Serie A 7:e omgången 2012

Bizkit – DHL Reklam  6 – 1
B. Peter Arnesson 4, Fredrik Malmfält, Björn Ericsson. D. Pelle Ericsson.

Inledningen på matchen mellan Bizkit och DHL Reklam var relativt jämn och de båda målvakterna Andreas Hagelin och Peter Knutsson höll tätt. Efter dussinet minuter kunde Fredrik Malmfält göra 1-0 efter ett bra vänsterskott utanför straffområdet. När sedan Peter Arnesson slängde sig och fick på en perfekt volleyträff som gick över målvakten och in via den bortre stolpen, ja då gled matchen över till Bizkits sida och Arnesson kom in i ett stim som om han var ung på nytt. När krutröken lagt sig stod Bizkit som segrare med hela 6-1 och Arnesson hade svarat för hela fyra mål. Comebackande Björn Ericsson stod även för en strut liksom Pelle Ericsson för sitt DHL. Bizkit behåller sin fjärde plats medan DHL åkte ner under slutspelsstrecket.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, BIZKIT.

Frontline Expo – Dagens Nyheter  7 – 2
F. Jonas Henriksson 2, Jacob Andrén, Niklas Anbratt, Jhonny Sotil, Roger Tell, Glenn Andersson. D. Matthias Sånemyr, Mattias Wallenborg.

Frontline Expo hade skött sommarträningen på bästa sätt för hur kunde man annars förklara att de spelade så bra som de gjorde, speciellt i den första halvleken. Mycket duktiga Jacob Andrén dundrade in 1-0, Niklas Anbratt hade ett eget trollerinummer vid 2-0 och så spädde Jhonny Sotil på till 3-0 efter en kvart! Dagens Nyheter kämpade på och reducerade till 1-3 genom Matthias Sånemyr men det sista ordet i den första halvleken fick FE när måltjuven Jonas Henriksson satte dit 4-1. Alltid så duktige Roger Tell sköt 5-1 fem minuter in på andra och matchen var såklart körd. Sista kvarten böljade spelet fram och tillbaka utan någon direkt struktur och tillställningen slöt 7-2. Henriksson blev tvåmålsskytt och så fick även smokingliraren Glenn Andersson hamna i målprotokollet. Alltid framfusige Mattias Wallenborg hade en kanon stolpe ut och en stolpe in. FE har ett intressant lag på gång och det är alltid kul att se Peter Hedengran spela. Nu jagar de slutspel i den jämna tabellen.
MATCHENS LIRARE: JONAS HENRIKSSON, FRONTLINE EXPO.

TNS Sifo – AGO  1 – 4
T. Hendrik Christensson. A. Fredrik Sträng, Tomas Antonelius, Michel Gordin, Peter Waltre.

AGO:s gubbar slutar aldrig att förvåna. Idag inledde man höstsäsongen på bästa sätt mot ett ganska bra TNS Sifo. Fredrik Sträng gjorde behärskat 1-0 där ett vackert rull föranledde målet i den femte minuten. I slutet på den första halvleken smekte Fredrik Dahlin (grattis till papparollen) fram en passning till den 75:e före detta Allsvenska spelaren i form av Tomas Antonelius och han gjorde inget misstag. Där emellan vann TNS, anförda av Joacim Runholm, skotten men det flesta var från ¨blå linjen¨ och det är plockpotatis för en målvakt som Kristian Kaufmann. Med kvarten kvar ryckte Hendrik Christensson längs högerkanten och han slog in bollen framför mål varpå bollen tog på en försvarare och in, 1-2! Nu blev det liv i matchen igen och Runholm var igenom men Kaufmann räddade och istället för 2-2 så gjorde AGO 3-1 efter ett klassiskt mål från Michel Gordin. Han vred sig starkt förbi två man ute på vänsterkanten, avancerade in i banan och via den bortre stolpen satte han dit spiken i kista med sju kvar. Peter Waltre fastställde slutresultatet 4-1 och AGO är nu bara målskillnad från att vara serieledare. Att TNS Sifo är jumbo är konstigt med spelet de visar upp ibland, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMAN, AGO.

Mediakompaniet Mediaconnection – FC Scanorama  5 – 2
M. Johan Klasson 2, Andreas Lifbom, Jonny Månsson, Pehr Dunger. F. ?

Mediakompaniet Mediaconnection tog en viktig skalp när man besegrade FC Scanorama med de härliga fotbollssiffrorna 5-2. Andreas Lifbom bar sitt lag enligt Johan Petersen och var matchens bästa spelare. Johan Klasson svarade för två mål, medan Lifbom, Jonny Månsson och Pehr Dunger blev enmålsskyttar. Mer om matchen vet vi inte i skrivande stund eftersom det inte var någon mediabevakning på plats på grund av utlandsresa.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, MEDIEKOMPANIET MEDIACONNECTION

Tidningskungen – BOW reklam  2 – 0
T. Andreas Gustafsson, Rutger Lindqvist.

Redan 10 minuter innan avspark var det full aktivitetet på planen. Det vittnade om hög anspänning i toppmatchen mellan obesegrade BOW reklam och tredjeplacerade Tidningskungen. Det var Tidningskungen som startade bäst och Michael Eklund i BOW:s mål fick bekänna färg direkt. Matchen var i ett rasande högt tempo med i reklamseriemått mätt tuffa närkamper. Johan Hageus var ytterst nära att ge sitt lag ledningen med ett rungande skott i kryssribban. Där var inte Eklund med på noterna. BOW jobbade sig in i matchen anförda av skickliga Janne Berg och Lasse Åstrand. Precis när spelet jämnat ut sig slog Andreas Gustafsson till med ett lågt skott in vid stolpen efter fin pass från Jerry Månsson. Matchtid 10 minuter. Det präglade matchbilden lite grand då Tidningskungen backade hem och satsade på snabba omställningar. En sådant spelsätt passar Rutger Lindqvist. BOW var tvingade att ta skott utifrån, där Berg hade flera bra mörsare, men Niclas Hedberg i målet var alert under hela matchen. Tendensen höll i sig i andra halvleken även om tempot gick ner en aning och tyvärr även humöret hos vissa spelare. Roger Folkhage var stabil på backen och höll på att avgöra matchen i mitten av andra då han tog emot bollen på volley, lyfte den över motståndaren och drog till direkt men bollen gick över ribban. Vilket drömmål de kunnat bli. Istället var det skyttekungen Lindqvist som avgjorde det hela efter en fantastisk öppnande passning från Gustafsson. Lindqvist satte bara foten till bollen och så var det 2-0. BOW försökte in i det sista men Tidningskungen var omutliga och tillfogade därmed den första förlusten för BOW.
MATCHENS LIRARE: ROGER FOLKHAGE, TIDNINGSKUNGEN

Tössinger – Dandy Dots  5 – 1
T. Filip Bergman, Jon Persson, Niklas Nestlander, Kenth Bergman, Peter Holm. A. Jonas Andersson

Tössinger mönstrade en 11 man stark uppställning och fick bästa tänkbara start då Filip Bergman förvaltade en passning från Peter Lundborg redan i den 2:a matchminuten. Dandy Dots var lite yrvakna men kom in i matchen allt eftersom. De har ju en klasspelare i Jonas Andersson som efter 8 minuter hade ett gyllene läge på kvittering men Magnus Larsson avvärjde. På returen blev det lite av en krock mellan Larsson och Andersson där straff kunde varit på tapeten men domaren valde att fria då Larsson inte hann undan. Därefter hade Tössinger en fin period men Mathias Pirmann i målet räddade flertalet skott, bl a en läcker klack från Jon Persson. Andersson var sedan framme, rundade Larsson, hade vidöppet mål men slog bollen i stolpen. Matchen stod och vägde i halvtid. Tössinger öppnade sedan andra halvlek lika bra som den första då Persson pricksköt in 2-0. Dandy Dots gav inte upp och Bosse Eriksson hade ett jätteläge till reducering. I mitten av halvleken exploderade det i lägen och mål vilket avgjorde matchen. Först reducerade Andersson iskallt till 1-2 efter en läcker genomskärare av Ray Symes. Minuten senare höll sig Niklas Nestlander framme och gjorde 3-1 efter pass från Christian Bauer (mycket bra idag). Därefter dundrade Andersson bollen i kryssribban. Istället för 2-3 så kontrade Tössinger in 4-1 genom veteranen och genomtrevlige Kentha Bergman. Han tackade Peter Holm för passningen. Andersson, som inte hade marginalerna med sig denna match, kom sedan fri men Larsson gjorde en härlig parad. I nästa anfall, eller det var inget anfall, sköt Peter Holm in 5-1 fem meter in på egen planhalva. Bollen gick i en lagom hög och flack bana in strax under ribban. Vackert. Tössinger vann till slut välförtjänt men hade Dandy Dots haft lite medgång (läs; Jonas Andersson) hade det kunnat sluta med vinst för deras del. Trevlig match, gubbar!
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DANDY DOTS