BOW reklam – TNS Sifo  6 – 3
Hasse Pettersson 2, Mårten Yrmark 2, Christer Mattiasson, Anders Hammargren. T. Mathias Friman, Johan Aronsson, Joacim Runholm

Frågan var om jumbon i Serie A, TNS Sifo, skulle ha något att hämta mot de suveräna serieledarna BOW reklam i den första av fyra kvartsfinaler i Reklamseriecupen. Svaret kom snabbt, - ganska bra eller rättare sagt, mycket bra. För helt respektlöst anföll TNS per omgående och Joacim Runholm lirade fram Mathias Friman till 1-0 i den tredje minuten. Bara minuten senare började Runholm en raid från mittplan när han tog sig förbi två tre man och rundade målvakten men när han skulle rulla in bollen i det öppna målet tappade han balansen så att skottet med ¨fel fot¨ gick utanför. Det blev inte 2-0 den gången men väl när Friman spelade fram Johan Aronsson, 2-0! Nu var BOW i brygga men man började inse allvaret och drog upp tempot men Erik Blomkvist var bra i målet. Han kunde inte stoppa Hasse Pettersson som reducerade till 2-1. Med fem kvar hände en matchavgörande situation. Friman nickade mot mål men på mållinjen stod Thomas Hvitfeldt och räddade och istället för 3-1 så kvitterade Christer Mattiasson till 2-2 efter ett fint väggpass från Mårten Yrmark. I början på andra gjorde BOW både 3-2 genom Pettersson och 4-2 genom Anders Hammargren. BOW gick därmed från 1-2 till 4-2 på sju minuter. När BOW satte dit 5-2 med sex minuter kvar kändes det som spiken i kistan men TNS reducerade till 5-3 genom Runholm och med tre minuter kvar hade Friman en stolpe från 5-4. Yrmark fastställde sedan slutresultatet till 6-3 i en öppen och svängig match. Hammargren går mot sin bästa Reklamseriesäsong, idag fick vi se många målgivande passningar igen.
MATCHENS LIRARE: HASSE PETTERSSON, BOW REKLAM.

Bizkit – Vincitori  7 – 3
Martin Andreasson 4, Adam Rådås 2, Peter Arnesson. V. Niklas Dernell, Jacob Andrén, Ludvig Grimlund.

Bizkit och Vincitori drog i gång ett grymt tempo i en öppen och svängig match. Niklas Anbratt hade en stolpe redan i den fjärde minuten men Andraes Hagelin räddade, bollen gick ut men spelades in igen och vid bortre stolpen stod Håkan Tranér men han fick inte till skottet. Istället var det Bizkit som tog ledningen när Martin Andreasson gjorde en patenterad insats som nästan bara han kan i Reklamserien. Hårt trängt tog han sig fram och kunde fått frispark både en och två gånger i färden mot målet men han ville fortsätta och via stolpen sköt han 1-0. Nu fick Bizkit än mer energi och Adam Rådås var igenom men Mikael Tell räddade friläget. Efter en kvart kom kvitteringen genom Niklas Dernell som dunkade in en retur, 1-1! I slutet på den första halvleken tog fantastiske Rådås sig fram längs vänsterkanten, ner mot kortlinjen, passade bollen igenom hela straffområdet och vid bortre stolpen dök Peter Arnesson upp och stötte in 2-1. I början på andra var Bizkit ruskigt bra och framförallt effektiva. På fyra minuter gick man från 2-1 till 4-1 som även blev till 5-1. Rådås fick se sitt luriga skott slinka in, Andreasson gjorde mål via stolpen igen och så bokfördes samma man för ett hattrick. Sista tio blev en orgie i målchanser från bägge lagen och till slut skrevs slutresultatet 7-3. Andreasson blev fyramålsskytt och så gjorde Rådås två medan Jacob Andrén och Ludvig Grimlund nätade för Vincitori. Visar Bizkit upp detta lir i fortsättningen så går inget lag säkert, Vincitori ligger ju tvåa i Serie A!
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, BIZKIT.

Flexibel – Eniro  2 – 5
Mattias Pirmann, Andreas Roos. E. Calle Major 2, Giorgio Cansu, Jacob Larsson, Oskar Brännfors.

Eniro är kanske hela Reklamseriens hetaste lag för tillfället. Man radar upp segrar mot både Premier League lag i serien och Serie A lag i cupen. Idag ställdes man mot de regerande cupmästarna Flexibel och frågan var hur det skulle gå? Det började bra eller rent ut sagt mycket bra. Efter en brakande första halvlek gick det gula till en halvtidsvila med siffrorna 4-1! Det började med att Giorgio Cansu chippade bollen över en försvarare, kom fri med målvakten och rullade bollen mot det öppna målet. Två försvarare löpte för att rensa och det gjorde de på varandra, 1-0. Visserligen kvitterade Mattias Pirmann till 1-1 via ribban och på en försvarare och in. Jonas Andersson var sedan nära att ge Flexibel ledningen med 2-1 men Love Berglund räddade och istället så kontrade Eniro in ledningsmålet. Först sköt pigge Josef Gheysari i stolpen, bollen gick ut till Cansu som sköt och framför målet styrde Calle Major in den i mål, den hade nog gått in ändå. Nu var Eniro inne i ett stim och Major gjorde 3-1 och med fyra kvar till halvtidsvilan satte Jacob Larsson in 4-1, vilken utdelning! Flexibel kom ut som ett nytt lag till den andra akten samtidigt som Eniro inte kom upp i samma nivå. Ett mål hängde i luften och efter en halvtimme tilldömdes de en billig straff. Andersson sköt den i stolpen och Andreas Roos sköt returen över. Roos fick en ny chans minuten senare och med en kanon satte han dit 4-2. Det blev nu nerv i matchen och med fyra kvar gjorde Andersson 4-3 men domaren dömde tveksamt bort målet för hands, då var det kvittat! Eniro höll undan och Cansu avancerade ner på kortlinjen och levererade en perfekt pass som Oskar Brännfors "enkelt" kunde placera i öppet mål till 5-2. Hur skall denna säsong sluta?
MATCHENS LIRARE: GIORGIO CANSU, ENIRO.

FC Viasat Sport – AGO  0 – 5
Stefan Andersson 2, Peter Waltre 2, Michel Gordin.

Eftersom AGO sensationellt missade slutspel med allra minsta marginal var man tvungna att vinna den sista kvartsfinalen i Reklamseriecupen för annars skulle detta bli årets sista match. Det samma gällde FC Viasat Sport, som svarat för en mycket bra säsong men till dagens match var man decimerat med en man! Det gjorde att AGO tog tag i taktpinnen från start men VS stod emot den första kvarten men till sist kom 1-0 när Stefan ¨Keegan¨ Andersson förvaltade Abgar Barsoms fina passning på bästa sätt. Minuterna senare hade 1-0 blivit till 3-0 efter det att Peter Waltre nickat in Jesper Blomqvists fina hörna via stolpen. Det tredje målet gjorde Keegan på en retur efter ett skott från Simon Thylander. Daniel La Placa var bra som vanligt och fick till en praktträff i slutminuten men fenomenala Kristian Kaufmann briljerade med en TV-räddning. I andra halvlek höll VS emot första kvarten igen men sedan blev även Waltre tvåmålsskytt efter en fin passning från Barsom. Som kronan på verket spelade Keegan fram Michel Gordin till slutresultatet 5-0.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ¨KEEGAN¨ ANDERSSON, AGO.