Serie A 8:e omgången 2012

DHL Reklam – Mediekompaniet Mediaconnection  1 – 3
Fredrik Hilton. M. Andreas Lifbom, Kristoffer Willén, Ludvig Söderlind.

Idag kände vi igen Mediekompaniet Mediaconnection för de drog igång ett ruggigt tempo och anföll från alla vinklar. Det roliga var att DHL Reklam stod upp riktigt bra med backklippan och för dagen mycket duktiga Dick Carlsson i spetsen. När sista minuten av den första halvleken hade börjat ticka stod det konstigt nog fortfarande 0-0 på anslagstavlan. Den första halvleken bästa spelare, Robert Nordin, fick ett gyllene läge men bollen ville inte in så istället kontrade MM och Pehr Dunger lirade in till Andreas Lifbom som efter många om och men fick se sin styrning studsa in i mål med tio sekunder kvar. I den sjätte minuten av andra halvlek fick Kristoffer Wilén på ett skott som lite turligt hamnade i nätmaskorna, 2-0! DHL gav givetvis inte upp och hade en trippelchans till reducering men istället gick proppen ur i anfallet efter när Ludvig Söderlind, med de röda promenadskorna, gjorde 3-0 med sex kvar. Fredrik ¨Figge¨ Hilton hyfsade till siffrorna till 3-1 mot slutet.
MATCHENS LIRARE: DICK CARLSSON, DHL REKLAM.

Dagens Nyheter – Tidningskungen  2 – 3
Mattias Wallenborg, Eric Thorell. T. Rutger Lindqust 2, Jussi Kontinen.

Tidningskungen börjar verkligen hitta sitt vinnande spel inför slutspurten. Idag rullade man boll till varandra på ett imponerande sätt och spelarna rörde sig hela tiden. Det var Dagens Nyheter, som för övrigt hade ett fantastiskt försvarsspel, som tog ledningen med 1-0 genom Mattias Wallenborg efter ett genialt förarbete av debutanten Eric Thorell! Några minuter senare var kvitterat när Rutger Lindquist slog in sin egen retur till 1-1, som också blev halvtidssiffror. TK fick en smakstart på den andra halvleken när Jussi Kontinen skarvade in 2-1 på Jerry Månssons inspel. TK var det bättre laget men så länge inte trean kom så var det i allra högsta grad match där ute på plan. Efter en halvtimme dök den stora kvitteringschansen upp för DN när Jesper Olsson var igenom men Niklas Hedberg räddade. Med sju kvar fick vi se en fantastisk prestation från Lindquist när han tog emot bollen felvänd, vände på en fem öring och sköt 3-1 med sitt andra mål vilket också betyder fortsatt ledning i hela Reklamseriens skytteliga, starkt! DN gav inte upp och laget fick en indirekt frispark och alltid så duktiga Mats Saxer spelade bollen till formstarka Wallenborg som formligen dundrade bollen i stolpen i närheten av krysset. Med två kvar kom reduceringen ändå när Saxer slog in bollen framför mål och där dök Thorell upp och med en volley såg han till att slutminuterna blev gastkramande men TK höll undan och vann med 3-2.
MATCHENS LIRARE: ERIC THORELL, DAGENS NYHETER.

Dandy Dots – Bizkit  7 – 0
Birhan Akdag 3, Jonas Andersson 2, Alex Borchies, Bosse Eriksson.

Den första halvleken gick helt i grönvitt vilket är Dandy Dots färger. Jonas Andersson hade direkt ett skott i stolpens utsida och ett i ribban och över innan Birhan Akdag gjorde 1-0 i den femte minuten efter en fin passning från just Andersson. Det handlade mycket om Andersson i inledningen och han gjorde 2-0 efter tio, där skall Bosse Eriksson ha en stor eloge för sin ödmjukhet, han kunde lika gärna gjort målet själv. När så Alex Borchies lite turligt såg sitt gå in till 3-0 kändes saken klar trots att bara kvarten var spelad. Bizkit sprattlade emot lite i inledningen på andra för ett försök till närmande men 4-0 kom som ett brev på posten när Andersson nickade in Johan Gustafssons inlägg. Resten av matchen blev en lång transportsträcka i det tilltagande varma sensommarregnet och 4-0 blev till 7-0 efter mål av Akdag två (sammanlagt tre och åtta totalt, starkt) och så fick Eriksson smeka upp bollen i bortre krysset. Peter Arnesson kunde bara konstatera att, - att detta var deras bottennapp för i år. Man vann ju höstpremiären med 6-1, det svänger! DD går nu för slutspel och Magnus Lindblad höll nollan. Martin Andreasson var närmast med ett stolpskott.
MATCHENS LIRARE: BOSSE ERIKSSON, DANDY DOTS.

Frontline Expo – TNS Sifo  4 – 5
F. Roger Tell, Jacob Andrén, Niklas Anbratt, Ludvig Grimlund. T. Hendrik Christensson 2, Johan Aronsson, Joacim Runholm, Philip Kornmann.

Samtliga spelare på plan i matchen mellan Frontline Expo och TNS Sifo skall ha en eloge för en fantastisk offensiv, ett spel som åskådarna älskade och en spänning in i det sista med många fina mål som kronan på verket. När TNS tog ledningen med 1-0 kvitterade FE till 1-1 direkt och när FE tog ledningen med 2-1 så kvitterade TNS omgående. Det blev till sist TNS som fick gå till halvtidsvila med en 3-2 ledning efter mål av Hendrik Christensson (ass Joacim Runholm), Johan Aronsson (via en försvarare) och Christensson igen efter en vacker nick (perfekt hörna från Joakim Nordin). FE gjorde två genom Roger Tell (ass fantastiske Peter Hedengran) och Jacob Andrén (egen prestation). I början på andra kände de båda lagen på varandra och efter en halvtimme fick vi se tre mål på lika många minuter och så stod det 4-4! Niklas Anbratt körde ett eget race till det ena målet samt serverade bollen till målskytten Ludvig Grimlund vid det andra. Grymma Joacim Runholm svarade för TNS strut när han flög längs högerkanten och formligen tryckte in bollen lågt i den bortre burgaveln. Matchens slutminuter blev helt magiska. FE hade en gyllene trippelchans där bröderna Jhonny och Marco Sotil sköt varsitt närskott men Erik Blomkvist gjorde två idioträddningar varpå bollen gick ut till Anbratt som pricksköt mot krysset men Blomkvist låg som fantomen och boxade till hörna. Istället för ett 5-4 mål för FE, som även betytt en slutspelsplats så kontrade TNS och Philip Kornman kunde via stolpen göra 5-4 och det resultatet skulle innebära att man lämnade jumboplatsen. FE fick en kvitteringschans till men Grimlunds skott tog i ribban, vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: ERIK BLOMKVIST, TNS SIFO.

BOW reklam – Tössinger  5 – 3
B. Peter Kisfaludy 2, Jonas Goude, Lasse Åstrand, Anders Hammargren. T. Niclas Bergh 2, Peter Lundberg.

De två ärkerivalerna BOW reklam och Tössinger spelade en annorlunda match! Tössinger var decimerat med en spelare till att börja med och då tog BOW chansen att gå fram till en 3-0 ledning efter sju minuter. Peter Kisfaludy trivdes inne i straffområdet och spelade fram till högerbacken Jonas Goude (1-0), till den andra högerbacken Lasse Åstrand (2-0) och gjorde sedan själv 3-0 via stolpen efter pass från Christer Uhrlin. Det fjärde målet var på väg och matchen tycktes redan avgjord. Helst plötsligt, på bara en minut, så stod det 3-2 på anslagstavlan efter mål av Peter Lundberg och Niclas Bergh. Tössinger blev dessutom fullt lag och nu vände matchbilden totalt och Lundberg dundrade en vänster från långt håll i ribban, Kenth Bergman stötte bollen över ett öppet mål, Bergh träffade även han ribban och så sköt Christian Bauer i stolpen. Den andra halvleken var ett ställningskris och det var lika nära ett 4-2 mål som ett 3-3 dito. BOW kom tillbaka in i matchen och samtidigt som Tössinger tröttnade en aning när man inte fick utdelning och med nio kvar kunde Anders Hammargren stöta in 4-2 på Goudes geniala passning. Ytterligare en gång kom Tössinger tillbaka när Filip och Kenth Bergman serverade mycket duktiga Bergh bollen, 4-3. Med tre kvar satt till sist spiken i kistan när Kisfaludy gjorde sitt andra mål och slutsiffrorna skrevs 5-3.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM.

AGO – FC Scanorama  10- 0
A. Michel Gordin 5, Tomas Antonelius 2, Elias Karroum 2, Per Apelgren.

Hela Reklamseriens formstarkaste lag heter för tillfället AGO! Idag kom den sjunde raka segern i serien och man lekte sig fram till en TÖ (teknisk överlägsenhet) efter 5-0 i vardera halvlek. Matchen inleddes med ett vackert triangelspel mellan veteranerna Kent Svensson och Per Apelgren varpå Tomas Antonelius smekte upp 1-0 i krysset. Michel Gordin är i hysterisk form för närvarande och stänkte in hela fem mål, Antonelius bokfördes för två liksom för dagen pigga Elias Karroum (stal dock ett mål från Per Jonsén!). Per Apelgren satte även han ett och vilket flyt i steget Simon Thylander har! FC Scanorama inledde och avslutade med en man kort men de som var där krigade in i det sista och tio mål i baken är för stora siffror. Laget hade chanser men Kristian Kaufmann är lika stabil som hela laget och Serie A har nu fått nya serieledare (samma poäng och målskillnad men man har gjort fler mål) efter det att BOW toppat serien sedan i början på april.
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO.