Slutspel 2012 - Semifinaler

Tössinger – AGO  3 – 0
T. Peter Lundberg 3.

Den första semifinalen mellan Tössinger och AGO blev jämn, tuff, emellanåt lite grinig, dramatiskt och så fick vi en hjälte, precis som det skall vara. Det stod 0-0 efter den första halvleken, 0-0 efter en halvtimme och fortfarande 0-0 när matchuret visade fyra minuter kvar. Dittills hade båda lagen haft likartade målchanser där det mest var inspel som farligt skarvades som när Tössinger träffade stolpen vid ett tillfälle i första halvlek. I den andra halvlekens inledning träffade Peter Lundberg stolpen igen. Efter 29 minuter fick AGO:s Peter Waltre på en kanonträff men Mattias Andersson fick fingerspetsarna på bollen som tog i insidan på stolpen och ut. Både i den första och i den andra halvleken räddade spelare från Tössinger dessutom bollen på mållinjen, ja det var helt jämnt. Precis när folk började fråga om i vilket mål straffarna skulle slås så slog Filip Bergman ett inlägg mot den bortre stolpen och där dök Lundberg upp och stötte in förlösande 1-0. AGO måste ju nu givetvis satsa allt offensivt och Stefan Andersson fick den stora chansen men skottet träffade ribban. Bollen hamnade i Tössingers ägo och de kontrade blixtsnabbt varpå Jon Persson serverade Lundberg bollen och han rakade in den i mål så istället för 1-1 stod det 2-0 med två minuter kvar, ridå! Av bara farten upprepades bedriften igen under slutminuten, Persson lirade vackert fram Lundberg som på tre minuter svarade för ett äkta hattrick, vilken hjälte! Tössinger får nu chansen att försvara sin titel medan AGO har spelat klart för säsongen, bittert!
MATCHENS LIRARE: PETER LUNDBERG, TÖSSINGER.

Tidningskungen – Mediekompaniet Mediaconnection  3 – 2
T. Jussi Kontinen, Jerry Månsson, Johan Hageus. M. Andreas Lifbom, Johan Sund.

Även i den andra semifinalen blev det jämnt, tufft, emellanåt lite grinigt och mycket dramatiskt. Frågan var om Mediekompaniet Mediaconnection äntligen skulle nå ända fram till en final och frågan var också om seriesegrarna Tidningskungen skulle orka stå emot utmanarnas offensiv. MM fick en bra start när Johan Holmberg hittade fram med en boll till Andreas Lifbom som gjorde 1-0 i den tredje minuten. Efter ett ställningskrig i några minuter fick Anders Lennhagen till en riktig kanon men Max Eriksson gjorde en bejublad reflexräddning. Några minuter senare tog Jussi Kontinen tag i bollen i vänsterbacksläge och drev bollen diagonalt över hela banan och avslutade med att kvittera till 1-1, vilken solorusch! Tre minuter innan halvtidsvilan så gjorde Johan Sund ett typiskt Sundmål när han drev bollen över hela planen och trots att han var mycket hårt trängd fick han i väg ett skott som satt i bortre stolpen och in, 2-1. Det kändes lite att skall det ske, så skall de ske nu för MM att nå finalen. I början på andra halvlek hade TK sin bästa period i matchen och Lennhagen fick se sitt inspel gå stolpe ut, Jerry Månsson kontraslog och rullade in 2-2, Lennhagen som var pigg värre dundrade ett skott i ribban och så sköt Johan Hageus in 3-2, vilken vändning. Däremellan var Ludvig Söderlind nära att göra ett mål men skottet gick utanför. Efter att MM hämtat sig en smula bröt sig Sund igenom igen på vänsterkanten och fick till ett bra skott men Niklas Hedberg gjorde en grym fotparad. De sista åtta minuterna var ett drama och till sist höll TK undan och får spela final på tisdag medan MM fortfarande har finalspöket kvar.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LENNHAGEN, TIDNINGSKUNGEN.