Slutspel 2012 - Kvartsfinaler

Bizkit – Mediekompaniet Mediaconnection  4 – 6
B. David Andersson 2, Peter Arnesson, Martin Andreasson. M. Johan Sund 3, Andreas Lifbom 3.

I förra veckan möttes just Bizkit och Mediekompaniet Mediaconnection i cupsemifinalen och den gången vann Bizkit en målsnål match med 1-0. Dagens drabbning hade en helt annan karaktär. Redan efter 10 sekunder testade Andreas Lifbom Andreas Hagelin med ett skott men han räddade med en TV-räddning. När matchuret tickat i väg till en minut kastade Jörgen Lindqvist ett långt inkast som Peter Arnesson skulle skarvnicka om han inte hade fått en knuff i ryggen. Domaren behövde inte fundera på om de var straff eller inte för David Andersson dök upp vid bortre stolpen och rakade in 1-0. Åtta minuter senare var det även dags för 2-0 när Peter Arnesson liggande fick in Adam Rådås stolpretur med någon del av kroppen. Precis när man gick och funderade hur Bizkit hade hittad nyckeln till att stoppa MM i vanliga fall fantastiska offensiv (inget insläppt på 52 minuter) så hände något helt oväntat. På fyra minuter gick MM från 0-2 till 3-2! Först klackade Johan Sund elegant in 1-2, sedan löpte Lifbom över hela planen samt hårt trängd fick han in bollen till Sund som stötte in 2-2 varpå Lifbom körde ett solo som avslutades med ett bra skott i gaveln till 3-2, vilken vändning! I början på den andra halvleken fick verkligen MM en drömstart när hattrickmannen Sund (vilken fantastisk fotbollspelare) tryckte in en retur efter Claes Andbergs skott redan efter 30 sekunder. Efter två minuter utnyttjade matchens lirare, Lifbom, ett försvarsslarv till 5-2. Då kändes matchen avgjord men Bizkit gav sig inte och i den fjärde minuten reducerade Andersson till 5-3. Under den sista kvarten tvingades givetvis Bizkit på storoffensiven för nästa mål var av yttersta vikt för resten av matchen, 5-4 eller 6-3 var frågan? MM kom i den ena kontringen efter den andra och Lifbom, Andberg och Lifbom igen hade fina möjligheter men antingen stod Hagelin i vägen eller så gick bollen strax utanför eller över. Med sju kvar kom nådastöten när dagens andra hattrickman, Lifbom rättvist gjorde 6-3. Att Martin Andraesson fastställde slutresultatet 6-4 var bara en formsak och fick oss en tanke att Stockholm Open börjar idag. Bizkit kan se fram emot cupfinalen medan MM har en chans till att äntligen få uppleva en finaldag, - som Lifbom uttryckte sig, fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LIFBOM, MEDIEKOMPANIET MEDIACONNECTION.

BOW reklam – Tössinger  8 – 9 (straffar, full tid 2-2)
B. Hasse Pettersson, Anders Hammargren. Straffmål: Kaj Eskelinen, Lasse Åstrand, Kristoffer Junegard, Christer Uhrlin, Anders Hammargren, Peter Kisfaludy. T. Niklas Nestlander, David Nordbeck. Straffmål: Peter Lundberg, Niclas Bergh, David Nordbeck, Peter Törnqvist, Niklas Nestlander, Christian Bauer, Mathias Tauberman.

Tack vare att Tössinger rest sig på nio flera gånger om denna säsong möttes de regerande mästarna de regerande cupmästarna BOW reklam redan i kvartsfinalen, och vilken drabbning det blev. Matchen innehöll allt en fotbollsmatch skall innehålla. Redan när sju minuter var spelade hade oerhört pigga Kaj Eskelinen varit igenom hela tre gånger. Först klackade Anders Hammargren fram bollen till Eskelinen men Magnus Larsson gjorde en fantastisk fotparad på friläget, sedan gjorde han en till fotparad och vid den tredje chansen rullades bollen strax utanför. Däremellan hade Christian Bauer i vänsterbacksläge slagit ett perfekt inlägg och på högerkanten kom Niklas Nestlander farande som Juantorena och han nickade i ribban. I den trettonde minuten tog Tössinger ledningen efter ett fantastiskt fotbollsmål. Filip Bergman stod i högererbacksläge djupt nere på egen planhalva, längs vänsterkanten kom Jon Persson farande och stod för en grym nedtagning varpå han slog ett perfekt inlägg som Nestlander nickade in i mål till 1-0. Efter det målet stannade offensiven från bägge gängen av lite men fem minuter in på den andra rundan var Eskelinen Hockeystraffs fri men Herr Larsson stod för en ny helt grym fotparad. Efter en halvtimme hittade Kristoffer Junegard fram med en boll till Hasse Pettersson, som tog emot den, tog det lugnt och dundrade upp den i ribban och in och ett öronbedövande jubel utbröt från BOW:s spelare, 1-1! Bara tre minuter senare utbröt kalabalik inne i BOW:s straffområde och bollen for fram och tillbaka och helt plötsligt låg en Tössinger spelare på marken med en arm höjd i skyn, det var David Nordbeck som hade fått bollen på klacken och den studsade in, 2-1 för Tössinger. De sista fyra minuterna går nog till historien som de mest spektakulära i en kvartsfinal i Reklamseriens historia. Först var Peter Kisfaludy igenom, han hade tidigare sagt när han satt på bänken, att han skulle runda målvakten om han fick läget. Det gjorde han inte för Larsson räddade, minuten senare nickade Niclas Bergh i ribban och ytterligare 30 sekunder senare spelade Kisfaludy fram Thomas Hvidfeldt som stod fri vid bortre stolpen och skulle bara stöta in den i ett öppet mål men Larsson gjorde en räddning som inte finns på kartan! Med minuten kvar hade Junegard en språngnick från ganska nära håll men bollen gick över ribban. 20 sekunder före full tid skarvade Bergh en boll i utsidan på stolpen, BOW spelade upp bollen som hamnade hos Eskelinen på vänsterkanten och han fick in bollen framför mål och där stod Hammargren och stötte in 2-2, domaren tittade på klockan, 20.00!!! Vilket drama och straffar fick tillgripas, BOW vann lotten och valde att inleda enligt följande: Kaj Eskelinen 1-0, Peter Lundberg 1-1, Lasse Åstrand 2-1, Niclas Bergh 2-2, Hasse Pettersson (i stolpen), Filip Bergman (Henrik Strömblad räddade), Kristoffer Junegard, 3-2, David Nordbeck 3-3, Christer Uhrlin 4-3, Peter Törnqvist 4-4 och nu fick sudden straffar avgöra och när spelarna gick fram för att skjuta fick de höra lite¨ trash talk¨, men det var med glimten i ögat och innanför ramarna för Reklamserien. Anders Hammargren 5-4, Niklas Nestlander 5-5, Peter Kisfaludy 6-5, Christian Bauer 6-6, Thomas Nyström (Magnus Larsson räddade) och fram steg lagkaptenen Mathias Tauberman och avgjorde dramat med sitt 6-7 mål och sammanlagt blev det 9-8 till Tössinger, grattis! BOW föll med flaggan i topp och har spelat klart för i år.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LARSSON, TÖSSINGER.

Tidningskungen – Lokaltidningen Mitt i  9 – 2
Johan Hageus 2, Jerry Månsson 2, Jussi Kontinen 2, Andreas Bergvall, Andreas Gustafsson, Rutger Lindquist L. Andreas Andersson 2.

Seriesegrarna i Serie A, Tidningskungen, var för bra för tvåan i Premier League, Lokaltidningen Mitt i, som hade oturen att få sena återbud och var tvungna att genomföra matchen med decimerat manskap. LMI stod upp första kvarten eftersom Andreas Andersson sköt 1-0 och hade ett friläge till 2-2 men när 3-1 kom var det bara TK för hela slanten och halvtidssiffrorna skrevs till 5-1. TK slog av på takten i den andra halvleken och tog t.o.m. ut en spelare vid ställningen 7-1 så att de kunde byta två ¨femmor¨. Matchen slöt 9-2 och Jerry Månsson, Johan Hageus och Jussi Kontinen svarade för två mål vardera medan Andreas Bergvall, Andreas Gustafsson och Rutger Lindquist bokfördes för ett mål. Andersson blev till sist tvåmålsskytt för LMI, som har en match kvar, kvalmatchen till Serie A den 23 oktober kl. 06.00. TK spelar semi på fredag mot Mediekompaniet Mediaconnection.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HAGEUS, TIDNINGSKUNGEN.

AGO – FC Viasat Sport  2 – 1
Michel Gordin 2. F. Gustav Lundström.

AGO kom som bekant tvåa i Serie A och dominerade där under en lång period då man tog åtta raka. Premier Leagues suveräna seriesegrare, FC Viasat Sport, hade en liknande säsong och frågan var hur de skulle klara sig idag. Svaret blev bra, men AGO var det bättre laget i den första halvleken och gick till halvtidsvila med en 1-0 ledning efter det att Michel Gordin träffat hjulet inne i målet. I början på andra halvlek ökade AGO på sin ledning till 2-0 när Gordin fick se sitt inspel gå i mål via en motståndarförsvarare. AGO gick även för 3-0 och pigge Gordin fick ett jätteläge men bollen gick strax utanför diagonal stolpe. Istället kom en reducering efter en halvtimme till 2-1 när Gustav Lundström ryckte på högerkanten och smällde in bollen. Nu fick VS en energikick och jagade även en kvittering och hade några bra lägen och speciellt när Per Tellander hittade Daniel La Placa med en genial genomskärare, ja då trodde vi på mål, men direktskottet gick utanför. Till slut höll AGO undan med blotta förskräckelsen och spelar semi på fredag. För VS del tog äventyret slut idag men man kommer att klara sig mycket bra i Serie A nästa år, välkommen åter!
MATCHENS LIRARE: MICHEL GORDIN, AGO.