Serie A 11:e omgången 2012

BOW reklam – Bizkit  2 – 2
BOW.
Kristoffer Junegard, Anders Hammargren. Bi. Adam Rådås, Björn Ericsson.

BOW reklam drog upp ett grymt tempo den första kvarten och tryckte tillbaka Bizkit men Andreas Hagelin storspelade i målet och när bollen gick förbi honom stod Jörgen Lindqvist på mållinjen och räddade när Mårten Yrmark sköt. Efter dussinet minuter spelade Peter Kisfaludy vägg med Kristoffer Junegard som elegant lobbade in 1-0. Bara två minuter senare kom även 2-0 genom Anders Hammargren som vände bort en spelare och smällde in bollen på hans eget sätt. I detta läge på matchen såg BOW ut som det segrande laget. I år skall man aldrig räkna bort Bizkit och i slutet på första halvlek kunde Adam Rådås reducera till 1-2. I och med det målet kom BOW av sig en aning samtidigt som Bizkits höjde sitt spel och med tretton minuten kvar till slutsignalen kom även 2-2 när Björn Ericsson bredsidade in David Anderssons perfekta passning. Mot slutet var BOW närmare ett segermål och ett sådant var vi beredda att anteckna när Junegard hittade Kaj Eskelinen vid den bortre stolpen men Hagelin gjorde en Gordon Banks räddning. Bizkit hade även de en del farligheter. Båda lagen kan se fram emot ett slutspel.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, BIZKIT.

Tössinger – FC Seasons  8 – 1
David Nordbeck 2, Filip Bergman 2, Jon Persson, Niklas Nestlander, Peter Törnqvist, Adam Stevens. F. Pål Åsberg.

Förutsättningarna inför matchen mellan Tössinger och FC Scanorama var glasklara. För Tössingers del var det storseger som gällde om Dandy Dots även de skulle vinna sin match eftersom de har tre måls bättre målskillnad. För Scanorama vore en poäng bra och en seger skulle innebära att de lämnade jumboplatsen eftersom de två lagen ovanför i tabellen möttes inbördes. Tössinger startade med full offensiv och Per Olsson fick göra många spektakulära räddningar där räddningen på Jon Perssons friläge var den vassaste och så hade han ribban med sig när Filip Bergman nickade. I den tolfte minuten kunde han inte hindra Persson från att göra 1-0. Efter en kvart kom även 2-0 genom Niklas Nestlander på nick. Scanorama var inte dåliga utan skaffade sig en trippelchans men Magnus Larsson i målet räddade mirakulöst. Den efterföljande hörnan nickade Kalle Schröder vidare till Pål Åsberg som nickade in reduceringen 2-1. Tössinger hade ett sparkapital till den andra halvleken i David Nordbeck och han började med att prickskjuta diagonalt kryss med en riktig projektil till 3-1. Med tretton minuter kvar kom sedan matchavgörande 4-1 genom Nordbeck igen. Då gav Scanorama upp defensiven för man var ju tvungna att satsa allt framåt och laget kom i några farliga attacker som dock inte resulterade. Istället kunde Tössinger kontraslå och under de sista åtta minuterna gick man från 4-1 till hela 8-1. Frågan är om det räcker, Reklamserien arrangörer tror det!
MATCHENS LIRARE: DAVID NORDBECK, TÖSSINGER.

AGO – Frontline Expo  3 – 2
Simon Thylander 2, Tomas Antonelius. F. Rickard Sölvstedt 2.

AGO dök upp med hela 14 spelare (inklusive tre f.d. A-landslagsspelare) där två visste att de inte skulle spela men det var där omklädda ändå, mycket starkt! Hade det inte varit för de två duktiga målvakterna Kristian Kaufmann och Mikael Tell så hade det inte stått 0-0 efter tio minuter. Pär Askerstam hade två lägen där det ena skottet gick utanför och det andra gjorde Kaufmann en suverän räddning på och skall man tala om räddningar så var den av högsta klass när duktiga Roger Tell nickade mot stolproten. I den tionde minuten kunde Tomas Antonelius påpassligt göra 1-0. Det var ett bra spel där ute och det var även ett ställningskris men när Simon Thylander gjorde 2-0 efter en halvtimme efter fint väggspel med Michel Gordin, ja trodde vi det var spiken i kistan. Det blev match igen bara minuten senare när Rickard Sölvstedt dundrade in 2-1 i nättaket. Frontline Expo fick nu ny energi men den släcktes med tre kvar när Thylander gjorde sitt andra mål till 3-1. AGO slutar tvåa och FE hänger kvar i Serie A, kul!
MATCHENS LIRARE: SIMON THYLANDER, AGO.

Mediekompaniet Mediaconnection – Tidningskungen  2 – 5
Pehr Dunger, Johan Klaesson. T. Andreas Bergvall 2, Rutger Lindquist 2, Jimmy Thurby.

Reklamserien lyfter på hatten för årets seriesegrare Tidningskungen! Vi lyfter även på hatten för hela sela seriens skyttekung Rutger Lindquist, som borde skriva en bok om hur man gör mål när man inte ens har en målchans. Tyvärr är det ju ¨bara¨ äran att vinna serien för nu börjar ju det härliga slutspelet. Däremot får man en gynnsammare lottning som etta. Redan i den första minuten blev Andreas Bergvall berövad en straffspark. En ouppmärksam domare såg inte om fällningen var precis utanför, på linjen eller strax innanför. Eftersom det var lagkaptenen Johan Petersen som var den skyldige så friades det och det blev bara frispark vilket givetvis var fel. I den tionde minuten fick vi se två snabba mål där först Pehr Dunger gjorde 1-0 för Mediekompaniet Mediaconnection. Ett mål som Bergvall kvitterade till 1-1. I slutminuten på första sköt Johan Klaesson ett skott som via stolpen och målvaktens rygg rullade in till 2-1 för MM. En pigg Bergvall avslutade med att skjuta en frisparkskanon via ribban och över. I den andra halvleken vände TK 1-2 till en stark 5-2 seger och redan efter 30 sekunder hittade Marcus Bågenvik en stickare som gick fram till Lindquist som med ryggen mot målet klackade in 2-2. Det stod sedan och vägde och var lika nära ett mål från bägge sidor men med sju kvar så gjorde Lindquist ett typsikt ¨Rulle¨ mål som vi numera får döpa sådana mål till i Reklamserien. Det är studs hit och studs dit och så hade han gjort sitt 22:a för säsongen! MM tvingades nu flytta fram sina positioner varpå TK svarade med att kontra in både 4-2 med tre kvar genom en kanon från Jimmy Thurby (ass Rulle) och 5-2 genom Bergvall igen. Thurby hade även en volleykanon i stolpens insida så TK vann rättvist till sist.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LENNHAGEN, TIDNINGSKUNGEN.

DHL Reklam – TNS Sifo  3 – 5
Michael Björling, Robert Nordin, Stefan Tengvall. T. Johan Aronsson 2, Jonas Bergman, Oskar Axelsson, Joacim Runholm.

När DHL Reklam och TNS Sifo möttes så var allt upplagt för en thriller där det segrande laget skull spela kvar i Serie A och där det förlorande laget måste kvala sig kvar den 23 oktober med matchstart 06.00 mot tvåan i Premier league! För TNS räckte det även med ett kryss. Det finns drömstarter och så finns det DRÖMSTARTER! Det blev den sistnämnda för trots att TNS centrade så gjorde DHL 1-0 redan efter 10 sekunder genom Michael Björling! I den andra minuten slog dessutom Robert Nordin till med ett 2-0 mål. I och med att TNS reducerade i den sjunde minuten genom Johan Aronsson efter en mäktig frispark så blev det full fart från deras sida och DHL räddades av att halvtidssignalen ljöd dussinet minuter senare. Men TNS var som sagt på gång och när klockan tickat iväg 45 sekunder av andra halvleken så slog laget till med ett riktigt Barcelona-anfall där Joacim Runholm, Oskar Axelsson och Aronsson spelade fram bollen till Jonas Bergman som smekte in 2-2 i krysset. Fem minuter senare spelade Axelsson fram Aronsson varpå vändningen från 0-2 till 3-2 var ett faktum. DHL gav inte upp utan kvitteringen till 3-3 kom bara minuten senare när Ronnie Hellberg drog på en volley som det blev retur på och den slog Stefan Tengvall in. Nu fick DHL tillbaka sin energi och det var ett mäktigt ställningskrig där ute på plan. När sex minuter återstod slog klippan Axelsson till med ett avgörande 4-3 mål. Nu måste DHL göra två mål och det mäktade man inte med för istället kunde TNS kontra in 5-3 genom Runholm. TNS spelar nästa år i Serie A för tredje året i rad och kan även se fram emot en semifinal i cupen på måndag medan DHL måste kvala, fortsättning följer i vargatider.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ARONSSON, TNS SIFO.

Dagens Nyheter – Dandy Dots  4 – 1
DN.
Eric Thorell 2, Jesper Olsson, Simon Lindberg. DD. Jonas Andersson.

För Dandy Dots gällde bara en sak, seger med fem mål och laget går till slutspel. Dagens motståndare, Dagens Nyheter hade bara ¨äran¨ att lira för och det gjorde de med bravur. Det var DN som hade matchens första målchans när bollen låg på eller över linjen. Domaren var skymd och friade men bollen var nog inne kändes det som efteråt. DN gjorde dock 1-0 efter en kvart när för dagen duktiga Jesper Olsson lyfte in bollen i nättaket. Minuten senare kvitterade Jonas Andersson till 1-1 som också blev halvtidsresultat. DD var ju tvungna att gå på offensiven och det uppstod kontringslägen för DN lite titt som tätt och bägge lagen hade fina lägen för ett ledningsmål. Med tretton minuter kvar sköt planens bästa spelare, Eric Thorell, ett överraskande skott från egen planhalva, nära mittlinjen, rätt i mål och DN var i ledning med 2-1. Bara tre minuter senare spelade Thorell vägg med Simon Lindberg och så stod det 3-1. DD var givetvis borta från slutspelet i detta läge av matchen och i matchens absolut sista sekunder var det Lindbergs tur att spela vägg med Thorell så att slutsiffrorna skrevs till 4-1. DN kom på en hedrande sjunde plats i tabellen, två poäng från slutspel. DD kan trösta sig med en semifinalplats i cupen på måndag.
MATCHENS LIRARE: ERIC THORELL, DAGENS NYHETER.