Slutspel 2012 - Final

Tössinger – Tidningskungen  5 – 3
Tö. Niclas Bergh 3, Filip Bergman 2. Ti. Anders Lennhagen, Rutger Lindqvist, Marcus Bågenvik.

Seriesegrarna Tidningskungen mot titelförsvararna Tössinger, ja det var frågan? Tössinger hade en formtoppad forward i form av Niclas Bergh som nästan var helt omänskligt vass under den första kvarten. Bergh var igenom direkt men Niklas Hedberg räddade, Peter Törnqvist spelade elegant fram Bergh men styrningen från nära håll gick över. Sedan gick det bättre och på fem minuter gjorde Bergh 1-0, 2-0 och hela 3-0! TK stack emellan med en reducering till 3-1 genom Anders Lennhagen på straff sedan Andreas Bergvall fällts men med 15 sekunder kvar till pausvilan slog Filip Bergman in 4-1, vilken halvlek av Tössinger. TK var givetvis beroende av ett snabbt reduceringsmål och det fick man när galans priskung Rutger Lindquist styrde in 4-2 på Jerry Månssons passning och när Marcus Bågenvik fick se sitt skott från ganska långt håll leta sig in i mål till 4-3 med nio minuter kvar, ja då var det match igen. TK gick för en kvittering men Tössinger försvarade sig utmärkt och tiden den gick. Mot slutet tryckte man fram nästan allt folk varpå Jon Persson kontrade samt spelade fram tvåmålsskytten Bergman till segermålet 5-3. Reklamserien gratulerar Tössinger som trots alla odds som var emot dem under seriespelet försvarade titeln, starkt! TK kan se tillbaka på en mycket bra säsong.
MATCHENS LIRARE: NICLAS BERGH, TÖSSINGER.