarare räddade på mållinjen. Med minuten kvar kunde Andrén göra förlösande 5-2 och därmed lämnade FE både jumboplats och kvalplats. Bizkit förlorade de två sista matcherna trots att man var med i matcherna men man ligger ändå fyra efter vårsäsongen.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS BRÖMS, FRONTLINE EXPO.