Rävudden – Vincitori  2-7
Patrik Mattsson, Marcus Hallberg. V. Erik Johansson 3, Mattias Sander, Jhonny Sotil, Niklas Anbratt, Roger Tell.

De två lag som bytt namn möttes i premiären i Reklamseriecupen 2013 och Vincitori (f.d. Frontline Expo) står ju för seger på Italienska och segrade gjorde de mot Rävudden (FC Scanorama). Debutanten Mattias Sander gjorde 1-0 redan i den fjärde minuten. Ett mål som blev kvitterat när Patrik Mattsson förvaltade Kalle Schröders passning på bästa sätt, 1-1! Sedan tog Vincitori över och i slutet på första och i början på andra gjorde laget tre mål på två minuter och hastigt och lustigt blev 1-1 till 4-1. Marcus Hallberg stack emellan med ett 2-4 mål men innan domarens pipa ljöd för slutsignal hann det bli hela 7-2. Jhonny Sotil, Roger Tell och lagkaptenen Niklas Anbratt blev målskyttar men än värre var tremålsskytten Emil ¨Samba Erik¨ Johansson och han blev också den 78:e före detta Allsvenska spelare som spelat i Reklamseriens 57-åriga historia, det ni! Vincitori hade även två träffar i virket och Rävudden en i det samma.
MATCHENS LIRARE: ERIK JOHANSSON, VINCITORI.

Lokaltidningen Mitt i – Starcom  5 – 1
Markus Hellqvist 2, Daniel Lundkvist 2, Erik Pettersson. S. William Sporre.

Lokaltidningen Mitt I har nu börjat få igång maskineriet. Matchen mot Starcom var helt jämn en bit in den andra halvleken men ändå ledde LMI med 3-0! Markus Hellqvist satte dit 1-0 via stolpen och blev fint framspelad av Patric Jacobsson till 2-0. Starcom hade sina chanser som när Axel Nordblom sköt, Martin Palm försökte lobba och William Sporre träffade stolpen. Kalle Mellberg i målet tog dock allt. När sedan Daniel Lundkvist gjorde 3-0 var matchen så gott som över. Samma man satte även dit 4-0 innan Sporre kunde reducera efter riktigt klapp, klapp spel från Starcoms sida. Erik Pettersson fastställde femettan i slutminuterna. Noterat att Ludvig Norelius hade en fin framspelning till ena målet och ett stolpskott.
MATCHENS LIRARE: KALLE MELLBERG, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Flexibel – MTV/MEC  4 – 2 (1-1 full tid)
Jonas Andersson. Straffmål: Birhan Akdag, K-G Gustafsson, Jonas Andersson. M. Nisse Nordberg. Straffmål: Nisse Nordberg.

Premier League laget MTV/MEC fick en bra start mot sina kollegor i Serie A, Flexibel och tog ledningen med 1-0 redan i den femte minuten genom Nisse Nordberg. Flexibel jagade sedan en kvittering och K-G Gustafsson träffade stolpen och Jonas Andersson sköt en frispark som dock duktige Fredrik Gebauer gjorde en fin fotparad på men några minuter in på den andra halvleken kom till sist kvitteringen till 1-1 från Andersson som slog in en retur. Sista kvarten var ett ställningskrig, Nordberg hade ett bra läge men Magnus Lindblad gjorde en grym räddning och till sist slutade det oavgjort varpå straffar fick avgöra denna drabbning. MM vann lotten och valde att börja enligt: John Aleman (Lindblad räddade), Birhan Akdag 1-0, Joakim Koch över, K-G Gustafsson 2-0, Nisse Nordberg 2-1, Jonas Andersson 3-1 och Henrik Bennarp (Lindblad räddade) och matchen var över där rutinen avgjorde till Flexibels fördel.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LINDBLAD, FLEXIBEL.

Svea – TV 4  2 – 0 (WO)

Widespace/by Brazzboyz – Eniro  4 – 6
W.
Andreas Andersson 2, Kimmo Rolin, Åke Ringwall. E. Calle Major 2, Oskar Brännfors 2, Pierre Gasslander, Poyan Gerami.

De hittills obesegrade topplagen i Premier League, Widespace/by Brazboyz och Eniro, drabbade samman i en mycket underhållande och målrik historia. Eniro rivstartade och var i ledningen med 2-0 redan efter fem minuter efter det att Calle Major fick se sin kanon gå i mål till 1-0 och så spelade Johan Stigars snett bakåt till Pierre Gasslander som satte dit tvåan. Efter dussinet minuter så började WbB vakna till liv och speciellt då planens gigant Andreas Andersson som reducerade till 1-2, Där emellan gjorde Oskar Brännfors 3-1, innan Andersson ytterligare en gång reducerade till 2-3 och sedan drev han bollen från eget straffområde, över hela planen samt lirade till Thomas Xanazzi som i sin tur hittade Kimmo Rolin vid bortre stolpen, 3-3. När sedan Åke Ringwall slog in 4-3 i början på andra hade WbB vänt både 0-2 och 1-3 till ledningen med 4-3 på tretton minuter. Andersson är den tredje spelare i Reklamseriens historia som lirat både i riktiga Premer League och Serie A. De andra är Glenn Hysén och Jesper Blomqvist, kul! Stabila Poyan Gerami kvitterade till 4-4 och efter en halvtimme hade Eniro vänt tillbaka när Major gjorde 5-4. Med sex kvar sköt Brännfors in sitt andra mål för dagen och nu var ställningen härliga 6-4. WbB satsade allt för att nå ikapp mot slutet men närmare än en straffmiss kom man aldrig. Eniro ser mycket vassa ut i år.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS ANDERSSON, WIDESPACE/BY BRAZZBOYZ.

Ricoh – Europsort  5 – 3 (2 - 2 full tid)
R. Markus Johannesson, Alexander Valentini. Straffmål: Vasilis Birbas, Kristoffer Birkedahl, Christian Preisler. E. Mårten Magnusson 2. Straffmål: Mårten Magnusson.

I den förra serieomgången möttes just Eurosport och Ricoh. Då vann de förstnämnda med lite flax med 3-2 och i dag möttes de igen i cupen. Ricoh förde spelet men Eurosport hade en bra målvakt, ett bra försvarsspel, farliga kontringar och ett gott kämpahumör som vanligt. Efter en kvart föll det första målet och det var Mårten Magnusson som fick till ett bra skott i diagonal gavel. I slutet på första hängde en kvittering i luften när Christian Preisler sköt i stolpen och returen tippade Christopher Lembke i ribban. Apropå bra målvakter så var Anna Lövstrand mycket bra i Ricohs mål. Det hade gått fem minuter av andra när Markus Johannesson fick bollen och han smekte upp den i det högre krysset, 1-1! Nu trodde man på islossning för Ricoh men med åtta kvar kontrade Eurosport och försvaret backade och backade varpå Magnusson fick på en ny pärla till 2-1. Resten av matchen jagade Ricoh febrilt för att till en början med få till en kvittering men Lembke storspelade i målet. När Vasilis Birbas var igenom med tre kvar trodde vi på mål men Lembke räddade igen. Med två kvar kom till sist 2-2 när Alexander ¨GP¨ Valentini fick på en volley i samma kryss som det första målet. Det blev inga fler mål och straffar fick tillgripas för at skilja det hela åt. Ricoh vann lotten och valde att börja enligt: Birbas 1-0, Fredrik Schedin utanför, Matteo Parapat (Lembke räddade), Andreas Svensson över, Kristoffer Birkedahl 2-0, Magnusson 2-1, Marcus Bergdahl utanför, Simon Manceau ( Valentini räddade) varpå Preisler klev fram och sa att han älskar sådana lägen. Som säkerheten själv avgjorde han matchen med sitt 3-1 mål och det hela slöt 5-3. Ricoh satsar på cupen har man sagt. Titeln matchens lirade stod länge mellan Lövstrand och Lembke men i slutet klev Valentini in och stal showen.
MATCHENS LIRARE: ALEXANDER VALENTINI, RICOH.

Tidningskungen – Ad Performance  4 – 0
Andreas Bergvall 2, Andreas Gustafsson, Rutger Lindquist.

Tidningskungen avancerade i cupen efter en 4-0 viktoria mot ett Ad Performance som dock stod upp riktigt bra. Det var länge mållöst, Tidningskungen förde spelet men det var Performance som hade matchens första stora målchans men Anders Lundhs fina nick resulterade inte. Sedan gjorde Jonas Lidén snyggt 1-0 men målet dömdes bort för en hands i momentet innan. I sista minuten på första halvleken kom till sist ett mål och det var Andreas Bergvall som stod för det. I början på andra kom även 2-0 när Bergvall slog en hörna och Andreas Gustafsson som med ett direktskott sköt bollen i mål. Nu var uppförsbacken längre för Premier League laget och när Bergvall satte spiken till 3-0 efter fint väggpass med Jimmy Thurby var saken klar. Rutger Lindquist hade en i ribban i första samt en i mål i andra. Björn Bigander var riktigt bra i målet och för Jonny Kasskawo passar Reklamserien som handen i handsken, den är gjord för sådana som han.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS BERGVALL, TIDNINGSKUNGEN.

FC Viasat Sport – DHL Reklam  5 – 1
Erik Westberg, Tobias Wimnell, Ludvig Holmberg, Matthias Öström, Aron Wahlgren. D. Michael Björling.

Efter tre raka förluster för nykomlingen i Serie A, FC Viasat Sport, lyckades de med allt i denna match. Det var annars DHL Reklam som inledde riktigt bra och efter tre minuter hade man skaffat sig tre heta lägen. Både Henrik Wiss och Michael Björling testade Robert Eriksson som gjorde fina räddningar men när Björling skarvade in 1-0 var han chanslös. Allt eftersom matchen gick så kom VS in i spelet och i den åttonde minuten slog Manfred Aronsson en perfekt hörna där Erik Westberg gick upp och vackert nickade han in 1-1. Nu fick VS en energikick likt Djurgården i Allsvenskan mot Malmö FF. Tobias Wimnell gjorde 2-1 efter dussinet minuter och efter en kvart var vändningen från 0-1 till 3-1 ett faktum när Ludvig Holmberg smekte upp bollen i närheten av krysset. Vi trodde att DHL skulle komma tillbaka med stormsteg i början på andra men det var Lasse Langmann som per omgående var igenom men han lyfte upp bollen i ribban. Fem minuter senare kom ändå 4-1 genom krigaren Matthias Öström som fick till ett perfekt vristskott på en frispark. Sista tio böljade spelet fram och tillbaka innan Aron Walgren fastställde femettan! När Gustav Lundström löpte hörnflagga, hörnflagga och formligen flög fram, ja då stod t.o.m. blixten stilla.
MATCHENS LIRARE: GUSTAV LUNDSTRÖM, FC VIASAT SPORT.

AGO – INGO  4 – 2
Per Apelgren 2, Elias Karroum, Per Jonsén. I. Jonas Pettersson 2.

Det var en intressant match på förhand när topplaget i Serie A, AGO, tog emot Premier Leagues serieledare INGO. Frågan var hur INGO skulle klara sig och svaret blev, - mycket bra. Det var AGO som tog ledningen när Per Apelgren spelade fram Elias Karroum till 1-0. Gary Sundgren krutade sedan en boll i stolpen men istället för 2-0 kontrade INGO in 1-1 när Adam Tapper lirade in bollen till Jonas Pettersson som elegant klackade bollen i mål. Pettersson och Tapper sprang som aldrig förr dagen till ära. Några minuter senare slog Sundgren en genial passning och Apelgren behövde bara stöta in 2-1 i öppet mål. Med tio sekunder kvar till halvtidsvilan gjorde J Pettersson sitt andra mål när han hårt trängd löpte 25-30 meter längs vänsterkanten och sköt in bollen i diagonal gavel, vilken insats! AGO fick en bra start på den andra halvleken när Fredrik Sträng slog en perfekt hörna som Per Jonsén ännu perfektare nickade in till 3-2. Det stod sedan och vägde och som vanligt slog Abgar Barsom sin notoriska tunnel. Just Barsom passade en stenhård passning mot bortre stolpen när fyra minuter återstod och där stod såklart Apelgren och rakade in slutresultatet 4-2. AGO avancerar men INGO föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, AGO.

Tössinger – IDG  5 – 0
T. Mats Lundin, Filip Bergman, Peter Lundberg, Kenth Bergman, Fredrik Hallman.

Tössinger fick känna på det äkta korplaget IDG, som stod emot riktigt bra den första halvleken. Målvakten Mathias Tauberman spelade fram Mats Lundin som lirkade in 1-0 i den femte minuten. IDG hade sedan två mycket bra kvitteringschanser genom Martin Fribrock men Tauberman räddade mirakulöst närskottet och det andra skottet var en rökare i stolpen. I början på den andra halvleken svängde det frisk mellan de båda målen. Årsdebuterande Filip Bergman gjorde 2-1 via stolpen, Magnus Ericson nickade men Tauberman räddade igen och istället för 2-1 kunde Peter Lundberg göra 3-0. Då var saken klar och efter en halvtimme kom 4-0 genom Kenth Bergman och med fem kvar blev det 5-0 efter ett skott stolpe in av Fredrik Hallman. Tössinger vann rättvist men siffrorna var något mål för stort. F Bergman hade även två i stolpen. Tössinger satsar på cupen i år säger det, det började i alla fall bra. Bra jobbat IDG, två tjejer i laget. Tauberman höll nollan idag!
MATCHENS LIRARE: MATHIAS TAUBERMAN, TÖSSINGER.