BOW reklam – Mediekompaniet Mediaconnection  3 – 1
Hasse Pettersson, Kaj Eskelinen, Christer Mattiasson. M. Johan Sund.

Ettan och tvåan i Serie A, nämligen BOW reklam och Mediekompaniet Mediaconnection, möttes redan i 8-delsfinalen. Inledningen på matchen blev tuffare, hetsigare och lite mer gnällig (det sistnämnda stod mestadels BOW för). Efterhand blev det bättre och i mitten på halvleken hade BOW en mycket bra period när först formstarka Kaj Eskelinen chippade bollen över målvakten men en försvarare räddade på mållinjen. Minuten senare sköt Hasse Pettersson via en försvarare 1-0. Ytterligare en minut senare så gjorde Eskilinen även 2-0. MM tog nya tag i början på andra halvlek och Kristoffer Willén fick tag på bollen vid kortlinjen, var den över linjen eller inte? Domaren friade och bollen gick till Johan Sund som tryckte in 2-1, hur bra är den karln! I anfallet efter var 2-2 nära när debutanten och den ¨gamla pojklandslagsspelaren¨ Erik Möller kom farande och han fick iväg ett bra skott i steget men Henrik Strömblad gjorde en fantastisk räddning och tippade bollen till hörna. Nu var MM på gång och Andreas Lifbom föll på väg ut ur straffområdet men det var mycket folk efter en hörna och domaren friade mot dem denna gång istället. BOW reklam hade två före detta Allsvenska skyttekungar på plan i dag. Christer Mattiasson, som dessutom såg rapp ut, är den 81:a i ordningen att debutera i Reklamserien. Han spelade vägg med Patrick Ekwall och så var slutresultatet 3-1 spikat. En bra match som vann BOW rättvist vann men räkna inte ut MM i fortsättningen. Ska de nå sin första final någonsin? Eskelinen har aldrig varit mer tränad i Reklamseriesammanhang än nu, vilken teknik och touch samt vilket spelsinne!
MATCHENS LIRARE: KAJ ESKELINEN, BOW REKLAM.

TNS Sifo – Aftonbladet  8 – 3
T. Mathias Friman 3, Johan Aronsson 2, Joacim Runholm 2, Jonas Bergman. A. Emil Andersson, Pontus Carlgren, Thomas Hanusek.

Premier League-laget Aftonbladet inledde bra mot Serie A motståndet TNS Sifo. Om inte Erik Blomkvist storspelat i målet inledningsvis hade AB varit i ledningen med mer än de 1-0 de fick med sig från de första tio minuter efter mål av Emil Andersson. Efterhand kom TNS tillbaka in i matchen med stormsteg och Johan Aronssons inspel rensade Pontus Ogebjer i egen stolpe, bollen gick ut men kom tillbaka blixtsnabbt och då kom kvitteringen till 1-1 efter det att Joacim Runholm serverade Jonas Bergman bollen. Sedan kom Runholm fri men Martin Lindblad räddade. Minuterna senare hade TNS vänt till en 2-1 ledning efter mål av Aronsson. De tog bara 20 sekunder in på andra halvlek så lyckades Mathias Friman göra 3-1. Bladet reducerade genom Pontus Carlgren, 3-2! Nu öppnades matchen upp rejält där Bladet jagade vidare mot en kvittering men samtidigt bjöd de på blottor bakåt och vi fick se hela sex mål sista tretton minuterna. TNS gjorde nästan mål på allt varpå slutresultatet skrevs till 8-3. Till sist vann rätt lag men siffrorna var några mål för stort. Friman svarade för ett hattrick medan Aronsson och Runholm satte dit två var. Thomas Hanusek blev målskytt även idag.
MATCHENS LIRARE: ERIK BLOMKVIST, TNS SIFO.

Dagens Nyheter – Bizkit  0 – 10
Martin Andreasson 3, Björn Eriksson 2, David Andersson 2, Peter Arnesson 2, Adam Rådås.

Briljant Bizkit! Ja så kan man sammanfatta cupfjolårsfinalisternas match mot Dagens Nyheter. Hade inte David Balsam i DN:s mål spelat så bra hade halvtidssiffrorna varit större än de 3-0 som stod på anslagstavlan. Björn Ericsson ville visa grabben Aston (mycket bra bollkalle) att pappa kunde spela fotboll och han passade till två och gjorde ett. I början på andra gjorde DN ett tappert försök att få in en reducering till 3-1 men i dag hade utmärkta målvakten Andreas Hagelin bestämt sig för att hålla nollan vilket han också gjorde. När istället Adam Rådås gjorde 4-0 så kunde Bizkit defilera i mål och med 43 sekunder före slutsignalen fick vi se en TÖ (teknisk överlägsenhet) när Martin Andreasson gjorde lika många mål som han har barn i familjen, grattis till det senaste nytillskottet som kom i veckan! De hela slutade 10-0 och det är sällan man ser DN falla ihop som ett korthus som idag. Ericsson, David Andersson och Peter Arnesson blev alla tvåmålsskyttar.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN ERICSSON, BIZKIT.

Vincitori – Lokaltidningen Mitt i  4 – 0
V.
Håkan Tranér 2, Glenn Andersson, Niklas Dernell.

Ett av vårens överraskningslag var definitivt Vincitori, som efter en räcka bra matcher ligger på fjärde plats i Serie A, tre poäng från serieledning. Eftersom mittenlaget i Premier League, Lokaltidningen Mitt i, stod upp så bra blev det en bra fotbollsmatch. Det skulle dröja en kvart innan det första målet kom och det var Glenn Andersson som drev igenom och avslutade med att skjuta 1-0. Några minuter senare fick debutanten Niklas Dernell på en praktträff efter ett direktskott, pang och otagbart till 2-0. I slutet på första och i början på andra hade Patric Jacobsson två frilägen men vid bägge gångerna gjorde Mikael Tell grymma ingripanden. Ett tag kändes det som om LMI kunde hålla på hela dagen, Tell vägrade släppa någon över bron. Istället klev veteranen Håkan Tranér in i handlingarna och efter en halvtimme gjorde han både 3-0 och 4-0 inom loppet av en minut. Det sista målet skarvade han iskallt in. Vincitori bjöd på bra spel och alla såg väl Roger Tells Maradonainlägg.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL TELL, VINCITORI.

Flexibel – Svea  8 – 2
Jonas Andersson 3, Andreas Roos 2, Tolga Duran, Birhan Akdag, Tony Gustavsson. S. Jens Storberget, Mattias Björklund.

I dag skulle det bli intressant att se hur det skulle gå mellan Serie A laget Flexibel med sina Argentina tröjor mot Premier League laget Svea med sina Juventus tröjor. Flexibel fick en kanonstart när duktiga och löpstarka Tolga Duran gjorde 1-0 och Jonas Andersson 2-0. Då trodde via att Flexibel skulle gå ifrån men Svea bet ihop på ett bra sätt där Jens Storberget reducerade till 2-1 och man hade bud på 2-2 flera gånger om genom bl.a. Storberget och Mattias Björklund men Magnus Lindberg var bra i målet. Matchen avgjordes i mitten på matchen. Med tio sekunder kvar till halvtidsvilan satte Andersson dit 3-1 och endast tio sekunder in på den andra halvleken gjorde Andreas Roos 4-1. När sedan 5-1 kom efter rena rama drömspelet efter mål av alltid så stabila Birhan Akdag var det ridå. Vi fick bevittna en härlig sista kvart med offensivt spel, många målchanser, god stämning och framförallt ett storslaget väder. Matchen slöt 8-2 efter det att Tony Gustavsson avslutat med att formligen dundra in bollen. Andersson svarade för ett hattrick, Roos för två och så bokfördes Sveas Björklund för ett mål. Rätt lag vann men det var några mål för stort.
MATCHENS LIRARE: TONY GUSTAVSSON, FLEXIBEL.

Eniro – Tidningskungen  6 – 1
Rudolf Mamoka 3, Giorgio Cansu 2, Pierre Gasslander. T. Andreas Bergvall.

En högintressant cupmatch var den mellan topplaget i Serie A, Tidningskungen mot formstarka Eniro från Premier League. Redan i den fjärde minuten slog Giorgio Cansu in en hård frispark mot mål och där dök måltjuven Pierre Gasslander upp och stötte in 1-0. Fem minuter senare så laddade Rudolf Mamoka stora kanonen och bollen fick en Brasseskruv varpå den satt stenhårt i nättaket till 2-0, vilken drömstart! Efter en kvart var Gasslander igenom men Mathias Zakrisson räddade friläget. Det blev inte 3-0 den gången men väl när Mamoka elegant spelade vägg med Gasslander, ja då stod det 3-0 på anslagstavlan. Ett lite chockat TK måste nu satsa allt på offensiven i början på andra för att ha chans att gå ikapp målmässigt men efter sex minuter stod det 5-0 efter två mål från duktiga Cansu! Matchen var såklart över och TK ett slaget lag. Eniro jobbade dock vidare varpå Mamoka fick till ett hattrick. Till sist spräckte iallafall Andreas Bergvall nollan. Eniros framfart för närvaranade att sensationellt bra, 6-1 mot TK!
MATCHENS LIRARE: PIERRE GASSLANDER, ENIRO.

FC Viasat Sport – Ricoh  6 – 1
Mårten Karlsson 2, Tobias Wimnell, Matthias Öström, Joakim Ekstrand, Daniel Ivarsson. R. Andreas Varnava.

Formstarka FC Viasat Sport spelade taktiskt med ett bra försvarsspel, farliga kontringar och så tog vara på sina chanser. Ricoh som i år haft varierande framgångar har sagt att de skall satsa på cupen men hade svårt at förvalta alla de lägen de skapade. I den tionde minuten gjorde snabbe Tobias Wimnell 1-0 och i slutet på den första halvleken satte klippan Matthias Öström 2-0 och Martin Karlsson 3-0. I den andra halvleken gjorde Ricoh allt för att gå ikapp och Vasilis Birbas, Daniel Didrik och Christian Preisler m.fl. hade fina lägen men Robert Eriksson höll stången liksom hela laget. Efter en halvtimme kom 4-0 genom Joakim Ekstrand, ridå! Andreas Varnava spräckte i alla fall till sist nollan men Daniel Ivarsson fick sista ordet, 6-1.
MATCHENS LIRARE: MATTHIAS ÖSTRÖM, FC VIASAT SPORT.

AGO – Tössinger  1 – 0
Simon Thylander.

17 grader varmt i skuggan, sydliga vindar, solen sken från en klarblå himmel och det var mycket syre i luften. Ja så blev de två topplagen Tössinger och AGO bemötta denna underbara sensommardag den 5 september. Båda lagen bjöd också på förstklassig fotboll i en jämn och spännande match som också var den sista 8-delsfinalen. Hade det inte varit för de fantastiska målvakterna Mattias Andersson och Kristian Kaufmann hade inte halvtidssiffrorna skrivits 0-0. Abgar Barsom passade fram Peter Waltre men Anderssons enhandsräddning höll högsta klass och sedan sköt Barsom ett lågt skott i det högra hörnet men nu låg Andersson nere vid stolproten och tippade bollen till hörna. Tössinger hade två tre riktigt bra och fräsande markskott som tog extra fart i det fuktiga konstgräset men Kaufmann glänste. I början på andra drev Simon Thylander in i straffområdet men skottet parerades, han fick tillbaka bollen och nu rakade han in 1-0. Sista kvarten blev spännande och bägge lagen hade lägen för mål. Kämpen Fredrik Hallman var igenom men Kaufmann räddade friläget och så var Thylander nära att bli tvåmålsskytt men Andersson var på sin vakt. 52-årige Magnus Laurin började bra, blev sedan bara bättre och bättre och mot slutet såg han ut som Beckenbauer! vilken match, han stoppade allt! Till sist gick slutsignalen och AGO avancerade till kvartsfinal. Bägge lagen ligger på var sin sida om slutspelsstrecket med två matcher kvar, det blir en spännande höst.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LAURIN, AGO