Kvalmatch Serie A 2013

TNS Sifo – INGO  4 – 5
Mathias Friman 2, Johan Aronsson, Jonas Bergman. I. Adam Tapper 4, Emil Nilsson.

8 oktober, mörkt, och kvalfotboll kl 06.00 på morgonen, det är bara hjältar som är uppe då. Premier League laget INGO fick en riktig drömstart på matchen och gjorde 1-0 (Emil Nilsson) efter två minuter, 2-0 (Adam Tapper) efter tre minuter och 3-0 (Tapper, igen) efter åtta minuter! Passningsläggare vid samtliga tre tillfällen var Jonas Pettersson. Matchen kändes nästan klar men helt plötsligt vaknade TNS Sifo till liv och efter dussinet minuter så reducerade Mathias Friman till 3-1 och fem minuter in på den andra halvleken var det kvitterat till 3-3. Friman gjorde snyggt 3-2 och sedan kastade Friman ett inkast till Joakim Nordin, som i sin tur förlängde bollen till målskytten Johan Aronsson. Nu var TNS på gång och man hade ett läge för även ett ledningsmål. Istället var det INGO som tog ledningen efter en halvtimme när J Petterson slog ett perfekt inlägg till Tapper som nickade bollen i stolpens insida, i ryggen på målvakten och in. Två minuter senare passade Linus Nordenskär fram Tapper som hängde sitt fjärde mål till 5-3, vilken hjälte! För andra gången denna morgon såg TNS ut som ett slaget lag men man gav sig inte och Jonas Bergman reducerade till 5-4. Slutminuterna blev spännande men till sist gick slutsignalen och Serie A har fått ett till lag från Premier League, nämligen Eniro och nu INGO, kul! För TNS är det bara att komma igen.
MATCHENS LIRARE: ADAM TAPPER & JONAS PETTERSSON, INGO.