Serie A 9:e omgången 2012

TNS Sifo – Bizkit  4 – 6
T. Hendrik Christensson 2, Joacim Runholm 2. B. Björn Ericsson 2, Martin Andreasson 2, Peter Arnesson, Adam Rådås.

Höstens svänggäng i Serie A är definitivt Bizkit. Idag spelade man en öppen match mot TNS Sifo och det var också TNS som gjorde det första målet. Joacim Runholm sköt ett bra skott i steget som Andreas Hagelin tippade till hörna och den följde varpå bollen till sist hamnade hos formstarka Hendrik Christensson, som i sin tur lugnt bredsidade in 1-0. Bizkit svarade med att kvittera omgående till 1-1 när Björn Ericsson slog in en retur och i anfallet efter chippade Martin Andreasson in 2-1 och då hade matchuret tickat iväg till fyra minuter! Bizkit var nu riktigt på gång och gick även för 3-1 men lika nära ett 2-2 mål var Jonas Bergman som träffade stolpen. Med tio sekunder kvar till halvtid gjorde Ericsson sitt andra mål till 3-1 efter en fin passning från Peter Arnesson. I den andra halvleken var TNS tvungna att gå på storoffensiven varpå Bizkit ställde om från försvar till anfall på ett mycket bra sätt. Man formligen kontrade sönder sina motståndare och efter en halvtimme stod det helt plötsligt 6-2. TNS stack emellan med ett mål av Christensson. Arnesson hade en nick i ribban men istället för 7-2 så svarade Runholm för två snabba mot slutet så att det hela slutade 6-4. Andreasson blev tvåmålsskytt medan Arnesson och Adam Rådås satte dit varsitt. Bizkit har haft siffror som 6-1, 0-7 och nu 6-4, det svänger! Vilket härligt sensommarväder det bjöds på idag.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN ERICSSON, BIZKIT.

Mediekompaniet Medieconnection – Dagens Nyheter  1 – 2
M. Rikard Fredricson. D. Simon Lindberg, Pontus Björnström.

Troligtvis fick vi se uppleva sommarens sista suck i och med 18 grader varmt och solsken. Vi fick även uppleva en skräll när Dagens Nyheter lämnade både jumboplatsen och kvaldito efter en meriterande seger över Mediekompaniet Mediaconnection. Det började annars med att Andreas Lifbom tog sats från mittcirkeln och i högsta fart störtade han mot målet. Han sprang ifrån halva laget och sköt ett bra skott som David Balsam räddade varpå Rikard Fredriksson rakade bollen över det halvöppna målet på returen. DN var inte heller ofarliga då Mats Saxers frispark låg och dansade på mållinjen vid ett tillfälle och vid ett annat läge spelade DN mycket bra där Simon Lindbergs skott gick strax utanför. MM hade sedan en bra period och vid minst två tillfällen räddade Balsam mirakulöst. Precis när vi skulle skriva in 0-0 som halvtidsresultat fick vi se ett klassmål. Lindberg chippade bollen över en back och drog till på halvvolley, 1-0 till DN! Det otroliga var att i början på andra höll Lindberg på att upprepa sin bedrift när han chippade bollen över backen igen men denna gång gick halvvolleyn i stolpen. Istället för 2-0 så jobbade Jonny Månsson fram bollen som till sist hamnade hos Fredriksson och så var det kvitterat till 1-1. Resten av matchen var ett ställningskrig där vilket lag som helst kunde avgöra men med sex kvar sköt Pontus Björnström ett överraskande skott som smet in till 2-1. DN försvarade sig sedan bra under slutsekunderna och tog en viktig skalp.
MATCHENS LIRARE: DAVID BALSAM & SIMON LINDBERG, DAGENS NYHETER.

AGO – BOW reklam  1 – 0
Elias Karroum.

Med tre omgångar kvar fick vi se en så kallad äkta seriefinal mellan de två flaggskeppen AGO och BOW reklam. Lagen hade samma poäng, samma målskillnad men AGO hade gjort fler mål. Matchen var bra från början och ganska jämn men ju längre halvleken led så tog BOW över anförda av första halvlekens bästa spelare, Kristoffer Junegard. Det var också han som inledde bombardemanget mot Kristian Kaufmann med att skjuta en klockren stolpe. Sedan slog Thomas Nyström in bollen framför mål och kämpen Anders Hammargren stötte den över från nära håll. Sedan så presenterade sig den 77:e f.d. Allsvenska fotbollspelaren i Reklamserien genom tiderna, Pierre Edström (några inhopp) med att skjuta en kanon ribba över och han sköt även ett närskott i utsidan av stolpen. Vad var då naturligare än att AGO tog ledningen på deras första riktigt heta målchans när Elias Karroum snappade upp ett försvarsslarv, slog bollen till Simon Thylander som i sin tur ryckte ner till korlinjen och passade in bollen i straffområdet och där kom Karroum farande bakifrån och krutade in ledningsmålet 1-0 med minuten kvar till paus. I den andra halvleken var det ett långt ställningskrig och slutsekunderna blev dramatiska. Peter Waltre sköt en kanon i ribban med tio sekunder kvar, bollen flög ut mot mittlinjen där den skickades vidare till Edström, som fick på en halvträff varpå bollen letade sig i stolpen. Hammargren störtade fram på returen och en AGO spelare räddade på mållinjen i matchens sista tiondel, vilken dramatik! AGO behåller serieledningen, bra match gubbar!
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER JUNEGARD, BOW REKLAM.

Frontline Expo – Tidningskungen  2 -10
F. Peter Hedengran. Håkan Tranér. T. Rutger Lindquist 5, Marcus Bågenvik, Jimmy Thurby, Jerry Månsson, Andreas Bergvall, Jussi Kontinen.

Efter dussinet minuter ledde formstarka Tidningskungen med tre mål. 1-0 Rutger Lindquist, 2-0 Rutger Lindquist och 3-0 Rutger Lindquist. Känns scenariot igen! Det första målet var av klass, det andra sköt han via en försvarare och det tredje sköt än en gång via en försvarare och via stolpen. Snacka om måltjuv! Resten av matchen präglades av denna inledning på matchen och 4-1 i halvtid blev till 6-2 efter en halvtimme och faktiskt hela 10-2 efter 18 minuter och en TÖ (teknisk överlägsenhet), det var dock några mål för stort. Rulle gjorde ytterligare två mål, en i öppet mål och en blev han träffad på låret och in!!!!! Därmed är han uppe i 20 strutar. De andra spelarna fick dela på smulorna och det var Marcus Bågenvik (bra brytning och skott i krysset), Jimmy Thurby (bra träff), Jerry Månsson, Andreas Bergvall och Jussi Kontinen. Frontline Expo var lite tafatta över hela planen i försvarsspelet men Peter Hedengran gjorde ett snyggt mål liksom Håkan Tranér.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, TIDNINGSKUNGEN.

Tössinger – DHL Reklam  2 – 0 (WO)

Dandy Dots – FC Scanorama  2 – 2
Jonas Andersson, Fredrik Karlsson. F. Ola Gustavsson, Viktor Engström.

Ingen matchkommentar har skrivits och heller ingen matchens lirare har utsetts.